|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
a o co chodzi z tą migracją ? Zobaczymy jak się będzie mi nosiło.
|
|
#2612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzreba bylo przymierzyc 65DD eh. no nic wygarnij wszystko tak jak mowila maith i wstaw zdjecia.
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam podobnie jak dziewczyny, że z Twojej relacji wynika, że miska była za mała, a nie miska i obwód. Pokazać sam model oczywiście możesz, ale wtedy nie doradzimy czy 70C rzeczywiście jest dobrze dopasowane. |
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem już sama czy dobrze zrobiłam... w tej 65 nie było mi wygodnie, i nie miałam schowanej całej piersi i tym się zasugerowałam. Jutro postaram się dać zdjęcia bo dzisiaj nie mam jak
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie moze wymiary fiszbin i glebokosc miseeczki "D" w sorbecie?
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
Wklejam zdjęcia Miss Mandalay Paris 28G (moje wymiary to 64/92cm) i proszę o radę czy zostawić. Obwód nawet ścisły, miski normalne, stanik wygodny. Wizualnie mi się podoba. Wszystko byłoby ok gdyby nie wbijająca się taśma, z tym, że nie jest ona winą za małej miski, tylko ten typ tak ma. No i przez tą taśmę mam mieszane uczucia co do tego stanika...
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałabym że jest "na styk" więc jeśli liczysz na migrację to może wymien na większy? Pooglądaj jeszcze raz dokladnie tą miseczkę czy nie jest za mała czy to na pewno taśmy. W tej bluzce to nie widać żeby się coś wbijało, pewnie dlatego że dekolt się pokrywa z tasmami stanika
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
Większego nie ma (ale wymiana i tak by nic nie dała, bo za dużo byłoby wtedy luzu), a migrację już miałam i wystarczy
W lewej, większej piersi, miska rzeczywiście jest na styk, ale np. w prawej jest trochę luzu i mimo tego, też jest problem z tasiemką. Jeszcze jutro poprzymierzam i pomyślę.Wkleję jeszcze zdjęcia w innej bluzce. Chyba nie widać bułkowania, także przychylam się do tego, żeby go zostawić. W sumie to też tak dużo za niego nie dałam, bo z wysyłką 86PLN. Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-02-26 o 22:17 |
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, bułek nie widać
|
#2620 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a bardzo ładnie wyglada pod bluzką
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję pięknie za opinie!
![]() w takim razie zostawiam, wygarniam z namaszczeniem co trzeba i czekam na ew. migrację przydałaby się, oj przydała...co do fiszbin, to celowo wybrałam ck, właśnie ze względu na tę szerokość. mam trochę wypukłą klatkę piersiową i obawiałam się, że węższe będą zbyt wąskie i nie obejmą i przytrzymają mi dobrze biustu. jak na razie nie jest źle. w zasadzie to jest mi o wiele wygodniej niż w poprzednich stanikach, nic mi nie podjeżdża, nie muszę poprawiać. no, jedynie zmusić biust do powrotu na swoje miejsce a jeśli chodzi o odciąganie obwodu, to mogę na jakieś 3 palce... czyli coś koło 3 cm. leżenie nie sprawia mi zbytniego problemu ![]() luizka, ładny stanik i ładny biust w tej różowawo-czerwonawej bluzce bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
Luizka, cuuudny ten paris
![]() Honey_girl - o esotiqu czytałam, że ma raczej małe miski. w wolnej chwili załóż go, pochyl się i wgarnij wszystko do misek. nie dziwota, że 65D było niewygodne, pewnie się z niego najzwyczajniej wylewałaś, nie?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2623 |
|
Rzabbocop
|
Luizka_ stanik i bluzka super
a ja mam odwyk ![]()
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Gablotka, z tego co widzę, to wygląda, że wszystko jest ok.
Natomiast jak będziesz w przyszłości szukać staników, to zainteresuj się także half-cupami. W katalogu LMB jest ich trochę, wtedy może być jeszcze lepiej ![]() Luizka - wizażowe napisy jak na złość zasłaniają to, co próbuję wypatrzeć, ale mam wrażenie, że zakładając powinnaś podciągnąć sobie fiszbiny pod same piersi, osobno i dopiero do tej wysokości dopasować ramiączka. Wtedy wszystko przesunie Ci się do góry i jest szansa, że zrobi się akurat
Edytowane przez Maith Czas edycji: 2009-02-27 o 00:33 |
|
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
luizka bardzo ładny stanik, świetnie leży,pęęęęęęękny intensywny kolor, ja bym zostawiła, zwłaszcza ,że cena jak na ten model atrakcyjna
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za wasze opinie i uwagi.
Maith, jeszcze raz założyłam stanik zwracając uwagę, żeby jak najbardziej podciągnąć fiszbiny pod piersi, stanik poszedł bardziej do góry, skróciłam ramiączka. W sumie leży lepiej, ale efekt wbijającej tasiemki jest taki sam. Zrobiłam jeszcze raz zdjęcia, w sumie to bułkowanie nie jest duże, więc stanik raczej zostawię. |
|
|
|
#2627 |
|
Raczkowanie
|
Luizko, moim zdaniem tasiemka wbija się wyraźnie, szkoda, bo miałam ochotę na żółty Paris , a u mnie będzie to samo
Ale jest piękny Za tę cenę mogłabym jednak zostawić ![]() Dziś jadę do Dopasowanej pomierzyć jakieś plunge (wypatrzyłam Veronę), jak będzie niedobra i tak muszę wziąć jakiś stanik bo wszystkie juz mam za duże!
|
|
|
|
#2628 |
|
Konto usunięte
|
ma ktoś może ten biustonosz:
http://www.lasenza.co.uk/bras/girly-...0&img=D608_095 ?? |
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio wstrzymałam się z zakupami na dopasowanej do czasu dostawy, i mam same pechowe zakupy...
najpierw Inferno 28g - kompletnie nie pasuje, ciasne, miski duże i spłaszczają, potem kupiłam M&S Cerisio, biały w pomarańczowo cytrynowe kwaitki 65f, bardzo łądny, rozmiar nawet ok, obwód w sam raz, ale pewnie wkrótce sie naciągnie, ale biust mam rozdzielno na boki taki bez efektu no i miseczka zacznie lada moment bułkować. Kolejny to Freya Retro Plunge 28ff (zamówiłam miseczke FF zanim przeczytałam, że małomiseczkowy) i też jakoś nie tak...obwód wcale nie taki ścisły (a mam 69-79pod), miseczki jakies taie szerokie, a jednak bułkują, marszczą się na dole i na czubku (to chyba efekt "pomarańczy"), no i wychodzą mi bułeczki podpachowe większe niz zazwyczaj ??? W dodatku na jednej miseczce marszczy mi sie materiał, co widać pod bluzką... Nawet nie wiem czy większy rozmiar by pomógł.Może potem uda mi się zrobić zdjęcia to ocenicie jak leżą. Oczywiście tylko Retro i M&S.Nie wiem co teraz, potrzebny mi jakiś biały stanik do głębokich deklotów, których zrobi ładną dolinkę i nic mi nie leży. A w dodatku przez te staniki mam limit finansowy wyczerpany
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przyszła Milenka połusztywniana. Chyba pasuje, rozmiar 60K. A wy co sądzicie?
|
#2632 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11194133]fajnie
mi sie bardzo ten model podobał, ale wyraźnie odznaczała się granica przejścia [/quote]Nie widzę, żeby jakoś bardzo bylo to widać. Pod opiętą bluzką odznacza się jak każdy zwykły szew czy koronka. Na prawej miseczce robi mi się na górze zmarszczka na łączeniu, ale ja tak mam w większości staników. Jedyny cały biały jaki znalazłam no może jeszcze melissa miała, ale nikt nie podawał opinii o tej firmie więc nie ryzykowałam
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2009-02-27 o 16:26 |
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ta Milena ładna (to Finesse?), ale bardzo zabudowana, też o niej myślałam, ale dopero teraz widzę ją na "żywo".
A co do miękkich staników, to kiedys nosiłam tylko push-upy, teraz przerzucam sie na miękkie i je polubiłam, Retro jest takim..no raczej nie za sztywnym, ale nie leży. Jak oglądm gdzieś zdjęcia prawdziwych biustów w np Tango Plunge to tez dolinki nie robią, a póki co za stanikami np Masquarade na razie się nie oglądam, bo cena mnie zabija
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W porównaniu do CK Emily to jest chyba ciut mniej zabudowany, na pewno ma niższy mostek. Jeśli chodzi o tango to ono WCALE nie zbiera na dolinkę, u mnie to nawet rozstawiało po kontach, a taki efekt to ja mam i bez stanika Poszukaj sobie miękkiej frei, osobiście polecam RIO, mój pierwszy dobry staniczek, super zbiera i kształtuje.
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2637 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś wybrałam się do Yoshi z okazji wizyty w Poznaniu i wróciłam z Panache - Ariza i Freya - Clarissa.
Wcześniej ledwo dopinałam się w obwody 70, dziś każda 65 była w sam raz, a niektóre zapinałam na ostatnią haftkę :/ więc frejka jest 65H a panache 65HH, i obydwa w zasadzie mogłyby być nawet większe. Okazało się, że większość dostępnych modeli Panache ma fiszbiny, które mi celują w kręgosłup, a nie połowę pachy, więc zamiast wyjść z jakimś mrocznym stanikiem (pasującym kolorystycznie do moich ubrań) wyszłam z radosnymi egzamplarzami TŻ mówi, że spędziłam w przymierzalni więcej niż pół godziny i przeczytał dwa razy gazetę, ale jakoś bardzo nie marudził, może przytłoczyły go staniki w ilości DUUUŻO
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
Lilowy bardzo mi się podoba, ma taki połysk, czy to tylko na zdjęciu?
Wklajam te swoje zdjęcia, M&S Cerisio 30f oraz Freya Retro Plunge 28FF(na zdjęciach widac bardziej niż w żeczwyistości - same buły ) czy większa miska by pomgła? i o ile? Muszę dodać, że ścisłość obu jest bardzo podobna i w porównaniu z CK są luźniejsze.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

a o co chodzi z tą migracją ? 
kupiłam śliczny komplecik za 49 zł w esotiq. Niestety 65D była na mnie o wiele za mała a powietrza w ogóle nie mogłam nabrać
Pani poleciła mi troszkę szerszy, czyli 70C. Jest jak dla mnie idealny nic bardzo nie uciska, przede wszystkim nie odstaje i cały czas jest na swoim miejscu. Zbiera też całą pierś co zawsze w moich starych stanikach miałam do połowy. Jestem zadowolona
tzreba bylo przymierzyc 65DD eh. no nic wygarnij wszystko tak jak mowila maith i wstaw zdjecia.

a bardzo ładnie wyglada pod bluzką
a jeśli chodzi o odciąganie obwodu, to mogę na jakieś 3 palce... czyli coś koło 3 cm. leżenie nie sprawia mi zbytniego problemu
w tej różowawo-czerwonawej bluzce bardzo mi się podoba 

??? W dodatku na jednej miseczce marszczy mi sie materiał, co widać pod bluzką...
Poszukaj sobie miękkiej frei, osobiście polecam RIO, mój pierwszy dobry staniczek, super zbiera i kształtuje.