![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: o jakie badania poprosić faceta zanim pójdę z nim do łóżka?
Tak, strasznie głupie jest chcieć się nie zarazić niczym...
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
hehe wiecie co ja wam powiem żę może moje poglądy są jakieś staroświeckie no ale dobra piszcie o mojej wypowiedzi co chcecie. Ja jeszcze nie współżyłam mam chłopaka którego naprawdę Kocham i będziemy razem do końca życia i moglibyśmy współżyć już teraz, ale razem z tym wszystkim poczekamy. Tak apropo to on też jeszcze nie współżył. I tak powinno być współżyjesz z kimś jak jesteś do końca pewna wszystkiego co między wami jest, a nie tak bo mozę to jest miłość a może nie i w porywie emocji idziecie do łóżka. Sory ale to właśnie jest zachowanie niedojżałe. Ale dobra nie karajmy ludzi którzy w przeszłości popełnili błąd i przespali się z kimś z kim nie chcą spędzić całego życia lub osób które niepotrafiły utrzymać swego dziewictwa przy sobie że tak to nazwę.
No ale a propo badań uważam żę jeśli jesteś z osobą tak blisko, że chcesz z tą osobą współżyć to jesteś też tak blisko żęby poważnie porozmawiać o badaniach. Zatem nie widzę problemu. Poza tym o współżyciu nie podejmuje się decyzji w parę sekund tylko tak poważną decyzję przemyśla się wcześniej. Powiem wam że ja z moim chlopakiem o tym rozmawialiśmy i uważam żę tak właśnie powinno być. Nie będzie problemów jak szczerze pogadacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Reakcji p.dr. absolutnie sie nie dziwię. To jest Forum Ginekolgiczne, dziewczyny tutaj zadają naprawdę poważne pytania związane ze zdrowiem , ciążą itp i chyba p.dr. na takie pytania powinien odpwiadać. Ten post bardziej pasuje mi bardziej na Plotkowe, gdzie można pisać o wszystkim , o przysłowoiwej "dupie Maryni" ![]() Któraś dziewczyna napisała, żeby nie oceniać Klary, ale ocena sama cisnie sie na klawiature jak dziewczyna sie chwali, że ma romans z żonatym facetem ( pomyslała o jego rodzinie?) i że to ma byc tylko przygoda. Jakie ona wystawia sobie świadectwo. Żenada |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie byłoby sprawy...napisała tak jak napisała, więc i skojarzenia nasuwały się same. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze lekarz ginekolog jest proszony o RZECZOWA odpowiedz z nie zlosliwy komentarz. klarra nakreslila sytuacje i zadala kluczowe pytanie: "O jakie inne badania powinnam go poprosić?" i mysle ze na tym powinna opierac sie odpowiedz a nie na wlasnych wywodach na ten temat. Nie wiem od kiedy szczerosc i mowienie o pewnych sprawach wprost jest bledem za ktory mozna zostac tak srodze ocenionym? a na pewno nie spodziewalam sie takich odpowiedzi na wizazu, gdzie wszkaze jest pelno uczynnych i obeznanych wizazanek, z ktorymi mozna pogadac na kazdy temat. no wlasnie. na kazdy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
No cóż wiele osób prosi o rzeczową odpowiedź(nie tylko na forum ginekologicznym) a otrzymuje WIELE ZŁOŚLIWYCH komentarzy, więc jak to jest???Jednych można obrażać, ponabijać się z nich... a innym udzielać fachowych porad. Taka myśl nasunęła mi się przed chwilą i prosze nie brać tego personalnie, bo moja wypowiedź jest bardzo ogólna(nie wymieniam kto, komu, kiedy...) i subiektywna.
Poza tym to jest forum dla wszystkich- nie ma ograniczenia wiekowego, więc trzeba się przyzwyczaić do czasem zabawnych pytań, bo one będą się stale pojawiały czy ktoś tego chce czy nie. No chyba że zmieni się formuła wizażu, bo jak zauważyłam przepaść wiekowa niektórym osobom najwyraźniej przeszkadza. Tylko czy taki podział wniósłby coś ![]()
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do Oshinek: złosliwośc jest cechą ludzką, nie wiem skąd przekonanie, że na wizazu zawsze ma byc słodko i cukierkowo. Jestes tu stosunkowo krótko ( to nie zarzut) z czasem zobaczysz, że na pewnego typu pytania reaguje się w okreslony sposób. Forum ginekologiczne miało byc forum z poradami. To co się z niego zrobiło to farsa. I nie dziwie się, że pan doktor tak a nie inaczej odpowiada. Może w tym przypadku odpwoiedz była nieco przejaskrawiona, ale ja się i tak dziwię, że lekarz chce w ogole tu moderować. Moja wypowiedz była dość spontaniczna, bo skojarzenia zaraz po obejrzeniu filmu były jednoznaczne. Mogłabym tu rozpocząc znów starą spiewkę o obnizającym się poziomie wizazu, m.in ze względu na coraz młodsze uzyszkodniczki, tylko po co... Wy macie taki pogląd na sprawę, ja mam inny. Nie próbujcie mnie przekonac,że nie wiadomo co sie stało, bo w tym konkretnym przypadku zdania nie zmienię. Pozdrawiam Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2006-01-09 o 18:15 Powód: ucina mi ciagle |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A odnośnie reakcji to pozwolisz sama się przekonam, ale wydaje mi się, że zależą one od charakteru człowieka a nie od stażu wizażowego ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obawiam się, że reakcje zależą NIE TYLKO od charakteru...prędzej czy później nawet święty traci cierpliwość. A i z wiekiem tolerencja na pewne rzeczy chyba jest mniejsza ![]() Wątek chyba się juz w ogóle nadaje na plotkowe, duszne. Jakiekolwiek, tylko nie ginekologiczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
ja zawsze najpierw sprawdzam, czy facet nie jest kosmita. nie chce miec zielonych dzieci w razie wpadki. nie zebym byla rasistka...ale zielony kolor skory mi jakos niezbyt lezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. oczywiscie nie zycze tego nikomu ![]() pozdrawiam N. Cytat:
![]() Pozdro nelllcia
Girls have unique powers; they get wet without water, bleed without injury and make boneless things hard. ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-01-09 o 23:25 Powód: Istnieje edycja! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Cześć, tu Klara, która, jak widzę po niektórych postach, jawi się Wam jako głupia i zepsuta małolata, która nie wie co robi. Jeśli chcecie wiedzieć ile mam lat i jesli tak bardzo niektóre z Was interesuje dlaczego podejmuję takie, a nie inne decyzje w życiu to proszę załóżcie wątek na plotkowym pt "Klara, powiedz, dlaczego zamierzasz iść do łóżka z żonatym facetem?". Ok? I tam Wam o tym opowiem, bo mam swoje motywy. A nie wstydzę się swojego wyboru i decyzji, więc napisałam o tym tutaj. I to wcale nie po to by prowokować, bo nie sądziłam, że to wywoła taką burzę!
Natomiast jeśli chodzi o ten wątek to: HA HA HA!!! Serio, już dawno tak się nie uśmiałam jak czytałam niektóre, zaznaczam NIEKTÓRE, komentarze, łącznie z tym np, że pan doktor adekwatnie odpowiedział na moje pytanie. Któraś stwierdziła, że nie tutaj powinnam była to pytanie umieścić, bo tutaj rozważa się tylko problemy poważne. HALO! Dla mnie to jest poważna sprawa, moje zdrowie jest dla mnie bardzo ważne, więc jeśli jest taka możliwość, to zadbam o nie jak najlepiej potrafię nie rezygnując jednocześnie z przyjemności jakie niesie seks. A może koleżanka, która oburzona była tym, że ginekologowi zadałam takie pytanie, odpowie mi komu, wg niej, powinnam była to pytanie zadać? Kosmetyczce czy fryzjerce? Jeszcze odnośnie zarzutu o sposób w jaki sformułowałam tytuł postu. Przeczytałam sobie zalecenia moderatora zanim rozpoczęłam wątek i umieściłam w nim maksmalnie dużo jasnych informacji o treści postu nie rozwodząc się jednocześnie nad drobiazgami typu, czy poproszę o te badania mojego kochanka 5 minut po tym jak go poznam, czy w romantycznej sytuacji, czy nie itp. Sorry, ale rece opadaja jak czytam niektóre komenty. Byle tylko znaleźć dziurę w całym, byle tylko skopać Klarze tyłek. Poza tym nie mam pojęcia dlaczego niektóre z Was wychodzą z założenia, że ja nie mam zamiaru takich badań wyknać? Zrobię je, choćby po to, by się mu zrewanżować tym samym, choć wiem, że są zbędne w moim przypadku (a dlaczego są zbedne to wyjaśnie na plotkowym, jak ktoś założy ten wątek ![]() OK, kończę, bo to staje się śmieszno - żałosne. A odpowiedzi i tak nie uzyskałam ... Hmmm, może zapytam o to fryzjerkę??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Wątek zostanie podzielony, częsć wyrzucimy na Intymnie. Tam będziecie mogły toczyć dalej dyskusję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do agusi 1- ostrzezenie to niby do kogo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też wypowiedź pana doktora zniesmaczyła i bardzo rozczarowała :/ Nie ma to jak profesjonalne podejście do sprawy, nawet nie chcę wiedzieć czy takie teksty są też w gabinecie przy pacjentkach. Ja niestety na takich "dowcipnych" trafiałam i nie jest to miłe, wiec wiem co klara może czuć.
Idei badań przed seksem nie uważam za głupią. Zresztą całe te forum to można chyba zlikwidować, bo to zwykły bazar. Któraś z dziewczyn napisała, że tu się załatwia poważne sprawy, taaa, pewnie, jedzie mi tu pociąg.
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Rozgraniczmy pewne fakty- seks bezpieczny jest rzecza wysoce istotna i podstawa odpowiedzialnego zwiazku, ale uscislijmy- podstawawowym jego warunkiem jest posiadanie stalego partnera i wiernosc. Jesli ich w zwiazku, takim czy innym nie ma, smieszne jest przeprowadzanie badan dla jednego czy dwoch razow - czy na Ziemi brakuje niezonatych mezczyzn? To jakas nowina dla mnie.
W zwiazku- zdrowym zwiazku- w ktorym do seksu prowadzi milosc, partnerzy dbaja o siebie wzajemnie i pewne sprawy, w tym kwestie zdrowia sa oczywiste, a dbalosc o nie- chwalebna. W tym konkretnym przypadku, ktory i ja odebralam jak pytanie niedoswiadczonej, przestraszonej wizja rozpoczynania wsplzycia dziewczyny, pojawil sie najpierw moj usmiech- zyczliwy- dla osoby, ktora stara przygotowac sie do waznego kroku w zyciu i troche przesadza. Zdanie zmienilam po dalszych wypowiedziach, podzielilam sie z Wami, bo forum to forum, a Wy mozecie sobie myslec na ten temat tak wiele roznych rzeczy, jak wiele czyta ten watek. Tylko badzmy szczerzy! Czy Wy wszystkie prosicie partnerow o kompleksowe badania? I drzycie po nocach, czy aby nie przyplacilam bliskosci choroba? Bo jesli tak, to czy warto??
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Droga Intuicjo, ja wolę się zdać na fakty, a nie na intuicję...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pzdr
![]() |
![]() |
#51 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wizażanki są pomocne i nie raz juz na tym wyszły jak Zabłocki....... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-01-14 o 14:09 Powód: Post po poscie!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Bez sensu ten wątek. Zamiast konkretnych odpowiedzi jakies moralizatorstwo. Po co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież zaświadczenie też może być fałszywe. I co wtedy? Doprowadzenie przez 4 policjantów i komisyjne badanie krwi?? Ten świat działa w dużej mierze dzięki takiemu zjawisku jak zaufanie. Dlatego w pewnym stopniu śmieszy mnie działanie Sanepidu w placówce ktorą ja prowadzę, czy też w ktorej pracuję. Co z tego, że narzędzia mają tysiące kwitów o odbytych sterylizacjach. Przrzecież, chooćby były KOSMICZNIE czyste to i tak JA lub mój kolega, wyjmując je z KOSMICZNIE BAJERNEGO I STERYLNEGO opakowania, możemy je w jednej chwili zabrudzić tuż po wyjęciu, nawet niechcący. I takiego narzędzia użyć. I ŻADEN NA ŚWIECIE SANEPID NIE JEST W STANIE TEGO SPRAWDZIĆ. Bo najważniejsze w tym całym łańcuchu sterylizacji i sprawdzań jest Z A U F A N I E, które szczęśliwie posiadamy i dlatego pacjenci pozwalają nam wykonywać nasz zawód (a osoby bliskie być blisko ) Hough!! Jak mawiali starożytni Indianie.!.
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Badania przed stosunkiem
Klaro, moglas nie dodawac, ze on jest zonaty, bo jak widac polowa Wizazanek chyba zyje we wlasnym,idealnym swiecie, gdzie maz i zona sie bardzo kochaja, nie widza swiata poza soba, maja pelno dzieci i zyja dlugo i szczesliwie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie o to chodzi. Wszytsko, co chciałabym jeszcze dodać, napisał poniżej dr Kazimierak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Następny wątek na którym się totalnie uśmiałam, a takie wątki na Wizażu ostatnio zdarzaja sie coraz częściej
![]() Wydaje mi się ,że nie ma znaczenia w jaki sposób klara zadała pytanie i w jakim celu. Chciała uzyskać tylko odpowiedź, a dostała pełno tekstów umoralniających. Jeśli chce wykonać takie badania swojemu partnerowi to niech wykonuje to jest jej życie! Ja osobiście nie wyobrażam sobie wyskoczyć z taką propozycją do swojego TŻ, a dlatego, że mu ufam. Ale jeśli ktoś ma inne zdanie to nie powinniśmy się wtrancać, po co , na co i dlaczego. Przecież to klary jest sprawa ,żę żyje z facetem który ma żone i z nią prawdopodopodbie także współżyje. Ale to nie jest nasz problem, tylko klary. I dajmy innym żyć własnym życiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpowiem z punktu widzenia pacjentki-a wiec subiektywnie ![]() ![]() Zaznaczam,ze autorka watku nie tylko zostala poinformowana o tym,jaka jest rola zaufania w seksie, czy powinno sie kochac z zonatymi itp...ale tez NIKT jej (nawet w post scriptum ![]() No,wiec na temat-Klarro,nie mam pojecia jakie moglyby to byc badania ![]() chyba musisz sie wybrac z pytaniem do ginekologa na wizyte.i nie wychodz bez odpowiedzi na pytanie ![]() pozdrawiam wszystkich |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O, przepraszam. Jak najbardziej napisałem. Oto cytat z mojego pierwszego postu. "Jeszcze odczyn przeciwko kile. Rozmaz wydzieliny z cewki moczowej (rzerzączka, rzęsistki)". Widocznie wątek jest na tyle długi, kręty i podzielony, że gubimy się w tym co było gdzieś kiedyś opublikowane ![]() Napisałem też o innych chorobach, bo mimo że nie są zaliczane do chorób wenerycznych to do zakażenia dochodzi często przy bliskim obcowaniu z drugą osobą. Napisałem też o ryzyku, które czasem warto ponieść, ale lepiej może uświadomić sobię skalę tego ryzyka w stosunku do innych zagrożeń. To, że moje posty zawierają także jakieś moje refleksje, czasami mają charakter bardziej osobisty wynika z tego, że nie jestem jakimś Robocopem ani "wirtualnym ginekologiem", o czym też już kiedyś wspominałem. ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Hej
A teraz odwróćmy całą sytuację . Poznajecie faceta a on was prosi o te badania i świdecto niekaralności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli on sam zrobiłby sobie badania, to nie obraziłabym się z powodu jego prośby. A tak w ogóle to nie wiem, kiedy w końcu niektórzy zrozumieją, że osoba będąca nosicielem HIV nie musi być narkomanem, gejem czy prostytutką. To może być nawet któryś z naszych sympatycznych sąsiadów czy znajomych, który zaraził się, bo miał po prostu pecha... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.