|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
![]() Cytat:
![]() Matko przez naukę i inne sprawy zapomnialam o wszystkim innym, aparat w ogole mi nie dokucza, odpukac (puk, puk ) nic zlego jeszcze sie nie stalo, nic nie odpadlo itd. noo oprocz tego haczyka do wyciagow :P, jem wszystko, moja ciotka obawiala sie tego aparatu, bo myslala,ze bede miaal trudnosci z jedzeniem i,ze za bardzo schudne, a tu zamiast chudnac ... przytylam, ![]() ![]() suuper,ze bedzie juz ta wizyta! Przez ten czas, przez ktory malo sie udzielalam walczylam z kamieniem nazebnym, ktory nagromadzil sie szczegolnie na 4 i 5 zamkach i musze przyznac, ze w duuuuzym stopniu mi sie udalo z nim wygrac. a raczej Nam (Listerine Stay White i od czasu do czasu zwykły Listerine, żel elmex, no i pasty Signal z mikrogranulkami i pasta blend-a-med expert :P) . Mnóstwo postów, za chwilkę część VI wątku. grrr jeszcze tylko trochę się pouczę,ale wczesniej poslucham ostatnio mojej ulubione piosenki, Lifehouse-Everything nie wiem,co w niej jest takiego,ale mam dreszcze ,gdy jej slucham, niewazne,ze juz po raz tysiczny.;p
|
|
|
|
|
|
#4172 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo moje dwie ósemki miały po 2 cm skubane
|
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
A u kogo się leczysz? Chyba jeszcze nie mówiłaś
|
|
#4177 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzcie,
ze swojego doświadczenia jak odpadnie zamek (oczywiście go nie zgubimy) to czy otro przykleja Wam ten wlaśnie zameczek czy nowy ??? Mi orto przykleił ten co odpadł, a slyszałam, że jak zamek odpadnie to powinno się go wyrzucić do śmieci i przykleić nowy! Podobno powierzchnia zamka jest tak zaprojektowana, że można tylko raz kleić, bo powtórne doklejanie spowoduje, ze ten zamek będzie miał juz 'predyspozycje' do odklejania!
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam dziewczęta,że mnie pamiętacie
rzadko odwiedzam ten wątek bo jakoś nic szczególnego z moimi ząbkami się nie dzieje-wszystko ładnie się prostuje niedługo mam weselicho i zastanawiam sie jakie gumeczki sobie wybrać...sama nie wiem czy ma być je widać czy też nie ehh...niedługo będę miała pierwszą rocznice z moim aparatem na górze ![]() wg planu leczenia mi zostało około 6 m-cy z aparatem ![]() pozdrawiam wszystkich i życzę cierpliwości w noszeniu aparatu orto lub retencji!!
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-04-20 o 22:04 |
|
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Ekaterina ta usunięta dzisiaj też ma 2 cm. Ta co została jest trochę mniejsza
![]() No i w związku z moją zdobyczą właśnie mam pytanie do tych co mieli usówane poziome 8. Jak sobie radziliście z myciem zębów?? Przed chwilą zjadłam i próbowałam umyć zęby ale gdy tylko odchyliłam policzek krew wyciekła strumieniem. Gdy policzek wrócił na swoje miejsce, krew przestała lecieć. Zęby umyła 5 przez 10 a o zakładaniu wyciągów na noc mogę zapomnieć. Mam nadzieję, że sama sobie nie szkodzę? |
|
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Nomalnie widzę zmiany u nas na forum. Nawet wyrwane ósemki... hehehe
mi oszczędzono widoku mojej zakrwawionej ósemki bo powiedziałam, że widzieć nie chcę, a skubana podobno ciekawy, zakręcony układ korzeni miała ![]() Powolutku szykuję się psychicznie na czwartkową wizytę - pierwsza od założenia góry. Będzie więc zmiana łuku, gumek no i separacja dołu i pewnie niedługo potem zakładam dół )Myślałam, że Kmee pokusi mnie kolorowymi gumasami, a tu nic - cisza spokój, gdzieś przepadła. Normalnie zaczynam się martwić bo my tak we dwie zakładałyśmy, porównywałyśmy, a teraz nawet z pracy nie kliknie. Mam nadzieję, że orto jej krzywdy nie zrobiła
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jeść nie mogłam ani nic, piłam tyłko z 5 łyczków wody nie gazowanej przez cały dzien dopiero po 4-5 dniach zaczełam myć przednie zęby i tak po troszeczku dochodziłam do tylnich ![]() Ale ja to miałam gorzej, niż ty
|
|
|
#4182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.A Kmee tak jak i Kilianna wypięły się na nas swoimi 4literkami! Miały być fotki, a nie ma, o
|
|
|
#4183 |
|
Raczkowanie
|
Ekaterina - no ja nie wątpię z tą twoją małą krzepliwością...
niestety ja nie potrafię nie myć zębów tak długo dziś mogę jeść i pić ale zobaczymy jak jutro będzie. Tymczasem nadal lodem okładam swoją bulw na twarzy...
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapisałam sie do hematologa z tym moim wynikiem i najpierw termin na październik a jak powiedziałam, że ja dostałąm skierowanie do poradni do wrocławia to odrazu było ozywnienie w słuchawce i: a to ta dziewczyna z brakiem krzepliwości i termin na koniec maja heheSusinka- to ja sie jutro pochwalę moim ząbkami
|
|
|
#4185 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Miesiąc temu dowiedziałam się, że mam tyłozgryz i dziś ortodontka założyła mi dwa pręty(?) które łączą górę z dołem. W związku z tym mam pytanie: czy ktos z was ma to coś na zębach? bo mi się wysuneła dolna szczęka do przodu i w prawu - mam zarydowany podbródek , dolan warga mi się przesunęła i kącik warg mi opada (górnych) a przedtem tego nie miałam. Czy to już tak pozostanie? Czy ja już zawszę będę mieć taką szczękę???????
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Rozeznanie
|
sie rozpisalyscie!!
Gratuluje wszelkich wyrwanych 8 poziomych jak i normalnych ) * dzielne Wy ! ![]() Wyluzuj fakt troche poczekasz jeszcze masakra * ja mam 2tygodnie dopiero do separacji...i co dalej zobaczymy... eh..
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Rozeznanie
|
sQuara no tak trochę poczekam,ale cóż.Jakoś dam radę.
![]() Dziewuchy jakie wy dzielne! Ja to bym chyba uciekła. A właśnie co się dzieje z kmee i kilianna,bo zaczynam się o nie martwić. Miały być zdjęcia i O gówienko...
|
|
#4189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie a gdzie jest Kmee ze swoimi kolorowymi gumasami???
|
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
łooo matko .... Dziś jest zdecydowanie gorzej niż wczoraj. Właśnie próbóję zjeść jogurt. Skutek jest taki, że mam nim wymazane pół twarzy
A zjeść muszę bo antybiotyk dostałam, no i ketonal, bez niego sie nie obejdzie ![]() Mam taką bulwę, że masakra. O noszeniu wyciągów tez mogę zapomnieć... Mam nadzieję, że sobie tym większej szkody nie zrobię... Kto wymyslił te cholerne ósemki!!!??? |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Kmee była w rozjazdach
Wczoraj wieczorem wróciłam i dziś już w pracy ![]() No, ale generalnie cała afera była na nic, bo gumasów NIE MA. Orto stwierdziła, ze ząbki są już odpowiednio poustawiane pod swoim kątem i teraz czas na ich ściąganie do siebie.. także skończyło się na białych drucikach ![]() Powiedziała, że jak bardzo będę chciała to może mi gumki na druciki założyć, no ale stwierdziłam że to bez sensu ![]() Dziewczyny dostałam łuk podniebny i to jest normalnie jakaś tragedia! Seplenie jak jakiś sepleń!!! Boszy, mam nadzieję, że mi to szybko zdejmie Z domku wrzucę zdjęcie
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4193 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...tak coś czułyśmy ze Śmiechotką, że nie będzie kolorowych gumasów ...a tych drucików nie będziesz przecież miała już do końca więc tak czy tak czekamy na kolorki bo prawdopodobnie będziesz pierwszym okazem z kolorową porcelaną ![]() Współczuję z tym łukiem A ten w niczym nie będzie przeszkadzać ??? ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Po ściągnięciu powinno wszystko wrócić do normy! ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() :conf used:---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
A co do jedzonka to nie jesteś sama ![]() Nie za dużo tych specyfików na raz
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-21 o 10:43 |
|||||
|
|
|
|
#4194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takze mysle, ze nie ma powodu do obawy Moze jak Ci sie odklei 2 raz ten sam zamek, to wtedy orto Ci go wymieni na zupelnie nowy - slyszalam, ze niektorzy tez tak robia
|
|
|
|
|
|
#4195 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ale jak jesteś zadowolona, to widocznie i w małej mieścinie może trafić się dobry specjalista Ja tez pierwsza wizyta od założenia dołu i tez o 17:30 ![]() Cytat:
Normalnie możemy zając się zawodowym krakaniem
|
|
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
w następny czwartek zakładam aparat na zęby i się strasznie boje co to będzie:P mam 21 lat i będę miała aparat ciekawe jak to będzie wyglądać, jak się bedzie jadło piło i nosiło ![]() tak czytam forum i patrze że zdania na temat aparatu stałego są podzielone ![]() w ten czwartek idę na zakładanie gumek, na czym dokładnie to polega? |
|
|
|
|
#4197 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda ja nie usuwam 8, ale mycie zębów po wyrywaniu to straszna opcja Człowiek czuje dyskomfort i chciałby umyć tam wszystko i w ogole, a tuuu trzeba uwazac zeby czasem nie rozwalić tego co się dopiero zagoiło :/ Swoją drogą już tylko 3 dni do wyrwania drugiego zęba ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
DD A przyda się, prawda sQuara?;-)
|
|
|
#4198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-04-21 o 13:53 |
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Rozeznanie
|
kmee no nareszcie!!! boś my się zamartwiali!
|
|
#4200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mogłam się doczekać aż w końcu na spokojnie będę mogła przysiąść do kompika ![]() Bo Wy jesteście forumowe kraczące wrony ![]() ![]() ![]() Jak tylko będzie mi zakładała gumasy to wezmę, na szczęście dzięki Wam zdecydowałam się, że chcę różowe Następna wizyta 21 maja.Łuk to mi przeszkadza we wszystkim a głównie w mówieniu.. akurat zaliczyłam dużą imprezę firmową i wszyscy mieli totalną polewkę Na szczęście znalazły się aż cztery aparatki które dzielnie mnie wsparły ![]() A jeśli chodzi o przeszkadzanie w "tym" to nie wiem, bo się namieszało wszystko i dołączyłam również do grona singielek ![]() Cytat:
Pierdziele mnie to już chyba nic nie odchudzi ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

nie mogli mnie wywlec
a raczej Nam (Listerine Stay White i od czasu do czasu zwykły Listerine, żel elmex, no i pasty Signal z mikrogranulkami i pasta blend-a-med expert :P) 

ehh...

, dolan warga mi się przesunęła i kącik warg mi opada (górnych) a przedtem tego nie miałam. Czy to już tak pozostanie? Czy ja już zawszę będę mieć taką szczękę???????
poziomych jak i normalnych 
więc tak czy tak czekamy na kolorki bo prawdopodobnie będziesz pierwszym okazem z kolorową porcelaną 

Człowiek czuje dyskomfort i chciałby umyć tam wszystko i w ogole, a tuuu trzeba uwazac zeby czasem nie rozwalić tego co się dopiero zagoiło :/ Swoją drogą już tylko 3 dni do wyrwania drugiego zęba