|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
Póki co mało znalazłam rzeczy, ktore mi oczu nie podrażniają, o komputerze już nie wspomnę . Ale stwierdziłam, że lepiej mieć czasem czerwone oczy i żadnych zmarszczek, niż odwrotnie...
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja baaardzo lubię skwalan,i pod oczy i globalnie...dla mnie to najbardziej uniwersalny i neutralny nawilżacz<skwalan+Żel hial.> nawet używam go w pracy po regulacji brwi albo hennie pod oczy klientek.Nie zdażyło mi się,zeby kogos uczulił itp.
|
|
#2734 |
|
po prostu Łinli
|
zamówiłam
- Butelke 50 ml z atomizerem- do spryskiwania twarzy hydrolatem - Hydrolat geraniowy - 100 ml - Hydrolat z cytr. drzewa herbacianego ECO - 100 ml - Olej kokosowy EKOLOGICZNY - Peeling enzymatyczny - 100 ml -Skwalan w następnych zamówieniach planuję zestaw serum z granatem (żeby stosować na zmianę z amlą C), jakąś maseczkę, tonik z kwasami 10 % (to planuję na wrastające włoski po depilacji-na twarz nie mogę, bo mam naczynka), jakiś olejek myjący (mam teraz bezzapachowy, ale mam wrażenie ze trochę zajeżdża rybką więc next time wezmę zapachowy) i może żel hialuronowy z pantenolem
|
#2735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie skwalan nie migruje w okolice oczu tak aby je podrazniac-w sumie to NIC zlego sie nie dzieje Nakladalam go z zelem HA ale zauwazylam,ze najlepiej sluzy mi solo Bardzo polubilam tez olej arganowy-zapach jedynie jest taki sobie....ale przezyje podobnie jak hydrolat z kocanki ![]() April a nie lepiej zrobic maske z oleju kokosowego?tzn nalozyc go na wlosy na to folie i recznik zostawiajac na max.30 minut i pozniej zmyc? Mnie osobiscie meczylo zostawianie go na noc ze wzgledu na posciel i ciagle marudzenie,ze wszystko jest kokosowe i powyzsza metoda o wiele lepiej sie sprawdzila.Owszem trzeba miec troche czasu ale jak jestem w domu lub przed kapiela albo sie rolniczę to zawsze staram sie wykorzystac ten czas na dodatkowe zabiegi ![]() Od jakiegos czasu mam tez totalnego hopla na punkcie oleju sliwkowego z Mazidel
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam 4%-ową znizkę na następne zamówienie z BU, przy czym nie będzie to tylko 'składane' zmówienie moje i mojej siostry, bo wciągnęła się jeszcze jej koleżanka
. a ja właśnie siedzę z olejem monoi na głowie i zastanawiam się czy po zmyciu szamponem nadal będzie pachniał
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zaurozona nadal olejkiem pomarańczowym. Cudownie pachnia i naprawdę cerę mam po nim dobrą. Teraz skończył mi się hydrolat z zielonej herbaty i zaczynam migdałowy. Trudno mi ocenić ich działanie ale ten migdałowy pachnie przyjemnie ![]() Też sie czaje , zeby w przyszłym miesiacu kupić jakieś nowe serum (teraz mam TAMANU). Cytat:
Oj, ja nic jeszcze nie dostałam
|
|
#2738 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
dostalam próbkę przy pierwszym zamówieniu, na razie tylko wąchałam, za bardzo nie wiem jak go wykorzystać noi trochę szkoda mi go używać
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jak mam dzień wolny to nakładam na dzień i wieczorem zmywam. Może spróbuję potrzymać 30 min i zobaczę jaki efekt ale chciałabym działać jak najskuteczniej.A co ten śliwkowy fajnego robi? ![]() WinlyEm Ja próbeczkę monoi używam jako serum na końcówki włosów, zamiast kokosowego. Wystarczy ciutke żeby wygładzić i czuć delikatnie zapach Szkoda mi go na większe powierzchnie ;-)
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej sliwkowy bajecznie slodki zapach-ma cos w sobie z marcepanowego ciasteczka lubie dawac go na usta,staja sie przyjemnie nawilzone ![]() Jego podstawowym atutem jest to,ze wchlania sie niemal do matu!skore zostawia z delikatnym efektem glow ,swietnie nawilzona. Dodatkowe info na Mazidlach
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopisałam ten śliwkowy do zamówienia... przekonał mnie delikatny glow
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja nakładam trochę tego oleju, włosy sa natłuszczone, ale on z nich nie ścieka, na pewno nie daję takich ilości jak maski po myciu...
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Ja daję na oko jakieś 15 ml na włosy do ramion (cieniowane). Nie chodzi o zapach - lubię go. Ale myślę że nieświadomie w nocy dotykam włosów i twarzy i przenoszę. Albo najkrótsze włosy spadają na buzię...Nic innego nie mogło mnie zapchać ... Pewnie powinnam spać w czepku foliowym ale jakoś nie lubię.
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
w poniedziałek dostałam maila, że wpłata za zamówienie wpłynęła na konto BU a do dziś jeszcze nie wysłali paczki
.
|
#2748 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
bo jeśli nie, to wiadomo że część zostaje na poduszce-ręczniku a jak przewracasz się na bok to kładziesz na to buzie i stad Twój problem chyba to już prędzej niż dotykanie włosów i buzi rękoma w czasie snu. Kładź w dzień jak masz czas skoro Cię zapycha moja kaska zaksięgowana na BU wczoraj, ciekawe kiedy wyślą mam nadzieję ze w miarę szybko
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-02-27 o 18:54 |
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Siedzę właśnie z maseczką jabłuszkową na twarzy - przypasowała mi kurczę, ciekawe czy da się zrobić samemu taką skoro na BU nie ma? Edytowane przez April007 Czas edycji: 2009-02-27 o 19:57 |
||
|
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezeli lubisz takie jadalne aromaty to olej sliwkowy spodoba Ci sie-bo przyznam,ze mnie zauroczyl od pierwszego kontaktu ![]() Cytat:
![]() W kazdym razie nie widze roznicy jezeli chodzi o zastosowanie-moze faktycznie dlugofalowo inaczej sie zachowuje ale narazie dalam sobie spokoj i robie tak jak jest mi wygodnie.
|
|
#2751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hexxano czy olej śliwkowy z ZSK jest równie apetyczny? |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
mam jedno małe pytanie dotyczące serum-olejku LEMON. Używałąm go pierwsze dwie noce bezpośrednio na skóre i no cóż... w dość dużych ilościach ![]() Strasznie mnie po tym wysypało, więc stwierdziłam, że wymieszam go z żelem hialuronowym z alantoiną i pantenolem, dodałam 5-6 kropli olejku. Rano obudziła mnie tragedia na twarzy, straszne pryszcze ropne i niektóre bolące... Teraz pytanie-jakie ilości olejku dodajecie do żelu? Ile kropli? Chciałabym zużyć to opakowanie... btw. to były moje pierwsze zakupy na BU i spodziewałam się cudów, mimo wszystko zrobiłam dziś kolejne zamówienie
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo poszalałaś Koleżanko zaczyna się generalnie wprowadzanie nowych preparatów od mniejszej ilości,zwłaszcza jak nie używałaś wczesniej kwasów... więc... 4-5kropli serum Lemon+kropla kw.hialuronowego.Co do wysypu...to po pierwsze może to być objaw oczyszczania cery w koncu Lemon zawiera 2% kwas salicylowy,więc to często typowe...ale mogło Cię tez troszkę podraznic,ze względu na ilość użytego preparatu.... zmniejsz ilość kropelek serum,dodawaj hialuron..myślę,ze skóra Ci się poprawi wkrótce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Oleniołku wg mnie oleje sa porownywalne
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za radę, chyba dziś się przełamie i znowu spróbuję, bo podleczyłam cerę brevoxylem
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Rozeznanie
|
jejku, dlaczego ja tu trafiłam, tu i na strone Bu? <ryczy>
![]() zamówiłam dzisiaj serum, bo tylko po to tam weszłam, zamówiłam i co? i poczytałam co jeszcze mają, potem weszłam na to forum i teraz biedna zbankrutuję - choć przy tych cenach troche to potrwa![]() to lepsze niż narkotyk (chociaż narkotyków nie próbowałam - Gott sei dank )
|
|
#2757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na samym poczatku stosowania LEMONka też miałam wysyp, zawsze mam po kwasach, a teraz cera się "wypięknia" i jest coraz lepiej, także IMO lepiej to przeczekać, wszak salicyl to nie byle co BTW, ile Wy dajecie olejku na jeden raz (LEMON)? Bo ja daję 3-4 kropelki, do tego dużą kropę żelu HA. I zastanawiam się jeszcze, kiedy kończy się rozsądne stosowanie, a kiedy zaczyna przesada, granica to cienka, także nie wiem, czy już mam się na siebie złościć, czy jeszcze nie Zastosowałam dziś rano tonik 10% AHA/BHA, po godzinie na to serum LEMON. A że wieczorem tak mi goło bez serum, zmyłam poprzednią warstwę hydrolatem (hmm, po prostu przetarłam twarz), i nałożyłam je znowu Czy już przeholowałam, czy jeszcze z raz mogę użyć?
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
piękne wybaczcie moje niedoinformowanie, może i czytałam o tym, ale za dużo informacji jak na jeden dzień
![]() do czego stosować żel hialuronowy a do czego skwalan? Mają to samo zastosowanie?
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żel hialuronowy dodaje do wszystkiego: oleje, serum do twarzy, nawet czasami na końcówki włosów
|
|
#2760 |
|
Konto usunięte
|
To jeszcze tutaj napiszę.
![]() Chętnie wymienię Maseczkę Jabłkową z BU. Użyta raz, kupiona w tym miesiącu. W zamian przyjmę hydrolaty, oleje, puder perłowy z NP. Jest ktoś chętny? Ja jej więcej nie użyję, więc z ulga się jej pozbędę.
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-03-01 o 00:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

. Ale stwierdziłam, że lepiej mieć czasem czerwone oczy i żadnych zmarszczek, niż odwrotnie...

więc next time wezmę zapachowy) i może żel hialuronowy z pantenolem

dostalam próbkę przy pierwszym zamówieniu, na razie tylko wąchałam, za bardzo nie wiem jak go wykorzystać
noi trochę szkoda mi go używać
Teraz jak mam dzień wolny to nakładam na dzień i wieczorem zmywam. Może spróbuję potrzymać 30 min i zobaczę jaki efekt ale chciałabym działać jak najskuteczniej.

Czy już przeholowałam, czy jeszcze z raz mogę użyć?