|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Industrial piercing
masc na ziarnine to zły pomysł. lepsze wyjscie: papka z aspiryny i soli fiz, jaskolcze ziele, stezona witamina c etc
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za rady
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
a ja byłam ostatnio u fryzjerki, dziabnęła szczotką industrial i teraz przy jednej dziurce mam takie malutkie zgrubienie, jakby trochę przypuchło. chyba zejdzie samo?
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
jeśli to opuchlizna to zejdzie. jeśli to ziarnina to nie.
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Czy też tak macie, że Wam kolczyki reagują na alkohol? Mój industrial ma już 2 tygodnie, a jak trochę wypiję (staram się pić jak najmniej, ale czasami po prostu się nie da wymigać) to mi z miejsca puchnie ucho, a wieczorem ropieje (ale tylko troszkę). Pamiętam, że przy poprzednim też tak było, również po zagojeniu. Gdy wypiłam dużo to spuchnięte ucho gwarantowane
![]() Ps. Dopiero teraz widzę jak fatalnie byłam kłuta przy poprzednim industrialu... Nie dość, że nie mam pewności skąd koleś wziął sprzęt to na dodatek już mam pewność, że 3 pierwsze dni po kłuciu z bólem połowy czaszki to wynik podrażnienia... Koleś najpierw wtrynił mi igłę, potem kolczyk, wyjął igłę, dopchał kolczyk i zobaczył gdzie wypada druga dziurka, z powrotem trochę wyciągnął, wtrynił drugą igłę, wepchnął kolczyk do końca i wyciągnął igłę . Tym razem dziewczyna wbiła jedną igłę przez 2 dziurki (chociaż możliwe, że to były 2 igły, muszę zapytać świadków) po czym wsadziła kolczyk i wyjęła igłę. Nie dość, że nie bolało po przekłuciu (a tego się najbardziej bałam) to jeszcze ładniej wygląda . Warto korzystać z usług prawdziwych profesjonalistów |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
a gdy ziarnina dopiero się robi, to jak to mniej więcej poznać?
i od razu próbować jakoś usuwać? |
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj sobie zrobiłam industriala. Bardzo mi się podoba.
Szczerze mówiąc przebicie nie było, aż tak bolesne. Później bardziej bolało, ale jest okey. Naprawdę warto go zrobić Polecam.
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam od początku listopada;] Jeśli chodzi o samo przebicie, to bolało ale myślałam, że bedzie gorzej;p Płaciłam 90zł z kolczykiem tytanowym.
Niestety mam problem;(. W studiu powiedziano mi, ze jest juz bardzo ładnie wygojony, ale dalej strasznie boli mnie to wyżej umieszczone przekłucie. A w dodatku osadza się tam wydzielina o strasznie nieprzyjemnym zapachu. Bardzo dbam o higienę tego miejsca, wiec nie wiem dlaczego tak się dzieje. Proszę, pomóżcie!;(
Chudnę! ![]() 46~45~44~43~42~41~40! kg. Edytowane przez klaustrofobia Czas edycji: 2009-03-07 o 22:11 |
|
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
Możesz być uczulona. Ja tak miałam ze srebrem.
Najlepiej jak byś się udała do lekarza, albo studia i powiedziała im o co chodzi. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
PRZECIN92 - no właśnie też tak podejrzewałam, ale wątpię żebym była uczulona bo w końcu tak dzieje się tylko z jedną dziurką. Do tego nie ma żadnej opuchlizny ani nic.
ktoś jeszcze może mi pomóc?;]
|
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj sobie zrobiłam to cudeńko
![]() Facet u którego robiłam wsadził mi bioplast wygięty w łuk i martwię się że gdy wygoją mi się kanały to czy będę mogła wsadzic sztangę. Może też już ktoś z Was tak miał??? |
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
wstaw zdjęcie
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Nie, mi odrazu wstawiono sztangę;] miał ktos ten sam problem co ja?
Chudnę! ![]() 46~45~44~43~42~41~40! kg. Edytowane przez klaustrofobia Czas edycji: 2009-03-08 o 15:22 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam bioplast
we wtorek jak kolczyk dojedzie do salonu to ide go wymienic Mysle ze bez problemu przejdzie bo ja jestem juz 2.5 tygodnia po przebiciu i wszystko jest ladnie zagojone wiec nie bedzie pewnie problemu moj bioplast tez jest leciutko wygiety najgorzej jest jak zaczna sie haczyc wlosy bo on pol centymetra wystaje za uchem jezeli go sie przesunie w jedna strone;p ale jest wspaniale;D!
|
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
http://img15.imageshack.us/my.php?im...aiphone005.jpg
Zdjęcie industrala mojej koleżanki która robiła w tym samym salonie co ja, tylko że ja mam troszkę prostszy Edytowane przez agagaga1 Czas edycji: 2009-03-08 o 15:36 |
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
niestety kąt uniemożliwia połaczenie dwóch dziurek sztangą. ew. możesz zmienić na dwie małe, ale nie będzie to wyglądać jak industrial. będą to 2 helixy
|
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
I właśnie się tego obawiałam.
Jutro zadzwonię do tego studia gdzie robiłam kolczyk i się dowiem jak to dalej ma wygladac. |
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie też tak chcieli wrobić, ale się nie dałam a potem ( już w innym studio) dowiedziałam sie, ze tak nie powiinno sie przebijać industriala ( z wyżej wymienionych już przyczyn) . Ale niestety sama mam problem z moim industrialem. Strasznie mnie to martwi, bo wyciągać go za żadne skarby nie chce...
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli bym pojechała we wtorek i by mi wsadził sztange metalową, to nie byłoby wszystko ok ? bo dziurki są równo zrobione, tylko sztanga je wykrzywia
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
dziurki muszą być zrobione pod odpowiednim kątem. jeśli tak jest i po prostu wsadzili nie odpowiednią sztangę, w co wątpie, to można to jeszcze ratować. w innym wypadku imo nie da rady.
Edytowane przez snide Czas edycji: 2009-03-08 o 16:58 |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
No, jedz tam i pytaj sie. Może akurat będzie wszystko okej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Dziurki są zrobione na pewno pod odpowiednim kątem bo widziałam jak robił mojej koleżance. Po prostu sztanga jest zła
Na pewno jutro do niego zadzwonię i się spytam co i jak Dziękuje za pomoc |
|
|
|
|
#205 |
|
Przyczajenie
|
Ej a oni co Ci powiedzieli ze masz sobie sama wymienic czy ze masz przyjechac i oni to zrobia? bo jestem troche ciekawa jak to zaminia na sztange.. tak sie teraz troche przestraszylam bo tez mam ten bioplast ale moj jest leciuteniko pod lukiem i przed chwila probowalam go prostowac;p moj industral jest pod malym katem...
Edytowane przez iLoveMyMusic Czas edycji: 2009-03-08 o 19:52 |
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
też bym chciała to zobaczyć ;> moim skromnym industriala potraktował i zrobił jako 2 helixy, przez które nie ma opcji by przeszła jedna sztanga.
iLoveMyMusic nie jest może rewelacyjnie zrobiony-za wysoko moim zdaniem. ale też nie widzę by coś mu dolegało-np. zły kąt. btw nie prostuj go bo nie ma to sensu. |
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
ja mam indu. od dwóch tygodni
byłam w takim szoku ze praktycznie nie czułam bólu ale zdarzyło mi się już kilka razy zachaczyć nim o włosy.. porazka.. xD ale nie zaloje ze go mam .. opuchlizna powolutku bardzo, ale schodzi
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
A mój już właściwie ma sie ok (robiony w czerwcu xD)
I jutro sobie zmieniam kulki na stożki a co ![]() Nawet jak mocno o niego zahacze, to nie leci krew, tylko troche puchnie, ale szybko przechodzi
|
|
#209 | ||
|
Przyczajenie
|
hej, agagaga1 wstawiała zdjęcie mojego kolczyka, to właśnie u mnie jest tak krzywo.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
ILoveMyMusic[/B][/B] wiesz co mysle, ze normalnie Ci wymienia ta sztangę ;p jak ja robilam to powiedzieli mi, ze za koło 6 tygodni mam przyjechać znowu i mi wymienia na krotsza i tym razem sztangę z black line
![]() Wenres a dlugo cię bolało to górne przeklucie?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

. Tym razem dziewczyna wbiła jedną igłę przez 2 dziurki (chociaż możliwe, że to były 2 igły, muszę zapytać świadków) po czym wsadziła kolczyk i wyjęła igłę. Nie dość, że nie bolało po przekłuciu (a tego się najbardziej bałam) to jeszcze ładniej wygląda
. Warto korzystać z usług prawdziwych profesjonalistów

ktoś jeszcze może mi pomóc?;]