![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Raczkowanie
|
A ja sie jutro wybieram do PUP zarejestrowac jako bezrobotna..Musze o 7 rano byc
![]() ![]() A i ta pani mi jeszcze powiedziała ze musze miec NAKAZ PŁATNICZY OD NIERUCHOMOŚCI...Ja jestem zameldowana tymczasowo u babci ...Co to jest dokładnie? i po co to pup potrzebuje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
perfumove love
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Raczkowanie
|
Ja też mam pytanie dotyczące stażu... Jestem na drugim roku studiów, po IV semestrze muszę odbyć staż. Nie orientuję się jednak jak to ma w ogóle wyglądać, ile trwać i gdzie szukać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Raczkowanie
|
Zapewne chodzi mi o praktykę
![]() Możesz napisać mi coś więcej na ten temat? Bo ja jestem kompletnie niezorientowana... |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
Ale skąd mamy wiedziec jakie masz warunki tej praktyki
![]() ![]()
#3038 |
Rozeznanie
|
Babeczki ratujecie
![]() Moze ktoras sie orientuje. Otoz jestem w rakcie zalatwiania stazu (czyt. - sama znalazlam firme ktora wezmie mnie na staz) ale nie jestem zarejestrowana w PUPie jako bezrobotna. Teraz pytanie - czy musze KONIECZNIE byc zarejestrowana w PUPie zeby rozpoczac staz? Chodzi o to, ze od marca wracam do szkoly, a przysluguje mi renta rodzinna w wyskokosci ok 720zl miesiecznie, czy idac na staz trace rente? Jak to jest, bo juz sie pogubilam. Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3040 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
perfumove love
|
Cytat:
Jeżeli uczysz się dziennie to nie możesz się zarejestrować. Jeśli te 720zł to jest kwota netto (na rękę) to też nie możesz się zarejestrować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Raczkowanie
|
hej dziewzny wlasnie dostalam propozycje stazu ijutro mam spotkanie z przyszłym "stażodawcą"
![]() a u nas w miescie ciężko jest zalatwic sobiesmaemu jakikolwiek staz.. ;/ 2. jescez mam pytanie czy można bez zadnych konsekwencji zrezygnowac ze stazu nawet gdyby mnie juz przyjęli a staz zaczynalabym od marca (a do marca 2tygodnie) i w miedzyczasie znalazłabym PRACĘ ?? Edytowane przez anusiakkk30 Czas edycji: 2009-02-16 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam pierwszy raz w UP to babka też mi wyskoczyła z propozycją stażu w TESCO, ale na szczęście obyło się bez kłótni, bo babka odpuściła po moim stanowczym: NIE, proszę o oferty prac biurowych ![]()
![]() |
#3044 |
Raczkowanie
|
po liceum jestem, studiuję prawo europejskie, nie stety nie ma wiecej ofert stazu w UP;/;/;/ jutro sie dowiem co to za sklep z tego co widzę to jakas hurtownia ';// i nie wiem co robic bo znalezienie pracy u nas wmalym miescie graniczy z cudem podobnym do wygranej w lotka;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Raczkowanie
|
pn-sobota.
jutro sie dowiem pewnie wiecej to napisze na forum, ale nie wiem czy podjąc ten staz. mozna wrazie coz niego zrezygnowac tak po prostu ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po liceum bez żadnego doświadczenia i z kiepsko napisanym CV (dopiero teraz w policealnej dowiedziałam się jak powinno wyglądać prawidłowo napisane ![]() A nie możesz postarać się o pracę w jakimś większym mieście gdzieś blisko Ciebie? Czasem warto nawet godzinę dojeżdżać, jeśli praca ma być satysfakcjonująca. Bo jak się domyślam studiujesz zaocznie? Cytat:
![]()
![]() |
#3048 |
Raczkowanie
|
ee raczej nie ma możliwości zadnej, zobaczymy co to za praca jutro i najwyzej odmowie i bede szukac dalej;/ a CV i listy motywacyjne rozesłalam i czekam na odpowiedzi jesli takowe będą;/ w UP brak jakich kolwiek ofert stazu. ten staz w tym spożywczym miałby trwac rok ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zadomowienie
|
Ja bym na Twoim miejscu poczekała, może ktoś się odezwie. Szukają sobie niewolnika, większość stażystów pracuję 40 godzin w tygodniu a nie 60, staż nie jest w tej chwili regulowany przepisami, ale i tak nie wiem czy maja prawo Cie tak wykorzystywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Raczkowanie
|
Dzis bylam w UP, zawiozlam zaswiadczenie lekarskie i dostalam swistek od urzedniczki ze 27.02 mam sie zglosic na podpisanie umowy, chyba ze wczesniej im sie uda to do mnie zadzwonia.
Czy mozecie napisac jak szybko od momentu podpisania juz tej umowy rozpoczelyscie staz ? Troche dlugo to trwa... znow 11 dni czekania. ![]()
#3051 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam tak że najpierw była umowa,potem tylko doniosłam wyniki badań mojemu pracodawcy i do UP i na drugi dzień już pracowałam bo się mnie spytali od kiedy chce zacząc a ja jak najszybciej chciałam
![]()
#3052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przed Tobą - i nami wszystkimi- średnio 40 lat pracy do emerytury i nie wiem skąd takie "naznaczenie" z Twojej strony.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Raczkowanie
|
Hm moja babcia ma działke i troche pola....ale ten dom i wszystko jest na mnie, bo to po tacie, ale nie bylo sprawy spadkowej i dziadkowie maja prawo tam mieszkac..a ja mieszkam zupelnie gdzie indziej .Szukałam w google czegos o tym ale nic nie ma...Nie mam pojecia o co chodzi z tym... Edytowane przez MissKiss Czas edycji: 2009-02-16 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
perfumove love
|
Cytat:
Bo powyżej 2 ha przeliczeniowych nie można się zarejestrować jako osoba bezrobotna, może dlatego kazała ci babeczka przynieść jakieś poświadczenie o wielkości gruntu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Raczkowanie
|
Hmm..musze do babci zadzwonić...hm jeszcze by tego brakowało ze mnie na staz nie wezmą bo mam za duzo pola...
![]() ![]() Dzwonilam, są działki (dwie obok siebie) i mają one ok 36 arów w sumie razem, czyli moge spokojnie jutro stawić sie w UP ![]() Czyli wystarczy jakis dokument mowiący o tym ile te działki mają..tak? Bo ten nakaz płatniczy od nieruchomości to to samo co ten dokument, tylko nazwe ma jakas taka dziwna...? Czy PUP chce widziec poprostu, czy sie płaci za wszystkie działki i dom...Hm juz sama nie wiem jakie dokumenty tam jutro wziąć...... Edytowane przez MissKiss Czas edycji: 2009-02-16 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim skromnym zdaniem taki staż to czysty wyzysk. Nie wiem jakie warunki panują w tym sklepie/hurtowni, ale osoba po liceum bez żadnego doświadczenia dostanie pracę w supermarkecie na kasie i zarobi 1000zł/mc. Zaproponowałam szukanie pracy lub stażu w innym mieście.
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
|
jednak dzisiaj odbylam rozmowe z pracodawcą, okazało sie ze to praca od pn-pt (8h dziennie) + wyjazdy na studia cyzli w piatki praca krótsza
![]() Po dłuższej rozmowie z miłą właścicielką dostałam PRACĘ ![]() ![]() cieszy mnie to bardzo od jutra zaczynam ![]() w tym praca od pn-soboty, czasami niedziele, ale i tak jest dobrze każdy grosz sie przeciez liczy ![]() Edytowane przez anusiakkk30 Czas edycji: 2009-02-16 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie.. ostatnio sama załatwiałam sobie staż i miałam go mieć w sumie na 100%, dzisiaj się dowiedziałm że stazystów przyjmowac nie będą..pani w PUPie powiedzała że będę musiała przyjąć od nich propozycję stązu jesli sama nie zjadę.. i stąd moje pytanie czy moga mi zaoferować staż w sklepie, nie ma innych ofert, skoro skończyłam studia inzynierskie o kierunku Ochrony środowiska? a przecież to obnizy moje kwalifikacje i niczego się nie nauczę, nie zdobędę doświadczenia.. czy bez konsekwencji będę mogła odmówić??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.