|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Płatności przez Internet??
Koleżanki, mam pytanie - czy regulujecie swoje rachunki przez internet?? Ja nie dawno się do tego przekonałam i jest to bardzo wygodne.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płatności przez Internet??
Może nie ja, ale u mnie w domu: owszem
)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama reguluje rachunki przez Internet i jest bardzo zadowolona, bo wreszcie nie musi wychodzić do miasta, gdy nie ma ochoty, albo biec na pocztę, bo zaraz ją zamkną
Poza tym np. w PKO jest dużo mniejsza prowizja, niż np. na poczcie albo w punktach kasowych. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
A tak się zastanawiam, czy można wszystko regulować przez net?? I czy nie ma jakiś profitów za to że rezygnuje się z faktury papierowej??
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja robię wszelkie płatności przez internet
Dla mnie jest to wygoda.Oszczędzam nie tylko czas,ale i własne nerwy.Stania w kolejkach nie cierpię
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja również dokonuje płatności przez internet, z uwagi na oszczędność czasu (nie trzeba stać w kolejce) jak również na oszczędność przy pobieranych prowizjach, płacąc przez ipko pobierana jest prowizja jedynie 0,5zł a cena w tradycyjnym banku jest o wiele wyższa ,szczególnie gdy w ciągu miesiąca wykonuje się nawet 10 przelewów
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Place przez net wszedzie tam gdzie jest to mozliwe.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo często
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Płacę za szkołę przez internet
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama płaci rachunki przez neta
![]() A ja zasilam sobie konto w telefonie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Ja też korzystam z takiej formy płatności i przekonuje do tego rodziców. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Choć ostatnio dowiedziałam się o kilku przypadkach, gdzie okradziono ludzi, którzy płacili przez internet. Z ich kont odpływała pewna suma pieniędzy. Miało to związek z zabezpieczeniami i nieostrożnością klientów. Dlatego przestrzegam i apeluję o ostrożność.
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Również staram robić opłaty przez internet, jest o wiele szybciej i bez nerwów
no i przelewy są tańsze niż np. na poczcie. Powoli przekonuję też do tego rodziców (czyli od jakiś 2 lat ).
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Wszędzie gdzie się da mam polecenie zapłaty, bo sklerozę niestety mam
całą resztę płacę przez internet, po pierwsze dlatego, że nie cierpię kolejek, a po drugie dlatego, że zazwyczaj przypominam sobie o płatnościach o jakichś dziwnych porach
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Ja również opłacam większość rachunków przez internet - uczelnia, komórka, internet, tv. Jedynie mieszkanie muszę opłacać na poczcie. Nieważne o której pójdę - zawsze są kolejki :/
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
DOMator
|
Płacę wszystkie rachunki przez internet, cała rodzina ma konta internetowe, wiec wogóle nie odwiedzamy banków w celu zapłacenia czegokolwiek. Zamiast stania w kolejkach i biegania po mieście wolimy usiąść na kilka minut do komputera i zapłacić wszystkie rachunki.
Na swój rachunek za telefon mam polecenie zapłaty. Stanie w kolejkach i marnowanie czasu zawsze powoduje u mnie nerwowe reakcje, więc nie wyobrażam sobie powrotu do tradycyjnych płatności. Nawet wizyta w banku gdzie mam jedno z kont (które wymaga czasem podpisania czegoś i ogólnie pójścia do banku) powoduje, że wkurzam się na samą myśl o czekajacych mnie kolejkach, popołudniowym tłoku i zwlekam z wizytą ile mogę. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
co się da to płacę przez net
|
|
#19 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Ja opłacam praktycznie wszystko przez neta, chociaż wkurzają mnie np. rachunki za prąd - jak idziesz na poczcie zapłacić to elektronicznie pobierają kod, ja przepisywałam numer spod tego kodu kreskowego i sie okazało, że nie wystraczy i masa wyjaśniania była
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
ja płacę większość rachunków przez internet tak jak już pisałam, a teraz zastanawiam się czy nie da się zrezygnować np. z faktury za telefon stacjonarny, a dostawać ją np mailem... Bo było by to wygodniejsze - od razy copy/paste do przelewu...
|
|
|
|
|
#21 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w gdańskiej enerdze wystarczy, że w tytule przelewu numer faktury wpiszę, a kiedyś jak posiałam fakturę to adres wpisałam i też bez problemu zaksięgowali tam gdzie trzeba.
|
||
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze o tym pisze i bede pisla nie jestem wstanie zrozumiec ludzi mlodych ktorzy na codzien siedza przed kompem a rachunki ida placic na poczte !! no masakra.
rozumiem ludzi starszych-taka mentalnosc,tradycja niesie babcia w woreczku pieniadze i rachunki i placi gigantyczna prowizje dodoatkowo kupic rajstpopy z klinem i pogada z pania z okienka ,ok rozumiem ale mlodzi ludzie !!??? wszytsko place przez internet. |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Też wszystko płace przez internet, głównie są to polecenia zapłaty jeśli kwota jest stała. w telewizji "N" mam jeszcze cos takiego ze jak pojawia sie faktura, to w telewizorze pojawia sie komunikat że na moje konto bankowe zostao wysłąne polecenie przelewu - cos takiego chyba nie pokreciłam . wiec o tym jednym nie musze pamietac
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na wszytsko oosbne rubryki w mbanku i jelsi to sa kwoty takie same to mam zlecenie stale i sie nie martwie a jesli kwoty sie zmieniaja ,zmieniam tylko nr fak. i kwote bez wpisywania nr konta,adresta t itp. ale fakt mnostwo papieru idzie na rachunki
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko przez internet od kilku lat,nie wyobrażam sobie inaczej
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Teraz tak sobie uświadomiłam, że ostatnio to ja poczcie z rachunkiem byłam jakiś rok temu, jak miałam problemy z netem a tego dnia musiałam zapłacić rachunek. Wszystkie płatności wykonuje przez internet, oszczedzam czas, pieniądze i nerwy
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
szkoda mi wlasnie papieru marnowac... da się to w tepsie zrobic?? a najlepiej i w orange??
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Ja wszystkie rachunki oplacam przez internet, szczegolnie ze za przelew nic nie place
Duza to wygoda.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

)