![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Ja tam mam swoją teorię na temat tej oryginalności...
Ciekawe, że jak komuś się dużo prac sprzedaje w innych galeriach, to już nie musi być tak bardzo oryginalny...
#752 |
Zadomowienie
|
Haha, klamaja dostałam takiego samego maila od Paki:P ale cieszę się, że w ogóle odpisali
![]()
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
mi też paka przysłała takiego maila, i sama nie wiem czy automatycznie je wysyłają nie oglądając naszych prac, czy rzeczywiście widzieli,podobały się ale nie mają miejsc.
A ile to jest duża sprzedaż? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
Absolutnie się z tym nie zgadzam
![]()
#758 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście nie twierdzę, że oryginalność się nie liczy, żebym nie była źle zrozumiana...
Ale kiedy sprzedaż jest duża, schodzi ona jakby na drugi plan... Przynajmniej takie są moje odczucia, ktoś może mieć inne...
#759 |
Raczkowanie
|
Pakamera padła ofiarą własnego sukcesu: 80% sprzedanych prac to "nowości", wobec tego przyjmowanie kolejnych osób wykonujących prace podobne, czy choćby tą samą techniką to działanie na własną niekorzyść, stąd trzeba się wyróżniać techniką lub ceną (znaczy sprzedawać się) - reszta, niezależnie od poziomu prac - przecz. Szczególnie dobija pakę kilka kont osób od ubrań wystawiających w kółko te same ciuchy w różnych rozmiarach (to samo zdjęcie).
Skutek jest taki, że albo Twoje prace muszą się gdzieś sprzedawać i/lub muszą być pewnym novum względem tego co paka już oferuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
Wiecie kiedy decobazar ruszy? Mam 3 zamówienia a zaplecze nie działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Rozeznanie
|
jutro - przeprowadzka miała potrwać caly weekend
#763 |
Raczkowanie
|
Tak to wygląda u Candi i, z tego co wiem, u innych osób, które wstawiają często prace. W skali całej galerii podobnie - znając w przybliżeniu łączną ilość sprzedawanych prac i można stosunkowo łatwo ją porównać z ilością prac oznaczonych jako sprzedane w nowościach.
Oczywiście coś takiego nie będzie idealnie dokładne, ale nie sądzę żebym się pomylił o więcej niż kilka-kilkanaście procent. |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że z takim drobnym marginesem błedu nie są prognozowane stopy bezrobocia, kursy walut czy zmiany stóp procentowych w bankach :-P m. PS. Masz PW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
Bardziej chodzi mi o to że czasami komercyjność nakręca się oryginalnością, choć zauważam to na zachodnich portalach a nie w Polsce.
#766 |
Zakorzenienie
|
A ja się z KKamykiem zgadzam. Co jest niby takiego oryginalnego w pracach osób ostatnio przyjętych (nie mówię o wszystkich, a o 2osobach). Chyba każdy wie, o kim mówię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit: Moje Deco już działa - jak marzenie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2009-03-01 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
Uważam, że błąd jest raczej mniejszy niż większy, ale nawet przy założeniu, że tylko (aż?) 60% prac sprzedaje się "z nowości" jest to usprawiedliwienie dla niechęci Pakamery do przyjmowania osób sprzedających podobne prace.
a na PW masz odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
a ja chcialam sie pochwalic ze cos mi sie sprzedalo w Kiosque
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie mozecie zarzucac nietorym braku oryginalnosci tylko dlatego ze sprzedaja gdzies, gdzie Wam nie udalo sie dostac...
Udalo im sie przebic w taki czy inny sposob - i super! ![]() Zamiast wiec narzekac i zazdroscic trzeba pracowac ![]()
#771 |
Raczkowanie
|
zgadza się z tobą substytut mnie paka przyjeła po roku wysyłania zgłoszeń naprawde prze rożnych rzeczy kombinowałąm jak nie wiem co i wysłaąłm te moje oplanańce morduje sie teraz jak nie wiemn co żeby zrobić to 6 prac które mi kazali bo wysłałąm im tylko 2 zdj a nie mam już nawet tych rzeczy. robie pare kolczyków kilka dni niektóre nawet tydz z braku czasu i nawału nauki ale warto się chyba prze pewniem czas przyłożyć zeby sie dostać
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pointa na wagę złota.
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak trochę mało taktownie się uśmiechnę, ale dzisiaj rano się zakładaliśmy z moim TŻ, kiedy padnie to pytanie
![]()
#774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomijając wszystko, każdy powinien wybrać galerie, która mu pasuje pod względem sposobu sprzedaży. Ja byłam bardzo zadowolona z modnej, ale kiedy nie było takiego nawału sprzedających ponieważ moje prace są sporadyczne i gubią się dość szybko w tłumie (szczególnie kiedy osoby wystawiają naraz po 10 nowości. Jest to super galeria, ale dla osób robiących w sporych ilościach. W pace jeśli praca nie sprzeda mi się w ciągu krótkiego czasu to potem też mi zalega, ale mam tu więcej czasu. Widzę to po tym że wysyłam tym samym klientom co w modnej, ale tu mnie nie znajdowali. I pamiętajcie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Nie narzekam, nie zazdroszczę i nie pokazuję nikogo palcem, cieszę się, że udało im się przebić w taki czy inny sposób...
![]() Nie jest moim marzeniem dostać się do Paki, aczkolwiek nie obraziłabym się gdyby się udało ![]() Nadal nie mam tylu prac, żeby obstawiać kilka galerii...
#776 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie może się zalogować do Deco? Wczoraj mogłam, a dziś wyświetla się komunikat - przerwa techniczna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Rozeznanie
|
Dostałam się do modnej!!!
![]() ![]() ![]()
#778 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje, Tyska
![]()
#779 |
Zakorzenienie
|
Słyszała któraś z Was może galerii Stereolit? http://stereolit.pl/
Ciekawa jestem cóż to jest (tzn. oczywiście przeczytałam wszystko co mają na stronie), ale ciekawa jestem czy któraś z Was coś o nich wie. |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Szukałam, ale sie nie doszukałam... Może mi ktoś powie, czy aleladne ma w zwyczaju dostarczać jakąkolwiek odpowiedź, w tym także odmowną?
![]() Chciałam uciec z wylęgarni i szukałam jakiejś drugiej galeryjki. O pakamerze nawet nie marzę, arsneo mnie nie przyjmie, a deco mi nie odpisuje, (podejrzewam, że i tak mnie spławią ![]() ![]() Dzięki z górki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.