|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cześć asi-ula ! Może razem zaczniemy ,Ja już po zakupach ,ale jeszcze rozpusta Walentynkowa ( kolacyjka pożegnalna ze zwykłym jedzonkiem
) OD JUTRA ZACZYNAM JEST ~73-------------BEDZIE~ 60 ;d |
|
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie żadnych leków (typu anty, hormony) nie biorę; fakt, że zdarzało mi się 2 razy w ubiegłym tygodniu zjeść trochę ciastek, ale oprócz tego trzymałam dietę i następnego dnia jadłam mniej, żeby bilans kalorii się wyrównał ![]() Niestety, ja będę mogła zacząć dopiero na początku marca, bo za półtora tyg czeka mnie wyjazd, gdzie nie będę miała warunków do ditetycznego jedzenia. Do tego czasu będę jeść mniej i ćwiczyć (tak jak teraz) a zaraz po powrocie zabieram się ostro za dietkę proteinową Myślisz, że zgubienie przy tej diecie ok 10 kg do maja jest realne??(jeśli faktycznie zacznę od ok. 5 marca??) Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
z miłą chęcią odpowiadam
nie ćwiczę jakoś specjalnie,ale codziennie mam godzinę spaceru obowiązkowego z synkiem ale myślę że ćwiczenia zawsze pomogą, bo podnoszą ciśnienie i podkręcają metabolizm, co przy tej diecie może okazać się korzystne. W pierwszych dniach, z tego co wiem, to raczej nie ćwiczy się ,bo człowiek jest trochę słaby, ale potem - owszem, czemu nie??A jeśli chodzi o te 10 kg to sprawa indywidualna chyba. Dziewczyny tracą w 1 etapie po 2-10kg, a potem różnie.No i wiadomo im więcej się waży, tym łatwiej (niby, bo w moim przypadku nie) lecą kg...więc wszystko jest możliwe
|
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Jasne - możemy zacząć razem Cel mamy nawet ten sam, tyle, że ja teraz ważę ok. 67 ![]() Ja dziś żegnałam się z ciastem i jabłkami.. i kopytkami.. ![]() Mam motywację, zrobiłam sobie zdjęcia w kilku starszych bluzkach i jak widzę ten brzuch i boczki.. yhh Mam nadzieję, że szybko mi zlecą pierwsze kilogramy. No to jedziemy z tym koksem od jutra
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
.... i kolejny dzien za nami
![]() Zyczę Wam wszystkim spokojnej nocki i nabrania sił na kolejny nowy dzień
|
|
#336 |
|
Przyczajenie
|
Witam mile i wytrwale proteinki
Mam nadzieje ze przemile spedzilyscie czas walentynkowy i nie grzeszylyscie za bardzo .ja troszke i musze sie przyznac ze zjadlam dzis jedno cistko tortowe ale jedno! i jednego cukierka jak Walentynki to trzeba zaszalec.Na wadze dalej nie stanelam hahaha ale w dzinsach mam juz lekki luz i wysmienicie sie czuje i od dzis moglam juz warzywka wiec troszke poszalalam hmmmmmmmmmmm twarozek +pomidorek+ogoreczek kiszony+ seler konserwowy,to bylo pyszne! a co do drinkow to mozna z cola light..ale ostroznie bo szybko wchodzi do glowykochane proteinki kolejny dzien minol i znowu jestesmy lzejsze a przynajmniej nie ciezsze i tak trzymac dziewczyny,zanim ten snieg stopnieje my bedziemy piekne i zadowolone z siebie. Paaaaaaaa spijcie zdrowo i milego kolejnego dzionka |
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki co tu tak cicho?
![]() ja na szczescie wieczorem dostalam @ wiec dzis umieram... nic nie moge jesc, jedyne co, to wypilam 2 kubki maslanki i herbaty, ale nic normalnego do ust nie wloze niestety ![]() mam nadzieje ze wam dietkowanie idzie lepiej niz mnie... ! buzi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was moje piekne
jak sie macie w niedzielne południe Bo ja sie czuje rewelacyjnie ) ale to chyba podświadomość na mnie tak działa i nawet rogaliki mojej mamy swiezutko upieczone mnie nie kuszą a od wczorak leża na stole ajjj ale sie zaparłam wlasnie sie szykuję na jakis obiadek trzeba cos zrobić . A od poniedziałku zaczynam treningi przed praca na Body space. I taka mała wskazówka jeslo któraś z Was zdecydowała sie na cwiczenia dodatkowo , to porponuje w miare możliwości ćwiczyć rano! wtedy ograznim spala wiecej tkanki tłuszczowej niz np wieczorem. Naprawde to jest święta prawda ![]() pozdrawiam i miłj niedzielki życze... U mnie kolejny dzień i kolejny kg w dół Bylo 57 jest 55 bedzie 50
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam serdecznie ![]() u mnie tez nie jest najgorzej, zjadlam wlasnie udko z folii i popijam herbatke. ponawiam pytanie-sage owocowa mozna prawda??? bo bardzo mi pomaga przezwyciezyc glod milego dzionka
|
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a u mnie jak bylo przez 2 dni 1,5 kg w dol, tak po 3 dniu 1 kg wrocil
co ja mam robic?? nie zamierzam przestac z ta dieta,wierze,ze schudne...
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
WITAM
Od dziś na diecie I muszę przyznać że nie jest żle . Na śniadanko jajeczko , plasterek szyneczki z indyka i jogurt 0% , potem kawa i duuuuuuuzo wody .Na obiad pierś z kurczaka na parze - i wcale nie czuję głodu Mam nadzieję że to działa i jutro na wadzę coś zmaleje .) POZDRAWIAM wszystkie startujące proteinki ![]() ![]() |
|
|
|
#342 |
|
Przyczajenie
|
88niezapominajka88 zjadlas cos poza dieta ,ze przytylas kg? ja mam zupelnie inny problem w ogole nie moge zejsc juz w dol..
stoje w miejscu a jem tak samo.. mysle,ze trzeba dac organizmowi wiecej bialek czyli tego co ma najwiecej tego bialka.. dolaczam sie do waszej listy z 61 kg -schudlam na 58 a chce wazyc 52
|
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duuuuzo bialka, duzooooo wody i lipa zobacze,co bedzie jutro
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#344 |
|
Przyczajenie
|
nie mozliwe ,az
.. jakis efekt uboczny?.. teraz to mnie wystraszylas ..
|
|
|
|
#345 |
|
Przyczajenie
|
znalazlam cos ciekawego wyrazcie swoja opinie
http://www.poradnikzdrowie.pl/odchud...a,879_6279.htm czy mozna to stosowac do naszej diety? |
|
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie mile panie.
Karmen nie wiem dlaczego stoisz z waga w miejscu ale moze wlasnie tak reaguje Twoj organizm jakas forma obrony przed nowym zywieniem?nie mam pojecia widocznie masz jakis kryzys-kochana przetrwaj to,nie zalamuj sie dlatego zycze Ci wiele wytrwalosci- kurcze dziewczyny nie wiem czy mozna pic sage owocowa wogole nie mam pojecia czy herbatki owocowe wchodza w gre,ja odkad jestem na tej diecie nie siegnelam po zadna inna herbate jak zielona a nie powiem mam ochote na jaks dobra ale coz trzeba wytrzymac ,moze ktoras ma ksiazke Dukana i moglaby sprawdzic czy mozna owocowe stosowac. co do jednodniowej diety na owisiance uwazam ze jest dobra ale w IV fazie gdzie sie juz normalnie odzywiamy a i tak mamy w menu jeden dzien protein wiec jakbys sie zdazylo ze na kogos malo dziala i widzi iz przybiera na wadze moze zastosowac sobie i taki jeden dzien(bedzie dwa dni na diecie ale moze efekty utrzmania beda skuteczne)zawsze taka dieta moze byc w zapasie. Ja dzis jakas oslabiona jeste,m senna ale moze to ta pogoda ..........ja chce juz lata!mozna na rowerek pojsc i na dluzsze spacery i wogole czlowiek sie wiecej rusza i widzac promienie sloneczne ma ochote zyc dobra dziewczynki lece narazie kochane proteinki Edytowane przez rea69 Czas edycji: 2009-02-15 o 18:46 |
|
|
|
#347 |
|
Przyczajenie
|
sorki dziewczynki pomylilam Karmen z niezapominajka-wybaczycie mi????????
|
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
DO~~ REA69
Myślę że herbatki owocowe odpadają , może dopiero w III fazie W książce Dukan nawet ostrzega aby ograniczyć cytrynę - jedynie do przyprawienia .Ja nie mam pomysłu co zrobić z wołowiny :[ bo dotąd jej nie jadłam PROSZę o jakieś pomysły :# Jutro do pracy Smacznych snów ![]() |
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
piszę w punktach będzie łatwiej
:1. owsianka - myślę podobnie - dopiero w 4 fazie.platki owsiane to dużo węglowodanów,a nam chodzi o dużo białka ![]() 2. herbatka owocowa - myślę, że można, bo to przecież ekstrakt z suszu a nie czysty sok owocowy, a poza tym źrodło witamin i soli mineralnych.można spróbować i zobaczyć co sie będzie działo?a poza tym jak wolno cole to herbaty nie wolno?też zero kalorii. sprawdzałam w książce i nie znalazłam, że są zabronione 3. a potraw z wołowiny jest dużo - ja polecam gotowaną do miękkości i z musztardką( mniam), tatar z cebulką i ogóreczkiem ( jak ktoś lubi surowiznę) i pieczeń z ziołami i czosnkiem ![]() U mnie bez zmian... jestem 6 dzień na samych proteinach ( no i były małe grzeszki) i chyba wprowadzę warzywa, bo coś mi się waga zatrzymała 2 dni temu, a jak się zatrzymała to może nie ma sensu ciągnąć tego pierwszego etapu???zresztą zobaczę jeszcze jutro wagę rano i pomyślę. A wy co o tym sądzicie??buziaki na następny tydzień |
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was proteinki
)Dzisiaj od mojej cioci dowiedziałam się o diecie Pierre Dukana i od rana buszuję po internecie i czytam i czytam i jestem w szoku bo wychodzi na to, że ta dieta jednak działa ) MAM TAKĄ NADZIEJĘ, ŻE NA MNIE TEŻ PODZIAŁA ))) Nie mam fakt faktem książki ale sobie ją kupię na allegro. Kilka dni minie za nim do mnie dotrze, więc do tego czasu muszę polegać na tym co Wy mi poradzicie Wiem, że powinnam na przemian stosować nabiał z nabiałem połączonym z warzywami i ja chyba zrobię sobie 5/5 Stosowałam już w życiu mnóstwo diet ale nic Ostatnio schudłam 12 kilko ale zaraz później przytyłam ze zdwojoną siłą i teraz mam do zrzucenia 17 kilo. W życiu tak dużo nie ważyłam i ogólnie jestem przerażona ale też pełna wiary w to, że tym razem mi się uda!! Aż boję się mężowi powiedzieć o moim kolejny odkryciu bo pewnie mi powie, że on nie wierzy w takie cuda i lepiej powinnam więcej ćwiczyć ale co tam to nie on się czuje źle w moim ciele ![]() Proszę powiedzcie mi co można jeść między posiłkami jak ma się ochotę na "coś" ???? |
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
czesc laski
usypiam jak zwykle w pracy ![]() owsianka, herbatki owocowe - nie chociaz ja pije codziennie herbatke z guaraną i winogronami ![]() jak zwykle w weekend grzeszyłam... fakt ze nie super duzo ale nie mogłam sie oprzeć czekoladzie gorzkiej z malinami i w walentynki mąż na kolacje do pierogarni mnie zabrał... a ja kocham pierogi i zjadłam 4 ![]() z wolowinki robie najczesciej małe kotleciki... pisałam chyba dwie strony wczesniej jak je robie ![]() witam nowe proteinki, gratuluje spadku wagi i trzymam kciuki za dziewczynki, które maja zastój w spadaniu wagi bo sama chyba do nich należe... ale przetrwamy
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od dzis znow sie biore ostro za siebie! 2 podejscie... tym razem bedzie udane, bo tego chce najbardziej na swiecie, do tego zaczyna sie uczelnia, wiec jak to ja mam lepiej mi trzymac dietke niz siedzac w domku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kochane!!!Zastój wagi przetrwałam i opłacało się znów 2kg mniej!Czyli czekanie popłaca
jak pisałam wcześniej miałam zamiar przejść do 2 fazy, ale po dzisiejszym ważeniu stwierdzam,że jednak 10 dni 1 fazy zrobię.Wiecie co??Chyba to prawda, że najgorsze to przerwać dietę w momencie kiedy waga stoi(bo wtedy organizm uporczywie broni zapasów i nastawiony jest na magazynowanie wszystkiego co trafi do naszych brzuszków). Ja zawsze przerywałam dietę w takim momencie, a teraz przeczekałm ![]() całuję was poniedziałkowo |
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
98......94............... ...................78 |
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
DZIEN DOBRY
![]() Jestem w szoku ;* jeden dzien i ponad 1 kg mniej ( wcześniej nawet jak robiłam sobie glodowkę 1- dniową , tylko woda ) to waga mi nie spadła Zjadłam sobie placuszki na śniadanko- pycha :} na obiadek rybkę a w pracy jakiś serek . życzę WAM miłego dnia ! |
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, ale dlaczego nie mozna owocowej herbatki?przeciez jest bez cukru i owocow w niej ciezko sie doszukac
ja ja pije litrami..
|
|
|
|
#358 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ten kg, ktory wczoraj wrocil, dzis poszedl sobie z powrotem jade zaraz na silownie,saune i basenik, wiec odezwe sie wieczorem
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Witam, od dłuższego czasu przymierzałam się do startu z Wami i wreszcie zaczęłam od dzisiaj walkę z moimi kilogramami . A zaczęłam od dzisiaj bo będąc w pracy nie mam czasu myśleć o jedzeniu. Rano były dwa jajeczka +2 plasterki indyka i kawka. Na obiad pierś z kurczaczka + jajeczko i korniszonki. Ale z piciem wody jest ciężej ratuje się zieloną herbatą.
Startuje 175 cm wzrost waga była 78 jest 78 a będzie 68Edytowane przez fertka Czas edycji: 2009-02-16 o 12:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

) OD JUTRA ZACZYNAM 

kalorii oczywiście

Mam nadzieję, że szybko mi zlecą pierwsze kilogramy. 

78 jest