|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Oj, ale Twój tż pewnie zadowolony z tego faktu jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Rozeznanie
|
O matko... ale wy tutaj postow dziennie produkujecie, az trudno nadazyc... Ale ten watek do ogromna skarbnica wiedzy, dopiero teraz dociera do mnie ile przede mna spraw jeszcze... jakies podziekowania, spinki do mankietow, cholender ja w ogole o tym nie myslalam;p
![]() |
#2943 |
Rozeznanie
|
Madziu ja sadze, ze nasze TZki wiedza, ze tak na nas dzialaja i wiedza, ze my zawsze "cos tam" rozpoczniemy ![]()
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mezczyzn z reguły wieksza ochota wystepuje wtedy kiedy Sa zbyt "spieci" i musza uwolnic stres,napiecie.Faceci sa zreguły wzrokowcami bardziej niz my kobitki wyobrazaja sobie rozne intymne rzeczy,szybciej sie podniecaja.AHA no i jajeczka jedzone czesto tez maja wplyw Edytowane przez Riana Czas edycji: 2009-04-07 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi
![]() te grawerowane pleksy nam sie niezbyt podobaja bo pracujemy w tym zawodzie i sami takie robimy wiec nam sie to przejadlo heh jesli chodzi o te ksiazki stojace to dopiero tandeta naszym zdaniem ![]() zobaczymy jeszcze.. bedziemy myslec.. dzisiaj bylam w restauracji obgadac menu, cena wyszla 140 od osoby ( umowa byl na 130 ale mogla ulec zmianie ) no i menu jest tak bogate i urozmaicone ze bardzo nam sie podoba do tego sala jest tak superowo w srodku odremontowana ze szok ![]() 20 metrow od sali jest salon samochodowy "FIAT" no i mamy tam wynajety pokoj dla pary mlodej z lozem malzenskim, sliczny pokoj z mega duza lazienka i prysznicem za 120 zl ogolnie mialam degustacje win i wypilam chyba lacznie z 6 lampek hehe a wybralismy 4 rodzaje ![]() bedziemy miec beczke piwa, lany zywiec, na zyczenie beda podawac tort bede mala w 4 smakach: jogurtowy, gruszkowo-cynamonowy, wisniowy z ciemnym biszkoptem i owocowy bylismy u pierwszej spowiedzi przedslubnej, masakra ![]() dekoratorka zalatwiona, bede miala co laweczke spuszczony tiul no i zywa roza na czubku, lacznie 70 lawek no i bukiety na oltarzu, przy grobie, na oltarzu matki boskiej no i przy klecznikach, lacznie ok 130 roz zywych, dekoracja bedzie sie zamykac w 450 zl plus "co laska na kosciol" wiec nie wiem ile dorzucimy, dodam, ze beda nas 4 pary ![]() jutro do organisty dogadac grajeczki, rano mam farbke no i podciecie masakrycznie zalatany tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() ja tez powoli uciekam. TZ wrócił dzis z pracy przeziebiony. czuje sie fatalnie. poszedł sie teraz umyc, a ja szykuje mu jakies lekarstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
Racja dziewczyny poszukałam poczytałam popytałam te KSIAZKI TO TANDETA PLASTIK MALOWANY SPREJEM!!!
Za to znalazłam cos takiego http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161578 Poczytajcie dziewczyny z forum sobie chwala ze ładne Ja niestety niemam nerwow do czegos takiego wiec odpada Rowniez zycze DOBREJNOCKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sluby sierpniowe 2009
WITAM,WITAM
A jednak widze ze watek nieposzedł na marne ![]() Widze ze dzieje sie tu cos.POZDRAWIAM WSZYSTKIE SIERPNIOWECZKI ![]() Kochaniutkie na poczatek dla cosik dla was: Nie wiem, jak wy, ale ja zaczynam powoli odczuwać przedślubny stresik ![]() ![]() Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko ![]() ![]() ![]() 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża ![]() - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ![]() 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem Powodzenia w dalszych przygotowaniach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
Kochaniutkie macie juz koleczka na paluszki?
![]() Zazartowalismy ze te to napewno nastepnym razem ![]() ![]() A TAK POWAZNIE to jest kilka fajnych modeli,zastanawiamy sie tylko ktore chcemy obraczka.jpg obraczki.jpg 546686850_1.jpg ob.jpg obr.jpg obra.jpg ooo.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pieknie jest zrobiony ten album dla rodzicow, ale ja tez nerwowo bym przy tym nie wytrzymala, ale pomysl ekstra. dobranoc
![]() |
#2954 |
Wtajemniczenie
|
Witam,ja mam slub 15.08.09 w Kosciele oo Karmelitow.Sala,orkiestra ,fotograf i kamerzysta juz jest.Teraz tylko wybor sukni.Mam kilka typow.Niemoge sie zdecydowac ktora.Moze mi doradzicie?Aha ,Sukienke bedzie mi szyła krawcowa.Potem dobiore bizuterie,kwiaty,buty7_max.jpg
62_max.jpg IMG_6561.jpg IMG_6825.jpg IMG_7026.jpg IMG_8337.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
my dajemy tylko kwiaty a póżniej damy duży album ze zdjęciami
#2956 |
Wtajemniczenie
|
Odebraliśmy dziś obrączki...cudniaste są
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2957 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja równiez dołączam sie do pięknego grona Panien Młodych 2009. (2 sierpnia) U nas jeszcze wszsytko w rozsypce, ale mam nadzieje ze mnie Piękne wspomorzecie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już ostatnie przygotowania w pełni widze ![]() agis04 witaj z nami ![]()
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
agatkaL poka poka!!
![]() azzis aaa fajne ![]() ![]() Z tym opalaniem, to ja chyba bede sie osłaniać aby nie miec ramiączek opalonych, w drodze do pracy to luz, ale z pracy to będzie masakra. ![]() No i będę korzystać ze słonka w weekenddy ![]() Ponadto na pewno wyrównam solarium. ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-04-08 o 06:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewuszki
![]() jestem mega szczesliwa, bo mam juz pierwsza spowiedz przedslubna za soba ![]() ![]() Powiedzialam "ze zyjemy w grzechu", a ksiadz na to ze milosc to jest swietna sprawa-rowniez ta fizyczna, ze seksualnosc jest najpiekniejszym oltarzem milosci malzenskiej, tylko trzeba widziec w tym piekno i odnosic sie do niego z nalezytym szacunkiem, by wszystko to co piekne i swiete bardzo latwo sprofanowac. I ze moja rola jest najwieksza, bo to kobiety o wszystkim decyduja - ksiadz mowi ze w gazetach pisza ze to niby mezczyzni rzadza ale mowi to "guzik prawda" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
to jest okazja bysmy sie spotkaly
![]() ![]() wogole powiedzial, ze te karteczki na ktorych trzeba te podpisy zebrac to niefajny pomysl i ze nie o to chodzi ![]() a wogole po spowiedzi - nie wiem moze dlatego, ze to byla spowiedz przedslubna - wyszedl z konfesjonalu i tylko mnie udzielil komunii sw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
hej laski
azzis śliczne spineczki!!!!! MAggie1983 nie ma to jak świetny ksiądz, po prostu człowiek można by powiedzieć. JA też już miałam I spowiedź przedślubną i powiem, ze byłam też bardzo zadowolona. Ja spowiadałam się m.in z używania tabletek anty. No i od tamtego czasu nie biorę i powiem, że po prawie sześciu tygodniach jeszcze nie dostałam okresu - wiem że to normalne bo organizm musi wrócić do równowagi (w maju mam wizytę u ginekologa, czy wszystko jest ok). Mimo wszystko nie wezmę już tego świństwa do ust. Nie miałam pojęcia, ze to aż tak zaburza hormony!!!
![]() |
#2964 | ||||||
Zadomowienie
|
my kwiatów nie będziemy dawać, z racji tego, że sami też kwiatów nie dostaniemy
![]() ![]() co do tych tekturowych/plastikowych ksiąg to tandeta straszna, nie wiem w ogóle kto i po co kupuje takie rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() cholera, alergię znowu mam ![]()
![]() |
#2965 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane moje
![]() A ja byłam kilka dni temu u ginekologa i podczas badania powiedział mi że mam małą madżerke ![]() ![]() potem jak mi robił USG to okazało sie że mam jeszcze jakiś bąbelek na jajniku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
strobli filtr 25 to żaden filtr
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ania to nadżerka. jeśli jest mała, to wystarczy ją obserwować. Zamrozić po porodzie. Przed nie ma co. Jest wiele publikacji na jej temat. Ale nie masz się co martwić, większość z nas ją ma. ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-04-08 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja po 6 lampkach bym leżała pod stołem, hehe taka ekonomiczna jestem:P Co do tych książek to mi również one się nie podobają. W ogóle nie lubię jak coś ma leżeć i się kurzyć:/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
My a właściwie ja zrobie te albumy ze zdjęciami naszymi. i już je kupiłam i teksty też mam. byłam wczoraj u Tża i zapytałam teściowa żeby mi pokazała swoje zdjęcia slubne (oczywiście nie powiedziałam do czego je potrzebuje) a ona mi powiedziała że nie ma żadnego zdjęcia ślubnego. I zapytałam Tż dlaczego nie mają zdjeć i powiedział mi że kiedyś jego rodzice sie tak strasznie pokłucili i teściowa zniszczyła wszystkie ślubne zdjęcia ![]() ![]() I nie wiem teraz czy zamiast ich ślubnego zdjęcia wkleić jalieś inne gdzie jest z mężem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez miałam podejrzenie pęcherzyków na jajniku...zrobiłam dopochwowe USG i okazało się, że wszystko jest w porządku. Także nic sie nie martw..głowa do góry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Widzę że u was przygotowania idą pełną parą, u mnie narazie wszystko staneło, mam teraz trochę problemów i nie mam siły się tym zajmować, sytuacja zmieniła się niektóre moje plany uległy zmianie. Ciesze sie jednak że wam się wszystko układa . Iza jeszcze półtorej tygodnia jak się z tym czujesz?
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.