![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki Bourjois
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Rozeznanie
|
mam problem poniewaz nie wiem jaki podkład dobrac do mojej twarzy z bourjois... obecnie uzywam MAX FACTOR Lasting Performance kolor to 105 ale jest za ciemny
![]()
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Na prośbę AimiA umieszczam fotki cienia Petit guide de style, kolor Crazy Baby, na sucho i na mokro
![]() Przy okazji- mój zbiorek Bourjois ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze
![]() Przepraszam, za jakość zdjęC, niestety robione komórką ![]() Edytowane przez akisia Czas edycji: 2009-02-18 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
te cienie ciemne piekne!
![]() slicznie wyglada tez les nudes ![]() ![]() ostatnio sprzedalam dwa te wodne blyszczyki bo typowo mi sie nie podobaja ![]()
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
dimiti- no cóż, nie dziwię się z tymi błyszczykami
![]() ![]() ![]() anetak-les nudes to jeden z moich ulubieńców, nie waży się i pięknie wygląda na ustach, ma śliczny kolor. Trwałość typowa jak dla błyszczyków wg mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Rozeznanie
|
Muszę wam powiedzieć że zakupiłam w super-pharm VG curl, jakiś czas już go używam, i chwalę sobie (mam nadzieję że nie za wcześnie
![]()
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
A więc wklejam obiecane zdjęcie różu nr10 Chataigne Doree. Przepraszam za jakość, może nie jest najlepsza, ale nie mogłam zrobić aparatem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
akisia, swietny zbior.
mi jednak z bourjois najbardziej odpowiadaja roze i podkady no i cienie potrojne effet lumiere. mam chrapke na pojedynczy brazowy cien, ale musze zuzyc zapasy najpierw. czekoladek nie posiadam, a co do blyszczykow, to mialam les nudes, 3d coctail i te nowe wodne, ale z zadnych nie bylam zbytnio zadowolona. sa moim zdaniem bardzo nietrwale.
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
mam strasznie głupi problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez su$ka Czas edycji: 2009-03-04 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zadomowienie
|
Poszukuję zielonej bazy Lovely, ale nie trafiłam jeszcze na nią. Czy ten produkt został wycofany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Rozeznanie
|
Baza jest dostępna na strawberry. Miałam sobie ją też zamówić, no ale ceny trochę podskoczyły. Obecnie kosztuje 62 zł to jednak trochę sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Jak dla mnie les nudes są za różowe (mam ten niby beżowy). Ogólnie jestem srednio zadowolona z tego błyszczyka, trwałość kiepska, nakłada się średniawo a efekt bez rewelacji. W przeciwieństwie do mentholowego Les nudes już wiecej nie kupię
![]() |
#2360 |
Wtajemniczenie
|
Zamierzam kupić jakiś podkład z Bourjois najbardziej zastanawiam się nad 10 hours sleep effect a mat lovely który polecacie? zależy mi na naturalnym efekcie z lekkim kryciem który jednocześnie był by matujący i żeby twarz wyglądała świeżo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
Mat lovely tak jak nazwa wskazuje matuje i to na całkiem długo.Bardzo go lubiłam. 10 hours sleep effect używam obecnie, też jestem bardzo zadowolona.Daje efekt takiej wypoczętej buzi.Moim zdaniem rozświetla twarz no i nie matuje na tak długo jak tamten. Ważne jest jaką masz cerę,bo jeżeli masz mieszaną, tłustą to mat lovely bedzie moim zdaniem lepszy.Natomiast jeżeli masz skłonna do podrażnien, lekko przesuszoną ( tak jak ja) to 10 hours sleep effect będzie ci bardziej sprzyjał. Dobierz produkt do swojego rodzaju cery. Ale uważam,że oba są na tyle dobrymi kosmetykami,że i z jednego i z drugiego można byc zadowolonym. Oba podkłady sa lekkie i dobrze się rozprowadzają,nie tworzą tapety. Jak bedziesz miała więcej pytań to pisz. ps.zawsze po uzyciu wielu nowości wracam do podkładów bourjois,bo do tej pory jedynie ta marka i jej podkłady sprawiają,że twarz wygląda naturalnie.Poza tym gama kolorystyczna jest odpowiednia do jasnych kolorów skóry...kolory nie są żółte ani różowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
akisia - co sądzisz o pudrach brązujących w formie czekoladek?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() Mam cerę mieszaną z tendencją do świecenia w strefie T Zależy mi na tym aby podkład krył cienie pod oczami matował i wyglądał zarazem naturalnie który byś mi poleciła? bo teraz nie wiem na który się zdecydować... a może jest jeszcze jakiś lepszy z Bourjois który spełnia moje oczekiwania? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Mrs Mrau
|
Mat lovely jest bardziej kryjący od 10 hours sleep.
Jeśli chodzi o worki pod oczy to polecam rozświetlający korektor pod oczy w pędzelku, też Bourjois ( ![]() Natomiast jeśli chcesz używać jedynie podkładu to wydaje mi się,że mat lovely będzie lepszy,bo 10 hours sleep po prostu ma tendencję do większego świecenia.Wypoczęta buzia,jak obiecują przy tym podkładzie opiera się właśnie na lekkim błyszczeniu.A z biegiem godzin może cera się troche bardziej świecic. Ale jeżeli lekkie błyszczenie ci nie przeszkadza to możesz też spróbować 10 hours efect. Szczerze,po większości podkładów które dotychczas używałam zawsze,te inne niż Bourjois, po prostu zapychają mi pory.Czuje je na twarzy.Nawet jeśli decyduje się na użycie jakiejś nowości z podkładów to zawsze i tak w zanadrzu mam bourjois,na wszelki wypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie używałam podkładów Bourjois dlatego wolę zapytać niż kupić w ciemno ale skoro polecasz to na pewno na jakiś się skuszę. Worków pod oczami nie mam chodzi mi jedynie o cienie z niewyspania dlatego brałam pod uwagę 10 hours sleep effect natomiast jeśli chodzi o moją mieszaną cerę która potrzebuje matu to Mat Lovely. A jeśli bym 10 hours przypudrowała pudrem matującym? żeby nie było takiego błysku w ciągu dnia sprawdziło by się? A używałaś jeszcze jakiś innych podkładów z Bourjois? nie mam konkretnego na myśli dlatego jeśli masz jakiegoś faworyta to napisz ![]() Zapomniałam jeszcze dodać jak jest z odcieniami? mam średnią karnację zwykle używam beżu zależy mi na tym żeby kolor nie był różowy a z domieszką żółtawego pigmentu Edytowane przez Siuniaaa Czas edycji: 2009-03-08 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
10hrs z pudrem jest jakims rozwiazaniem, ja czasem przypudrowuje go, Ty napewno lepiej znasz swoja cere i wiesz jak czesto takiego przypudrowania bedziesz potrzebowac. Jesli nie przeszkadza Ci taka forma to jak najbardziej mozesz sprobowac. 10hrs jest bardzo lekki, idealny na wiosne/lato. Odcienie rowniez znajdziesz, ja tez uzywam sredniego bezu, nie ma w nim zadnego rozu, to nr 73, ale radze sprawdzic dokladnie kolory w perfumerii, a najlepiej poprosic o probke zeby przetestowac oba i wtedy stwierdzisz, ktory najbardziej Ci odpowiada. Cattt, dzieki za cynk o korektorze, tylko przyznam, ze nigdzie go dotad nie widzialam...
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2009-03-08 o 22:29 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o tylko o brązującą czy tą złotą też? Generalnie powiem tak- ten jest w porządku, tylko ciemny, także używam go tylko jak jestem dość mocno opalona. Przy bladej cerze, jeśli chcesz się troszkę przybrązowić na wiosnę, to polecalabym Ci puder w kulkach Giordani Gold z Oriflame ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
Jest bardzo wydajny, polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brązowa jest matowa, złota ma błyszczące drobinki. Odnośnie trzymania się- ja mam na policzkach suchą skórę i nie widzę dużej różnicy między pudrami w trwałości, wszystkie mniej więcej tak samo. Ale na koleżance, która już problemy z trwałością ma, brązująca trzymała się dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.