|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Witajcie laski
![]() Jakos nie mialam weny pisac tu ale was czytalam Ostatnie dni jakies dziwne dla mnie byly a jeszcze starsznie nie chce mi sie przygotowywac do zajec jutro Juz chcialabym miec wolne zeby skonczyc sprzatanie.Wczoraj pieklam chleb i tak mi sie ciasto rozroslo, ze zamiast bochenka wyszly dwa bo mi ciasto z foremki wylazlo i jeszcze w misce roslo. Zaczyn podkarmiony tez rosnie jak na drozdzach. W kazdym razie ja mam zapas chleba i rodzinka obdarowana tez ![]() Spowiedz dwudniowa: 07.04 1.Len mielony 2.Dwie kanapki z chleba pszenno-zytniego z salata, serem zoltym odtłuszczonym, salatka z jajka, tuńczyka, selera naciowego i majonezu, szczypiorkiem, rzodkiewka 3.Chilli con carne 4.Sernik SB z bita smietana i platkami migdalowymi 5.Pistacje w ilości większej niż zalecaja i niż jest na zdjęciu ![]() 6.Kanapka z chleba pszenno-zytniego z salata i resztka salatki z tuńczyka oraz szczypiorkiem, kabanos drobiowy 7.Mozarella w panierce z sosem czosnkowym, salata, szczypiorkiem i odrobina dipu pomidorowego 08.04 1. Dwie kanapki z salata, serem zoltym, ogorkiem, majonezem i szczypiorkiem, kabanos drobiowy 2. Jablko. 3. Chilli con carne z chlebkiem pszenno-orkiszowo-zytnim 4. Sernik z platkami migdalow 5. Wino czerwone 6. Kurczak z woka z mieszanka chinska, zielona papryka edit: jeszcze wcinam pistacje ![]() Spokojnych snow
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-04-08 o 23:46 |
|
|
|
#4922 |
|
Rozeznanie
|
No to pięknie. Teraz zasnąc nie będę mogła
Albo będą mi się śniły te zdjęcia:PMiłej nocki dziewczyny. |
|
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczegolnie jak ktos jest, ze tak powiem, "poczatkujacy" Cytat:
istnieje teoria, ze nasz organizm lepiej sobie radzi jak ma do strawienia albo tylko bialka albo tylko weglowodany ![]() ile ludzi, tyle teorii ![]() zrob, zrob warto ![]() Paprak, ale to wszystko ladnie i apetycznie wyglada. Moje dania najczesciej przypominaja papki ![]() a teraz pozarlam 4 pieczarki oblozone szyneczka i zapieczone z mozarella - mniam !!!
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
Teliczku z nieba mi spadlas z tym przepisem na chlebek a raczej Ilonka
![]() wyszedl mi tak superasny ze az sama sie dziwie!!!! a jaki dobry nie dodalam do zaczyny cukry i jak mi zaczyn drozdzowy nie rosl to juz myslalam ze po rybkach ale urusl i to cuuuudnie!!!! ![]() mysle ze do niedzieli mi starczy! ale w sobote sbie jeszcze upieke co by na swieta miec bo pewnie dziewczynom tez dam bo taki delikatny ![]() wczoraj nasza instruktorka dlala nam taki wycisk ze pot lal sie ze mnie ze wszystkich stron ale nastepne zajecia dopiero za tydzien wiec trzeba bedzie jakos inaczej sobie troche ruchu zapewnic ![]() ja dzisiaj ostatni dzien w pracy bo na jutro wzielam sobie urlop i menu na dzis: P: kromka chlebka z trojkacikiem (nie moglam sie oprzec )S: 2 kromki chebka z trojkacikiem light, wedlinka drobiowa, ogorkiem i papryka P: wiesniak, mandarynka O: piers kurza z warzywami i kasza jaglana K: salatka z tunczyka
|
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, spadam do domu na święta, a więc wszystkim życzę wszystkiego dobrego i radosnych świąt! Oraz żebyśmy się wszystkie w święta SB trzymały
|
|
#4927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() spokojnie możesz dać dzieciakom moje szamią wszystkie moje wypieki Cytat:
![]() ja tam nie zamierzam przeginać - w żadną stronę ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- przyjechała paka z mąką |
|||
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
czas na moje wyniki
po 2 tygodniach wysilku ![]() coz.... wagowo to slabo bo tylko -1 kg.... ale za to cm mnie zadziwiaja ![]() talia bylo 81 jest 76 = -5 cm biodra bylo 95 jest 93 = - 2 cm no a reszty niestety nie mierzylam ale zapisze w poscie bo potem zapome i nie bede miala do czego porownac ![]() Pod biustem - 86 cm Udo - 51 łydka 34 grubosc lapy 29 w sumie spodziewalam sie ze waga pokaze ok 58.... a ty 59,9... eh dobrze ze chociaz 5 na poczatku mam 168 cm i chcialam wazyc 52 albo chociaz miec piekna talie... bo u mnie z tym jest ogromny koszmar...a na dzis planuje : DIETA SOUTH BEACH S: 2 maluskie buleczki fitness z piekarni pod telegrafem z ogorkiem, pomidorkiem, salkata i wedlina z jajkiem i ciutka majonezu... P: jablko, serek wiejski z orzechami O: jakies miesko z warzywami (moge dac ryż czy to juz za duzo bedzie weglow? ) P: jogurt naturalny wymieszany z polowa owocowego light (wstret mnie bierze na sama mysl o samych naturalnych.... K: salatka z tunczyka albo pasta z makreli... dobrze planuje by wegle jesc z czyms bialkowym? bo np. ta 1 przekaska jablko i serek wiejski nie wiem czy dam rade tyle zjesc.... jak bym samo jablko zjadal, zle by bylo?
|
#4929 |
|
Rozeznanie
|
wiem Ilonko
ale ostatnio jak pieklam z Twojego przepisu ten proty chlebek to wyszla mi taka skorupa ze ledwo ja go zjadlam ale ten maslankowy masakra!!!!! skorka twardawa ale taka delikatna no sama jestem w szoku!!!! ![]() ja tak delikatnie to cala rodzine transormuje na SB jedza juz fasolke SB, bigos, spaghetti a Majka to normlanie uwielbila sobie wszystkie kasze ![]() Emilka jest z tych miesistych ludzi i weglami to raczej gardzi i nie dziwne dlaczego maja takie figury hahahaha
|
|
|
|
#4930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
upieke sobie na swieta i zrobie tez mini chlebi do koszyczka ![]() migotko gratuluje zgubionych cm Cytat:
a czemu włąsnie nic nie piszesz u mnie tez dziwnie jakos cwicze duzo ostatnio moze troche za duzo, ale apetyt wiekszy wie trzeba jakos spalac a juz do spowiedzi(a dzis prawdopodobnie wkleje flasha )-omlet z 2 jaj z kiełbasą krakowska, muultem warzyw 2 plasterkami sera i pieczarkami(boski )-kawałek twarogu+kilka moich cantucci(sucharków z maki pp) -sałatka(roszponka, pomidory, ogór papryka, jajo, plaster sera light, paseczki krakowskiej)+rzekomy kawałek bagietki -jabłko(wszamane na targu )-pół pieczonej w młodym czosnku małej karguleny (tj poł rybki z fotki)+miseczka fasolki szparagowej(była dokładka fasolki) -plaster twarogu(mały głód mnie złapał )
|
|
#4931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no straszne Cytat:
..."wszy stko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Dawka czyni truciznę" Generalnie chodzi o to, że słodziki można na SB, bo mają niskie IG, nie podnoszą poziomu cukru itp. Więc na tej diecie można je spożywać- byle w rozsądnych ilościach |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 |
|
Rozeznanie
|
migotko, jak ślicznie Ci zeszły te cm
Gratuluję Ci serdecznie! Też bym tak chciała. Szczególnie, że talia i brzuch to moja udręka.
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje dziekuje tez sie bardzo ciesze, tymbardziej ze 18 moj brat bierze slub i w sukieneczce chcialabym wygladac ladnie no ale tych cm ubytych to nie tylko zasluga diety, ale i mojej trenerki, basenu i spacer hehe... sadze ze efekt bylby lapszy gdybym nie jadla tyle sera zoltego :/ teraz glupia na to wpadlam.... no ale coz... pierwsze buleczki jakos nie zrobily na mnie wielkiego wrazenia.... bardziej nie moge sie doczekac swiat, bo moj post slodyczowy sie skonczy i skosztuje swoich wypiekow (nie tylko SB), wiadomo z umiarem aa i jak moj jadlospis na dzis? moze byc ? S: 2 maluskie buleczki fitness z piekarni pod telegrafem z ogorkiem, pomidorkiem, salkata i wedlina z jajkiem i ciutka majonezu... P: jablko, serek wiejski z orzechami O: jakies miesko z warzywami (moge dac ryż czy to juz za duzo bedzie weglow? ) P: jogurt naturalny wymieszany z polowa owocowego light (wstret mnie bierze na sama mysl o samych naturalnych.... K: salatka z tunczyka albo pasta z makreli...
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
migotko, jeszcze jedno. Widzę, że mamy bardzo podobne wymiary i wagę. Ja ważę ok. 60 kg i też mam ok. 168 cm. Dawno się jednak nie mierzyłam. U mnie talia: 74, biodra: chyba 97. Ty masz nogi chudsze. U mnie: 57 i 36.
Ilonko, a jak byś Ty rozłożyła to wprowadzanie węgli w 1wszym tygodniu II fazy. Bo ja szczerze mówiąc wzięłam sobie do serca to, co napisał Agatston. I szczerze powiem, że gdyby nie Ty, to bym jadła skrobiowy produkt tylko na śniadanie (mówię oczywiście dalej o 1wszym tygodniu). |
|
|
|
#4935 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Ja wczoraj olalam sprzatanie i poszlam na basen, choc nie chcialo mi sie jak diabli. Po basenie jeszcze tylko mielone na dzis zmontowalam z musztarda i serem i... poszlam spac. Dzis mam zamiat uporac sie z kuchnia a od jutra gotowanie swiateczne i pieczenie i pewnie w skutek babki majonezowej mojej ulubionej odejde od SB na trzy dni![]() Telik no prosze cie DZis zjadlam w drodze do pracy.Pearpearl a ja robie ciasto do pizzy na mace pp drozdzowe bez twarogu. Przepis jest z twarogiem z racji tego, ze Cykada na diecie Zuzla jest/byla. Ja jednak wole drozdzowe do pizzy. A spagetti, makarony z przeroznymi dodatkami jadamy jak najbardziej. CO do laczenia wegli z bialkami - wegle podnosza szybciej w organizmie poziom insuliny, wiec choc najedzeni szybciej robimy sie glodni, bialko niweluje ten stan, sprawia, ze dluzej wszystko trawimym podobnie dzieki blonnikowi z warzyw, wiec nie odczuwamy napadow glodu.z No i spagetti jak bedziesz chciala zjesc, to na sniadanie w pierwszy dzien II fazy i najlepiej pol szkl makaronu - to jest jedna porcja. Lepiej chyba jednak zaczac od owsianki lub chlebka CO do brzuszka - jedz kolacje bialkowe wylacznie - rano brzuch plaski gwarantowany. Cytat:
Cytat:
to juz ciezko Czyli na II fazie jesstes juz min 4 tygodnie - to faktycznie malo wegli. Musimy je wprowadzac, zeby organizm sie do nich przyzwyczail. Ja jem na sniadanie, niemal zawsze na obiad, owoc do tego jeszcze. Z trzy razy zdarzylo mi sie zjesc wegle na kolacje.Cytat:
Cytat:
U mnie kazde moje pieczywo chlopaki zajadaja - te mlodsze, bo najstarszy sie czasami buntuje, zwlaszcza przy bulkach drozdzowych![]() Cytat:
Eeee tam. Ja tam nie mam zamiary katowac sie zaledwie patrzeniem na babke i serniczek Reszta potraw u mnie typowo SBTobie tez Zdrowych i Radosnych Świat. Ilona czemu po szpitalach. Wszystko ok??? Mhmm kopytka... ![]() Dobra lece, bo mam zebranie w firmie, ktore chyba do najmilszych nalezec nie bedzie...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
alusiu faktycznie podobne wymiary z tym ze ja wygladam smiesznie.... bo nie mam talii a w biodrach mam wizualnie mniejsze niz pas.... no i brak kraglej pupci... taka plaska decha... biust ciut za duzy, a i nogi jak u pajacyka... mam dlugie nogi a krotki pas... dlatego tak marze o 52 kg... moze wtedy bym wygladala normalniej... zreszta moze niedlugo cykne sobie jakas fotke to zobaczysz sama
![]() jablko zjadlam z makrela i chyba najbardziej brakowalo mi owocow przez te 2 tyg
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasem jadłam na śniadanie owsiankę, następnego dnia kaszę lub makaron do obiadu, potem znów chlebek na śniadanie albo tortillę na obiad - nie ma reguły i węgle na kolacje też mi się zdarzają Migotko, ślicznie Ci się zwężyło tu i ówdzie ![]() effa, robię badania na dermatologii bom jasnolicy alergik, naczynkowiec.. ostatnio coś mi się przyplątało na twarzy i podejrzewam fotoalergię a zresztą od kiedy mam tę wkładkę coś się dziwnego dzieje z moim organizmem - zobaczymy po jonogramie, zlecono mi komplet badań - krew, mocz, tarczyca, próby wątrobowe, Helikobakter; potem jeszcze testy uczuleniowe na metaleno biorę się za mazurki |
||
|
|
|
#4938 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba zbytnio się tym przejęłam.Miłego dnia wszystkim życzę! U mnie pogoda się trochę psuje, ale jak dla mnie, to nawet dobrze, bo mam mnóstwo nauki, więc nie będzie szkoda, że siedzę w domu. No nic. Zmykam do książek. |
||
|
|
|
#4939 |
|
Wtajemniczenie
|
aż wstyd się przyznać, ale ja nigdy w życiu nie piekłam mazurka
. Siostra raz chyba zrobiła i wyszedł...hmm...taki średni ...może któraś jakiś przepis sprawdzony mi podrzuci (nie musi być SB )...u nas na święta robi się sernik (czasem "zwykły", czasem na zimno), jakąś babkę no i czasem coś jeszcze, ale niekoniecznie. Cieszę się, że udało mi się jakiś czas temu mamę przekonać, że nie ma sensu robić kilku dużych blach dla 5 osób (teraz 4) - zwłaszcza, że ja staram się nie jeść zbyt dużo ciasta, a siostra to jak ma humor- czasem je, a czasem nie spróbuje...To jeszcze dopiszę co zjadłam dziś, żeby nie było tak całkiem OT 1. Bułka fitness z serkiem Figura i świeżym ogórkiem 2. Wieśniak light z łyżką płatków + pomarańcza w pracy planuję zjeść jeszcze obiad-placuszki płatkowo-twarogowe no a potem nie wiem- jadę dziś do domku (6 h w autobusie |
|
|
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
luzik Cytat:
jedyna modyfikacja - dałam pół na pół pszenną i orkiszową, a do różanego jeszcze zamiast wody dam wodę różaną do ciasta ja upiekę jeszcze sernik wiedeński i "coco au miel" właśnie wciągnęłam IIś: banan po Oli i ... 4ugotowane białka [żółtka poszły do ciasta kruchego] |
||
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonko i effo, paprak i telik Wy jesteście guru jeżeli chodzi o przygotowanie posiłków na SB
Ja nie pisałam, ale to co zaczęłam teraz to 2 faza, gdyż nie chcę zupełnie rezygnować z węglowodanów, bo zaczęłam biegać. I tak dzisiejszy jadłospis: 1 - owsianka z twarogiem i jabłkiem 2 - omlet z 2 jaj ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym 3 - pieczone udko bez skóry i surówka z rzodkiewki, ogórka i szczypiorku z odrobiną śmietany 4 - kupię jakąś sałatkę fitness w pracy 5 - serek wiejski |
|
|
|
#4942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
6 kawałów ptasiego mleczka +ok 5mini czekoladek z milki(kochany wuja na swieta mi przywiózł )ale co tam... Cytat:
![]() zartuje oczywiscie ja osobiscie skupic sie na pracy a a myslałam co by jutro wolne sobie zrobic ech mykam popracowac moze zrobie co zaplanowałąm
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-04-09 o 13:46 |
||
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() telik, no pojechałaś po bandzie, idź popracuj, spalisz
|
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonko, dzięki za podpowiedź. Kolacja ok 1 - 1,5 godz przed snem.
|
|
|
|
#4945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
madra dziewczynka menu wyglada dobrze jak dla mnie Cytat:
a ponoc to masakra kaloryczna a wyglada tak niewinnie a przy biurku to chyba za wiele nie spale
|
|
#4946 |
|
Raczkowanie
|
czesc Kobiety!
Nade mna chyba jakies czarne chmury zawisly. Mialam straszny ciag weglowy przed @ i zostal mi do dzisiaj troche mi przybylo :/ a na dodatek nic mi nie wychodzi, zakwas sie zepsul, nowy nie wyszedl, chleb nie wyrosl... jakas masakra. to co sobie przyrzadzam jest wrecz paskudne.. fuj ![]() na prawde nie wiem co sie stalo..... tak tylko chcialam sie wyzalic.
|
#4947 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziewczyny właśnie chyba strasznie grzeszę... Nie mogąc wyjśc z domu, a będąc bardzo głodna i nie robiąc wcześniej zakupów, postanowiłam, że zrobię obiad z tego, co znajdę w domu. I właśnie przyrządzam coś takiego: zapiekane papryczki nadziewane takim małym mixem - rzodkiewka + pomidor + feta, góra kalafiora i do tego ... kotlet schabowy:/ Odkroiłam wszystko, co było tłuste, ale pewnie nie można czegoś takiego zrobic, prawda? Smażę go na oliwie. Posypałam solą i pieprzem tylko i zrobiłam "sos czosnkowy", tzn. jogurt naturalny + czosnek i mam zamiar zaraz polac tym mięso.
Masakra. Nauczę się robic zakupy wcześniej. |
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś Ty w schabie widziała tłuszcz, bo jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić i jak smakuje zapiekana rzodkiewka![]() zakładam, że kotlet bez panierki? |
|
|
|
|
#4949 |
|
Rozeznanie
|
Chodzi mi o ten schab. Przynajmniej w tym, który był u mnie w domu był cały bok z tłuszczu...
Zapiekana rzodkiewka mi akurat zasmakowała, mniej papryka, której szczerze mówiąc średnio lubię, no ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ![]() Kotlet oczywiście bez panierki. |
|
|
|
#4950 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez sie szykuje do tego rozanego i mysle o kajmakowym jednak... korci mnie![]() Cytat:
![]() Ale osobiscie zjadlabym owsianke, pozniej jakiego zawijasa lub pestki z wiesniakiem, obiad, cos lekkiego - jablko z kawalkiem twarogu i kolacja to moze ta salatke - no ale to ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jadam od czasu do czasu. No chyba, ze w panierce z bulki tartej zrobilas. DO panierowania polecam otreby orkiszowe - u mnie hit, jesli chodzi o "tradycyjne" kotlety - nawet tzet nie narzeka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

Juz chcialabym miec wolne zeby skonczyc sprzatanie.

04.07.2015
masakra!!!!! 
)

..."wszy stko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Dawka czyni truciznę" 
tez sie bardzo ciesze, tymbardziej ze 18 moj brat bierze slub
)