Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 18:36   #2611
Honey_Girl
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez Maith Pokaż wiadomość
Honey_Girl - Trochę mi się nie podoba, że pani Ci nie przyniosła do zmierzenia najpierw tylko większej miseczki w 65.
Czyli nie dała Ci wypróbować tylko większej miseczki, a od razu dała Ci większą miseczkę z szerszym obwodem. Bo 70C jest również w miseczce większe o rozmiar od 65D.

Tak czy inaczej przed zrobieniem zdjęć pochyl się do przodu i dobrze wygarnij sobie wszystko spod pach. A przy okazji zwróć uwagę, czy nie wraca od razu. Jeśli będzie ok, to poczekaj z miesiąc z kolejnymi zakupami, żeby zobaczyć, czy nie pojawi się migracja.
Jak narazie jest ok ta 65 naprawdę mnie uwierała, poza tym jakoś lepiej mi w tej 70. Znaczy ja chciałam pokazać tylko ten biustonosz jako model beze mnie a o co chodzi z tą migracją ? Zobaczymy jak się będzie mi nosiło.

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 19:04   #2612
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
I jestem po zakupach kupiłam śliczny komplecik za 49 zł w esotiq. Niestety 65D była na mnie o wiele za mała a powietrza w ogóle nie mogłam nabrać Pani poleciła mi troszkę szerszy, czyli 70C. Jest jak dla mnie idealny nic bardzo nie uciska, przede wszystkim nie odstaje i cały czas jest na swoim miejscu. Zbiera też całą pierś co zawsze w moich starych stanikach miałam do połowy. Jestem zadowolona
prawdopodobnie nie cisnął cie obwod tylko fiszbiny w za małej misce tzreba bylo przymierzyc 65DD eh. no nic wygarnij wszystko tak jak mowila maith i wstaw zdjecia.

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 19:28   #2613
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Jak narazie jest ok ta 65 naprawdę mnie uwierała, poza tym jakoś lepiej mi w tej 70. Znaczy ja chciałam pokazać tylko ten biustonosz jako model beze mnie a o co chodzi z tą migracją ? Zobaczymy jak się będzie mi nosiło.
Z migracją chodzi o to, że biust dosyć łatwo modeluje się poprzez stanik. Jeśli zaczniesz nosić stanik ze ścisłym obwodem i wgarniać tłuszczyk do miseczek, biust się zwiększy, a wymiar pod biustem zmaleje. Np. moje wymiary 69/87cm po kilku miesiącach zmieniły się na 64/92cm, a staniki w rozmiarze 28F zmieniłam na 28G.

Uważam podobnie jak dziewczyny, że z Twojej relacji wynika, że miska była za mała, a nie miska i obwód. Pokazać sam model oczywiście możesz, ale wtedy nie doradzimy czy 70C rzeczywiście jest dobrze dopasowane.
Stary 2009-02-26, 19:50   #2614
Honey_Girl
Zakorzenienie

Nie wiem już sama czy dobrze zrobiłam... w tej 65 nie było mi wygodnie, i nie miałam schowanej całej piersi i tym się zasugerowałam. Jutro postaram się dać zdjęcia bo dzisiaj nie mam jak

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:59   #2615
Madaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny macie moze wymiary fiszbin i glebokosc miseeczki "D" w sorbecie?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 21:45   #2616
luizka__
Rozeznanie

Wklejam zdjęcia Miss Mandalay Paris 28G (moje wymiary to 64/92cm) i proszę o radę czy zostawić. Obwód nawet ścisły, miski normalne, stanik wygodny. Wizualnie mi się podoba. Wszystko byłoby ok gdyby nie wbijająca się taśma, z tym, że nie jest ona winą za małej miski, tylko ten typ tak ma. No i przez tą taśmę mam mieszane uczucia co do tego stanika...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC310001.jpg (17,6 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310002.jpg (19,6 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310009.jpg (16,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310010.jpg (14,9 KB, 82 załadowań)
Stary 2009-02-26, 21:48   #2617
xal
Zakorzenienie

Powiedziałabym że jest "na styk" więc jeśli liczysz na migrację to może wymien na większy? Pooglądaj jeszcze raz dokladnie tą miseczkę czy nie jest za mała czy to na pewno taśmy. W tej bluzce to nie widać żeby się coś wbijało, pewnie dlatego że dekolt się pokrywa z tasmami stanika

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 22:05   #2618
luizka__
Rozeznanie

Większego nie ma (ale wymiana i tak by nic nie dała, bo za dużo byłoby wtedy luzu), a migrację już miałam i wystarczy W lewej, większej piersi, miska rzeczywiście jest na styk, ale np. w prawej jest trochę luzu i mimo tego, też jest problem z tasiemką. Jeszcze jutro poprzymierzam i pomyślę.

Wkleję jeszcze zdjęcia w innej bluzce. Chyba nie widać bułkowania, także przychylam się do tego, żeby go zostawić. W sumie to też tak dużo za niego nie dałam, bo z wysyłką 86PLN.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC310130.jpg (18,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310131.jpg (14,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310132.jpg (15,0 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-02-26 o 22:17
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 22:48   #2619
xal
Zakorzenienie

Faktycznie, bułek nie widać

Stary 2009-02-26, 22:55   #2620
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Większego nie ma (ale wymiana i tak by nic nie dała, bo za dużo byłoby wtedy luzu), a migrację już miałam i wystarczy W lewej, większej piersi, miska rzeczywiście jest na styk, ale np. w prawej jest trochę luzu i mimo tego, też jest problem z tasiemką. Jeszcze jutro poprzymierzam i pomyślę.

Wkleję jeszcze zdjęcia w innej bluzce. Chyba nie widać bułkowania, także przychylam się do tego, żeby go zostawić. W sumie to też tak dużo za niego nie dałam, bo z wysyłką 86PLN.
łe za taką cene to bym zostawiała a bardzo ładnie wyglada pod bluzką
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 22:58   #2621
gablotka
Raczkowanie

dziękuję pięknie za opinie!

w takim razie zostawiam, wygarniam z namaszczeniem co trzeba i czekam na ew. migrację przydałaby się, oj przydała...

co do fiszbin, to celowo wybrałam ck, właśnie ze względu na tę szerokość. mam trochę wypukłą klatkę piersiową i obawiałam się, że węższe będą zbyt wąskie i nie obejmą i przytrzymają mi dobrze biustu.

jak na razie nie jest źle. w zasadzie to jest mi o wiele wygodniej niż w poprzednich stanikach, nic mi nie podjeżdża, nie muszę poprawiać. no, jedynie zmusić biust do powrotu na swoje miejsce a jeśli chodzi o odciąganie obwodu, to mogę na jakieś 3 palce... czyli coś koło 3 cm. leżenie nie sprawia mi zbytniego problemu

luizka, ładny stanik i ładny biust w tej różowawo-czerwonawej bluzce bardzo mi się podoba
gablotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 23:46   #2622
nelyen
Zadomowienie

Luizka, cuuudny ten paris
Honey_girl - o esotiqu czytałam, że ma raczej małe miski. w wolnej chwili załóż go, pochyl się i wgarnij wszystko do misek. nie dziwota, że 65D było niewygodne, pewnie się z niego najzwyczajniej wylewałaś, nie?

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 23:50   #2623
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Luizka_ stanik i bluzka super

a ja mam odwyk
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 00:28   #2624
Maith
Raczkowanie

Gablotka, z tego co widzę, to wygląda, że wszystko jest ok.
Natomiast jak będziesz w przyszłości szukać staników, to zainteresuj się także half-cupami. W katalogu LMB jest ich trochę, wtedy może być jeszcze lepiej

Luizka - wizażowe napisy jak na złość zasłaniają to, co próbuję wypatrzeć, ale mam wrażenie, że zakładając powinnaś podciągnąć sobie fiszbiny pod same piersi, osobno i dopiero do tej wysokości dopasować ramiączka. Wtedy wszystko przesunie Ci się do góry i jest szansa, że zrobi się akurat

Edytowane przez Maith
Czas edycji: 2009-02-27 o 00:33
Maith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 08:40   #2625
zorza83
Raczkowanie

luizka bardzo ładny stanik, świetnie leży,pęęęęęęękny intensywny kolor, ja bym zostawiła, zwłaszcza ,że cena jak na ten model atrakcyjna

zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:05   #2626
luizka__
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za wasze opinie i uwagi.
Maith, jeszcze raz założyłam stanik zwracając uwagę, żeby jak najbardziej podciągnąć fiszbiny pod piersi, stanik poszedł bardziej do góry, skróciłam ramiączka. W sumie leży lepiej, ale efekt wbijającej tasiemki jest taki sam. Zrobiłam jeszcze raz zdjęcia, w sumie to bułkowanie nie jest duże, więc stanik raczej zostawię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (55,5 KB, 117 załadowań)
Stary 2009-02-27, 11:47   #2627
dudkaaa
Raczkowanie

Luizko, moim zdaniem tasiemka wbija się wyraźnie, szkoda, bo miałam ochotę na żółty Paris , a u mnie będzie to samo Ale jest piękny Za tę cenę mogłabym jednak zostawić
Dziś jadę do Dopasowanej pomierzyć jakieś plunge (wypatrzyłam Veronę), jak będzie niedobra i tak muszę wziąć jakiś stanik bo wszystkie juz mam za duże!
dudkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 13:09   #2628
Konto usunięte

ma ktoś może ten biustonosz:
http://www.lasenza.co.uk/bras/girly-...0&img=D608_095

??
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 15:44   #2629
aliś
Zadomowienie

Ja ostatnio wstrzymałam się z zakupami na dopasowanej do czasu dostawy, i mam same pechowe zakupy...najpierw Inferno 28g - kompletnie nie pasuje, ciasne, miski duże i spłaszczają, potem kupiłam M&S Cerisio, biały w pomarańczowo cytrynowe kwaitki 65f, bardzo łądny, rozmiar nawet ok, obwód w sam raz, ale pewnie wkrótce sie naciągnie, ale biust mam rozdzielno na boki taki bez efektu no i miseczka zacznie lada moment bułkować. Kolejny to Freya Retro Plunge 28ff (zamówiłam miseczke FF zanim przeczytałam, że małomiseczkowy) i też jakoś nie tak...obwód wcale nie taki ścisły (a mam 69-79pod), miseczki jakies taie szerokie, a jednak bułkują, marszczą się na dole i na czubku (to chyba efekt "pomarańczy"), no i wychodzą mi bułeczki podpachowe większe niz zazwyczaj??? W dodatku na jednej miseczce marszczy mi sie materiał, co widać pod bluzką... Nawet nie wiem czy większy rozmiar by pomógł.
Może potem uda mi się zrobić zdjęcia to ocenicie jak leżą. Oczywiście tylko Retro i M&S.
Nie wiem co teraz, potrzebny mi jakiś biały stanik do głębokich deklotów, których zrobi ładną dolinkę i nic mi nie leży. A w dodatku przez te staniki mam limit finansowy wyczerpany

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 16:09   #2630
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Ja ostatnio wstrzymałam się z zakupami na dopasowanej do czasu dostawy, i mam same pechowe zakupy...najpierw Inferno 28g - kompletnie nie pasuje, ciasne, miski duże i spłaszczają, potem kupiłam M&S Cerisio, biały w pomarańczowo cytrynowe kwaitki 65f, bardzo łądny, rozmiar nawet ok, obwód w sam raz, ale pewnie wkrótce sie naciągnie, ale biust mam rozdzielno na boki taki bez efektu no i miseczka zacznie lada moment bułkować. Kolejny to Freya Retro Plunge 28ff (zamówiłam miseczke FF zanim przeczytałam, że małomiseczkowy) i też jakoś nie tak...obwód wcale nie taki ścisły (a mam 69-79pod), miseczki jakies taie szerokie, a jednak bułkują, marszczą się na dole i na czubku (to chyba efekt "pomarańczy"), no i wychodzą mi bułeczki podpachowe większe niz zazwyczaj??? W dodatku na jednej miseczce marszczy mi sie materiał, co widać pod bluzką... Nawet nie wiem czy większy rozmiar by pomógł.
Może potem uda mi się zrobić zdjęcia to ocenicie jak leżą. Oczywiście tylko Retro i M&S.
Nie wiem co teraz, potrzebny mi jakiś biały stanik do głębokich deklotów, których zrobi ładną dolinkę i nic mi nie leży. A w dodatku przez te staniki mam limit finansowy wyczerpany
nie wiem jak ten M&S, ale reszta to usztywnione staniki. Na Twoim miejscu kupiłabym następny miekki. Na mnie żaden usztywniany nie pasuje a miękkie leżą idealnie i o dziwo dobrze się w nich czuję.

Stary 2009-02-27, 16:16   #2631
xal
Zakorzenienie

Dzisiaj przyszła Milenka połusztywniana. Chyba pasuje, rozmiar 60K. A wy co sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (9,7 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (24,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (25,0 KB, 139 załadowań)

Stary 2009-02-27, 16:22   #2632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszła Milenka połusztywniana. Chyba pasuje, rozmiar 60K. A wy co sądzicie?
fajnie mi sie bardzo ten model podobał, ale wyraźnie odznaczała się granica przejścia
Stary 2009-02-27, 16:25   #2633
xal
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11194133]fajnie mi sie bardzo ten model podobał, ale wyraźnie odznaczała się granica przejścia [/quote]
Nie widzę, żeby jakoś bardzo bylo to widać. Pod opiętą bluzką odznacza się jak każdy zwykły szew czy koronka. Na prawej miseczce robi mi się na górze zmarszczka na łączeniu, ale ja tak mam w większości staników.

Jedyny cały biały jaki znalazłam no może jeszcze melissa miała, ale nikt nie podawał opinii o tej firmie więc nie ryzykowałam

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2009-02-27 o 16:26
Stary 2009-02-27, 16:31   #2634
aliś
Zadomowienie

Kurcze ta Milena ładna (to Finesse?), ale bardzo zabudowana, też o niej myślałam, ale dopero teraz widzę ją na "żywo".
A co do miękkich staników, to kiedys nosiłam tylko push-upy, teraz przerzucam sie na miękkie i je polubiłam, Retro jest takim..no raczej nie za sztywnym, ale nie leży. Jak oglądm gdzieś zdjęcia prawdziwych biustów w np Tango Plunge to tez dolinki nie robią, a póki co za stanikami np Masquarade na razie się nie oglądam, bo cena mnie zabija

Stary 2009-02-27, 16:36   #2635
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Kurcze ta Milena ładna (to Finesse?), ale bardzo zabudowana, też o niej myślałam, ale dopero teraz widzę ją na "żywo".
A co do miękkich staników, to kiedys nosiłam tylko push-upy, teraz przerzucam sie na miękkie i je polubiłam, Retro jest takim..no raczej nie za sztywnym, ale nie leży. Jak oglądm gdzieś zdjęcia prawdziwych biustów w np Tango Plunge to tez dolinki nie robią, a póki co za stanikami np Masquarade na razie się nie oglądam, bo cena mnie zabija
To Glamour. Jak mailowałam z Panią to mi poleciła ten model w porowaniu z Finesse bo lepiej podobno zbiera i ksztaltuje. Niestety większy rzciągliwiec. Chciałam porównać z Finesse, ale tego modelu w moim rozmiarze już nie szyją, nie wiem czy się z niego całkiem nie wycofają.
W porównaniu do CK Emily to jest chyba ciut mniej zabudowany, na pewno ma niższy mostek.
Jeśli chodzi o tango to ono WCALE nie zbiera na dolinkę, u mnie to nawet rozstawiało po kontach, a taki efekt to ja mam i bez stanika Poszukaj sobie miękkiej frei, osobiście polecam RIO, mój pierwszy dobry staniczek, super zbiera i kształtuje.

Stary 2009-02-27, 17:38   #2636
aliś
Zadomowienie

Cytat:
To Glamour. Jak mailowałam z Panią to mi poleciła ten model w porowaniu z Finesse bo lepiej podobno zbiera i ksztaltuje. Niestety większy rzciągliwiec. Chciałam porównać z Finesse, ale tego modelu w moim rozmiarze już nie szyją, nie wiem czy się z niego całkiem nie wycofają.
W porównaniu do CK Emily to jest chyba ciut mniej zabudowany, na pewno ma niższy mostek.
Jeśli chodzi o tango to ono WCALE nie zbiera na dolinkę, u mnie to nawet rozstawiało po kontach, a taki efekt to ja mam i bez stanika Poszukaj sobie miękkiej frei, osobiście polecam RIO, mój pierwszy dobry staniczek, super zbiera i kształtuje.
O to poczytam i poszukam Mam Emily i wydaje mi się że na mnie jest ona mniej zabudowana, ale to może zależy od biustu i sylwetki

Stary 2009-02-27, 17:45   #2637
Konto usunięte

Cytat:
Nie widzę, żeby jakoś bardzo bylo to widać. Pod opiętą bluzką odznacza się jak każdy zwykły szew czy koronka. Na prawej miseczce robi mi się na górze zmarszczka na łączeniu, ale ja tak mam w większości staników.

Jedyny cały biały jaki znalazłam no może jeszcze melissa miała, ale nikt nie podawał opinii o tej firmie więc nie ryzykowałam
tak tak, u Ciebie to tak "normalnie" wygląda a u mnie na przejściu robiła sie jakby "bułka" :P no nie wiem jak to nazwać hehe po prostu pierś wypychała tą miękką część , a szkoda
Stary 2009-02-27, 18:28   #2638
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Ślicznie na tobie lezy

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:01   #2639
ineczka7
Zadomowienie

A ja dziś wybrałam się do Yoshi z okazji wizyty w Poznaniu i wróciłam z Panache - Ariza i Freya - Clarissa.
Wcześniej ledwo dopinałam się w obwody 70, dziś każda 65 była w sam raz, a niektóre zapinałam na ostatnią haftkę :/ więc frejka jest 65H a panache 65HH, i obydwa w zasadzie mogłyby być nawet większe.
Okazało się, że większość dostępnych modeli Panache ma fiszbiny, które mi celują w kręgosłup, a nie połowę pachy, więc zamiast wyjść z jakimś mrocznym stanikiem (pasującym kolorystycznie do moich ubrań) wyszłam z radosnymi egzamplarzami

TŻ mówi, że spędziłam w przymierzalni więcej niż pół godziny i przeczytał dwa razy gazetę, ale jakoś bardzo nie marudził, może przytłoczyły go staniki w ilości DUUUŻO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06972.jpg (37,7 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06976.jpg (38,6 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06981.jpg (32,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06997.jpg (35,9 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06998.jpg (26,9 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07000.jpg (41,8 KB, 69 załadowań)
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 19:40   #2640
aliś
Zadomowienie

Lilowy bardzo mi się podoba, ma taki połysk, czy to tylko na zdjęciu?
Wklajam te swoje zdjęcia, M&S Cerisio 30f oraz Freya Retro Plunge 28FF(na zdjęciach widac bardziej niż w żeczwyistości - same buły) czy większa miska by pomgła? i o ile? Muszę dodać, że ścisłość obu jest bardzo podobna i w porównaniu z CK są luźniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (22,6 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (14,6 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (27,0 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (26,9 KB, 76 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości