|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rzucić palenie
A u mnie 3.04.2009 minęło dokładnie 5 lat bez śmierdziuchów
Paliłam jak smok ..... często 2 paczki dziennie to było mało, ale udało się rzucić dzięki plasterkom nikotynowymi i ćwiczeniom. Największą mobilizacją była chęć uzbierania kasy na studia magisterskie na UW i dzięki rzuceniu palenia udało się wszystko opłacić, studia już dawno skończyłam, teraz jestem na doktoranckich, cieszę się dobrą kondycją i nie śmierdzę
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
_**_**
_**___** _**___**________*** * _**___**_______**__ **** _**__**_______*___** ___** __**__*______*__**__ ***__** ___**__*____*__**___ __**__* ____**_**__**_**____ ____** ____**___**__** ___*___________* __*_____________ * _*____0_____0___* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____* ___oo_______o#$#o __o##o______o####o _o#$###o__o#$#$#$#o o#####$o@@o########o o#$#$#o@@o##o#####o _o##__o##o_o##o ____o#$#o___o#$#o __o#$$#o_____o####o __o#$#o_____o######o _o###o_______o#o#o#o _o#o#o________o###o __o###o________o#o ___o#o#__________o ____o#o# ____o### _____o#o _______o pachnących Świąt życzę M. Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2009-04-11 o 08:14 |
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
Kochane Kobitki!
Zycze Wam radosnych Swiat Wielkiej Nocy i oczywiscie Mokrego Dyngusa!!! |
|
|
|
#3874 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Rozeznanie
|
już ponad dwa miesiące nie palę papierosów
ale dalej mnie ciągnie xDale nie palę
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, życzę Wam Kochane spokojnych i radosnych Świąt
A tym nieświętującym odpoczynku ![]() I siły by nie dać się nałogowi |
|
|
|
#3877 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich
,trafiłam tutaj,bo buszuję w necie i szukam odpowiedzi na pytanie-czy w trakcie ''odwyku'' może pogorszyć się cera? na razie znalazłam tylko entuzjastyczne wypowiedzi,że skóra robi się ładniejsza-też liczyłam na to,a wyglądam prawie jak dojrzewająca nastolatkaczy któraś z was miała podobnie? jestem załamana,pomyślałam,że poczekam jeszcze z miesiąc i jak nic się nie zmieni,to chyba wrócę do palenia ![]() od lat biorę tabletki na włosy (przy okazji skóra i paznokcie),od dwóch tygodni piję zioła,jestem po serii mikrodermabrazji,dbam o cerę (kremy,pilingi,maseczki itp.),zaraz po świętach idę na piling kawitacyjny,miałam tylko jeden,ze dwa miesiące temu,jak nie miałam tylu pryszczy,ale kosmetyczka mi powiedziała,że powinien mi pomóc,więc się umówiłam,ogólnie-walczę z ochotą na fajkę,a w zamian mam to,że się czuję jak jeden wielki pryszcz |
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babki. Trzymacie się?
Ja dalej trzymam za siebie i za Was. 158 - 4 - 55 |
|
|
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
Babka - Oshinek daje radę cały czas
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje radę ale miałam kryzys ogromny w świeta
niewiele brakowało Po tygodniu tak mi się nie chciało jak teraz po prawie czterech miechach, ech ![]() Od czwartku przechodzę na dietę, może zacznę biegać. Robię się gruba i niedobrze mi z tym. |
|
|
|
#3881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie uważasz że Twój zamiar powrotu do nałogu z powodu głupich pryszczy jest mało przemyślany??? Kropcia dzięki z trzymanie kciukasów Tymena ja też zamierzam coś zrobić z moim apetycikiem ale odciągam i odwlekam moment startu..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3882 | ||
|
Zakorzenienie
|
To super.
Jesteś wielka kobieto. Cytat:
Pogoda cudna, bieganie dobrze Ci zrobi, złapiesz trochę tlenu. Cytat:
Każde się przydają. Wiosna jest kobitki, będzie Wam łatwiej w ruchu coś zgubić. Zima nie służy dbaniu o linię.
|
||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Magdo, ja postanowiłam dłużej nie czekać. Do lata muszę zrzucić conajmniej 5kg. Będę wypróbowywać dietę proteinową Dukana. Pochłonę zapasy poświąteczne i ruszam z koksem
![]() Kropko, to fajczenie tak mnie naszło w związku ze świętowaniem - na świeżym powietrzu, na plaży, pod parasolką w kawiarni fajnie było sobie zakopcić do kawy Ech... i nikt mi nie powie, że było niefajnie Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-04-14 o 14:11 |
|
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kobietki! Ja tez sie trzymam i to jak: juz miesiac i dwa tygodnie!!
Tymeno, a co to za dieta? Ja mam ten sam problem i wiecznie odchudzam sie od jutra
|
|
|
|
#3885 |
|
Przyczajenie
|
magda,dziękuję za odpowiedź,nie palę od prawie 7 tygodni i na razie nie widać,żeby się miało poprawić,to,co zmobilizowało mnie do rzucenia,to lepszy wygląd,więc dlatego jestem zła
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Wioletto, to dieta proteinowa Dukana
![]() Byłam wczoraj na rolkach, pojeździłam godzinę, fajnie było. Obiecałam sobie codziennie poświęcać ok godz. na ruch, chociażby szybki spacer. Szeptucho, ja myslę, że Twój organizm się oczyszcza i stąd to pogorszenie cery
|
|
|
|
#3887 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie. Czytam wasze posty i jestem leko przerażona, nie palę od dwóch tygodni ( po 14 latach ) a paliłam ponad pakę dziennie. Ciągnie mnie jak cholera. Szukałam pocieszenia że np. po miesiącu już nie ciągnie, a tu zgroza.
Co do krost, hmmm na twarzy nie jest jeszcze tak strasznie ale u mnie cały syf , który wdychałam przez lata wychodzi na plecach. Rzuciłam dzięki tabletkom na receptę, jednak musiałam je odstawić, bo działania niepożądane nie dawały mi żyć. Teraz została tylko moja słaba silna wola.... i kasa .Koszt dzienny fajek dla mnie to15 zł,tyle też dziennie wrzucam do skarbonki. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie rzucające.
|
|
|
|
#3888 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
NIGDY ICH NIE BRAŁAM....gdy rzucałam,..... i mysle ze to tabletki.....
|
||
|
|
|
#3889 |
|
Raczkowanie
|
palilam dos duzo (nie wiem ile dokladnie dziennie) przez 6 lat ![]() moim sposobem byla silna wola. powiedzialam sobie ze musze o siebie zaczac dbac>> biale zeby,ladna cera, plus kilka kilogramow w gore, bo jestem chudzielec na paczatku kusilo mnie do smierdziuszkow, ale teraz juz w ogole przeszkadz mi tylko dym jak ktos pali obok mnie np moj kochany TZ ktory nie chce przestac a wlasnie dziewczyny udalo sie wam w jakis sposob oduczyc swojego TZ palenia?? |
|
|
|
#3890 |
|
Przyczajenie
|
gratuluje!!! ja musze zapalic kiedy jestem zdenerwowana a to zdarza sie baaardzo czesto. niestety moja skora na tym cierpi
tez mysle o rzuceniu bo twarz mam szara, wrecz przezroczysta przez co moje samopoczucie jest fatalne...
|
#3891 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, Tymeno, czytac to jeszcze umie
ale masz racje, sa wyszukiwarki i mozna sprawdzic na czym ona polega
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dieta proteinowa. Wsuwasz samo białko - nabiał odtłuszczony i chude mięsko przez 5 dni. Potem przez kolejne 5 dni to samo + warzywa i tak naprzemiennie 5/5 aż do uzyskania pożądanej wagi ![]() Zaraz poszukam Ci link do wątku na dietetycznym. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- tu link do diety klik |
|
|
|
|
#3893 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, melduje 6 miesiac bez papierosa. Teraz to moge powiedziec ze z tym skonczylam na dobre. czasem jakies male kryzyski sie oczywiscie pzrydaza, ale mam juz na to sposoby - albo ide pobiegac, albo na spacerek do parku, albo wracam do niektorych rodzialow z ksiazki allena carra, albo sluchawki na uszy i taniec i "potworek" przestaje mnie meczyc
3majcie sie dzielnie, jak mi sie udalo to kazda z was moze rzucic
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Jak się macie? Pachnącą jest wiosna? ![]() U mnie tak i lżejsza jestem o 3 kg Ściskam Was serdecznie |
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo. Cytat:
Zmień nastawienie i rzuć, a nie myśl o rzuceniu, bo z myślenia nic nie wynika. Brawo. Cytat:
Ja stanęłam na wadze. 158 - 4 - 62 |
|||
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
moje dziecko miało wypadek i teraz tydzień po zdałam sobie sprawę że nie zapaliłam...... dawniej bym zapaliła w takiej sytuacji ale za to teraz mi się chce |
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też tak mam, kupa nerwów i stresów i nie palę, a kiedyś przy 1/20 tego od razu paczka szła, ehh... bo takie głupie byłyśmy i tyle, jak się chce to można wszystko
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() Niestety dalej popalam po kątach - głównie na imprezach, jednego, góra 2 na tydzień, na szczęście nie za każdym razem. W tygodniu w pracy itd. daję radę bez trudu. Miałam odkąd przestałam udzielać się w wątku jeden tydzień całkowitego upadku kiedy to kupiłam fajki i jeszcze bardziej się tym załamałam. Wtedy to postanowiłam, że to ostatnia kupiona przeze mnie paczka fajek. Mobilizuję się do tego aby całkowicie przestać palić, właściwie ciągnie mnie tylko "po wypiciu" - jak nie piję to nie palę.
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dziś dokładnie 7,5 miesiąca bez nałogu
|
|
#3900 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedzi,co do diety-faktycznie jem trochę więcej,ale głownie to jogurty i ziarna słonecznika,słodycze też,ale te ostatnie zawsze jadłam w dużych ilościach,bo po prostu lubię utyłam ze 3kg,wagę mam przedpotopową,więc
dokładnie nie wiem,szkoda tylko,że to tycie jest nierówno-tzn. biust i brzuch,a nie np. kostki nóg,czy nadgarstki ( jestem chudzielecem)... mam też bielsze zęby takiej cery,jak mam teraz,nigdy nie miałam ,nie dość,że pryszczata,to jeszcze jakaś nierówna kolorystycznie,nie podoba mi się mój wygląd,ale jeszcze mam nadzieję,że to przejsciowe,na razie walczę z tym herbatą i tabletkami na cerę,kupiłam zestaw vichy normaderm (może trochę pomaga,pryszcze są mniejsze),chodzę na zabiegi normalizujące do kosmetyczki i czekam,az zacznie to wszystko działaćnadal nie palę,dwa dni temu poprosiłam męża,żeby dał mi spróbować,czy zrobi mi się niedobrze od papierosa,zrobiłam dwa machy i niestety,było mi bardzo dobrze... ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- chciałam jeszcze napisać,że nie przeszkadza mi,jak ktoś pali,poszłam do koleżanki,która pali ogromne ilości,gadamy,gadamy i w końcu pytam się jej,dlaczego nie pali,a ona mi na to,że przecież już dwa wypaliła ,mój mąż pal,przy mnie się ogranicza i chce rzucić,rzucał już ze 100 razy,może przy mnie się zmobilizujeobiecałam sobie,że nigdy nie będę umoralniać palących i mówić,jakie to papierosy są wstrętne, paliłam kilkanaście lat i odgrywanie świętej Zuzanny wydaje mi się nie na miejscu pozdrawiam wszystkich
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

hehe

za siebie i za Was. 

Po tygodniu tak mi się nie chciało jak teraz po prawie czterech miechach, ech 
Co do krost, hmmm na twarzy nie jest jeszcze tak strasznie ale u mnie cały syf , który wdychałam przez lata wychodzi na plecach. Rzuciłam dzięki tabletkom na receptę, jednak musiałam je odstawić, bo działania niepożądane nie dawały mi żyć. Teraz została tylko moja słaba silna wola.... i kasa
NIGDY ICH NIE BRAŁAM....gdy rzucałam,.....