|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: sklep PRIMARK
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;10948426]witajcie, mam prosbe, czy nie bedzie zadna z Was robic zbiorowej paczki z tego sklepu do Polski? zalezalo by mi na grzybku i kilku parach balerinek , chyba ze tak jak pisała Hawa jest ktos z Londynu, kto by sie zaoferowal wyslac mi paczke, to prawda, ze tam jest firma kurierska bioraca 1 funta za kazdy kilogram paczki?
bede bardzo wdzieczna, mam nadzieje ze pomozecie [/quote]Z tego co wiem to firma kurierska liczy 30 funtów za paczkę do 15kg,a kazdy następny kilogram to dodatkowy funciak. |
|
|
|
#2642 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Niqsia13- Nic mi sie nie pomylilo. Akurat ostatnio sama wysylalam paczke z ciuchami, przegrzebałam internet i gazety w poszukiwaniu firmy kurierskiej i jestem niezle zorientowana w cenniku.
Otoz na terenie Londynu są firmy , które liczą sobie funta za kilogram paczki. Jest masa ogłoszeń tego typu w prasie np. w Coolturze. Można też takie firmy znaleźć bez problemu w necie. Kłopot tylko, że one obsługuja głównie Londyn. Jeśli już obsługują miejscowosci pod Londynem to za dojazd poza Londyn liczą sobie dodatkowo za każdy kilometr, wiec paczka przestala juz kosztowac funta za kilogram. Czesto paczke trzeba dostarczyc samemu do siedziby kuriera. Często są to firmy wożące ludzi do Polski i przy okazji zabierające paczki. Ja akurat nie mieszkam w Londynie tylko 90km dalej i u mnie ceny za paczki sa w stylu 29 funtow za paczke do 15kg, tak jak napisala wyzej jedna z dziewczyn. Niqsia13- Niestety takie jest zycie, albo drozej na allegro albo taniej z Anglii z tym, ze droga wysylka. Każdy by chcial jak najtaniej i najlepiej z dostawą na następny dzień. Ale tak nie ma. Jak ktos ma rodzine czy znajomych, to może ich poprosic, jak nie to pozostaje spłukanie się na Allegro... |
|
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a wiecie cos moze na temat jakosci i wygody tych bucikow?
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Te buty to absolutny badziew. One nawet nie stały przy prawdziwych lakierkach. Są powleczone takim badziewnym sztucznym tworzywem,że aż przykro patrzeć. Powierzchnia nie jest gładka ale pofałdowana. To tworzywo dodatkowo mocno smierdzi. Jakość taka, że po kilku zgięciach buta zapewne będą ślady na tym tworzywie a potem szybko porobią się pęknięcia. Środka butów nie opisze, bo nie przyglądałam się. Jeden rzut oka na jakość tej lakierowanej warstwy skutecznie mnie zniechecil do dalszego ogladania.
|
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
ogolnie mozna powiedziec,ze buty z Primarka sa z wygladu super ale jakosciowo pozostawiaja wiele do zyczenia,mi sie podobaja tam czasem buty ale nie odwazylam sie jeszcze zadnych kupic
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, buty sa wyjatkowo okropne. Chociaz widziałam kilka modeli, które były wykonane bardzo dobrze. Chociazby takie obłednie wysokie czarne szpilki, fotke ktos wrzucał parę stron temu . Gladiatorki też nie są najgorsze. Po prostu trzeba być krtycznym i każdy model ogladac centymetr po centymetrze czy gdzies nie ma jakiegoś pękniecia czy niedoklejonego kawałka.
|
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda...bo wzory maja naprawde fajne,jedynie wykonanie pozostawia wiele do zyczenia a to w sumie jest najwazniejsze zeby buty nie rozlecialy sie po jednym wyjsciu
Dziekuje Wam za odpowiedz |
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie sa badziewne, sama mam kilka par butow z primarka i sie nie rozkleily a maja juz rok i 2 lata..
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Hawa nie strasz ze gladiatorki są straszne ;>
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Karoliana33
Spokojnie;-) Nie napisalam, ze sa straszne, tylko ze nie najgorsze;-) Naprawde gladiatorki i obcas maja porzadny i paski prosto przyciete wiec jak na Primark sa naprawde spoko. Obilo mi sie o uszy ze to kopia butow Gucciego i swietnie sie sprzedaja w Anglii. |
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
trzymam za słowo ;-) i czeekam z upragnieniem ;-)
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak mi tak kiedys trampki pekly , na szczescie na WFie;-) |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podeszwa ot tak w mig nie odpadnie Przekonalam sie na klapkach, ktore kupilam w czerwcu 2008, w lipcu podeszwa sie troche porozklejała ale do wrzesnia w nich biegałam i nic sie nie stalo a takie klapki boskie ze jak sie rozkleja to chyba bede ryczec przez tydzien
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez buty wole drozsze a lepsze. Bo w butach jednak chodze kilka sezonow i wazne by dobrze kase zainwestowac. O ile skarpetki czy podkoszulke moge kupic w primarku , to buty wole miec porzadne.
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
W Primarku sa lakierowane tenisowki ktos wie moze jak z jakoscia, warto? Pozdarwiam!
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
a mozecie cos powiedzieć o tych butkach? swietnie sie prezentują ale cena na allegro powalająca znalazlam je za 139.90
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mialam tego w ręce, ale mogę je obejrzeć dla Ciebie i Ci napisać. Z tym, że miej pod uwagę, że ja jestem krytycznym recenzentem ;-) |
|
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
spodziewalam sie ze co najmniej dwa razy przebicie, kurcze Hawa ty to najlepiej zdjecia porób w tym primarku, żeby nasze głodne oczy nakarmic;-)
a jak te butki odnajdziesz, to zdaj relacje jak najbardziej krytyczna
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia, moge cos tam pstryknac. Jak nie bedzie tloku to jutro, jak bedzie to w poniedzialek.
Ostatnio widzialam w primarku 2 smieszne pary butow. Rózówe szpilki lakierowane. Wygladały jak zdjęte z lalki Barbie. Oraz trampki też różowe...mieli też chyba takie mocno pomarańczowe, aż oczy bolały od patrzenia! |
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
widzialam te jaskrawe rozowe szpilki heheh tak samo od razu skojarzyly mi sie z lalka barbie
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te buty nie są najgorsze. Skóra miękka, ale jak na Primark całkiem spoko. Z tym, ze trzeba przejrzeć wszystkie pary i wyszukać najlepszą, bo czasem zdarza sie jakiś feler w stylu przetarta skóra czy jakieś wgniecenie. Na przodzie jest zatrzask , ktory troche odsłania noge. I moje pytanie jest takie, co w razie dużego deszczu? Nogi mokre? Obcas drewniany, twardy, porządny. Podeszwa klejona, czasem lepiej czy gorzej. Znalazlam jeden model gdzie szew na piecie byl autorstwa chyba pijanego szewca;-)Krzywy niesamowicie. Podsumowując: Buty całkiem dobre, tylko trzeba obejrzeć je centymetr po centymetrze by nie trafić na jakiś wadliwy model. Widziałam dzisiaj coś co sprawiło, że mało nie padłam. Saszki na płaskim obcasie. Z daleka wyglądają jak skóra. Z bliska- rozpacz. Plastik. Paskudny,szeleszczący plastik. Ale to co w środku zobaczyłam było jeszcze gorsze. W środku buty wyściełane jakimś paskudnym tworzywem sztucznym. Nie chce nawet myslec jaki zapach będą miały nogi po chodzeniu w tych butach. |
|
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item544738594_...ozmiar_40.html
a co z jakoscia tych balerinek ;> |
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
A jak tak trochę od rzeczy, bo o New Look, ale nie spotkałam się jeszcze z takim tematem.
Czy widział ktoś może taką kurtkę jak w załączniku, ale długą. Przeceniona była ze 100 F na 25F. |
|
|
|
#2670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZieki serdeczne za relacje ! jestes kochana. Jednak zostane narazie przy moich gladiatorkach zeby sprawdzic sa wlasnej skorze czy warto byloby w cos zainwestowac innego z primarka, a jak tam porobilas jakies fotki ? ;-)
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

bede bardzo wdzieczna, mam nadzieje ze pomozecie
[/quote]