![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
Intrygujące recenzje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
W końcu obejrzałam "Jasminum" - podobał mi się 8/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
no jak to, przeciez sa rozbudowane o buzki, ktore powinny nam powiedziec wszystko
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis byłam na Zapaśniku. I aż korci mnie, żeby napisać SPOKO ![]() ![]() Ale serio- coś więcej. Cóż, film ma scenariusz przewidywalny, ale wrzucono tam zgrabnie tak dużo szczegółów - choćby stosunki panujące między zawodnikami, sceny w garmażu, u fryzjera ![]() Mickey dominuje, i bardzo dobrze- dźwiga przekaz na wyżyny. Co to za rola... a walściwie, chciałby się napisć- bytnosć na ekranie, bo właściwie jest lekko tylko zmodyfikowanym sobą... Marisa... zawsze ją bardzo lubiłam, a tutaj- wybija się rzeczywiście- kunsztem, prawdziwością, charakterem i uśmiechem.
![]() |
#4535 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ekm. Gdyby to był wątek wyliczankowy, to znalazłby się na podforum "Wizażowe wylicznaki" ![]() Tak sobie wmawiam, że co kilka stron napiszę taką reprymendę, to do niektórych dotrze, że to nie "wymień swoje ostatnio obejrzane filmy". Wiem, wiem - naiwna jestem ![]() Cytat:
Najbardziej mi się podobały dwa motywy tego filmu: 1) Ci jakże męscy zapaśnicy poddający się kobiecym sztukom upiększania. Czyż to nie paradoks? Szczególnie interesujący jest motyw solariowy i farbowanie włosów (ah, te spinki motylki w głowach i ploteczki z fryzjerką ![]() 2) Moment w którym Randy rozpoczyna pracę na stoisku mięsnym. Mówiąc szczerze, to ja właśnie wtedy zobaczyłam, że to jest jego prawdziwa walka. Urocza scena, kiedy Randy zmierza już za lade, a w tle słychać wiwatujący tłum, okrzyki i wiwaty - mistrzowstwo. To nie tamte krwawe ustawki i wbijanie sobie zszywek w ciało, a właśnie pokonanie swojej pride , staniecie za ladą i obsługa staruszek jest prawdziwą walką Randy'ego the Rama. Ostatecznie jak wiadomo, Randy tę walkę przegrywa... Edytowane przez wesna Czas edycji: 2009-03-26 o 17:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
BOLT - po prsotu slodka bajka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Panie wybaczą... ale jak miło zostałam przyjęta...
Pomyślałam sobie, iż wartoby było założyć temat, w którym byśmy pisali jaki ostatnio obejrzeliśmy film (nie tylko w kinie, ale też na DVD, VHS) i seriale + krótki komentarz od nas + nasza ocena filmu. Ma to oczywiśćie służyć temu, bo zachęcić kogoś (lub mu odradzić) do obejrzenia jakiegoś, np. dobrego filmu. To w takim razie może ja zacznę ![]() Nie było napisane, proszę podać recenzję. Niestety tego nie zrobiłam, a mogłam pomyśleć, że powinnam- ja głupia. Trudno. Pierwszy raz na wątku jestem nie sądziłam, że od razu będę tutaj tak szkalowana nie chwaląc się moim słowem konesera i recenzenta filmów. No trudno się mówi... ale niestety tolerancji i dystansu na Wizażu brakuje. POSTA POPRAWIŁAM!
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2009-03-26 o 16:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie nie dziwię się, że ta reakcja Cię zirytowała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Aj, może i tak. Może nie sądziłam, że tak to zostanie odebrane, gdyż na innych wątkach- plotkowych sporo się ich używa.
Ale poprawiłam posta... Dodałam 'recenzję'. Clarissa ![]()
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracając jeszcze do tych "skrótowych recenzji"- to są one bezsensowne, coś w stylu wątku Odliczania do miliona. Owszem, można, ale po co? ![]() Jakiś czas temu też napisałam kilka takich "reprymend" ale w sumie zaniechałam tego. Jak kogoś nie stać na sklecenie choć jednego zdania, nie potrafi, nie ma w tej chwili ochoty, słowa są dla niego obcą materią, cóż... Takie posty po prostu przelatuję wzrokiem i pomijam, bo nic mi nie dają. Wracając do Rourkiego- piszą co przewidywalności miałam na myśli ogólny zarys- typu "Stary mistrz traci siły, mistrz ma kryzys, już prawie leży pobity przez życie, ale na koniec- podejmuje decyzję i podnosi do ostatniego triumfalnego zwycięstwa." Faktycznie motyw z córką mógłby zakończyć się inaczej- to rzeczywiscie nie było jasne od samego początku ![]() A zakończenie- to chyba jednak smierć... taka interpretacja jest mi najbliższa. ![]() Solarium, golenie się rytualne, dbanie o blond grzywę i odrosty- tak ![]() Sceny w garmażu- zauważ, że wybuchnął dopiero wtedy, jak zaczął zaprzeczać swojej tożsamości. I odszedł w swoim stylu- efekciarsko i krwawo- sam sobie przecież celowo wpakował rękę do maszyny ![]()
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-03-26 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Tylko, czy aby wszyscy po reprymendzie, poprawili posty?
Przynajmniej już wiem, gdzie można się natknąć na wątek, gdzie można zostać- źle przyjętym.
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że Twój post był przyjęty tak a nie inaczej... no cóż, każdy ma prawo coś napisać. Ja napisałam otwarcie, że po prostu takie posty pomijam, bo czytanie ich nic mi nie daje. Forum jest przeciez po to, by porozmawać, coż jest dziwnego w tym, że na Kulturze człowiek by chciał czasami trochę podyskutować? Albo przeczytać z dwa- albo i więcej - osobistych zdań drugiej osoby o filmie ?
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest to forum Kulturalnie a nie Wyliczanki, więc logicznym jest, że oprócz tytułu pisze się krótko (lub długo) osobiste wrażenia po filmie. Szczególnie jest to oczywiste, jeśli przeczyta się choć jedną-dwie strony wątku. Tak więc witamy, mamy nadzieję na kolejne recenzje ![]()
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Otóż dlatego zmieniłam posta, aby nie czuć się niemiło, jak po ''czepnięciu'' się mojej wypowiedzi.
Wiesz... niby się człowieka nie ocenia, ale Jego wypowiedź. To trochę nie rozumiem, czemu użytkownicy dostają ostrzeżenia? Przecież tylko piszą...a nie powinno to stanowić oceny osoby, która napisała posta.
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, nie bardzo wiem dlaczego to ze sobą wiążesz, jeśli masz jakieś wątpliwości co do ostrzeżeń to możesz wysłać PW do moderatorów ![]()
![]() |
#4546 | |||
Zakorzenienie
|
lepiej, przynajmniej mozna cokolwiek zrozumiec z twoich ocen filmow i opinii. a co do tego watku, to zacytuje inne odpowiedzi, ktore oddaja sedno sprawy:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja ostatnio taka zabiegana, ze kompletnie nie mam czasu na nic. a lista 'filmow do obejrzenia' sie wydluza. ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Oj, oj. Robi się tutaj niemiło, a to przecież forum kulturalne
![]() Dziubo, przykro mi, że Cię w jakiś sposób uraziłam swą "reprymendą" (to taki żarcik był ![]() W swoim poście wymieniłaś pięć największych hitów ostanich miesięcy. Każdy z nich oglądałam i większość z nich (powiedzmy, że jeden nie - domyślcie się który ![]() Ty piszesz tylko, że 7 Pounds i Zapaśnik to nuda... Ok. Ale wizaż to forum, tutaj toczy się dyskusje, a nie nabija posty. Jeżeli ktoś pisze, że Zapaśnik to nuda, a ja sama uważam że to świetny film, to chciałabym niezmiernie dowiedzieć się, czemu ktoś uważa, że dany film to nuda? Może mi coś umknęło podczas oglądania? PS, taki tam offtop: Kiedyś chciałam założyć na plotkowym temat "JAKI SENS MA WĄTEK 'LICZYMY DO MILIONA'?", ale się bałam, że wywołam burze i polecą gromy ![]() Edytowane przez wesna Czas edycji: 2009-03-26 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Napisałam mniej więcej czemu, mnie nudziły oba filmy. No nie wiem, chyba każdy ma inny gust. Może obejrzałam film w złym momencie. Ostatnio potrzebuję jakiegoś 'filmowego kopa', który pozwoli mi troszkę poruszyć mnie całą...
A Zapaśnik i 7 dusz, to jednak nie było to. Dla porównania obejrzałam wcześniejszy film z W. Smithem ''W pogoni za szczęściem''. I uważam, że jest o wiele lepszy od 7 dusz. Film z 2006 roku potrafił mnie wciągnąć, naprawdę potrafiłam się ''wbić'' w odczucia bohatera. A w tej najnowszej produkcji, no nie mogłam... czekałam, czekałam...i tak ponad godzinę... Ale się doczekałam, to najważniejsze. A Zapaśnik, to typ filmu- raczej ukazanego jako dokument, w dodatku zza pleców, to mi nie odpowiadało.
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad tym bardzo często i nie udało mi się nic wymyślic ![]() Większość wątków na wyliczankach skłania do myślenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
No jak to po co, żeby nabić sobie postów :P
#4551 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Kod leonarda da vinci - bardzo slaby
Sweeney Tod demoniczny golibroda polecam, naprawde warto, johnny depp spiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Z tym, że z tego co kojarzę posty na 'wyliczankach' nie są liczone
![]() Dzisiaj zabieram się za oglądanie 'Gran Torino'.
#4554 |
Wtajemniczenie
|
tak wracajac do filmów jakie ogladałysmy...
![]() "Kto nigdy nie żył" - ujął mnie za serce i bardzo podoba mi sie sciezka dzwiekowa. Filmy o narkomanach jakos trafiają mnie głeboko. Jeden z tych lepszych polskich filmów co ogladalam ostatnio. Mimo iż ma wiele błędów, to jakos nei zwracalam na nie uwagi bo dobrze sie oglada.
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4557 |
Przyczajenie
|
"Amelia" ... wspanialy film! gorąco polecam
![]() ![]() A jutro wybieram się do kina na "Rusałke", mówią ze podobne do "Amelii"... zobaczymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj oglądałam "Sadystę" ... beznadziejny film, w ogóle nie trzyma w napięciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.