Olejek rycynowy do włosów - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 09:49   #2671
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm
Dot.: Olejek rycynowy do włosów

a ja zrezygnowałam z jedwabiu na rzecz oleju kokosowego u mnie efekt jak po jedwabiu, ale włosy lepiej nawilżone, sprężyste i ten zapach

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:58   #2672
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
ja nalozylam wczoraj rycynowy na buzie i uczucie dosc przyjemne i rano jest ok.
nawet byloby wspaniale gdyby odtykal zaskorniki
i poszłaś spać z taką wypaćkaną na tłusto buzią bez zmycia go? a jaką masz cere, bo ja tłustą i dla tego nie wiem już co mam zrobić z tym olejem

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zakupiłam ten cudowny olejek rycynowy.Mam zamiar go dziisaj nalożyć na końcówki i najbardziej przesuszone częsci wlosów.Rano zmyje go szamponem.Czy naprawde koncówki i przesuszone partie włosów mocno mi nawilży?Od jutra mam zamiar nie prostować wlosów więc będe tylko je jedwabiem układała.
lepszy od oleju rycynowego na końcówki jest olej kokosowy. rycyna jest mega tłusta a po zatym słyszałam, że wysusza no ale ja się już z tym pogubiłam.

Cytat:
Napisane przez WinlyEm Pokaż wiadomość
też nałożyłam wczoraj na twarz olejek na ok 10 min, potem zmyłam, nie czułam żadnego mrowienia. po zmyciu nałożyłam ziaję calmę, na razie efektów nie widzę ale będziem próbować
a powinno być mrowienie? a po zmyciu nie miałaś tłustej twarzy? i czym zmyłaś?
Stary 2009-03-26, 14:31   #2673
serduszkoiz
Zadomowienie

DORUŚ
nalozylam olejek na jakies 15 min potem zmylam tonikim i wsmarowalam krem na noc

a cere tez mam tlustawa
teraz aktualnie tez nalozylam olejek

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 16:22   #2674
Miviki666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jaki masz jedwab? Jeżeli ma w składzie alcohol denat to też może spowodować niezłe spustoszenie w czuprynie. Wysusza niemiłosiernie. Także lepiej sprawdź skład. Jak jest alcohol denat to używaj tego jedwabiu sporadycznie. A na stałe może po prostu jakaś obciążająca odżywka bez spłukiwania?
Używam Joanny.Najlepszy jedwab jaki miałam!Po nim zawsze mam miękkie włosy!

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
i poszłaś spać z taką wypaćkaną na tłusto buzią bez zmycia go? a jaką masz cere, bo ja tłustą i dla tego nie wiem już co mam zrobić z tym olejem

lepszy od oleju rycynowego na końcówki jest olej kokosowy. rycyna jest mega tłusta a po zatym słyszałam, że wysusza no ale ja się już z tym pogubiłam.

Ja wczoraj na noc użyłam oleju rycynowego i rano zmyłam to jakoś mi nie wysuszył włosów, wręcz je nawilżył!Więc jednak nie wysusza
Stary 2009-03-26, 16:34   #2675
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
też nałożyłam wczoraj na twarz olejek na ok 10 min, potem zmyłam, nie czułam żadnego mrowienia. po zmyciu nałożyłam ziaję calmę, na razie efektów nie widzę ale będziem próbować
Ja od poniedziałku nakładam co wieczór olejek na twarz. Cera jest nawilżona, pory nie zapchane. Oby tak dalej

ja85gusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:29   #2676
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
nie wiem czy powinno, ktoś pisał że po nałożeniu czuł mrowienie, wiec ja napisałam że u mnie tego nie było

zmyłam szamponem babydream akurat dlatego że używam go ostatnio jako żelu do mycia (bo miałam ostatnio masakrę na twarzy, straszne pogorszenie i nim się zaleczam). czyli normalnie zmyłabym każdym normalnym zelem do mycia

nie wyobrażam sobie przetrzeć tylko tonikiem

I love M*A*D minerals

Edytowane przez WinlyEm
Czas edycji: 2009-03-26 o 17:35
Stary 2009-03-26, 21:22   #2677
mgdaa
Rozeznanie

co za dużo, to niezdrowo...
Nałożyłam maseczkę z olejku rycynowego, oliwy z oliwek, żółtka i nafty na bardzo (zbyt) długo.....
Włosy stały się sianowate i jaśniejsze a co mnie najbardziej martwi gorzej się układają (mam falowane włosy). Mam nadzieję, że kilka sesji z waxem poprawi ich stan. Wydaje mi się, że to jednak nafta mi tak wysuszyła włosy, chociaż sama juz nie wiem.....
mgdaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 22:07   #2678
Modraszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mgdaa Pokaż wiadomość
Nałożyłam maseczkę z olejku rycynowego, oliwy z oliwek, żółtka i nafty na bardzo (zbyt) długo.....
Włosy stały się sianowate i jaśniejsze a co mnie najbardziej martwi gorzej się układają (mam falowane włosy). Mam nadzieję, że kilka sesji z waxem poprawi ich stan. Wydaje mi się, że to jednak nafta mi tak wysuszyła włosy, chociaż sama juz nie wiem.....
Możliwe że to jej "sprawka" Maseczek z naftą nie powinno się zostawiać na bardzo długi czas.

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 22:31   #2679
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19

a mi ta maseczka przyciemnila wlosy.. tzn zżółcila je strasznie i sie dlugo musialam meczyc zeby znowu wrocic im ten jasny blondzik.. wloski fajniejsze ale ten kolor mnie zniechecil cos

I żyli długo i... ciii.. ! Ty nie jestes z tej bajki ksieżniczko!

blondi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 07:14   #2680
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
to być może i u mnie to było przyczyną? dodanie nafty lub zbyt długie trzymanie maski na głowie. Też nie byłam zbytnio zadowolona z efektów, no i to rozjaśnienie

Mówiłam że rozjaśnia, to nikt mi nie wierzył

I love M*A*D minerals
Stary 2009-03-27, 08:54   #2681
Paolla88
Raczkowanie

Witam Was kobietki Jestem tutaj nowa, trafiłam za pomocą google ,bo szukałam informacji na temat działania olejku rycynowego na włosy Wczoraj wieczorem nałożyłam na włosy maskę z dwóch żółtek , łyżki olejku ryc. i dwóch łyżek nafty.. Po umyciu odczekałam żeby wyschły , następnie z bólem serca potraktowałam je prostownicą ( wiem że nie powinnam ,ale bez użycia prostownicy moje włosy wyglądają tragicznie ) no i efekt jest Są sprężyste , błyszczą się jak po farbowaniu i ogólnie miłe w dotyku Jeśli chodzi o kurację olejkową , to głównie liczę na to , że przestaną mi wypadać i się łamać, bo z tym mam największy problem ..
Oprócz tego nakładam olejek także na brwi ( strasznie rzadkie i mało widoczne) , rzęsy i paznokcie Zamierzam się zaopatrzyć w skrzypowitę i Capivit , mam nadzieję , że taka kuracja przyniesie wymierne i zauważalne korzyści
Paolla88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 09:54   #2682
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paolla88 Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki Jestem tutaj nowa, trafiłam za pomocą google ,bo szukałam informacji na temat działania olejku rycynowego na włosy [...] Zamierzam się zaopatrzyć w skrzypowitę i Capivit , mam nadzieję , że taka kuracja przyniesie wymierne i zauważalne korzyści
Witamy nową Wizażankę
To polecam jeszcze olejek rycynowy do twarzy, to już będzie kompleksowa pielęgnacja olejkiem

Stary 2009-03-27, 10:14   #2683
doruś
Zadomowienie

Cytat:
DORUŚ
nalozylam olejek na jakies 15 min potem zmylam tonikim i wsmarowalam krem na noc

a cere tez mam tlustawa
teraz aktualnie tez nalozylam olejek
i zadowolona jesteś z efektów?

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na noc użyłam oleju rycynowego i rano zmyłam to jakoś mi nie wysuszył włosów, wręcz je nawilżył!Więc jednak nie wysusza
to dobrze, o ja słyszałam strasznie sprzeczne informację i dla tego rycyne zawsze kłade w towarzystwie innych oleji albo tylko na skóre głowy. chociać jeżeli rycyna jest dobra na tłustą cere i oczyszcza to znaczy, że jednak wysusza sama już nie wiem

Cytat:
nie wiem czy powinno, ktoś pisał że po nałożeniu czuł mrowienie, wiec ja napisałam że u mnie tego nie było

zmyłam szamponem babydream akurat dlatego że używam go ostatnio jako żelu do mycia (bo miałam ostatnio masakrę na twarzy, straszne pogorszenie i nim się zaleczam). czyli normalnie zmyłabym każdym normalnym zelem do mycia

nie wyobrażam sobie przetrzeć tylko tonikiem
ja też używam szamponów dziecinnych do mycia twarzy i bardzo sobie to chwale. Jak w końcu się zdecyduje na pierwszy raz z rycyna na twarzy to pewnie też ją zmyje szamponikiem bo samym tonikiem to nie jestem przekonana.

Cytat:
bo nafta wysusza i na opakowaniu jest napisane by kłaść ją tylko na skóre głowy i na 10/15 minut. A w towarzystwie oleji można kłaść na włosy ale też nie za długo.

Cytat:
to być może i u mnie to było przyczyną? dodanie nafty lub zbyt długie trzymanie maski na głowie. Też nie byłam zbytnio zadowolona z efektów, no i to rozjaśnienie

Mówiłam że rozjaśnia, to nikt mi nie wierzył
ale co rozjaśnia? nafta? wcale bym się nie ździwiła, skoro może wysuszać to pewnie i kolor może wypłukać
Stary 2009-03-27, 11:37   #2684
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was kobietki Jestem tutaj nowa, trafiłam za pomocą google ,bo szukałam informacji na temat działania olejku rycynowego na włosy Wczoraj wieczorem nałożyłam na włosy maskę z dwóch żółtek , łyżki olejku ryc. i dwóch łyżek nafty.. Po umyciu odczekałam żeby wyschły , następnie z bólem serca potraktowałam je prostownicą ( wiem że nie powinnam ,ale bez użycia prostownicy moje włosy wyglądają tragicznie ) no i efekt jest Są sprężyste , błyszczą się jak po farbowaniu i ogólnie miłe w dotyku Jeśli chodzi o kurację olejkową , to głównie liczę na to , że przestaną mi wypadać i się łamać, bo z tym mam największy problem ..
Oprócz tego nakładam olejek także na brwi ( strasznie rzadkie i mało widoczne) , rzęsy i paznokcie Zamierzam się zaopatrzyć w skrzypowitę i Capivit , mam nadzieję , że taka kuracja przyniesie wymierne i zauważalne korzyści
wiesz jak bedziesz uzywac prostownicy non sop to bedzie walka z wiatrakmi jednak , ja bym radzila na chwile choc ja odstawic i zregenerowac wloski jednak

Cytat:
i zadowolona jesteś z efektów?
tak zrobilam juz olejkniem kilka razy buzke i mysle ze jest ok, poki co mnie nie zapchala , ale wiesz ostatnio wogole zaczynam wiecej czytac o prawidlowym dbaniu o cere itp i zaczelam sie stosowac do tego wszystkiego i lepsza mam buzke , a olejek to tak z ciekawosci dolaczylam

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2009-03-27, 12:02   #2685
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
to dobrze, o ja słyszałam strasznie sprzeczne informację i dla tego rycyne zawsze kłade w towarzystwie innych oleji albo tylko na skóre głowy. chociać jeżeli rycyna jest dobra na tłustą cere i oczyszcza to znaczy, że jednak wysusza sama już nie wiem
Oczyszczenie cery w przypadku oleju rycynowego polega na rozpuszczeniu wydzielin skórnych w tymże oleju, tj, rozpuszczeniu łoju i brudu zalegającego w porach. Wysuszać raczej nie powinien. Aczkolwiek wiele też zależy od indywidualnych uwarunkowań.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 12:06   #2686
Paolla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja85gusiek Pokaż wiadomość
Witamy nową Wizażankę
To polecam jeszcze olejek rycynowy do twarzy, to już będzie kompleksowa pielęgnacja olejkiem
Dziękuję za przywitanie Również czytałam coś na temat pielęgnacji twarzy olejkiem , pewnie się skuszę na wieczór Wystarczy nałożyć olejek na wacik i przemyć nim buzię , czy może trzeba robić jakąś specjalną maseczkę? I jeśli mam cerę ze skłonnością do błyszczenia się, to kuracja olejkowa nie spotęguje tego znienawidzonego efektu ?

Cytat:
wiesz jak bedziesz uzywac prostownicy non sop to bedzie walka z wiatrakmi jednak , ja bym radzila na chwile choc ja odstawic i zregenerowac wloski jednak
Tego samego się obawiam Problem w tym , że moje włosy są kręcone , ale nie przypomina to niestety ładnych loczków . Wydają się wówczas wysuszone, takie siano ,do tego kręcą się mniej więcej od połowy, przy głowie w ogóle . Wygląda to koszmarnie , nie ma mowy żeby rozpuścić włosy , ratuje mnie jedynie kucyk , ale raz że gumka do włosów też je "drażni" , a dwa że wolę jednak chodzić w rozpuszczonych . Włosy prostuję średnio raz dziennie co drugi dzień i nie od samej głowy , tylko mniej więcej od połowy włosa. Poza tym unikam suszenia, zawsze wstaję odpowiednio wcześniej , aby same zdążyły wyschnąć.
Próbowałam odżywek prostujących - wszystko to jakiś pic na wodę , bo nic nie jest w stanie okiełznać moich włosów :/
Stary 2009-03-27, 14:51   #2687
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Cytat:
Napisane przez blondi19 Pokaż wiadomość
a mi ta maseczka przyciemnila wlosy.. tzn zżółcila je strasznie i sie dlugo musialam meczyc zeby znowu wrocic im ten jasny blondzik.. wloski fajniejsze ale ten kolor mnie zniechecil cos
gdy byś dodała cytrynę to kolor by był jaki masz
LoczuSiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 15:21   #2688
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Oczyszczenie cery w przypadku oleju rycynowego polega na rozpuszczeniu wydzielin skórnych w tymże oleju, tj, rozpuszczeniu łoju i brudu zalegającego w porach. Wysuszać raczej nie powinien. Aczkolwiek wiele też zależy od indywidualnych uwarunkowań.
Ty to jednak jestem skarbnic wiedzy
mam nadzieje ze w takim razie ze zaskórniki zgina bo jak bylam w Polsce mialam isc na piling kawitacyjny , zapisana bylam ze 3 tygodnie wczesniej a odwolali mi dzien przed i sie wscieklam bo mi zalezalo

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2009-03-28, 20:33   #2689
mgdaa
Rozeznanie

Dziewczyny jak długo można trzymac maseczkę z olejku i miodu??

Właśnie mam takie coś na włoskach (w proporcjach 1:1, troszkę za dużo miodu mi się wzięło) i po ostatnich doświadczeniach z naftą wolę zapytać
Włosy są strasznie sklejone, ale to zrozumiałe. Dodam jeszcze że najpierw podgrzałam odrobinkę miód, żeby był bardziej płynny, a później dodałam olejek.

Edytowane przez mgdaa
Czas edycji: 2009-03-28 o 20:38
mgdaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 22:45   #2690
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jak długo można trzymac maseczkę z olejku i miodu??

Właśnie mam takie coś na włoskach (w proporcjach 1:1, troszkę za dużo miodu mi się wzięło) i po ostatnich doświadczeniach z naftą wolę zapytać
Włosy są strasznie sklejone, ale to zrozumiałe. Dodam jeszcze że najpierw podgrzałam odrobinkę miód, żeby był bardziej płynny, a później dodałam olejek.
mozesz nawet cala noc,
a ogolnie to olejek jak sie podgrzeje tez latwiej rozprowadzic i lepsze efekty

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2009-03-29, 15:16   #2691
nigga
Raczkowanie

Hej dziewczyny zaopatrzyłam się w wax do suchych i zniszczonych i olejek rycynowy....olejek stosuje juz dluzszy czas. I tu moje pytanko ...wiem ze niektore dziewczyny stosuja te dwie rzeczy jednego dnia...na przyklad na godz. wax i na godz. olejek...tylko w jakiej kolejnosci ?? chcialabym jeszcze dzis zastosowac wiec błagam o odpowiedzi
pozdrowienia

studentka TiR

http://pulsreklamy.pl/pages/ptp.php?refid=nigga

nigga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:08   #2692
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nigga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zaopatrzyłam się w wax do suchych i zniszczonych i olejek rycynowy....olejek stosuje juz dluzszy czas. I tu moje pytanko ...wiem ze niektore dziewczyny stosuja te dwie rzeczy jednego dnia...na przyklad na godz. wax i na godz. olejek...tylko w jakiej kolejnosci ?? chcialabym jeszcze dzis zastosowac wiec błagam o odpowiedzi
pozdrowienia
przeciez na waxie mas znapisane ze po umyciu dac
no to skoro wax po myciu to jak myslisz kiedy olejek???

dla uscislenia : przed myciem olejek , po myciu wax

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2009-03-30, 08:34   #2693
ja85gusiek
Zakorzenienie

jestem po tygodniowej kuracji twarzy olejkiem rycynowym- efekty są widoczne, wągry oczyściły się, cera jest lepiej nawilżona. Olejek jest super.
Na swoim korektorze punktowym do twarzy, w składzie znalazłam właśnie olejek, co utwierdziło mnie w dalszym jego stosowaniu.

Stary 2009-03-30, 09:15   #2694
kasia1307
Raczkowanie

Czesc dziewczyny ja uzywalam olejku rycynowego do rzes i brwi. Brwi troche za duzo wyskubalam i zaczelam smarowac olejkiem rycynowym i pomoglo mam teraz brwi o ksztalcie jakim chcialam rzesy tez maja znaczna poprawe ale jamam pare pytan o wlosy i paznokcie. Czy olejek rycynowy pomaga naprzyklad na wypadanie wlosow? mam suche wlosy cienkie i mi wypadaja , a jesli chodzi o paznokcie to tak samo kruche i lamliwe nie stety ja mam problem ze skora takze sucha musze sie natlusycyac od glowy az po same stopy.Czekam na porady
kasia1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 09:51   #2695
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1307 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja uzywalam olejku rycynowego do rzes i brwi. Brwi troche za duzo wyskubalam i zaczelam smarowac olejkiem rycynowym i pomoglo mam teraz brwi o ksztalcie jakim chcialam rzesy tez maja znaczna poprawe ale jamam pare pytan o wlosy i paznokcie. Czy olejek rycynowy pomaga naprzyklad na wypadanie wlosow? mam suche wlosy cienkie i mi wypadaja , a jesli chodzi o paznokcie to tak samo kruche i lamliwe nie stety ja mam problem ze skora takze sucha musze sie natlusycyac od glowy az po same stopy.Czekam na porady
Myślę, że wszystkie odpowiedzi uzysaksz po przeczytaniu tego wątku

Stary 2009-03-30, 11:13   #2696
Paolla88
Raczkowanie

Witajcie Ja właśnie mam na główce kolejną porcję papki z olejku , nafty i żółtek Do tego skrzyp , a po wypłacie dorzucę do kuracji jeszcze kilka specyfików A tymczasem mam do Was pytanie troszkę z innej beczki . Mianowicie chodzi mi o farby do włosów . Przejrzałam forum , KWC również . Dowiedziałam się , że dobra jest farba Goldwell - nie przemywa się i nie niszczy w znacznym stopniu włosów . Czy któraś z Was miała kiedykolwiek styczność z tą farbą ? Chodzi mi konkretnie o cenę tego cacka , bo jeśli ufać opiniom , to rzeczywiście warto ją kupić , pytanie jeszcze , za ile Naturalnie nie mówię o zabiegach w salonie fryzjerskim , lecz o samodzielnym zakupie i samodzielnym nałożeniu . Szukałam ceny w internecie , ale również nie znalazłam . Przepraszam za offtopa i z góry dzięki za wszelką pomoc .
Stary 2009-03-30, 11:45   #2697
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Witajcie Ja właśnie mam na główce kolejną porcję papki z olejku , nafty i żółtek Do tego skrzyp , a po wypłacie dorzucę do kuracji jeszcze kilka specyfików A tymczasem mam do Was pytanie troszkę z innej beczki . Mianowicie chodzi mi o farby do włosów . Przejrzałam forum , KWC również . Dowiedziałam się , że dobra jest farba Goldwell - nie przemywa się i nie niszczy w znacznym stopniu włosów . Czy któraś z Was miała kiedykolwiek styczność z tą farbą ? Chodzi mi konkretnie o cenę tego cacka , bo jeśli ufać opiniom , to rzeczywiście warto ją kupić , pytanie jeszcze , za ile Naturalnie nie mówię o zabiegach w salonie fryzjerskim , lecz o samodzielnym zakupie i samodzielnym nałożeniu . Szukałam ceny w internecie , ale również nie znalazłam . Przepraszam za offtopa i z góry dzięki za wszelką pomoc .
Na temat farb prowadzone sa dyskusje na forum ogólnym. Przejrzyj je i skorzystaj z wyszukiwarki.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 12:05   #2698
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
dziękuje

Cytat:
Dziękuję za przywitanie Również czytałam coś na temat pielęgnacji twarzy olejkiem , pewnie się skuszę na wieczór Wystarczy nałożyć olejek na wacik i przemyć nim buzię , czy może trzeba robić jakąś specjalną maseczkę? I jeśli mam cerę ze skłonnością do błyszczenia się, to kuracja olejkowa nie spotęguje tego znienawidzonego efektu ?

Tego samego się obawiam Problem w tym , że moje włosy są kręcone , ale nie przypomina to niestety ładnych loczków . Wydają się wówczas wysuszone, takie siano ,do tego kręcą się mniej więcej od połowy, przy głowie w ogóle . Wygląda to koszmarnie , nie ma mowy żeby rozpuścić włosy , ratuje mnie jedynie kucyk , ale raz że gumka do włosów też je "drażni" , a dwa że wolę jednak chodzić w rozpuszczonych . Włosy prostuję średnio raz dziennie co drugi dzień i nie od samej głowy , tylko mniej więcej od połowy włosa. Poza tym unikam suszenia, zawsze wstaję odpowiednio wcześniej , aby same zdążyły wyschnąć.
Próbowałam odżywek prostujących - wszystko to jakiś pic na wodę , bo nic nie jest w stanie okiełznać moich włosów :/
jeżeli chodzi o włosy to na innych wątkach znajdeziesz pomoc.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post11687318
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post11687847
Zbacz je od początku.

Cytat:
Napisane przez ja85gusiek Pokaż wiadomość
jestem po tygodniowej kuracji twarzy olejkiem rycynowym- efekty są widoczne, wągry oczyściły się, cera jest lepiej nawilżona. Olejek jest super.
Na swoim korektorze punktowym do twarzy, w składzie znalazłam właśnie olejek, co utwierdziło mnie w dalszym jego stosowaniu.
To dziś mój pierwszy raz z olejkiem rycynowym na buzi
Stary 2009-03-30, 12:28   #2699
Lja
Przyczajenie

Ostatnio zrobilam maseczkę na włosy z olejku rycynwego i żółtek trzymalam godzinke. Zauwazylam ze wlosy mi się strasznie elektryzowały ale rzeczywiscie wlosy lepiej wygladaly
Zrobilam takze maseczke z żoltek i olivy z olivek wlosy wyglądaly tak samo zdumiewająco lepiej, ale nie elektryzowaly sie hmmmm mysle ze musze jeszcze przeprowadzic pare testow;P
Lja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 12:38   #2700
ja85gusiek
Zakorzenienie

Doruś, czekam na wrażenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości