Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 10:59   #3961
smiechotka
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Witam po 150 latach nieobecności
A tak serio to nie było mnie raptem dwa tygodnie, a zaległości takie, że o losie! Miałam ambitny plan nadrobić to wszystko, ale na ambicjach się skończyło
Ja jestem świeżo po wizycie, także ząbki bolą, wyciągi noszę dalej i póki co 'seksi' szpara wciąż mi towarzyszy.
Może ktoś mi w pigułce opisze te dwa tygodnie?
Albo coś szczególnego co się wydarzyło, abym nie była do tyłu...?
Oo . Witaj, witaj! I co tam ciekawego u orto złożyłaś swoje gorzkie żale?
A co się działo? Nic.. 'Głupota' nas odwiedziła, nic poza tym :roll eyes:
Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
smiechotka - 100% racji. Mój zgryz to też pobojowisko w buzi jak u większości :d ale walczymy z tym ludziska no nie? i będzie holywood
Oczywiście :roll eyes:

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:12   #3962
sQuara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
A co się działo? Nic.. 'Głupota' nas odwiedziła, nic poza tym :roll eyes:

lol
no ja dzwonie i dzwonie i nikt u orto nie odbiera:O
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:21   #3963
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka1 Pokaż wiadomość
Wyglądają ładnie, ale czy nie mają większych zamków? Czy aparaty teraz podrożały? tutaj ceny 1700 a mi powiedziała minimum 2tys w porcelanowych można zmienić na kolorowe gumki? Bardzo bym nie chciała teraz mieć widocznego aparatu, ale jak czytam i wszyscy z czasem chcą kombinowac z kolorami to nie wiem ale napewno zdecyduję się na porcelane
Zamki są chyba takiej samej wielkści jak w metalowych chociaż na żywo nie spotkałam nikogo noszącego metal żeby tak bezczelnie porównać W metalowych można wziąć sobie mini zamki i wtedy są mniejsze

I w porcelanie i w krysztale mamy gumeczki na obwodzie zamka więc je jak najbardziej można wymienić na kolorowe. Własnie czekam na kolorowe foty Kmee, ale gdzie zaginęła w boju od wczorajszej wizyty
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:21   #3964
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Prawda jest taka, że każdy tu ma/miał fatalne zęby, zgryz, mówiąc krótko meksyk w buzi. Ale wiadomo nikt się nie przyzna, każdy powie, że ma a to 'leciuteńko, wręcz niezauważalnie, cofniętą 2', 'kapinkę krzywą 1, ale tego nie widać w sumie' i tego typu bajery . Więc nie ma się czego wstydzić, przecież to twoje ostatnie dni z krzywulcami . Chwal się nimi póki je jeszcze masz

Ja przyznam się że mam tornado w buzi aż wstyd pokazywać zdjęcie
i to nie są tylko lekkie kopnięcia tylko porządne skrzywienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krzywulce.jpg (8,2 KB, 86 załadowań)
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:25   #3965
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
lol
no ja dzwonie i dzwonie i nikt u orto nie odbiera:O
Może mają przerwę na dezynfekcję?

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Zamki są chyba takiej samej wielkści jak w metalowych chociaż na żywo nie spotkałam nikogo noszącego metal żeby tak bezczelnie porównać W metalowych można wziąć sobie mini zamki i wtedy są mniejsze
Porcelana ma większe zamki od metalu
Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Oj no masz, ale co z tego? Aparat sobie z tym poradzi, a Ty pozbędziesz się kompleksów. Zaczniesz się szeroko uśmiechać, nabierzesz więcej pewności siebie, odżyjesz! Dlatego nie ma co się przejmować, że poboli, że dyskomfort. Pomyśl o tym co będzie już niedługo, pozytywne nastawienie, o! .
A zakładasz najpierw dół czy górę?
I co z prawa dolną dwójką? Nie wyrosła czy zaginęła w akcji

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-04-17, 11:35   #3966
bastylianka
Raczkowanie

Elinka Twoje 'tornado' kusi mnie żeby też dodać swój zębny busz ;D!
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:38   #3967
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
smiechotka
Oj no masz, ale co z tego? Aparat sobie z tym poradzi, a Ty pozbędziesz się kompleksów. Zaczniesz się szeroko uśmiechać, nabierzesz więcej pewności siebie, odżyjesz! Dlatego nie ma co się przejmować, że poboli, że dyskomfort. Pomyśl o tym co będzie już niedługo, pozytywne nastawienie, o! .
A zakładasz najpierw dół czy górę?
I co z prawa dolną dwójką? Nie wyrosła czy zaginęła w akcji
To zdjęcie po drugiej wizycie u ort. i wyrywaniu zakładam najpierw górę dwójka została usunięta bo już połowy jej nie było...zepsuła się od tego tłoku
Stary 2009-04-17, 11:38   #3968
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Wyglądają ładnie, ale czy nie mają większych zamków? Czy aparaty teraz podrożały? tutaj ceny 1700 a mi powiedziała minimum 2tys w porcelanowych można zmienić na kolorowe gumki? Bardzo bym nie chciała teraz mieć widocznego aparatu, ale jak czytam i wszyscy z czasem chcą kombinowac z kolorami to nie wiem ale napewno zdecyduję się na porcelane
Ja również mam szafir. To nie chodzi o to, że aparaty podrożały, tylko są dwa rodzaje tych niewidocznych.
1)Szafirowy- przeźroczyste zamki mniejsze od porcelany (podobno), ale większe od metalu (mini), u mnie cena tego 2500, podobno jest trwały, nie przebarwia się i nie zbiera kamienia nazębnego.
2) Porcelanowy- zamki są bardziej w kolorze zęba niż przeźroczyste no i są z innego materiału wykonane niż szafirowe. Gdzieś także wyczytałam, że porcelanę często trzeba dłużej nosić, a szafir i metal mają taką samą skuteczność.Tańszy od szafiru z tego co wiem ok 2000zł.

Ja mam szafirowy, bo moja orto nie ma porcelany, właśnie z tego względu, że ona ,,leczy tylko najbardziej skutecznymi aparatami o dobrej jakości". Ale moja koleżanka ma porcelane i jej orto mówi, że nie zakłada szafiru bo jest gorszy. Także co orto to inna opinia
Ja jestem zadowolona z aparatu. Z kilku metrów praktycznie niewidoczny. Mam go tydzień czasu i póki co obcierał mnie tylko pierścień. Teraz już prawie go nie czuje
Nie mogę powiedzieć, że jest lepszy od metalu, bo nie miałam. Ale jak założą mi na dół metal to stwierdzę, który lepszy

Też gdzieś fotki dodawałam, jak znajdę to napiszę na której stronie
Na 119 stronie masz moje fotki, gdybyś była zainteresowana.

Edytowane przez kosheen
Czas edycji: 2009-04-17 o 11:43
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:44   #3969
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bastylianka Pokaż wiadomość

Decyzja należy do ciebie ja wstydziłam się ale jednak wstawiłam bo mam nadzieje że za jakiś czas zniknie to z mojego buziolka
Stary 2009-04-17, 11:47   #3970
0180968a1e2fb42b37540d7030dc639d784e648c_622d3bb723709
Konto usunięte

Cytat:
Decyzja należy do ciebie ja wstydziłam się ale jednak wstawiłam bo mam nadzieje że za jakiś czas zniknie to z mojego buziolka
Kurde a Ja myślałem że tylko mój przypadek jest tak tragiczny
Zaraz wezmę się za aparat i do godzinki zamieszczę na stronie stan mojego uzębienia.
3maj się elinka20 nie jesteś jedyna
0180968a1e2fb42b37540d7030dc639d784e648c_622d3bb723709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:58   #3971
kropka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
Ja również mam szafir. To nie chodzi o to, że aparaty podrożały, tylko są dwa rodzaje tych niewidocznych.
1)Szafirowy- przeźroczyste zamki mniejsze od porcelany (podobno), ale większe od metalu (mini), u mnie cena tego 2500, podobno jest trwały, nie przebarwia się i nie zbiera kamienia nazębnego.
2) Porcelanowy- zamki są bardziej w kolorze zęba niż przeźroczyste no i są z innego materiału wykonane niż szafirowe. Gdzieś także wyczytałam, że porcelanę często trzeba dłużej nosić, a szafir i metal mają taką samą skuteczność.Tańszy od szafiru z tego co wiem ok 2000zł.

Ja mam szafirowy, bo moja orto nie ma porcelany, właśnie z tego względu, że ona ,,leczy tylko najbardziej skutecznymi aparatami o dobrej jakości". Ale moja koleżanka ma porcelane i jej orto mówi, że nie zakłada szafiru bo jest gorszy. Także co orto to inna opinia
Ja jestem zadowolona z aparatu. Z kilku metrów praktycznie niewidoczny. Mam go tydzień czasu i póki co obcierał mnie tylko pierścień. Teraz już prawie go nie czuje
Nie mogę powiedzieć, że jest lepszy od metalu, bo nie miałam. Ale jak założą mi na dół metal to stwierdzę, który lepszy

Jej dziękuje Wam dziewczyny za te wyczerpujące odpowiedzi
Nie mówiła nic o szafirze moja ortodontka, no ale już nie będę wybrzydzać, szkoda mi pieniędzy więcej wydawać na szafir a może kiedyś zachce sobie kolor walnąć na gumkach
pytałam, czy podrożały, bo czytam, że płaciłyście 1700 za porcelane, a jak pisałam koszt mojego będzie pomiędzy 2000 a 2500zł(nie wiem od czego to zależy, od wielkości szczeki? bo ja mam małą szczene, wiec moze sie zmieszcze w 2tys) wiec nie wiem czy przepłacam ale szkodaby mi było gdzie indziej robić, bo babka jest po prostu rewelacja

Edytowane przez kropka1
Czas edycji: 2009-04-17 o 12:00
kropka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:59   #3972
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Czekamy
Cytat:
To zdjęcie po drugiej wizycie u ort. i wyrywaniu zakładam najpierw górę dwójka została usunięta bo już połowy jej nie było...zepsuła się od tego tłoku
Oj to zaczniesz się szczerzyć szybciej niż myślisz . Bo jak góra będzie już mniej więcej okej, to przecież przy uśmiechu nie widać dołu.
A co z drugą dójką? Zostaje tak jak jest?
[1=0180968a1e2fb42b37540d7 030dc639d784e648c_622d3bb 723709;11921057]Kurde a Ja myślałem że tylko mój przypadek jest tak tragiczny
Zaraz wezmę się za aparat i do godzinki zamieszczę na stronie stan mojego uzębienia.
3maj się elinka20 nie jesteś jedyna [/quote]
Czekamy z niecierpliwością

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-04-17, 12:16   #3973
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Nie mówiła nic o szafirze moja ortodontka, no ale już nie będę wybrzydzać, szkoda mi pieniędzy więcej wydawać na szafir a może kiedyś zachce sobie kolor walnąć na gumkach
pytałam, czy podrożały, bo czytam, że płaciłyście 1700 za porcelane, a jak pisałam koszt mojego będzie pomiędzy 2000 a 2500zł(nie wiem od czego to zależy, od wielkości szczeki? bo ja mam małą szczene, wiec moze sie zmieszcze w 2tys) wiec nie wiem czy przepłacam ale szkodaby mi było gdzie indziej robić, bo babka jest po prostu rewelacja
Wiesz, wydaje mi się, że cena zależy również od miasta. U mnie metal kosztuje 1500, porcelana 2000 a szafir 2500. Gumki kolorowe w każdym aparacie możesz sobie wziąć Od wielkości szczęki na pewno nie zależy cena aparatu A jak masz małą szczękę to może będziesz miała poszerzacz jakiś? Ja nosiłam hyrax, bo też miałam za wąską szczękę.
I jak Ci się orto podoba to nie zmieniaj, ceny naprawdę są całkiem normalne
Stary 2009-04-17, 12:21   #3974
sQuara
Rozeznanie

dodzwonilam sie!:/ na 5 i 6 maja dopiero ;/ a kiedy zalozenie apartu to nie wiem :O
ale dramat z tymi terminami :/masakra;/ a myslalam ze na weekend majowy juz bede miec aparacik
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 12:30   #3975
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
dodzwonilam sie!:/ na 5 i 6 maja dopiero ;/ a kiedy zalozenie apartu to nie wiem :O
ale dramat z tymi terminami :/masakra;/ a myslalam ze na weekend majowy juz bede miec aparacik
No ja jak byłam u pierwszej orto to też miała terminy za miesiąc a nawet dwa Strasznie mnie to denerwowało, bo z jej terminami to pewnie bym jeszcze hyraxa nawet nie miała założonego. A u obecnej orto jest super, wszystko sprawnie idzie. Jak pierwszy raz do niej zadzwoniłam umówić się na pierwszą wizytę to zapisała mnie na za dwa dni Ja akurat nie mam problemów z terminami, a też by mnie to strasznie irytowało, więc nie zazdroszczę...
Stary 2009-04-17, 12:30   #3976
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Oj to zaczniesz się szczerzyć szybciej niż myślisz . Bo jak góra będzie już mniej więcej okej, to przecież przy uśmiechu nie widać dołu.
A co z drugą dójką? Zostaje tak jak jest?

Tak myślisz? było by super tak zostaje do usunięcia idzie jak dobrze pamiętam dolna i górna 4 i pewnie znów oba pójdą za jedną wizytą moja ort. sama siebie nazwała 'dentysta sadysta' po tym jak męczyła się z usunięciem
Stary 2009-04-17, 12:32   #3977
kropka1
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, wydaje mi się, że cena zależy również od miasta. U mnie metal kosztuje 1500, porcelana 2000 a szafir 2500. Gumki kolorowe w każdym aparacie możesz sobie wziąć Od wielkości szczęki na pewno nie zależy cena aparatu A jak masz małą szczękę to może będziesz miała poszerzacz jakiś? Ja nosiłam hyrax, bo też miałam za wąską szczękę.
I jak Ci się orto podoba to nie zmieniaj, ceny naprawdę są całkiem normalne
poszerzacza nie będzie bo się zmieści to, co mam krzywe, już jestem umówiona na separację i 3 dni później na aparat ale mam za małą na ósemki, mam ich tylko zaczątki na górze więc wywali mi je po zdjęciu aparatu od razu a na dół wezmę już zwykły, bo na dole to tak chyba nie widac aparatu?
ach, nie chcialam tak aparatu, ale teraz jakoś sie nie mogę doczekać
kropka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 12:53   #3978
88Ekaterina88
Zakorzenienie

no to ja pokaże swoje po wczorajszej wizycie

1 fota- zaraz po założeniu aparatu 11 miechów temu
2,3,4,5,6 ... dziś
ostatnia z 94 roku
na przed ostatniej focie widać , że mam dziurkę za dwójeczką ale ona jest zaplombowana, tylko coś zczerniałą;/

I powiem tyle- lepiej się u mnie nie da, chyba że operacja plastyczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizyta3zgryz.jpg (17,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00390.jpg (16,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00392.jpg (16,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00394.jpg (13,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00396.jpg (14,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00399.jpg (26,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $R6ITYW1.jpg (21,6 KB, 56 załadowań)

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:00   #3979
susinka1
Raczkowanie

Ekaterina - efekty sa jak najbarziej motywujące moim zdaniem jest dobrze, jedyne co bym poprawiła to te przerwy przy górnych 3

Ale w porównaniu do wycisków i stnu sprzed 15 lat

Ty 2 raz aparat nosisz tak? Przypomnisz mi dlaczego?
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:02   #3980
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Ekaterina - efekty sa jak najbarziej motywujące moim zdaniem jest dobrze, jedyne co bym poprawiła to te przerwy przy górnych 3

Ale w porównaniu do wycisków i stnu sprzed 15 lat

Ty 2 raz aparat nosisz tak? Przypomnisz mi dlaczego?
te szpareczki jeszcze się zejdą, mają 2 miesiące jeszcze, więc spokojnie, bo były większe

bo po dwóch latach od ściągnięcta poprzedniej stałki, dwójka lewa i trójka zeszły mi sie do tyłu jak na tej pierwszej focie i założyłam drugi raz

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:03   #3981
Martilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elianka20 Pokaż wiadomość
Elianka faktycznie do zrobienia sporo ale właśnie im większy na początku "bałagan" tym później efekty porażajace bo zmiana ogromna.
Dzisiaj moja siostra chciała zobaczyć moje zdjęcia sprzed załozenia i powiem wam, że szukałam i nie znalazłam ani jednego z uśmiechem gdzie zeby widać. A juz od pierwszych dni z aparatem na zębach szczerzyłam się do zdjęć.
Teraz tylko czekam na wyprostowanie dołu i będę w pełni szczęśliwa. Nie mam iscie hollywoodzkiego uśmiechu bo kształtu zebów nie zmienię ale sa proste i juz nie krępuję się usmiechać. Właśnie szykuje zdjęcia od założenia aparatu do zdjecia więc wieczorem lub jutro umieszczę.

Ps mogłybyście polecić mi jakąś płukankę na podrażnione dziąsła??

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:15   #3982
bastylianka
Raczkowanie

Ekaterina! Jaka mega róznica!! aż miło popatrzec, powinnaś być dumna ze swoich ząbków!

Smiechotka fote postaram się dodać wieczorem ;D
13.06.2009
Stary 2009-04-17, 13:21   #3983
kosheen
Rozeznanie

Ekaterina naprawdę bardzo ładnie już masz śliczne ząbki zazdroszczę
Stary 2009-04-17, 13:26   #3984
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Elianka faktycznie do zrobienia sporo ale właśnie im większy na początku "bałagan" tym później efekty porażajace bo zmiana ogromna.
Dzisiaj moja siostra chciała zobaczyć moje zdjęcia sprzed załozenia i powiem wam, że szukałam i nie znalazłam ani jednego z uśmiechem gdzie zeby widać. A juz od pierwszych dni z aparatem na zębach szczerzyłam się do zdjęć.
Teraz tylko czekam na wyprostowanie dołu i będę w pełni szczęśliwa. Nie mam iscie hollywoodzkiego uśmiechu bo kształtu zebów nie zmienię ale sa proste i juz nie krępuję się usmiechać. Właśnie szykuje zdjęcia od założenia aparatu do zdjecia więc wieczorem lub jutro umieszczę.

Ps mogłybyście polecić mi jakąś płukankę na podrażnione dziąsła??
Też mam ten problem dentystka doprowadziła mnie do takiego stanu moja ort. poleciła mi płukać rumiankiem albo szałwią można raz jednym raz drugim na przemian a jak nie pomoże to jest do kupienia w aptece preparat DENTOSEPT.
Stary 2009-04-17, 13:27   #3985
manka1982
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Różnica w cenie to przede wszystkim miasto w którym zakładasz aparat ... niestety..
Ja tez mam szafirowy i jestem baaaaardzo zadowolona

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:30   #3986
Konto usunięte

Udało Mi się zrobić zdjęcia i zgodnie z poprzednią zapowiedzią wstawiam.
Prawdę mówiąc troszkę się wstydzę pokazywać ten bałagan :/

Jak widać na zdjęciach góra to jedna wielka teksańska masakra.
I jak tu poznawać nowych ludzi z tak tragicznym uzębieniem :/
Z dołem sytuacja wygląda tak że tylko prawa jedynka jest jakby na zewnątrz wysunięta.
W sumie z tym da się żyć bo tylko od góry to źle wygląda.
Jeszcze zobaczę i może zdecyduję się na dolny aparat w najbliższym czasie.
Jestem ciekaw czy mimo tylko tej krzywej dolnej jedynki będę musiał nosić druty na całej długości zębów.
Wszystko okaże się po pierwszej wizycie.
Jestem bardzo ciekaw opinii.
No cóż nie pozostaje Mi nic innego jak czekać spokojnie na wizytę i opisać tutaj swoje wrażenia

Edytowane przez 0180968a1e2fb42b37540d7030dc639d784e648c_622d3bb723709
Czas edycji: 2009-04-17 o 13:33
0180968a1e2fb42b37540d7030dc639d784e648c_622d3bb723709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:33   #3987
bastylianka
Raczkowanie

[1=0180968a1e2fb42b37540d7 030dc639d784e648c_622d3bb 723709;11922470]Udało Mi się zrobić zdjęcia i zgodnie z poprzednią zapowiedzią wstawiam.

Z dołem sytuacja wygląda tak że tylko prawa jedynka jest jakby na zewnątrz wysunięta.
Jestem ciekaw czy mimo tylko tej krzywej jedynki będę musiał nosić druty na całej długości zębów.
No cóż nie pozostaje Mi nic innego jak czekać spokojnie na wizytę i opisać tutaj swoje wrażenia [/quote]

Meksyk, bo meksyk, aleee chociaż białe 8)
13.06.2009
Stary 2009-04-17, 13:36   #3988
smiechotka
Rozeznanie

[1=0180968a1e2fb42b37540d7 030dc639d784e648c_622d3bb 723709;11922470]Udało Mi się zrobić zdjęcia i zgodnie z poprzednią zapowiedzią wstawiam.

Jestem ciekaw czy mimo tylko tej krzywej dolnej jedynki będę musiał nosić druty na całej długości zębów.
No cóż nie pozostaje Mi nic innego jak czekać spokojnie na wizytę i opisać tutaj swoje wrażenia [/quote]
No meksyk, meksyk. Ale jak na mężczyznę masz bardzo zadbane zęby .
Co do dołu, to tak obiektywnie patrząc, to cały przód jest w nieładzie, nie wiadomo jak z tyłem, korzeniami, bo to jest najważniejsze przecież .
Myślę, że warto byłoby również zainwestować w dół, i tak, aparat byłby założony raczej na całej długości zębów

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-04-17, 13:38   #3989
Wyluzuj
Rozeznanie

sQuara ja to mam jeszcze lepiej,bo na 12 maja
masakra. terminy ich gonią.

bastylianka wrzuc zdjecie przecież każdy ma tam jakieś 'kompleksy',ale wszystko da się naprawić
a to ty jesteś na avatarku? już dawno miałam się ciebie zapytać.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:42   #3990
Konto usunięte

Cytat:
Meksyk, bo meksyk, aleee chociaż białe 8)
Hehe , dokładnie to samo powiedział Mi mój stomatolog ^^
Zapomniałem napisać , prawa dolna dwójka jest troszkę ułamana :O
Przez co może sprawiać wrażenie że jest troszkę krzywa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości