|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
#1112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
*
|
|
|
#1113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuje pięknie ale wrzuć swojeeeeee!
|
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
R
![]() Śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych,łyżeczka miodu,pół łyżeczki cynamonu,małe jabłko II Śniadanie: grahamka z serem pleśniowym i ogórkiem (bez masła czy margaryny),jabłko Obiad: warzywa na patelnię z patelni teflonowej,pół woreczka kaszy gryczanej,dużo cury Podwieczorek: miseczka orzechów włoskich i laskowych Kolacja: omlet z 2 jajek,pół pomidora,łyżka kukurydzy konserwowej,groszku konserwowego,1/4 papryki czerwonej,rzeżucha ![]() ??proszę o ocenę ^^ Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-02-22 o 21:04 Powód: literka |
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
"P: jogurt natyralny + pare orzechow laskowych i migdałów + sladowe ilosci crunchu
echh i jeszcze cappucino mi tu wpadło, trudno mi je odstawić :O lepszy jest serek homogenizowany, ale NATURALNY, nie owocowy, jogurt to ww. połączyłaś tłuszcze z węglowodanami, a na redukcji nie jest to wskazane. " Czyli nie mozna jeść jogurtu z orzechami ?? Bo jak przegladałam jadłospisy innych to tak jedza
|
|
|
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Nudzi mi się dziś Więc moje, z założenia P: Ś: bułka 100g z ziarnami, obie połówki z masłem, szynką, camembertem ziołowym, pomidorem, oliwkami, ogórkiem konserwowym, 2 ogórki kiszone, banan, anatol z mlekiem 3,2%, kawa z herbatą truskawkowo-waniliową IIŚ: ponad pół 400g paczki fistaszków, budyń czekoladowy słodka chwila O: barszcz ukraiński pieczone udko kurczaka, ziemniaki, surówka z czarnej rzepy ze śmietaną D: ciasto czekoladowe w 5 minut (dzisiaj odkryłam przepis na wizażu i postanowiłam zrobić, jest super smakuje jak normalny murzynek a robi się 5 minut), cappuccino orzechowe 2 pomarańcze P: jeszcze raz ciasto czekoladowe j.w ![]() ![]() ![]() , kakao naturalnejabłko, kiwi kawa z herbatą truskawkowo-waniliową K: bułka wrocławska 100g, obydwie połówki z masłem, żółtym serem, oliwkami, gorący kubek serowy, jabłko Teraz 0,5l Heinekena z sokiem malinowym i cytryną , paczka Twistosów fromagei pewnie dojdzie reszta fistaszków Tu link do tego ciasta: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=264412 No i oczywiście proszę o ocenkę
Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2009-02-22 o 21:15 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to teraz moze moje P. dzisiaj apetyt towarzyszyl oj taak ![]() śniadanie: pelen talerz salatki jarzynowej w majonezie, kromka chleba z konfitura malinowo waniliowa, kromka chleba z salami. w miedzy czasie.. 2kubki paluszkow slonych gumy maoam (pol paczki 180g),miseczka kremu do tortow amaretto(pyyycha byl )2sniadanie: drozdzowka z budyniem,goraca czekolada. obiad:4 duze pulpety w sosie pomidorowym,fura ziemniaczkow z sosem , surowka. deser:kawal ciasta biszkoptowego z kremem amaretto,brzoskwiniami i galaretka. w miedzy czasie.. kubek paluszkow jw 4 cukierki owocowe.kolacja: 70g platkow sniadaniowych (poduszeczki czekoladowe ) zalane 4 duzymi lyzkami jogobelli pieczone jablko + lyzka miodu,lyzka sosu toffi. [zaslodzilam sie jak diabli ] , 2 kromki chleba z konfitura jw. oceni ktos? ((;
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze P :
Iśn: cztery kromki grahama maczane w jajku i smażone na maśle, posmarowane sporą ilością powideł śliwkowych. pół pojemniczka serka wiejskiego. duży kubek kakao. jedno kiwi z cukrem (niestety więcej nie miałam) IIśn: jedna pomarańcz i druga połówka serka wiejskiego obiad: ze trzy łyżki ziemniaków polane obficie sosem, dużo mięsa wieprzowego (tzw. gulasz), miska surówki z czerwonej kapusty deser: kubek zielonej herbaty i pół tabliczki gorzkiej czekolady podwieczorek: kubek herbaty czerwonej, kilka ciasteczek z cukrem, jeden banan, garść łuskanego słonecznika kolacja: dwie kromki grahama, serek wiejski ze szczypiorkiem, kubek herbaty po ćwiczeniach dojdzie jeszcze wędzona makrela (gdzieś z 80gram), a na sam koniec pół kostki twarogu
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2009-02-22 o 21:21 |
|
|
|
#1120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a więc trzeba wybrać się do lidla jak najszybciej bo ta konfitura musi być pyszniastaCytat:
moje depresyjne U: Iśn- jak zwykle w niedzielę- ok 200gr drożdżowego z miodem, mleko 3.2% z płatkami śniad-ok170gr jabłko IIśn- grahamka z masełkiem, serem, szynką, warzywkami, majonezem, 1.5 jaja na twardo z majonezem i pparyką, kiwi 3 delicje i kilka wafelków O- rosół z makaronem, ziemniaki polane tłusczykiem i smażone udko, buraczki i papryka, kompot gorąca czekolada, paczka paluszków, 3 cukierki, mars i pudding czekoladowy z bitą śmietaną P- bułka wielka z pasztetową i pomidorem, herbata, jakieś ciastkaK- frytki z ketchupem (na doła) colateraz wieśniak z kawą i cukrem plus wafelki
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Kikuś,aoii
![]() Teraz odpowiadam ![]() Robię kawę rozpuszczalną i dolewam tak 1/3 kubka herbaty http://www.mokate.com.pl/product/133 o takiej To całkowicie zmienia smak kawy i daje fajny aromat.Na to ciasto 3 minuty w zupełności wystarczą ale lepiej wziąć większy kubek, bo skubane bardzo rośnie Jutro dodam do niego orzechy i rodzynkiSurówka z czarnej rzepy jest bardzo dobra i zdrowa Mój Mamut dodaje jeszcze do niej startą marchewkę i pora![]() Kika szarlotkę jadłam, mus malinowy też, ale cappuccino nie widziałam!!!!!! Musi być pyszne ... Kurcze, będę musiała się rozejrzeć w sklepach A jutro szykują się większe zakupy to kupię na pewno ten z rodzynkami bo dawno nie jadłam
|
#1123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ciasta, musze wyprobowac! ![]() Cytat:
lubisz orzechy? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
U
Iśń bułka sojowa posmarowana masłem z 2 łyżkami dżemu fitella truskawkowa, trochę więcej niż połowa miseczki mleka 3,2% -2 śniadanka brak z racji tego, że wstalam pozno i pierwsze jadłam po 11 ![]() Obiad makaron z sosem słodko-kwaśnym + kawałki kurczaka (duuuuży, pełny talerz )btw.kurczak wcześniej podsmażony na oliwie z oliwek ; ) Podw. chupa-chups, banan tutaj 1,5h trenigu (trenuje taniec) i wskoczył powerade kolacja taka rybka z puszki w sosie pomidorowym, bułka sojowa z masłemduży kubek herbatki z łyżką miodu i cytrynką ^^ i jak? może być? oceni ktoś...?; >
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
powerade był w czasie trenigu, a potem wracam do domu i jem kolację. ryba ma białko przecież
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R:
śniadanie: 3 łyżki muesli z kawałkami owoców + 250 ml mleka 1,5%. drugie śniadanie: dwie kromki razowca, jedna {cienko} posmarowana masłem i z wiejskim oraz 3 paskami papryki, a druga {cienko} posmarowana masłem i z 4 grubymi plastrami ogórka. zielona herbata-kubek. przekąska: ćwiartka pomelo, woda. obiad: kromka razowca, sos do spagetti {wiem, że słabo, ale spagetti było, a nie chciałam makaronu jeść}. podwieczorek: 150g wiejskiego z garścią słonecznika łuskanego. kolacja: kromka razowca posmarowana {cienko} masłem i z 4 grubymi plasterkami ogórka. dobrze? schudnę coś? czekam na opinie.
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle się zrozumiałyśmy ;p
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
nie masz za co przecież : ) w sumie to tez nie dokładnie napisałam i miałaś prawo źle zrozumieć :P
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
Moje R na dzisiaj. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś ocenił, bo wciąż się uczę ;p
7:30 - owsianka z 4 łyżek płatków, 1 łyżki otrębów, rodzynek, słonecznika, miodu i cynamonu, zielona herbata 11:00 - 2 kanapki (4 kromki) pieczywa Wasa. Jedna z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, druga z serem twarogowym, sałatą i papryką, jogurt naturalny do picia 14:30 - 2 pełnoziarniste wafle ryżowe z naturalnym serkiem homo i łyżką niskosłodzonego dżemu wiśniowego, pomarańcza, herbata zielona 17:00 - makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, trochę startego sera pleśniowego do smaku 19:30 - wiejski z łyżeczką słonecznika i otrębów, kromka razowca z sałatą i pomidorem no i 1,5l wody w ciągu dnia.
|
|
#1133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1134 |
|
Przyczajenie
|
R
![]() IŚ: owsianka z 4 łyżek płatków, pół szklanki mleka 2%, ze szczyptą soli; omlet z 2 jajek IIŚ: serek homo + starte jabłko + 2 łyżeczki otrębów + cynamon + pół łyżeczki miodu O: 3 malutkie kotlety mielone, kasza gryczana, ogórek kiszony P: serek homo + 5 orzechów włoskich K: jajko na miękko, ogórek kiszony proszę o ocenę
|
#1135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie ładnie, z kilkoma małymi ''ale'' ![]() Cytat:
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć. Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału... 57-56-55-54-53-52-51-50 Edytowane przez 6sweetextreme9 Czas edycji: 2009-02-23 o 15:56 |
||
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
6sweetextreme9 wielkie dzięki
A jak kupuję rozowiec ze słonecznikiem to źle? Lepszy np na miodzie? Staram się jeść różne pieczywa, ale teraz akurat miałam opakowanie Wasy, to chciałam do końca zużyć ;p Dzisiaj kupiłam chleb "7-ziaren", więc przypuszczam, że to jest pełnoziarnisty Najbardziej martwi mnie to, ze obiad mam jako 4 posiłek, więc rezygnuję z podwieczorku, no i tym sposobem najbardziej kaloryczne potrawy mam na wieczór... No ale przez szkołę inaczej tego nie rozplanuję...
|
|
#1137 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to jeśli zjem orzechy na IIŚ, to co wtedy dołożyć do tego serka na podwieczorek? kotlety były z łopatki z wieprzowiny, to może być? wg. mojej mamy to chude ^^ smażone na oleju. i jeszcze takie pytanko, ile dziennie można zjeść nabiału? odnośnie tej kolacji; jeśli jest już w 3 posiłkach, to może być jeszcze w 4?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dużo Ci jeszcze zostało do przytycia?
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 3/4 szklanki mleka 3,2%, 2 małe jabłka, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka miodu, łyżeczka siemienia lnianego) II śniadanie: duża grahamka sucha, 2 mandarynki (spieszyłam się do szkoły, tylko wpadłam do sklepu i kupiłam co mi wpadło na szybko do głowy) Obiad: kilka łyżek ryżu białego (robota mamy !) z warzywami (papryka, kukurydza, por)1,5 litra herbaty zielonej Podwieczorek: (będzie) kubeczek jogurtu naturalnego z cynamonem i łyżeczką miodu, garść orzeszków ziemnych Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-23 o 17:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

) z mieszanką otrąb pszennych, granulowanych i bran flakesami ( wiecie ile musiało tego być żeby zrobić gęstą pape? XD ) + 0,5l zielonej herbaty

*
) + kanapka z masłem, twarożkiem szczypiorkowym od presidenta, pomidorkiem + 0,5l rocore z mlekiem 2% i cukrem. pychotka! lubię ten twarożek
echh i jeszcze cappucino mi tu wpadło, trudno mi je odstawić
:O lepszy jest serek homogenizowany, ale NATURALNY, nie owocowy, jogurt to ww. połączyłaś tłuszcze z węglowodanami, a na redukcji nie jest to wskazane. "
) zalane 4 duzymi lyzkami jogobelli pieczone jablko + lyzka miodu,lyzka sosu toffi. [zaslodzilam sie jak diabli
/
ps. 3 minuty naprawdę wystarczą? XD/ cappuccino orzechowe
/

z pasztetową i pomidorem, herbata, jakieś ciastka

!) z warzywami (papryka, kukurydza, por)