|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
wiesz co moja babcia ma imieniny jutro i dzs dostala takie pyyyyyyszne ptasie mleczko...o na zlosc stoi ono na widoku.. i mam tak na nie ochorte ze masakra dodam ze dzis tak jak pislaam wyzej dostlam @ jesli do wieczora nie wezme i niezjem pol opakowania to bedzie swieto!!! w ogole jak widze te ptasie mleczko to mowie sobie " Kamila, ono CI nic nie da, jednym czy dwoma sie nie najesz a bedziesz miala ochote na wiecej i duze wyzuty sumienia wiec lepiej nioeryzykowac" no i poki co juz prawie pol dnia nie zjdlam ani jednego ale do wieczorra daleko... ![]()
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4023 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Witam ponownie, za mna kolejne dwa dni
![]() Prosze o kolejne uwagi: Wczoraj: 1)pół serka wiejskiego z połową puszki tuńczyka z sosie własnym, szczypiorek, rzerzucha, cebulka 2 jajka na miękko 2) dwie babeczki jajeczno-szpinakowo-cebulkowo-pietruszkowe 3) mini włoska zupa pomidororwa, puszka pomidorów (bez cukru), cebulka, czosnek, łyzka oliwy z oliwek EV i ogrom bazylii 4) 2 roladki: słata, polędwica sopocka, pomidor, łyżeczka majonezu light 5) spora porcja słatki "greckiej": sałata, brokuły, pół kostki sera favita light, pomidor, cebulka, zioła, oliwa z oliwek Dzisiaj: 1)serek wiejski light z rzerzuchą, 2 babeczki (j.w.) 2)seler naciowy z jednym kwadracikiem serka topionego (krówka śmieszka) 3)mini włoska zupa pomidorowa j.w. 4)2 roladki: słata, majonez light, pomidor 5)panga zapiekana na formie wysmarowanej benecolem, z serem feta brokułami i odrobina zółtego sera Czy nie za dużo tego wszystkiego? A Panga własnie w piekarniku, zastanawiam się co z niej wydzie...
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
ale ja dzis zakręcona
zrobilam sobie kolacje, oczywiscie jak wszytsko polozylam na talerz to znowu byl caly duzy... no ale wole jesc wiecej w @ SBsowskiego jedzonka niz jakie sgzrechy popelniac. Mialam pchote na jajka na miekko... ostatnio je polubilam bardzo i tak sie zagapilam ze wyszly na twardo Ptasie mleczko leży a ja juz na nie niepatrze... heh....ćwicze silną wole... pierwszy raz jest tak ze przed @ albo w trakcie trzymam sie ostro zasad SB. Zawsze tzn kiedys jak bylam bylo tak ze co schudlam to na @ wszytsko wracalo bo jadlam slodkie jak cholera i potem znowu odnowa heh.... moze dojde do 14 dnia?? Daj Boże![]() musze wypic cal butelke 1,5 litrowa wody. Jutro z moim jedzonkiem bedzie niewiem jak w sensie ze npewno nie bedzie tego az 5 posilkow. Bedzie pewnie tylko sniadanie,przekaska i obiado kolacja czyli gril ale bez grzechów rzecz jasna już Tżta uprzedzilam ze tylko piers i ryba wchodzi w gre![]()
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2009-03-21 o 19:05 |
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Przejżalam ponownie książke SB i zauważyłam, że tam na przekąski podane jest np tylko jajko (bez warzyw), albo jogurt naturalny odtłuszczony (bez orzechów). Na deser same truskawki ze słodzikiem i bitą smietaną odtluszczoną, truskawki w czekoladzie....
To wg tego co tu sie naczytałam, to mi się te przekąski i deserki jakies nie za bardzo wydają... Oczywiście są też łączone tak jak i tu dziewczyny zalecają. Ale jak to się tyczy do tego?? Oczywiście chodzi o faze II
|
#4026 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Privativ:
Gratuluje nie uleganiu pokusie, ogromne brawa za wytrwałość. Moja "Panga zpiekana zbrokułami i fetą" wyszła pyszna, naprawde, smaki się swietnie komponuja, ta dieta jest jakas za dobra, cały czas mam wrażenie ze nic z tego odchudznia nie bedzie bo wszystko jest takie smaczne. Na wagę stanę dopiero za trzy dni.
Na ochronę przed hałasem organizm zużywa ogromne ilości energii. Edytowane przez hałas Czas edycji: 2009-03-21 o 19:18 Powód: literówki |
|
|
|
#4027 |
|
Przyczajenie
|
[quote=Ewlyn;11558181]Przejżalam ponownie książke SB i zauważyłam, że tam na przekąski podane jest np tylko jajko (bez warzyw), albo jogurt naturalny odtłuszczony (bez orzechów). Na deser same truskawki ze słodzikiem i bitą smietaną odtluszczoną, truskawki w czekoladzie....
To wg tego co tu sie naczytałam, to mi się te przekąski i deserki jakies nie za bardzo wydają... Oczywiście są też łączone tak jak i tu dziewczyny zalecają. Ale jak to się tyczy do tego?? Oczywiście chodzi o faze II[/qua cześć a to książka nowa to ile kosztuje ?? można ją kupić w księgarniach czy tylko na internecie? i w ogóle to pełna nazwa jak brzmi?? głupie te moje pytania dziś cały dzień w szkole masakra nie miałam kiedy jeść bo cały czas zajęcia wróciłam godzinkę temu i zjadłam pseudo obiad: pół piersi z kurczaka z warzywami smażonej i plasterkiem serka fit pyszne byłoa to udało mi sie wszamać w szkole Serek wiejski cały z papryką 20 orzeszków ziemnych serek homo ![]() i oczywiście popijałam wodę masakra
|
|
#4028 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
malenka86 jamam chyba raczej starą książkę, bo wydana z 2005 roku - zakupiona w księgarni. Widziałam nowsze wersje już i ponoć są różne.
Na Allegro można kupic i napewno w księgarniach też powinna być.
|
#4030 |
|
Przyczajenie
|
hałas, Ewlyn dziękuje za info
|
|
#4031 |
|
Raczkowanie
|
hej
kilka dni temu zaczęłam 1 faze (wreszcie) i mam pytanko... Jak wyglada chudniecie? tzn. po ilu dniach widac pierwsze efekty? Pozdrawaim
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o chudniecie to chyba sprawa indywidualna........zależ y od organizmu. Od tego tez ile musisz schudnać..wiadomo ze osoby ktore maja mniej do schudnięcia chudną wolniej niz te które mają do schudnięcia nieco wiecej... No i z czego tu dziewuszki mówiły i z czego ja zawsze na tej diecie u siebie widziałam to najszybciej z brzuszka sie chudnie ![]() Życze wytrwalosci
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2009-03-21 o 20:54 |
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
A czy taki chlebek można?
sklad: mąka żytnia, mąka przenna orkiszowa 27%, woda, ziarno slonecznika 16%, miód płynny, sól, drożdże, ekstrat słodu. Pewnie ten ekstrat nie bardzo, co? I od razu spowiedz: ś. owsianka z otrębami, orzechami, cynamonem, kawałkiem banana (nie moglam sie oprzeć :P) i serkiem białym + kawusia p. migdaly o. cycki kuraka z podpiekanymi pieczarkami i papryką + surówka (kapustka pekińska, feta, ogóry kiszone, pestki słonecznika, jogurt naturalny) p. jabłko, 2 trójkąciki serka light i kawałek czkolady gorzkiej k. jajo gotowane z odrobiną majonezu + salata z serem białym i papryką W ciągu dnia kawa, woda, herbatka czerwona i zielona.
Storczyki Edytowane przez Ewlyn Czas edycji: 2009-03-21 o 21:25 |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zważyłam się dzisiaj i niestety przybył mi kilogram
|
|
|
|
#4035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane. Ja miałam dziś grzeszny dzień: rano serek wiejski sałatka z tuńczyka i jabłko potem zakręcone frytki w Mc'u i 3 shake no i potem też frytki
ech...a na kolacje wieśniak i zielona herbata już od jutra na dietce spokojnie spokojnie...no i mam za sobą 6 godzin zakupów heh![]() dobrze że schudłam te 5 kg bo przynajmniej coś się wreszcie na mnie znalazło happy
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
melduje ze moj 6 dzien dobioegl konca
i ze nieskusilam sie na te ptasie mleczko![]() pomimo @ Jestem z siebie dumna słodkich snów bikiniary życzę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
na avatarku to Twoje zdjecie?? jak tak to mamy w tym samym miejscu tatuaż i nawet podobnej wielkosci a co to takiego>?? bo tu tak niezabardzo widac ja mam jaszczurke
|
|
#4038 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wisi gdzieś w powietrzu i kilogram więcej. Ja to mam takie wahania wagowe, że już sił i nerwów mi brak. Dlatego na wagę tylko spojrzeć mogę mam zakaz stawania na niej ![]() Cytat:
|
|
#4039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje menu sklada sie z : sniadanie: zazwyczaj dwie kromeczki chleba wlasnego wyrobu, jajecznica z jednego jajka, salta i warzywa surowe. Czasem jem tez wymiennei omleta z dwoch jaj, z serem i warzywami. Dzisiaj zjadlam z kolei placuszki sniadaniowe z maki, otrąb z serem i odrobina smarowidła. Przekaska - zazwyczaj owoc z trojkacikiem serka topionego, albo plastrem wedliny. czasem wymieniam na wiesniaka jak mam ochote, czasem na koktajl z owocow i maslanki lub kefiru, czasem orzechy Obiad - raczej sałatkowo z dodatkiem tunczyka lub duszonego miesa w kawaleczkach , ostatnio robilam nalesniki razowe , zjadlam z serem bialym. - przekaska 2: zazwyczaj jogurt naturalny z orzechami - jesli nei zjadlam ich wczesniej, albo plasterki wedliny, albo sera zoltego light. - kolacja - jesli na obiad mialam salatke, to na kolacje jem cos miesnego. jesli mialam na obiad miesko, a sniadanie zjadlam jajkowe to na kolacje jem twarozek. jesli snaidanie zjadlam ubogo jajkowe to na kolacje wcianam omleta, albo jajko sadzone, albo jajecznice - plus warzywa rzecz jasna. No i narazie dzieki Bogu jakos to idzie w dol. Ostatnio wlasnie staram sie dodawac do obiadu cos z wegli, albo np jem salatke i dodaje do niej ryz brazowy, albo kuskus. Albo własnie nalesniki z serem czy tez makaron z serem, mozna tez zjesc z farszem miesnym. W kazdym razie odkad jem dwa posilki weglowo bialkowe waga leci, bo wczesniej stala. A jeszcze wczesniej szla do gory jak szalona, ale mnie lasencje zbesztaly i sie poprawilam Sprubuj moze w ten sposob. Moze wlasnie nie warto sie cackac z weglami Moze doloz ich i obserwuj co sie bedzie dzialo. Tylko waz sie raz w tygodniu.
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Ja wciaz zmagam sie z roznym skutkiem ze zmiana czasu i chyba z lekkim przeziebieniem. Faszeruje sie cerrutinem i halset na gardlo biore. Wczoraj jak zasnelam o 18-tej to przebudzilam sie na chwile o 21-wszej i o 3-ciej i dzis juz po 7-dmej na nogach. Wlasnie sniadanko wcinam i bede ogladac chyba film Milego niedzielnego poranka ![]() Wczorajsze jedzonko: 1.Len mielony odtluszczony 2.Flaczki sojowe z marchewka i selerem, kromka razowego chleba 3.Orzechy laskowe 4.Espresso z mlekiem 4%, kawalek tarty jabłkowej 5.Kasza jeczmienna, klops wolowy, sos z grzybow suszonych i pieczarek, mizeria 6.Galaretka drobiowa, dwie kromki chleba orkiszowego wlasnej produkcji, listek salaty, dwa plasterki sera zoltego edit: Cwiczylam wczoraj 10min abs i czuje wszystkie miesnie brzucha. Czlowiek nawet nie wie ile ich tam jest dopoki nie poczuje
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-22 o 08:33 |
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
witam w moim 7 dniu
dzis na sniadanko mialam 2 jaja na miekko, pomidor,ogorek, 2 zawijaski z fita i szynki z kurczaka,szprotki w papryczce piripiri ......a no i kawa byla.Niewiem jak Wy ale ja jak wypije rano kawe to odrazu lece do WC ) i wciagu dnia nawet jesczze mnie goni......a pamietam ze kiedys jak bylam na SB to na I fazie potrafilam sie 5 dni niezltwiac a nawet wiecej i musialam sie przeczysczzac herbatami,a teraz codzinnie nawet po 2 razy Extra!!dzisiaj moje menu nie bedzie odpowiednie,... tzn bez gzrechow i wszytsko dozwolone ale nie bedzie kolacji... chybaz e zjem ja o 23 przekaski tez nie bedzie.... chyba ze cos wykombinuje moze zajade do maka po salatke grecką..?
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() ja strając się przestrzegać zasad SB,ale oczywiście nawet nie w 90%...bo i słodycze są i parówki i ser żólty i biały makaron...i ogólnie od kiedy jakoś tak strasznie się nie pilnuję diety to ubyło mi juz od początkowej wagi około 3 kg-ważyłam się rano na czczo i waga wskazała 55,5 dziś na śniadanie będą naleśniki z warzywami + sos czosnkowy z jogurtem naturalnym ![]()
|
#4043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no coz ,o ile mi wiadomo to jest forum plotkowe w zwiazku ze wszytskim co sie tyczy SB a ja na tej diecie jestm i wiele z Nas borykuje sie wlasnie z takim problemem jak zaparcia na I fazie... a to ze napisalam o kawie ,mialo dac do zrozumienia ze na mnie akurat kawa dziala, na innych dziala blonnik w tabletkach czy proszku a na innych siemie lniane a na mnie takie specyfiki nie... Wiec niewiem co w tym takiego smiesznego, no ale powiedzmy ze masz poprpstu dobry humor ...
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-22 o 11:36 |
||
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem od 4 dni na 2 fazie, węgle dodaje meeega powoli, ale bardzo sie boję stanąć na wadze... Nie ważyłam się od 3 tygodni i się po prostu boję co zrobię jak nie bedzie w dół... Ale po ciuchach zauważam różnicę, jakoś tak luźniej mi sie wszędzie zrobiło ![]() dygotka8 -> jak udało Ci się skończyć A6W? I z jakimi rezultatami? I przede wszystkim gratuluje ukończenia!
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-03-22 o 11:51 |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musiałam źle zapamiętać z wcześniejszych wątków ![]() poza tym ja bym się tam wagą nie przejmowała najważniejsze czy czujesz, ze z ciebie leci. Mi np ostatnio wszyscy mówią, że dużo schudłam i strasznie widać i super. a ja mam świadomość, że mam 2 kg na plusie (pewnie też coś źle jadłam). chociaż moja ciekawość bierze górę i weszłam dziś na wagę gdzie ku swej radości zauważyłam, że się to normuje. więc suma sumarum czerpię satysfakcję z faktu, że mi spodnie z dupy lecą
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugiego podejścia nie ukończyłam ze względu na to,że okres sie pojawił.efekty były dla mnie bardzo widoczne-dużo bardziej jędrny brzuch,ubyło parę cm i uda + pupa były też jędrniejsze ciężko było,ale można dać radę o ile ma się w miarę mocne mięśnie brzucha
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sprobuj dolozyc. Ja co prawda troche ostrozniej wchodzilam w druga faze, chleb zjadlam dopiero po tygodniu a makaron po 3 Ale trzeba swoj organizm przetestowac. Kazdy dziala po swojemu ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- aaaa i ja nie jem owsianek, jesli juz to bardzo bardzo rzadko, bo to dziala na mnei dosc niekorzystnie jesli chodzi o wage
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

wiesz co moja babcia ma imieniny jutro i dzs dostala takie pyyyyyyszne ptasie mleczko...o na zlosc stoi ono na widoku..
i mam tak na nie ochorte ze masakra dodam ze dzis tak jak pislaam wyzej dostlam @
jesli do wieczora nie wezme i niezjem pol opakowania to bedzie swieto!!! w ogole jak widze te ptasie mleczko to mowie sobie " Kamila, ono CI nic nie da, jednym czy dwoma sie nie najesz a bedziesz miala ochote na wiecej i duze wyzuty sumienia wiec lepiej nioeryzykowac" no i poki co juz prawie pol dnia nie zjdlam ani jednego