|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: młode mamy, pytania i odpowiedzi
to w takim razie, kiedy już znajdziecie sposób na odwyk smoczkowy, poproszę o instrukcję
wprawdzie my mamy na to jeszcze czas, ale dobrze wiedzieć na zapas co robić
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
nasza mała smoczka uzywa tylko do zasniecia, potem wypluwa i sobie spokojnie spi...gdzies kiedys czytałam odwrotnie...ze lepszy kciuk niz smoczek, ale jak sobie pomysle ze miałabym miec dziecko ktore wciąż siedzi z kciukiem w buzi to mi sie to nie podoba! chyba drastycznie zastosuje skarpete na raczki, lepiej odrazu zanim mala sie na dobre przyzwyczaji do ciągania kciuka.
pozdrawiam |
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
Przepraszam, że narazie dużo się nie udzielam, ale obiecuję poprawę
Póki co Was podczytuję... Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
witam cieplo wszystkie mausie
ale mam upragnione , wyczekiwane dluuugo dzieciatko , co jakis czas przychodzil lekarz i sprawdzal rozwarcie , ktore wciaz bylo na jeden palec,,,niestety...tak mnie przetrzymali na lezaco w bolach do nastepnego dnia do godz 17, przyszedl lekarz , powiedzial ze rozwarcie na jeden palec, glowka nie weszla w kanal rodny i szybko trzeba cesarke robic,,uff po tych slowach mi ulzylo, bo modlilam sie zeby w koncu cos ruszylo, mialam juz serdecznie dosyc..to tak po krotce Dziewczyny odnosnie smoczka, moja tez jescze dostaje tego smoka ale tylko do spania,zasypia i potem go wypluwa, choc bywa ze przebudza sie w nocy bo smok wypadl.Ajesli chodzi o jeden ze sposobow na "oduczenie" od smoczusia to powiem wam jak ponoc moja mamcia sobie poradzila ze mna, mianowicie:ja mialam smoka tego zoltego (kauczukowego? , ) wiec pociela go nozyczkami w takie paseczki i ,,mi podala ,Ponoc wzielam do buzki i zdenerwowana rzucilam nim w kat, pozniej placz.Wiecc mama znowu mi go podala , i tak bylo kilka razy az rzucilam go doslownie i w przenosni,, . ten spsob zdal w moim przypadku egzamin, nie wiem jak by wygladala kwestia pociachania smoczka silikonowego (moja taki posiada) czy nie poodrywalyby sie te paseczki nie daj boze, jednak te zolte smoki sa bardziej rozciagliwe i elastyczne.Dziewwczynki przepraszam ze tak sie rozpiasalam i zanudzam ...pozdrawiam wszystkie mlode i niemlode mamusie! |
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Porshe,Agnesiablondi witamy
witam wszystkie mamcie z rańca,u nas spokojna nocka z pobudka na karmienie o 5.40 ,jestem dumna ze swojej córy.U nas smok jest do pociumkania raczej tylko w sytuacjach kryzysowych.Czasem dostaje do snu ale chwila i wypluwa.Porshe pytalas sie czy nie boje tego Nutramigenu...lepiej zeby dostawała ten nutramigen niż by miała cierpiec,Nutramigen bedzie dostawała do 4,5 miesiaca życia pózniej przejdziemy na "lżejsze" mleko. Mamy orientujecie się może czy są jakieś fajne wyprzedarze dla maluszków?bo kurcze trzeba Zuzi wymienić garderobe,ma 8 tygoni a bluzki qurcze muszę jej na 3-6 miesięcy kupować. Aha i mam jeszcze pytanie,czy któraś z mam używa chusty do noszenia maluszków,bo mam zamiar kupić ale jestem zielona w tej kwestii,dlatego proszę o rade. Pozdrawiam ciepło,miłego dnia |
|
|
|
|
#66 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do wyprzedarzy to się nie orientuję A powiedz, bo tak czytam, dlaczego mała pije Nutramigen? Ma skazę białkową? z tego co wiem, to będziesz musiała dłużej to mleko podawać niż 4-5 miesięcy, bo chyba nie ma "lżejszego" mleka... Chyba, że się mylę, bo mój mały też ma skazę białkową.. A mój synek dziś kończy 6 miesięcy!
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego dla Synusia
![]() chusty nie mam, więc nie pomogę.. Irea, duża ta Twoja córa moja Karola nosi ciuszki 56-62 ![]() no, ale ona mała się urodziła.. ja dość często kupuję w lumpkach. cuda można znaleźć. a wiadomo, że dzieci nie zdążą nieraz ubrać ciuszków, więc nawet można kupić w secondhandzie nowe
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy tendencje do skazy,tzn lekka skaze,na konsultacji allergolog powiedziała że jest duża szansa że poprostu "wyrośnie" z tego i dlatego spobowac od 4,5 miesiąca jej podawac np,Nan HA. Kahha a Twoj synek tez pije Nutramigen? |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój synek to cycowy chłopak Ale też ma skazę delikatną i chciałam go dać na nutramigen, ale on nie akceptuje nic innego poza cycusiem Także odpuściłam i to w mojej diecie brakuje ciut nabiału, ale nie jest źle.Cytat:
Śliczna niunia! Rzeczywiście duża jest. Mój mały waży 9 kg wchodzi w 68 ale są już takie dopasowane, a tak to 74 kupuję. Edytowane przez kahaa Czas edycji: 2009-03-04 o 10:00 |
||
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Hejka co do tego mleka to nasz lekarz nie zalecał nutramigenu, zalecił enfamil bez laktozy i bardzo dobrze nam się spisuje to mleczko, dlatego pytałam.
Kaha wszystkiego naj dla twojego synka!!!!!!!! Ira twoja córcia jest prześliczna i taka malutka!!! Agniesiu Blondi witaj!!!!!!Miałaś strasznie ciężki poród podziwiam!!!Twoja mama miała ciekawy sposób, ja słyszałam że te silikonowe smoczki można poprostu odciąć czubki i tez dziecko może sie zrazić i przestać ciumać. Ale ja wole żeby sysał smoka niz zjadał łóżeczko, on nałogowo obgryza swoje łóżeczko, w niektórych miejscach to jest juz gołe drewno, czasem do łąwy też się przyssie.Biedne te jego ząbki!!! A ja do 3 r.ż. cumkałam smoczek, w sumie musiałam mieć 2 smoczki jeden w buzi a drugi w rączce Lumpki... lubiłam te sklepy!!!!!!I zawsze jak jestem w pl to muszę wejść do takiego!!! Ale trzeba umieć szukać, nie każdy potrafi i dlatego się niektórzy zniechęcają. |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuzia na dzień wczorajszy waży 5320 i ma niecałe 2 miesiące,jak tak dalej pójdzie to w pół roku mi do 10 kilo dobije,boszzzz
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Sliczna córeczka kahaa, wszystkiego najlepszego dla synka .
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
śliczny maluszek!!!
a oto moja zuzka
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
jesli chodzi o ciuszki to my prawie wszystkie dostalismy po innych dzieciach, sama kupiłam tylko kilka nowych.
podobno dla maluszka dobrze jest kupowac w secendhendach...zwłaszcza ze i tak wszystkiego czasem nie zdazy załozyc bo szybko rosna maluszki. |
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
jaka słodka i jak fajnie sie uśmiecha ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- i jakie wloski,nasza to z przodu prawie łysa,ale z tyłu główki ma już takie długaśne,ze warkocza można zrobić
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
ale kochana niunia!!! nic, tylko wycałować te pultaski
No dziewczyny co tu tak pusto??? produkujcie posty na potęgę
Edytowane przez kahaa Czas edycji: 2009-03-04 o 14:34 |
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
sliczne te wasze maluszki
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile ma?kiedy moja taka będzie |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
śliczne macie córunie !! prawdziwe kobietki
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny, Wikunia ma juz prawie 16 miesiecy, dokladnie 12 tego, takze dduza pannica juz z niej
, a jeszcze nie tak dawno,,,,,oj ten czas rzeczywiscie gna za szybko chyba, dlatego trzeba sie cieszyc kazdym dniem , bo nie da sie go cofnac, a to przeciez najpiekniejsze chwile , kazdy etap rozwoju dziecka ma swoj niepowtarzalny urok . A te "kuce"faktycznie smieszne sa, i komicznie w nich wyglada, smiejemy sie ze zmienila "image" , bo wlasnie dzis mamcia kupila pierwsze gumeczki , wiec sa to "pierwsze kucyki -Wiki"
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
dzieciątka naprawde rewelacja!!!
czasem jak moja mała spi to nie moge sie na nia napatrzec...takie malenstwo a tyle zmieniło w moim zyciu to dlaniej bije moje serce![]() nie dziwcie sie ze jako młode mamusie mało piszemy...ja z moja mała jestem prawie cały dzien sama a czasem potrafi wykonczyc!!! pozdrawiam |
|
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Ja do tej pory lubie przygladac sie jak spi sobie slodko i patrzac na jej male raczki, linie papilarne, uszka i czolko z malymi zylkami, mysle sobie jak taki maly perfekcyjny czlowieczek mogl powstac z dwojga ludzi,,,,to napradwe cud......
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
eee, no nie pogadasz
kucyki jak się patrzy
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
czesc laseczki,jak tam mineła noc,u nas bardzo dobrze,spanko od22 do 8 z przerwa na karmienie o 4,Nabuko,jestem bardzo Ci wdzieczna za te
ksiazeczki ![]() o 12.30 idziemy na USG bioderek,3majcie kciuki aby wszystko było ok,a teraz spadam sie ogarnąć,miłego dnia
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
ira, to w takim razie razem będziemy się badać
my mamy usg bioderek na 14tą
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczynki
moja mała skonczyła juz 5miesiecy i nie potrafi sie jeszcze kulac, ani z brzuszka na plecy ani odwrotnie. kiedy wasze dzieci zaczely sie kulac??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

wprawdzie my mamy na to jeszcze czas, ale dobrze wiedzieć na zapas co robić

, co jakis czas przychodzil lekarz i sprawdzal rozwarcie , ktore wciaz bylo na jeden palec,,,niestety...tak mnie przetrzymali na lezaco w bolach do nastepnego dnia do godz 17, przyszedl lekarz , powiedzial ze rozwarcie na jeden palec, glowka nie weszla w kanal rodny i szybko trzeba cesarke robic,,uff po tych slowach mi ulzylo, bo modlilam sie zeby w koncu cos ruszylo, mialam juz serdecznie dosyc..to tak po krotce
, ) wiec pociela go nozyczkami w takie paseczki i ,,mi podala ,Ponoc wzielam do buzki i zdenerwowana rzucilam nim w kat, pozniej placz.Wiecc mama znowu mi go podala , i tak bylo kilka razy az rzucilam go doslownie i w przenosni,, . ten spsob zdal w moim przypadku egzamin, nie wiem jak by wygladala kwestia pociachania smoczka silikonowego (moja taki posiada) czy nie poodrywalyby sie te paseczki nie daj boze, jednak te zolte smoki sa bardziej rozciagliwe i elastyczne.Dziewwczynki przepraszam ze tak sie rozpiasalam i zanudzam ...pozdrawiam wszystkie mlode i niemlode mamusie!

Mój synek to cycowy chłopak 
to dlaniej bije moje serce