|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
eleeri tak bylam, pisalam rano od razu po wizycie
ha! wlasnie odkrylam, ze posiadam kuksu schowane na czarna godzine juz sie robi
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
A rzeczywiście
![]() to we wtorek robisz i piątkę i dwójkę?
|
|
#1653 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
niee no chyba tylko piatke narazie a na dwojke umowimy sie na inny termin
kurcze cos mnie zaczyna pobolewac teraz lewa gorna osemka.....o niee tylko nie to bo umre juz naprawde
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc kobietki
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1655 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wszystkie spac poszly??
milej nocki Gizmo
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie śpię, buszuje po wizażu
![]() Ale się najadłam, przed chwilą zjadłam michę zupki wielowarzywnej i nie moge oddychać ![]() Dobrej nocy Gizmiątko
|
#1657 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja jestem na etapie wyboru telefonu stacjonarnego...nie wiem na co sie zdecydowac
i czy bardziej patrzec na funkcje czy na wyglad
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym patrzyła i na to i na to
![]() Niedługo też będę mieć taki problem, trzeba będzie jakieś wybrać do domku. Raczej zdecydujemy się na przenośne, fajne są Ech, ale ja to zawsze mam problemy z dokonywaniem wyborów, ciężko mi się na coś zdecydować
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-02-20 o 22:52 |
|
|
|
#1659 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no ja tylko taki biore pod uwage podobaja mi sie te: http://www.allegro.pl/item551249744_...ms_sim_pl.html http://www.allegro.pl/item552472942_..._slimline.html http://www.allegro.pl/item558082785_...szy_model.html http://www.allegro.pl/item558704423_...menu_fvat.html ten drugi najbardziej ale jest najkiepsciejszy potem ten pierwszy ---------- Napisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- ide lulu dobranoc
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#1661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, że pod kątem internetu. Mam blueconecta, a neostradka wymiata bez porównania ![]() eleeri, to znczy że tobie mamy słać nr i robisz listę, czy coś źle zrozumiałam? p.s Musialam wejść i zobaczyc co naklikałyście bo jutro nim bym kompa włączyła to byłoby to nie do przerobienia
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-21 o 00:47 |
||||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już wyspana z obiecaną kawką
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-21 o 06:54 |
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiochy wstawać !!!!
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie spioch!!! frida co za kawusia az slinka leci!!!!!!!!
|
#1665 |
|
Ola-Unhola
|
Już stawiam się na posterunku
![]() Wstałam o 8:12, bo mój kochany maluch wgramolił się nam do łóżka, a teraz szykuję śniadanko. Frida, kawka smakowita, aż by się wypiło taką piankę ![]() Jeżeli chodzi o pozycje spania w ciąży, to znalazłąm chyba najlepiej opisane w artykule, to co mówił mi doktorek: Odpada np. spanie na brzuchu – będzie możliwe dopiero po porodzie. Od ok. 6. miesiąca ciąży powinnaś też unikać płaskiego leżenia na plecach, bo wtedy macica uciska główne naczynia krwionośne, co powoduje gorsze krążenie krwi, a w efekcie trudności z oddychaniem, zawroty głowy czy nawet niedotlenienie dziecka. Na plecach możesz spać tylko w pozycji półsiedzącej, gdy pod ich górną część podłożysz podgłówek lub kilka poduszek (jest to też wskazane, jeśli masz zgagę). Najlepiej śpij na boku, zwłaszcza lewym, bo leżenie na prawym – podobnie jak w pozycji na plecach, choć w mniejszym stopniu – źle wpływa na krążenie źródło: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_7930.htm
|
#1666 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
, ale podobne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Nie śpię od 7-ej . Przybywam ze swoją kawką
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki kuscicie tą kawą!!!
a my wczoraj z tż pierwszy raz odkąd zaszłam w ciaze poprzytulalimsy sie ![]() wczesniej jakos nie mialam ochoty.....a na samym poczatku ciazy balam sie zwyczajnie....... teraz czulam sie jak dziewica hihi!!! ale tż jest wyrozumialy i mu to nie przeszkadzalo ze nie bylo seksiku....... czy wy tez macie wieksza ochote na seks teraz????tzn w drugim trymestrze????
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-21 o 09:20 |
|
|
|
#1668 |
|
Ola-Unhola
|
Och dziewczyny, ale robicie smaka tą kawką
Czekoladka, no to dobrze, że się odważyłaś ![]() Ja ostatnio tak padam wieczorami, że seksiku nie było chyba już ze 2 tygodnie. Muszę to nadrobic, bo mój małżonek chodzi lekko przybity z tego powodu . A weekend to dobra okazja.Ja miałam jakis miesiąc temu takie dni, że chciało mi się non stop, teraz to uczucie przycichło i znowu włączyła mi się obawa, że zaszkodzimy maluchowi (że coś mi tam pęknie)
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-21 o 09:24 |
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
a wszystko przez naszą psychike tak naprawde!!
juz wiem skad sie wzielo przyslowie" ......jak baba w ciąży....." wy tez macie wieczorami wiekszy brzuchol????? rano nie jest taki mocno widoczny ale wieczorem jak balon i do tego taki twardy.......
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
moja ulubiona od zawsze do ciąży ![]() polecam przyprawę kamis do kaw i deserów lub syrop amaretto lub jakikolwiek inny Moi znajomi zauroczyli się kawką jaką im serwowalam- jak w restauracji ![]() Cytat:
![]() mi się odmieniło na czas brzucha, i nie ciągnie mnie nawet na lekką z dużą ilością mlekaJadę na mega zakupy.Po sprzęty do kuchni i przemeblowanko, które wydumałam leżąc w łóżku kilka tygodni na początku ciąży wdroże w życie ![]() Trzymać kciuki, żeby ceny były niskie ![]() ---------- Napisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
no wstałam wstałam po co tak krzyczec nawet to 9 30 pospac nie idzie no ;p
Cytat:
---------- Napisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
takze łatwo nie mam hihi
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko się nie przemęcz na tych zakupach.
|
|
|
#1673 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzien dobry
nie wyspalam sie, chcialam dzis odespac te wszystkie koszmarne noce ale sie nie dalo, bo mama w pracy wiec maly mnie przyatakowal z rana i nie bylo do kogo go podrzucic poza tym musialam wstac sniadanie zrobic dziadkowi Cytat:
zastanawiam sie jaki aparat kupic co do nr telefonow - chyba najlepiej dawac je komus kto ma termin na samym koncu Cytat:
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz ja musialam spac na brzuchu przez 3 mce! bo mialam tylozgiecie macicy! na ostatniej wizycie lekarz powiedzial mi ze juz moge spac na plecach , ale poleca spanie na lewym boku.........dzieki temu ze spalam na brzuchu moja macica jest teraz z przodu, wyczuwalna ręką, a przedtem nie byla...... ---------- Napisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- to i tak nieźle , my pierwszy raz ihih!!!!
|
|
#1675 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale ja mam wieksze potrzeby niz raz w miesiacu
![]() i martwi mnie to bo TZ tez zawsze mial, nawet duzo wieksze a teraz? hmm moze mnie zdradza??? nieeeeeeeee nie mozliwe, caly czas mowi jak bardzo mnie kocha i jaki jest szczesliwy. wczoraj w nocy napisal mi smsa: "kocham cie moja perelko i jestem szczesliwy, ze urodzisz mi dzidziusia" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a potem jeszcze napisal, ze przyzeka, ze jak sie tylko nasza sytuacja unormuje to wezmiemy slub
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moim zdaniem oni tez to przezywaja i boja sie ze cos sie stanie dziecku.......a ciezko im sie do tego przyznac.....
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec od 5 miesiecy cierpi, ale jakos dajemy rade. czekam az lekarz zniesie zakaz ![]() Ps jakie pozycje sa bezpieczne w czasie ciązy ?
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Svinecka, mozna poobciążac dziewczyny z sierpnia, ale tylko te, które się udzielają i udzielac zawsze będą. Ja mam termin mniej więcej w połowie sierpnia i kilka tel mogę przyjąc. Jeden już mam ![]() Edit: co do pozycji, to takie, gdzie penetrcja nie jest za głęboka i gdzie właśnie o tym może decydowac kobieta. Np. na łyżeczkę, na jeźdźca, na stojąco od tyłu ![]() Nono, dzięki takim rozmowom z Wami, to chyba nie będę się wymigiwała dzisiaj od przytulanka
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-21 o 10:14 |
||
|
|
|
#1679 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moj sie przyznaje, powtarza mi to caly czas
mimo, ze ja mu mowie, ze mozemy chociaz sama sie boje czasem kto mi pomoze wybrac teleeeefoooon? ---------- Napisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- to ja Ci dam swoj - a Ty mi mozesz dac swoj, napewno urodze na poczatku lipca bo bede miec cc wiec jak Ty bedziesz rodzic to ja juz dawno bede w domku i bede wchodzic na net
|
|
#1680 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek wszystkim! Wcale nie jestem późnio, u mnie dopiero 9-ta. Słoneczko świeci i aż się chce z domu wyjść
Mój TZ ciągnie mnie dziś na pobliską aukcję samochodów. Nigdy nie byliśmy i chce zobaczyć jak to wygląda na żywo. Zapowiada się ciekawie. Cytat:
Wasze kawki bardzo smakowicie wyglądają A co do przytulanek to mnie apetyt na nie w ciąży zmienia się jak w kalejdoskopie. Nie mieliśmi żadnych przeciwskazań, ale mam okresy, kiedy to po prostu nie to. Mój TZ cierpliwie znosi moje nastroje i bardzo uważa, na brzuszek . Nawet mnie pytał jak dzidziol odczuwa nasze pieszczoty.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

juz sie robi

. Czy ktoras tez tak ma?

. Chyba musze zaprzyjaznic sie z moim "wrogiem"
nawet na lekką z dużą ilością mleka
takze łatwo nie mam hihi