Praca jako au-pair - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 11:03   #1171
uparta Marti
Zakorzenienie

Dot.: Praca jako au-pair

a dlaczego te rodziny które szukają au pair nie szukają np w swoich krajach ? przeciez napewno jest duzo dziewczyn które szukają takiej pracy . dlaczego więc te rodziny biorą obcych ludzi z innch państw ? zawsze mnie to zastanawiało
Stary 2009-04-28, 11:20   #1172
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
a dlaczego te rodziny które szukają au pair nie szukają np w swoich krajach ? przeciez napewno jest duzo dziewczyn które szukają takiej pracy . dlaczego więc te rodziny biorą obcych ludzi z innch państw ? zawsze mnie to zastanawiało
Bo to działa na zasadzie wymiany kulturowej. I rodzina płaci takiej aupair dużo mniej niż musiałaby płacić baby sitter'ce. No i często tez jest tak, że oni chcą, żeby dzieci szkoliły język obcy, dlatego szukają operek z konkretnego kraju, albo z konkretnym językiem. To już w ogóle taniocha, bo jakby mieli zapłacic niani, sprzataczce i prywatnej nauczycielce, to by
zbankrutowali. A tak biora operke, dają jej 100$ tygodniowo, zakwaterowanie, jedzenie i wszyscy są szcześliwi.

Aaaaaaa! Dostałam pozytywną odpowiedź od hiszpańskiej rodzinki z dwójką dzieci.. Ale nie mają wykupionego membership, więc chyba nie mam co sie napalać.. Dostałam tylko automatyczna wiadomosć typu 'We are intrested and we will buy membership soon, to contact you.'
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 11:52   #1173
2018070520180950
Konto usunięte

czyli jak nie masz member to du.pa

szkoda
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 11:58   #1174
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
czyli jak nie masz member to du.pa

szkoda
No pewnie du.pa, chyba że oni sobie jednak ten member wykupią. Bo jakoś nie sądzę, żeby dużo aupair'ek miało to wykupione..
Ale chyba nie warto się napalać.

Dzieciaki fajne, ale nie wyglądają na jakieś super ekstra sympatyczne. Chłopiec i dziewczynka, 4 i 2 lata. Mieszkają W katalonii, nad morzem, ale na jakimś totalnym zadupiu, daleko, daleko od jakiegokolwiek miasta..

Znajdę lepszych.
Stary 2009-04-28, 12:21   #1175
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
A ja dzis zaszalałam

Zdecydowałam sie ostatecznie na Berlin do rodziny która mowi tylko po niemiecku ( no rodzice troche po ang )
A ze moj niemiecki to lipa ( matura z angola ) to bedzie czyste szalenstwo ale mam nadzieje ze bedzie dobrze bo strasznie mi zalezy zeby nauczyc sie niemieckiego

jak bedzie źle zawsze moge uciec

no wiec 25 maj ! witaj Berlinie
wow to szybko
super

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Adka, i to już pewne na milion procent? To ekstra!
Ja też Niemcy i ani słowa po niemiecku, jakoś damy radę.
No i ekstra, że Berlin! Marzę, żeby tam pojechać.

no wlasnie to juz pewne

Cytat:
cu.Kinia a gdzie dokladnie jedziesz? ja mam zamiar w wolnym czasie zwiedzic duuzo miejsc w Niemczech

au pair chce traktować jako przygode i mimo ze powinnam oszczedzac kase to mam zamiar tracic ja na przyjemności

Mam znajomych w Mannheim koło Frankfurtu i tam też bardzo bym chciala jechac

Wiec jak coś moge cie odwiedzic

Kurcze pouczyłabym sie teraz tego niemieckiego ale pomiesza mi sie na maturze I powiem My name is Ada ich komme aus Polen

Straaaaasznie sie boje ale damy rade
ja niemca nie znosze

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
No pewnie du.pa, chyba że oni sobie jednak ten member wykupią. Bo jakoś nie sądzę, żeby dużo aupair'ek miało to wykupione..
Ale chyba nie warto się napalać.

Dzieciaki fajne, ale nie wyglądają na jakieś super ekstra sympatyczne. Chłopiec i dziewczynka, 4 i 2 lata. Mieszkają W katalonii, nad morzem, ale na jakimś totalnym zadupiu, daleko, daleko od jakiegokolwiek miasta..

Znajdę lepszych.

znajdziesz znajdziesz

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

ciekawe co tam u elfik5
Stary 2009-04-28, 12:26   #1176
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

No u mnie pewne bo ja w sumie kontaktu z rodzina jeszcze nie mialam tylko przez dziewczyne z Polski ktora juz tu wraca i szuka operki do swojej rodziny

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 12:35   #1177
2018070520180950
Konto usunięte

aha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 12:36   #1178
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
No u mnie pewne bo ja w sumie kontaktu z rodzina jeszcze nie mialam tylko przez dziewczyne z Polski ktora juz tu wraca i szuka operki do swojej rodziny
To pewne, czy nie? Bo ja bym powiedziała, że jak nie rozmawiałaś z rodziną, to raczej niezbyt pewne.:P

Kurczę, ale mi się marzy hiszpańska rodzinka...
Zobaczyć minę moich psorek od hiszpańskiego, kiedy powiem 'Pani! ja do Hiszpanii lecę! Na dwa miesiące! Bachorkami się będę zajmować!'

Bezcenne..
Stary 2009-04-28, 13:18   #1179
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:

Aaaaaaa! Dostałam pozytywną odpowiedź od hiszpańskiej rodzinki z dwójką dzieci.. Ale nie mają wykupionego membership, więc chyba nie mam co sie napalać.. Dostałam tylko automatyczna wiadomosć typu 'We are intrested and we will buy membership soon, to contact you.'
Drozja, ten mail ktorego dostałas jest falszywy.
Zawsze, gdy dostajemy nagle nie wiadomo skad wiaodmosc na maila, nie dostajac wczesniej powiadomienia ze strony, ze ktos sie nami zainteresował czy cos- od razu powinnysmy to zignorowac.
Logicznie myslac: a SKAD oni mieli Twojego maila? Widzialas na stronie profil agencji?- jasne, ze nie. wiec ..rejestrują się jako rodzina, zyskując od kogos pozytywa widza jego maila i ..machina sie nakręca...

Nie ma sie co przejmowac, moze ci hiszpanie dopiero zlaozyli kontoi szukaja juz dziewczyn a nie wykupili member'a. Radze byc dobrej mysli.

a dzis sie okazalo, ze ludzie ode mnie z roku doszlo do wniosku,ze mamy za duzo egzaminów i kół w ciagu 3 tygodni ze trzeba bedzie to rozbic, wiec ...nie koncze roku akademiskiego 2 czerwca tylko...gdzies tydzien pozniej. raaany boskie., a ja juz bilet na 5 go kupilam.wrrr...i albo sobie poprzekładam co nieco na wrzesien...albo ...bede musiala stawac na rzesach zeby to wszystko pozdawac. kurde. wcale mi sie to nie podobaaa..wcale..pospiesz ylam sie lekko z tym biletem;/

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 13:35   #1180
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Zawsze, gdy dostajemy nagle nie wiadomo skad wiaodmosc na maila, nie dostajac wczesniej powiadomienia ze strony, ze ktos sie nami zainteresował czy cos- od razu powinnysmy to zignorowac.
Logicznie myslac: a SKAD oni mieli Twojego maila? Widzialas na stronie profil agencji?- jasne, ze nie. wiec ..rejestrują się jako rodzina, zyskując od kogos pozytywa widza jego maila i ..machina sie nakręca...

Nie ma sie co przejmowac, moze ci hiszpanie dopiero zlaozyli kontoi szukaja juz dziewczyn a nie wykupili member'a. Radze byc dobrej mysli.

a dzis sie okazalo, ze ludzie ode mnie z roku doszlo do wniosku,ze mamy za duzo egzaminów i kół w ciagu 3 tygodni ze trzeba bedzie to rozbic, wiec ...nie koncze roku akademiskiego 2 czerwca tylko...gdzies tydzien pozniej. raaany boskie., a ja juz bilet na 5 go kupilam.wrrr...i albo sobie poprzekładam co nieco na wrzesien...albo ...bede musiala stawac na rzesach zeby to wszystko pozdawac. kurde. wcale mi sie to nie podobaaa..wcale..pospiesz ylam sie lekko z tym biletem;/
Współczuję poprzekładanych egzaminów. Ale na pewno dasz rade to jakoś załatwić.

Edytowane przez Drozja
Czas edycji: 2009-04-28 o 13:37
Stary 2009-04-28, 14:11   #1181
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
To pewne, czy nie? Bo ja bym powiedziała, że jak nie rozmawiałaś z rodziną, to raczej niezbyt pewne.:P

Kurczę, ale mi się marzy hiszpańska rodzinka...
Zobaczyć minę moich psorek od hiszpańskiego, kiedy powiem 'Pani! ja do Hiszpanii lecę! Na dwa miesiące! Bachorkami się będę zajmować!'

Bezcenne..
no wlasnie jak nie rozmawialas z rodzina to jak cie mga wybrac tylko po poleceniu przez ich au pair

uczysz sie hiszpanskiego?
zawsze o tym marzylam
Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość

poprzekladasz jakos i dasz rade

a co studiujesz?
bo albo mi umknelo albo nie wiem
ja to mam pamiec felerna
ć.[/QUOTE]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 14:21   #1182
adka0401
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie jak nie rozmawialas z rodzina to jak cie mga wybrac tylko po poleceniu przez ich au pair

widocznie moga ;] mam byc 3 polka u nich w rodzinie, obecana au pair do mnie zdwoniła wyslala zdjecia i jestesmy w ciaglym kontakcie na gg

ale kurde, teraz przez was mam watpliwości ;p
[/quote]

stylishtravlr
Stary 2009-04-28, 14:22   #1183
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:

zawsze o tym marzylam
Taaaa, 'uczę'... 18h tygodniowo..
Też zawsze o tym marzyŁAM.

Cytat:
widocznie moga ;] mam byc 3 polka u nich w rodzinie, obecana au pair do mnie zdwoniła wyslala zdjecia i jestesmy w ciaglym kontakcie na gg

ale kurde, teraz przez was mam watpliwości ;p
No ja bym nie jechała nigdzie, dopóki z rodzinką nie pogadam. Bo skąd wiesz, czy w ogóle się z nimi dogadasz później?

Edytowane przez Drozja
Czas edycji: 2009-04-28 o 14:25
Stary 2009-04-28, 14:22   #1184
adka0401
Zadomowienie

ojj popsułam ;p

stylishtravlr
Stary 2009-04-28, 14:35   #1185
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Taaaa, 'uczę'... 18h tygodniowo..
Też zawsze o tym marzyŁAM.
ja tez marzylam ale nie mam gdzi i jak a na studia zwiazane z innym jezykiem chce isc

Cytat:
No ja bym nie jechała nigdzie, dopóki z rodzinką nie pogadam. Bo skąd wiesz, czy w ogóle się z nimi dogadasz później?
właśnie
Stary 2009-04-28, 14:45   #1186
adka0401
Zadomowienie

Moze macie racje ...

he chyab zaraz jej odmowie ... xD

i znów szukac ,, masakra ;p

stylishtravlr
Stary 2009-04-28, 14:47   #1187
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
ja tez marzylam ale nie mam gdzi i jak a na studia zwiazane z innym jezykiem chce isc
Ja miałam okazję, bo jest u mnie klasa hiszpańskojęzyczna, to skorzystałam..^^ Tylko ta klasa jest 4-letnia, teraz jestem w zerówce, mam 18 godzin hiszpana tygodniowo z czterema różnymi nauczycielkami, w tym jedna hiszpanką, która nie mówi po polsku.
Ale miałam juz szalony pomysł, żeby od przyszłego roku przenieść sie na japoński, byłoby fajnie, tylko hiszpana mi szkoda..:P

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Moze macie racje ...

he chyab zaraz jej odmowie ... xD

i znów szukac ,, masakra ;p
Ale czemu odmówisz? Poproś ją o rozmowe z rodziną. Zapytaj dlaczego to ona szuka a nie oni..
Stary 2009-04-28, 14:56   #1188
adka0401
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam okazję, bo jest u mnie klasa hiszpańskojęzyczna, to skorzystałam..^^ Tylko ta klasa jest 4-letnia, teraz jestem w zerówce, mam 18 godzin hiszpana tygodniowo z czterema różnymi nauczycielkami, w tym jedna hiszpanką, która nie mówi po polsku.
Ale miałam juz szalony pomysł, żeby od przyszłego roku przenieść sie na japoński, byłoby fajnie, tylko hiszpana mi szkoda..:P

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Ale czemu odmówisz? Poproś ją o rozmowe z rodziną. Zapytaj dlaczego to ona szuka a nie oni..

jestes z Bydgoszczy i chodzisz do 1 lo ?

ja juz sama nie wiem co mam robic

stylishtravlr
Stary 2009-04-28, 15:00   #1189
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
jestes z Bydgoszczy i chodzisz do 1 lo ?

ja juz sama nie wiem co mam robic
Tak, a co?
Stary 2009-04-28, 15:07   #1190
adka0401
Zadomowienie

Bo tez jestem z Bydgoszczy i własnie słyszałam ze maja zrobic japonska klase

tez chciałabym sie uczyc hiszpana ale za pozno sie dowiedziałam o tej klasie i teraz planowałam isc na kurs zerowy na nkjo gdybym nie wyjechala ...

No ale powysyłam jeszcze pare zgloszen mam nadzieje ze cos znajde

stylishtravlr
Stary 2009-04-28, 15:15   #1191
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Bo tez jestem z Bydgoszczy i własnie słyszałam ze maja zrobic japonska klase

tez chciałabym sie uczyc hiszpana ale za pozno sie dowiedziałam o tej klasie i teraz planowałam isc na kurs zerowy na nkjo gdybym nie wyjechala ...

No ale powysyłam jeszcze pare zgloszen mam nadzieje ze cos znajde
Znajdziemy, obie..
Stary 2009-04-28, 15:43   #1192
2018070520180950
Konto usunięte

tez tak ,mysle

szukajcie a znajdziecie
Stary 2009-04-28, 17:15   #1193
nowinka
Raczkowanie

Roux nie ma tego zlego,ja mam w planie przeniesc cala sesje na pazdziernik,przynajmniej sie cos poucze w wolnej chwili:P
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:33   #1194
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:

zawsze o tym marzylam

poprzekladasz jakos i dasz rade

a co studiujesz?
bo albo mi umknelo albo nie wiem
ja to mam pamiec felerna
ć.
[/QUOTE]

yhh dzieki dziewczyny za ciepłe słowa....spanikowałam, zawsze miałakm poukładane i wiedziałam co i jak i mialam na wsyztsko czas i nigdy nic na wrzesien. noo ale chyba trzeba bedzie zmienic przyzwyczajnia....)

Kachaa, ja jestem na IV roku resocjalizacji.

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Roux nie ma tego zlego,ja mam w planie przeniesc cala sesje na pazdziernik,przynajmniej sie cos poucze w wolnej chwili:P

duzo tego masz na październik?

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:36   #1195
2018070520180950
Konto usunięte

zaliczysz, jestes madra kobietka
Stary 2009-04-28, 18:40   #1196
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ada, to jednak Niemcy nie wypalą? Szkoda, mogłybyśmy się odwiedzić. Ja będę mieszkała w Uberherrn ( u umlałt, jakkolwiek to się pisze ). Szkoda, mogłybyśmy się odwiedzić.

Dziewczyny, Jeśli mam jeden weekend w miesiącu wolny i jeden dzień w tygodniu, to nie jest za mało? Oni mi wprost napisali, że podstawowa stawka w Niemczech to 260 euro, ale oni płacą 350 euro, bo z ich małymi siedzą au pair 35-40 h w tygodniu. I w sumie pieniężnie to nie jest dużo ( mam na myśli to, że mówicie, że stawka to jakieś 400 euro ), ale oni mi opłacają kurs niemieckiego, więc wtedy się wyrównuje, prawda?

No i widzę, że chcą mi dogodzić, bo babka nawet pytała, czy nie wolę francuskiego od niemieckiego, bo mieszkają blisko Francji, ale powiedziałam, że mając taką okazję wolę niemiecki.

Jeszcze sprawdzałam wczoraj ich wiarygodność i tak - dzieci te same na fotach, hostka mi wysłała swoje zdjęcie i męża, potem patrzyłam na stronę ich firmy w necie, to na takiej broszurce reklamowej też jest ona, więc się zgadza. W ogóle, laski, jaki oni mają hotel i sklep, oni chyba srają pieniędzmi...Jeśli chcecie, to Wam pokażę, ale to aż się wierzyć nie chce, że istnieją tak bogaci ludzie.

Roux, mi jak się coś chrzani, to też od razu panika.:/ Ale na pewno da się coś wykombinować.

Już nie nadążam za Waszymi postami.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 19:05   #1197
adka0401
Zadomowienie

Cytat:
Ada, to jednak Niemcy nie wypalą? Szkoda, mogłybyśmy się odwiedzić. Ja będę mieszkała w Uberherrn ( u umlałt, jakkolwiek to się pisze ). Szkoda, mogłybyśmy się odwiedzić.

chyba jednak wypala ;p napisalam do laski powiedziała ze ona szuka au pair bo nie chce zawiesc rodziny a musi wrocic do polski poprawic mature a potem ma jakos operacje i poprostu nie chce zostawic ich na lodzie.
W koncu do odwaznych świat nalezy w razie czego uciekne ;p

Nooo twoje uberherrn jest 750km ode mnie xD
czyste szalenstwo ale zobaczymy moze sie uda xD

stylishtravlr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 19:11   #1198
2018070520180950
Konto usunięte

Kinia no nie wiem ja mam kazdy weekend wolny ale i tak nie ma zamiaru zamknac sie w pokoju i z mala nie pobawic

to dziwne by bylo troche nie uwazacie?

wizaz mi muli
Stary 2009-04-28, 19:20   #1199
adka0401
Zadomowienie

Kinia a ty z nimi rozmawiasz teraz po angielsku ?

stylishtravlr
Stary 2009-04-28, 19:23   #1200
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
chyba jednak wypala ;p napisalam do laski powiedziała ze ona szuka au pair bo nie chce zawiesc rodziny a musi wrocic do polski poprawic mature a potem ma jakos operacje i poprostu nie chce zostawic ich na lodzie.
W koncu do odwaznych świat nalezy w razie czego uciekne ;p

Nooo twoje uberherrn jest 750km ode mnie xD
czyste szalenstwo ale zobaczymy moze sie uda xD
Ale z rodzinką już gadałaś?
Pogadaj z nimi koniecznie! Bo ona to sobie może szukać, spoko, ale ja bym nie pojechała, dopóki sama bym nie zobaczyła z kim mam do czynienia.

Mi też wizaż muli..

I zostało mi tylko 13 potencjalnych hiszpańskich rodzinek.. Reszta olała, albo wysłała negatyw...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:

Dziewczyny, Jeśli mam jeden weekend w miesiącu wolny i jeden dzień w tygodniu, to nie jest za mało? Oni mi wprost napisali, że podstawowa stawka w Niemczech to 260 euro, ale oni płacą 350 euro, bo z ich małymi siedzą au pair 35-40 h w tygodniu. I w sumie pieniężnie to nie jest dużo ( mam na myśli to, że mówicie, że stawka to jakieś 400 euro ), ale oni mi opłacają kurs niemieckiego, więc wtedy się wyrównuje, prawda?

No i widzę, że chcą mi dogodzić, bo babka nawet pytała, czy nie wolę francuskiego od niemieckiego, bo mieszkają blisko Francji, ale powiedziałam, że mając taką okazję wolę niemiecki.

Jeszcze sprawdzałam wczoraj ich wiarygodność i tak - dzieci te same na fotach, hostka mi wysłała swoje zdjęcie i męża, potem patrzyłam na stronę ich firmy w necie, to na takiej broszurce reklamowej też jest ona, więc się zgadza. W ogóle, laski, jaki oni mają hotel i sklep, oni chyba srają pieniędzmi...Jeśli chcecie, to Wam pokażę, ale to aż się wierzyć nie chce, że istnieją tak bogaci ludzie.

Roux, mi jak się coś chrzani, to też od razu panika.:/ Ale na pewno da się coś wykombinować.

Już nie nadążam za Waszymi postami.
Pokazuj tą swoją rodzinkę.. Lubię patrzeć jak innym się powodzi..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości