|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze na termach w Bukowinie nie byłam, bo kończyli budowę, ale wiem, że to niezła konkurencja dla Słowaków. Do Zakopanego na basen lepiej nie jechać - porażka.
![]() |
#3364 |
BAN stały
|
Czesc dziewczyny.Wczoraj bylam u ginka.Termin zmieniony z 2 wrzesnia na 31 sierpnia.To juz 18-ty tydzien i 3 dzien.Dzieciaczek zdrowy i nadzwyczaj ruchliwy.Glowka 42mm a kosc udowa 28mm.Widzialam jak serduszko bije i jak paluszkami u raczek rusza.Byl tak ruchliwy podczas usg ,ze trudno bylo stwierdzic plec.W pewnym momencie lekarka zatrzymala i stwierdzila ze chlopczyk,ale od razu dodala ze pewnosci nie ma.Chyba plec poznam dopiero po urodzeniu.Wprawdzie nie to najwazniejsze,tylko to ze wszystko w porzadku.Pozdrawiam Was wszystkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, sama nie wiem co bym zrobiła. Mam nadzieję, że nigdy nie stanę przed takim wyborem, bo nikomu go nie zazdroszczę ![]() Nie zapominajmy, że decyzja o urodzeniu to nie tylko dożywotni kierat dla rodziców. Takie dziecko (które na zawsze dzieckiem pozostaje) różowego życia nie ma - zwłaszcza gdy rodzice umrą albo zniedołężnieją. Co do alergii. Znam dwoje takich dzieci wychowanych na wsi wśród zwierzaków i bez przesadnej czystości. Oba na zyrtecu, bez przerwy zasmarkane. Nie zmienia to faktu, że przesadna czystość, brak kontaktu ze zwierzaczkami może zwiększać częstość alergii. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-04-04 o 06:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Uwielbiamy z małżem Tatrych, w zeszłym roku byliśmy 2 razy ![]() Cytat:
![]() A ja się biorę za wiosenne porządki, miłego dnia ![]()
![]() |
#3368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj poczułam ruchy maluszka !!! wyraźnie i napewno to nie było nic innego - chyba walił rękoma i nogami w ten brzuch heheheheh
![]() |
#3369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() macie jakieś tabele gdzie można zobaczyć wiek dzidziusia po rozmiarze główki? bo mi gin nic nie powiedział a chciałabym poznać, na zdjęciu mam napisane, że główka ma 20,4 ![]()
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
No to znowu obie mamy wspólne terminy. Tym razem miesiąc urlopu
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale u mnie dziś ciepło! Dobrze, że te spodnie już przyszły, bo nie miałabym co na siebie włożyć ![]() ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-04 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas pogoda cudna aż chce się żyć... popołudniu jedziemy z Tequillką nad wodę a potem mężuś jedzie na tor pojeżdzić kładami ( chyba tak się to pisze) już nie mogę się doczekać...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- wlasnie szykuje sie na to USG, ahh tak sie boje czy wszystko dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Niemiłosiernie mi się coli zachciało-najlepiej lodowatej ![]() ![]() No i byliśmy dzisiaj na wsi zamówić szynkę i kiełbasę na święta. Kurcze zawsze mi się wydaje, że do świąt tyle czasu a tu tylko tydzień został... ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Nerwa załapuje zwłaszcza w poczekalni. Niestety różnie to bywa a niektóre kobitki siedzą po 40-50 minut a mnie szlag trafia bo czekam i zaczynam rozmyślać... ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zadomowienie
|
A my właśnie wróciliśmy z parku bródnowskiego, motorki sobie pooglądaliśmy no i mała naciągnęła nas na balona hihihi Motocykliści oddawali dziś krew dla dzieciaków. Pogodaa CUUDOWNA!
Sweetpinky to świetnie że też tam jedziecie, szkoda tylko że nie jedziemy w tym samym czasie mogłybyśmy się poznać ![]()
#3375 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ależ dziś piękna pogoda - jedziemy zaraz z małżem na działkę do teściów nad jeziorem ![]() ![]()
![]() |
#3376 |
Raczkowanie
|
a my juz po USG
![]() lekarz powiedzial ,,zdrowy dzidzius" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zadomowienie
|
Witam !! Ale cudny weekend, chociaz dzis juz zimniej u nas
![]() ![]() ![]() ![]() Zazdroszcze tym co maja dom z ogrodem albo dzialke ![]() ![]() Pozdrawiam i milego dnia zycze ![]() A jeszcze kurde tak sie zastanawialam nad imieniem dla malego/malej ... i kurde mi zawsze podobaly sie takie inne, zagraniczne a Tz sie nigdy nie zgodzi na nie ... ![]() Cos a'la Brian, Kevin... i teraz nie wiem czy zostac przy swoim czy kompromis... aa dodam ze Tz chce polskie zwykle imie - a to jakos nie dla mnie. A ja mam mozliwosc przydzielenia imienia tak jak sie pisze czyli nie Brajan,Kewin tylko z ang.. bo kiedys wiem ze byly problemy w urzedzie, nie wiem jak to teraz jest...
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-04-05 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3379 |
Wtajemniczenie
|
witam Was wszystkie
![]() wpadłam Was pozdrowić, mam nadzieję, że u wszsytkich mam wszsytko dobrze niestety moja obecna sytuacja nie pozwala mi na wizazowanie ![]() pozdrawiam serdecznie i życze od razu wspaniałych świąt
![]() |
#3380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bibu i Shine!!! rewelacyjne wieści ![]() ![]() ![]() Nareszcie koniec weekendu, jestem wykończona. dobrze, że kolejne zajęcia dopiero za 3 tyg...muszę testy przygotować... My dziś rano byliśmy u położnej... wyniki mam bardzo dobre, cukier też bardzo dobrze. Niestety- żadengo usg nie zrobiła i muszę czekać do 20 tyg - i to usg w 20 tyg będzie moim ostatnim usg w ciązy...porażka.... ale...słyszeliśmy serduszko Okruszka...tak długo go szukała , że miałam łzy w oczach i tętno 130 chyba...myslałam, że się pobeczę a potem nagle usłyszeliśmy... mąż miał łzy w oczach...co za przeżycie... Co do ciuszków ja kupiłam ostatnio dwie tuniki z takiego lekkiego lnianego materiału , białą i czarną, są lekkie przewiewne, leża dobrze teraz i będą też ok na duży brzuszek w letnie dni. o wózku jeszcze nie myślę, póki co zorientowałam się co i jak i za ile i już jestem pewna, że kupimy wózek tzw 3 w 1 ale używany...700/800 euro to ja płacić nie będę kiedy to samo mogę mieć za 200... dowiedziałam się od położnej , że decyzję gdzie chce rodzić mogę zmienić nawet w trakcie porodu. jeśli uznam , że chcę jechać do szpitala nikt nie będzie ze mną dyskutował tylko mnie tam zabiorą a jeśli uznam, że jednak chcę zostać w domu to mogę zostać. Z ubezpieczenia i tak zamówimy tzw: kraampaket - czyli paczkę z wszystkim, co w razie porodu nagłego w domu ma być potrzebne, a resztę ma połozna w aucie- nawet ten baarkruk czyli krzesło specjalne jeśli chce się rodzićw bardziej naturalnej niż leżąca pozycji. wypytałam o nacięcie krocza i powiedziala, że jeśli jest taka potrzeba to mnie natną. póki co wiem wszystko, szkoda tylko, że Okruszka nie widziałam... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zadomowienie
|
Ja do czwartku muszę czekać żeby Robaczka zobaczyć. Nika ja też kupowałabym wózek używany gdyby nie to , że mam możliwość kupić nowy za połowę ceny właśnie z Tako. Tyle tylko, że wagowo mój wybór zawęził się tylko i wyłącznie do Driftera w zależności od opcji w jakiej jest złożony waży od 13 do 16 kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zadomowienie
|
Alan - bardzo ladnie
![]() Kasia / Tomek / Jas / Ania ?? NIGDY ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3384 |
Zadomowienie
|
Malin30 ja i Tz i nasze dziecko z biblijnym imieniem ?
![]() ![]() ![]()
#3385 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie, piekny weekend był ale się skończył i od rana sprzątam, umyłam okna, wyprałam firanki a teraz obiadzik
![]() A na deser oczywiście prasowanie ![]() Co do imion dla dzidziusia to już zdecydowaliśmy jak jeszcze w ciąży nie byłam będzie Wiktor albo Julcia, no chyba że cos się nam odmieni to zmienimy imiona . Wkleje mój wczorajszy brzuszek z każdym dniem jest większy ![]()
#3386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też na deser dzisiaj mam prasowanko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
ja idę zjeść i po zakupki....dziś jest rocznica naszego pierwszego spotkania z Tżetem...
![]()
![]() |
#3388 |
Zadomowienie
|
Kurcze, pewnie będziecie się śmiać ale my nie wiem od kiedy właściwie ze sobą jesteśmy. Takiego faktycznego związku (kiedy oboje sobie uświadomiliśmy, że to już związek) stuknęły nam 4 lata 2 kwietnia. Ale już wcześniej nie było dnia, żebyśmy się nie spotykali. A tego ile faktycznie się znamy to nie liczę tyle tylko, że ze względu na różnicę wieku (6lat) musieliśmy do siebie dorosnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zadomowienie
|
Aniago25
![]() ![]() ![]() Ja sie zbieram na kolejne Usg,kurde moglby juz robic przez brzuch nie musialabym sie tak szykowac :P tamten w czwartek lekarz robil ale ten czort wie ![]() ![]()
#3390 |
Zadomowienie
|
Klaudiaaa no ja do szczypiorków nie należe
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.