|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jasna skóra
witam nie wiem czy wybrałem dobry dział no ale mam nadzieje że tak a moje pytanie jest następujące jest blondynem i mam jasna cerę , chciałbym co oczywiste w lato przybrać troszkę kolory brązowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jasna skóra
nie znam rozwiazania, ktore spowodowaloby trwale i bezpieczne znaczace przyciemnienie jasnej skory bez samoopalacza/balsamu brazujacego.
widze takie praktyczne rozwiazania: 1. jednak samoopalacz/balsam brazujacy 2. uzyskiwanie delikatnej opalenizny poprzez stopniowe opalanie z zastosowaniem wysokich filtrow (ktore uchronia skore przed poparzeniami a opalenizna uzyskana przy ich stosowaniu bedzie trwalsza). proces brazowienia skory wspomoc moga przyspieszacze opalania z tyrozyna (np. taki http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=565 ) - ich stosowanie jest bezpieczne, choc moze blednie kojarzyc sie z wiekszym ryzykiem poparzen. a preparaty takie stymuluja produkcje melaniny - pigmentu odpowiedzialnego za brazowy kolor skory, zatem pozwalaja uzyskac mocniejsza opalenizne "z tej samej ilosci slonca". preparaty z duza zawartoscia witaminy E w pewnym stopniu przeciwdzialaja poprzeniom slonecznym wiec warto je stosowac przy opalaniu. tak czy inaczej nie spodziewalabym sie bezpiecznego uzyskania ciemnooliwkowej opalenizny w przypadku jasnej karnacji. ale lekkie przybrazowienie - jak najbardziej ![]() ah, i jesli zdecydujesz sie na filtry+przyspieszacz, nalezy przed opalaniem najpierw nalozyc przyspieszacz, a po jego wchlonieciu filtr. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no ok sprobuje z tym przyspieszaczem może cios pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
jedz marchewki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
wow :P ale pomoc wielkie dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ale to racja, picie soków z marchwi czy jedzenie tejże 'pomarańczowi' skórę, że się tak wyrażę, przez co potem opalenizna jest ładniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja też jestem posiadaczką jasnej skóry (czytaj bardzooo jasnej skóry) opalanie u mnie nie wchodzi w rachubę, bo skóra raczej mi się oparzy niż opali...
czy jest jakieś wyjście na fajną ciemną karnację? ja nie znam... jesli skóra nie jest bogata w melaninę (barwnik), to raczej oznacza małe pole do manewrów... Edytowane przez mirrera Czas edycji: 2009-03-31 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest jeden sposób - samoopalacz tyle, że jeśli jesteś naturalnie blada, to możesz wyglądać nieco dziwnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dlatego polubiłam swoją karnację i nie staram się nic z tym zmieniać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jak spora większość z nas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.