|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Ja zaczęłam dzisiaj pierwszy dzień I fazy SB, ciekawe jak długo wytrzymam ;D
W ramach czyszczenia jedzonka, oddałam chrupki chlebek chłopakowi, kupiłam jaja, serek wiejski, warzywka i w ogóle. Wszystkie cukry, miody, słodycze, i inne - już nie ma ;D A teraz mam takie pytanko, w środę wracam do domu i czeka mnie podróż 6h autobusem. od 15.30 do 21.30. - no i nie mam pomysłu co sobie przygotować i wziąć na drogę do jedzenia, żeby to było pożywne i nie zawierało cukrów itd. Czy ktoś mógłbyś coś poradzić ? Na obiad zdążę zjeść może jakieś warzywka na patelnię albo rybkę wędzoną. no a potem...?
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co . tak tabletek nie biore ani inna forma anty też nie . być może ten stres (3 dni temu zaczęłam pracować i to jest moja pierwsza praca), a co do ostatniego możliwego powodu to na pewno nie ![]() Teliczku tak wiem , że nie mogłam nic w sibie wmusić bo bałam się że skończę z głową w muszli klozetowej niestety... ah i moje kochane mam dla was wiadmość. otóż chyba jestem jakimś dziwnym przypadkiem ale dzisiaj się zważyłam i po 13 dniach I fazy( czyli praktycznie koniec I f.) nic nie schudłam. ani grama ile ważyłam wcześniej tyle samo teraz. ręce mi opadają -jakiś ewenement chyba ze mnie niestety. aż z tej całej złości rozżalenia i smutku pocieszyłam się niestety 2 plasterkami sera , miseczką ryżu i chyba 5 wafelkami ryżowymi. pewnie niezbyt to dobre (tzn na pewno , ale lepsze niż słodycze) . poza tym planuje przejść na II faze od jutra , ale nie wiem czy to ma jakiś sens skoro teraz nic a nic nie schudłam. jak uważacie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no więc zjadłam inaczej na śniadanie były muffiny bo nim kupiłam chcleb to mało się nie przekręciłam z bólu żołądka,ale potem już normalnie zjadłam i nawet jestem z siebie dumna ![]() dla mnie 1 jajko to wystarcza,tak więc zjadłam 1 jajko i jedną kromkę chleba(więcej jajek w domu juz nie posiadam) na jutro nie mam pomysłu-tak sobie myślę,że chyba będzie pomidorówka,ale zero pomysłu na śniadanie i przekąski ![]() ![]() ![]() a teraz lecę zupkę robić pomidorową a potem na stepperek żeby spalić to czym zgrzeszyłam.... ![]() truskawaa strasznie Ci współczuję ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-04-06 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Rozeznanie
|
Ja też pewnie nie schudnę, ale nie przejmuję się tym już aż tak bardzo. Przecież przed nami jeszcze 2. faza - spokojnie
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- A tak w ogóle, to ktoraś tam napisała, że chyba się uzależniła od wizażu - nie jesteś sama:P Ja też co chwilę tu wchodzę i sprawdzam, czy czasem ktoś nie odpisał:P Ale dzisiaj dziewczyny miałam dzień:/ I przez to mój jadłospis znowu odbiegł od planu. Niestety... Śniadanie: jajecznica z szynką, a do tego duuużo pieczarek podsmażonych I przekąska: jogurt naturalny z dynią Obiad: znowu 2 jajka sadzone z pieczarkami i z fasolą żółtą szparagową + kapusta kiszona II przekąska: kawałek twarogu chudego z cynamonem i kakaem oraz odrobiną płatków migdałów Kolacja: tutaj będzie sałatka z rzodkiewki, ogórka świeżego, kiszonego, szczypiorku i może coś jeszcze, co zostanie z oczyszczania lodówki, bo dzisiaj muszę ją opróżnić. Może dodam do tego jeszcze pomidora i serek topiony, albo taki serek naturalny, który kiedyś kupiłam. I wszystko przez @ :/ Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-06 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a teraz lecę na jazdy ![]() ![]() ps już trcohę mi przeszła złość. przecież nie moge być zła na samą siebie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
a powiecie mi jak z tym serem zoltym? ja tam jem go w omlecie, do salatek dodaje, i nawet czasem jako przekaske... duzo go zjadacie??
a i moje nastepne pytanie... macie jakies e-booki o SB po polski ? jak tak to prosze o maila kauczocha@gmail.com a moj dzisiejszy dzien bardzo ubogi.... bo zjadam resztki z lodowki w srode wyruszam do domu ![]() s: jajecznica z 2 jaj 2S: serek wiejski z orzechami ziemymi O: salatka z kapusty bialej, sera zoltego, wedliny drobiowej, pomidora, ogorka, z lyzeczka majonezu, K: ta sama salatka tylko ze bez majonezu i planuje zjesc jeszcze jogurt naturalny... wiem ze nie ma mieska i ciut za malo, ale nie mialam czasu kiedy zjesc... ps. a wy pieczywo to orcostam ![]() ![]() i jeszcze jedno... jak zaczac wprowadzac weglowodany? 1 dziennie najpierw?
#4808 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pieczywko orkiszowe dziewczyny pieką, mnie też się zdarza, chociaż można już w większości sklepów kupic gotowce - chociaz podobno mrożone. Padam na twarz, utyrana jestem maksymalnie, nawet nie mam za wiele czasu na jedzonko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie też z racji świąt myślałam o upieczeniu takiego chlebka, ale coś mi się wydaje, że zadanie to może mnie przerosnąć:P Nigdy nie miałam zdolności kulinarnych. Jest kilka potraw, które (podobno) są wyśmienite, ale upieczenie chlebka to chyba już jest zbyt wiele:P Chociaż ... nie omieszkam przejrzec przepisów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie zawsze możesz zrobić sałatkę i spakować do plastikowego pojemnika, jogurt naturalny, jakieś orzechy... ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ale moja mama robi dobry chleb i jest bez zakwasu więc może dałabym radę. jak będę na święta w domu to nie omieszkam skopiować tego przepisu.
![]() |
#4811 |
Rozeznanie
|
Ja najpierw bym przejrzała sobie dokładnie przepis i przed wyjazdem z powrotem na studia bym sobie taki sprawiła
![]() No i nasunęło mi się tutaj drugie pyt. do dziewczyn, które same pieką chlebki. Ile taki chlebuś mógłby wytrzymać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Effa gdzie Ty pisałaś o tej tarcie warzywnej ? Bo szukam chyba od 15 minut i znaleźć nie mogę a chciałam sobie zrobić a ni jak nie wiem jak się za to zabrać, zwłaszcza jeśli o ciasto chodzi ![]()
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-04-06 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
Co myslicie o gotowej mieszance do chleba z LIDLA?
maka pszenna z pelnego ziarna 68% maka zytnia z pelnego ziarna 24% suszony zaczyn zytni sol jodowana slod jeczmienny (wiem, wiem, ale cukier tez sie daje do chleba) drozdze w proszku substancja spulchniajaca (glukono-delta-lakton, dwuweglan sodu) poepszacz maki:kwas askorbinowy NIe bede pisac o jedynce i dwojce i o efektach bo trace cierpliwosc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja przerobiłam właśnie bułeczki effy z przepisowego ![]() dałam orkiszową 1850, 7g suszonych drożdży czyli całe opakowanie, ciut więcej wody, no i pozwoliłam im wyrosnąć ![]() wyszły miodzio, mięciutkie, pachnące ![]() było 6, jedną pochłonął Bati na kolację |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Wtajemniczenie
|
sliczne te buleczki, ktory to przepis?
![]() Zakupilam ta mieszanke bo chce zobaczyc konsystencje drozdzowego ciasta i jego koncowy efekt. Na koncu listy skladniki sa w niewielkiej ilosci wiec jakos moze przezyje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
hmmm a sie zastanawiam czy na 2 mozna jest platki fitness? albo musli takie http://znam.to/recenzje/4775/Tropical-Muesli
wiem ze nie mozna kukurydzianych, ale co z takimi ? na sniadanko z mleczkiem?
#4817 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanko, czy te jadłospisy na I fazie są ok ? Bo chcę sobie przygotować wcześniej co i jak, żeby później nie zastanawiać się co jeść, a co nie itp itd.
Dzień 1: 1. serek wiejski + ogórek + 2 jajka ugotowane na twardo 2. jogurt naturalny ( i dodać tutaj np. kakao i jakąś esencję do smaku ? ) 3. sałatka z szynki, ogórka, jajka, serka, sałaty i może tuńczyka 4. (warzywa na patelnię są dozwolone?) plus smażone mięsko 5. jakieś orzechy Dzień 2. 1. omlet z serem żółtym, pomidorem i bazylią 2. jogurt naturalny, orzechy 3. ryba wędzona + jakieś warzywka 4. sałatka z szynki, ogórka, sałaty, papryki, pomidora i tuńczyka 5. nie wiem Proszę o korekty, co zmienić, co dodać i czy w ogóle coś takiego może być ?
#4818 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chciałam zameldować ubytek wagi w fazie pierwszej -3.3kg (aktualnie 169cm/62.5 kg) Wszystko jest ok tylko bardzo martwi mnie ubytek masy w staniku, jest z tym fatalnie ![]() SB zamiast spalać mi tłuszczyk z brzucha to rujnuje mi piersi..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Tak jest
![]() ![]() Rewelciu czytam co piszesz i jak zapytałaś mnie o kafeterię to odrazu wiedziałam, że to Ty ![]() Ok nie róbmy dziewczynkom offtopica... Edytowane przez calma Czas edycji: 2009-04-06 o 21:08 Powód: yk |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Wtajemniczenie
|
Hej, SB-dziewczyny
![]() I ja postanowilam do Was dołączyć. Dzisiaj minąl moj 3 dzien I fazy i jak to zwykle bywa na poczatku, czuje sie troche laikiem. Na poczatku myslalam, ze mozna jesc tyle, ile sie chce i o kazdej porze, byle bylyby to produkty dozwolone. Wczoraj troszeczke poczytalam i widze, ze wiekszosc z Was zjada 3 duze i 2 male posilki dziennie. Jestem studentka i teraz podczas pisania pracy duzo czasu spedzam w bibliotece, gdzie nie moge nic jesc i chcialam sie zapytac, czy to bardzo zle, kiedy moje posilki czasem nie beda regularne ? No i teraz moj dzisiejszy jadlospis do oceny i poprawek ![]() sniad: omlet z 2 jaj z warzywami (pomidor, 1/2 papryki i cebula) i serem odtł. przek: mała sałatka z mcdonalda obiad: feta żólta mlekovita pokrojona w plastry i zapiekana z pomidorem, oliwkami,czosnkiem i bazylia 2 przekaski brak - zasnelam po obiedzie ![]() kolacja: serej wejski, plaster lososia, ogorek kiszony - wszystko razem wymieszane herbatka jakas niby odchudzajaca ( mozna takie? ) i tez wlasnie nie wiem, co zabrac do pociagu na 8 h podroz :/ no, to tyle na dzisiaj ![]() serdecznie pozdrawiam !
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2009-04-06 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ulzylo mi, ze moge sobie zrec, ile chce, ze tak to ujme w niewybdrednych slowach ![]() czy ja wiem,czy taka glodowka? taki omlet mnie zapchal na jakies 4 godziny i ta salatke zjadlam tylko "dla towarzystwa" ![]() tylko ze malo urozmaicone te moje posilki,ale to dlatego, ze niektorych warzyw nie lubie i caly czas wcinam te same no i ta tesknota za slodkim nigdy nie myslalam, ze tak mi bedzie brakowac czegos slodkiego - myslalam, ze w ogole nie lubie slodkich rzeczy ![]()
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w srode rano jedziemy do Polski. Smacznych Świąt!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Wtajemniczenie
|
Milej podrozy
![]() ![]() ![]() Spowiedz: 1.Len mielony, doppio z mlekiem 4% 2.Dwie kanapki z chleba pszenno-zytniego z salata, ogorkiem, pomidorem, majonezem i koperkiem, kabanos drobiowy 3.Sernik z platkami migdalowymi, płatków była znaczna dokladka ![]() 4.Resztki z lodowki: Makaron ciemny, oliwki, salata, salatka z tuńczyka 5.Pol jablka, twarożek ze splenda, aromatem migdalowym, kakao i platkami migdalowymi 6.Losos z winegretem, brokuly,espresso z mlekiem4% 7.I wlasnie pije jeszcze jedno espresso a jest 1:45 ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-04-07 o 00:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() widzę nowe "twarzyczki" ![]() i widzę wielbicielkę Tarji ... ![]() co do biustu to niektórzy tak mają - moja koleżanka jak chudnie, to pierwsze gdzie jej ubywa to tam paprak, nie wiem czemu ale jakoś przeoczyłam, że to ciasto jest i te spulchniacze mi nie pasowały Carmela, żebyż tak było można ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- paprak, a właściwie po co Ci SVR? śmierdzi toto nagietkiem niemożebnie - nie do wytrzymania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
Witajcie, dopiero zaczynam przygode z SB i z tego co zauwazylam po przeczytaniu forum dosc sporo dziewczyn w pierwszej fazie je wafle ryzowe. Myslalam ze ryz jest zakazany w 1ej fazie. Czy ja cos przekrecilam moze...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.