|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
R:
I śniadanie: -dwa kromki razowca z pastą sojową,pomidorem,szczypio rkiem i sałata -jagort truskawkowy z 5łyżeczkami musli(zgrzeszyłam? ![]() II śniadanie: -mleko z musli obiad: -rybka w marynacie ze śmietanką i cebulą -ryż -kapusta młoda ugotowana i posiekana kolacja: -wieśniak lekki z garstką suszonego ananasa Poprawnie dziś? ![]() ![]()
#4772 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje P: Ciepła woda z cytrynką I Śniadanie; Owsianka z truskawkami, otrębami,zarodkami pszennymi, rodzynkami i sliwkami suszonymi / kaaawa z nieduza iloscia mleeka II Śniadanie: Grahaamka (ok.50gr) z masłem, jakąś szynką z kurczakaa i warzywami Jogurt Danon naturalny z wiśniami na dole;p kawa jw. Przekąska; Kinder mleczna kanapka ![]() Obiad: krupnik z kaszy jeczmiennej z mieskiem z piersi z inDyka Deserr; jakieś 2/3 loda twister (reszta mi spadla z patyka ![]() Podwieczorek: wieśniak (nie lekki:P) z jabłkiem, łyżką fitteli cynamonowej i łyżką otrębów śliwkowych, kawa bezkofeinowa Kolacja;2 kromki chleba staropolskiego, jedna z :masłem,bieluchem szczypiorkowym, druga z :masłem, poledwica z kurczat ![]() Chyba o niczym nie zapomniałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
R
Sniadanie; Owsianka(3,5 lyzki owsianki, 200ml mleka2%, łyzka otrąb orkiszowych, łyzeczka xenei błonnik, cynamon, wkrojone kiwi i arbuz) + 100g maślanki naturalnej 1h twistera IISniadanie; 2 kanapki z razowym (obydwie z szynka, salata, twarogiem półtłustym, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem) + zielone jabuszkooo Obiad; Salatka na ciepło z makaronem razowym, brokułami, tunczykiem(w wodzie) pieczarkami i twarogiem poltlustym wymieszanym z 2 posiekanymi ząbkami czosnku. (pychota) Podwieczorek; jajko na miękko, serek homo 0% z garscią migdałów 8min buns legs arms stretch + 7 dzien a6w Kolacja; polowa wedzonej makreli + polowa kalarepka, 50g maslanki naturalnej |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisane przez airwaves ![]() Jakos tak bez przekonania to napisalas,ale obserwuj wage i zwiekszaaj jedzenie,bo to na pewno bedzie konieczne. A chelbka nie zapomnbiaj posmarowac maslem ![]() ![]() Moje P: Ciepła woda z cytrynką I Śniadanie; Owsianka z truskawkami, otrębami,zarodkami pszennymi, rodzynkami i sliwkami suszonymi / kaaawa z nieduza iloscia mleeka z jakiej ilości płatków przyrządzasz owsiankę? i zapewne na wodzie, tak?: nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, jak bardzo porządne śniadanie podkręca metabolizm. - z 3-4 łyżek,ale daje duzo dodatkow wiec wychodzi to geste bardzo i sycące II Śniadanie: Grahaamka (ok.50gr) z masłem, jakąś szynką z kurczakaa i warzywami znów mini grahamki ![]() Jogurt Danon naturalny z wiśniami na dole;p wooow ![]() kawa jw. Przekąska; Kinder mleczna kanapka ![]() Obiad: krupnik z kaszy jeczmiennej z mieskiem z piersi z inDyka nie jadacie w domu IIdania? Kawwwa też nie jadła, ale od kiedy jest na P mama gotuje ![]() ![]() Deserr; jakieś 2/3 loda twister (reszta mi spadla z patyka ![]() Podwieczorek: wieśniak (nie lekki:P) z jabłkiem, łyżką fitteli cynamonowej i łyżką otrębów śliwkowych, kawa bezkofeinowa malkutko, nie moglas calej fitelli wsypać? wsypalam reszte,ktora zostawil mi brat,ale smakowala mi musze sobie kupic ![]() Kolacja;2 kromki chleba staropolskiego, jedna z :masłem,bieluchem szczypiorkowym, druga z :masłem, poledwica z kurczat ![]() ![]() Chyba o niczym nie zapomniałam ![]() zapomniałaś o nnkt. ![]() ![]() Jakos dzis nie mam ochoty na orzechy tymbardziej,ze strasznie mnie zapychaja i boli mnie po nich brzuch i chcialam zrobic dzien przerwy od orzechow, a nie mam pomyslu na inne zrodla nnkt ![]() ![]() No i jeszcze moze ktos mi powie,czy nie mam za duzo blonnika w jedzonku? Ale Izuś, Izuś...chyba lepiej niz wczoraj? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zadomowienie
|
Takie nie wiadomo co, wychodzenie z ED
Śniadanie: miseczka płatków owsianych i kukurydzianych, rodzynki (łyżka), pół szklanki mleka 1,5 %,kilka orzechów włoskich, kisiel II Śniadanie: Banan, pół szklanki jogurtu Obiad: Jeden kotlet mielony, 2 ziemniaczki i kapusta Kolacja: Jajecznica z 2 jajek, mała kromka razowca I jak?? Podchodzi pod R , U czy P?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brak podwieczorka ,ale posiłki są róznorodne dobrze skomponowane, podoba mi się ![]() Cytat:
podoba mi się, fajny jadłospis ![]()
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JA równiezzzzz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zadomowienie
|
Iza- bardzo dziękuje za ocenę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4783 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i wpadło jeszcze kilka nerkowców cobyy były te NNKT szefie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4786 |
Wtajemniczenie
|
R
Sniadanie; owsianka(4 lyzki owsianki, lyzka otrębow orkiszowych, lyzeczka xenei blonnik, jablko cynamon, 5 kosteczek suszonych ananasów+ polowa serka homo naturalnego) 1h twistera IISniadanie; 2 kanapki z pelnozairnistym z siemieniem lnianym ( jedna z 2 plasterkami poledwicy z idyka, salata, papryka, ogórkiem, maselkiem druga z twarogiem mieszanym z rozniecionym czosnkiem, salata pomidor) kiwi + kawalek arbuza 8 dzien a6w Obiad; Gulasz meksykanski w green wayu (proteina sojowa gotowana z warzywami, kasza gryczana, jakies surówki i kielki)+ koktajl z jogurtu naturalnego i truskawekk Podwieczorek; druga polowa serka homo garsc orzechów (migdaly+wloskie) + polowa kalarepki Kolacja; Wiesniak z rzodkiewka i pomidorem |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Waga niby skoczyla,ale to przez zatrzymanie wody w organizmie.... Dzis sie zwazylam zeby zobaczyc,czy to jedzenie cos daje 40kg,czylii i tak jest wiecej niz bylo,ale chyba musze sie bardziej rozkrecic,bo robi sie co raz cieplej,a ja chce sobie kuupic sukienke:P hehe ![]() wklejaj slowe JADŁO złociutenka i zobaczymy jak Twoje Ppppp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
planowane R:
1. 3 cienkie kwadratowe kromki, szynka, 1,5 łyżki twarogu półtłustego, pół łyżeczki ramy z NNKT, pomidor, kubek mleka 2% z kakao nat. 2. jabłko, garść mieszanki studenckiej (na rowerze- mogę dokupić jogurt po drodze) 3. kapusta młoda ze skwarkami (bez tłuszczu, skwarki odsączone, wytopione itd), udko gotowane (chyba ze skórą to duża by była zbrodnia nie?? ![]() 4. serek wiejski zwykły, sałata |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
moje sernikowe dzisiaj UUU ..
8 km biegu I. Owsianka na mleku 3,2% z połową banana, słonecznikiem, orzechami, rodzynkami i dżemem.. pyszności ![]() II. 2 kawałki (ok.50 gram kawałek) sernika cytrynowego mojej przyjaciółki - jakiś totalny fenomen, kawka z odrobiną mleka. (to tak w ramach II śniadania) III. Rosołek z makaronem, duża marchewa. ( spora micha ), kilka żelek IV. 2 kawałki fenomenalnego sernika, herbata zielona V. wieśniak 100 gram z w rzodkiewkami, pomidorem, papryką, sałatą, koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem :P 2 wafle ryżowe z sałatą i szynką, 2 herbatniki. moje pytanko : czy sernik można sobie bezkarnie wcinać skoro składa sie głownie z twarogu , jajek i cukru ? Czytałam kiedyś , że to bardzo zdrowe ciasto.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
U:
Śn. Kromka świeżutkiego pszennego chleba z masłem, koperkiem i szczypiorkiem, jajecznica z dwóch jajek smażona na małej ilości tłuszczu, sałatka m.in. z rukoli, sałaty, kurczaka, rzepy i polana majonezem --> ![]() ![]() IIŚn. Saszetka musli Lubelli z suszonymi bananami, truskawkami & mały jogo naturalny, kawa z mlekiem Kilka daktyli suszonych, kawa z mlekiem Ob. Leczo z parówką, kiełbaską, jajkiem, pieczarkami, toną warzyw i ziołami & kawałek sezamowej bagietki do zagryzienia ![]() Pd. Porcja sałatki jak w śn., kilka daktyli suszonych K. 4 pierożki z mięsem i podsmażaną cebulą babcinej roboty, więc tłuste ; ) + herbata
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-17 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4793 |
Zadomowienie
|
R
I. Owsianka(5lyzek platkow owsianych, pol opakowania wiesniaka lekkiego-75g, lyzka orzechow wloskich mielonych, lyzka platkow migdalow, mala pomarancza) II. 2 kromki chleba razowego gryczanego, 2 plastry szynki z indyka, salata, pomidor, papryka III. Filet z morszczuka 250g(obtoczony w malej ilosci maki pelnoziarnistej, usmazony na odrobinie oliwy z oliwek), salatka z pomidora, ogorka, cebulki z sosem paprykowo ziolowym na bazie oliwy z oliwek i wody IV. Pol opakowania wiesniaka lekkiego-75g, jajko na miekko |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Raczkowanie
|
Dziewczny ,sorry za offa ale nie wiem,gdzie mogę o to zapytać. Padło kiedyś takie pytanie ale szukałam i się nie doszukałam. Jestem na redukcji już dość długo i sporo schudłam . I nie chodzi tu o wode tylko rzeczywiste kg i wizualnie widać również
![]() ![]() ![]()
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam tylko wieeeelki brzuch i ogrooomne zaparcia ![]() wczorajsze P sn; activia sliwkowa, 5 sliwek suszonych, fuura bakalii, jablko 2 sn; rogal maslany posmarowany maslem z serem zoltym z pomidorem nestea ob; 2 big kawaly pizzy z cebula serem i parowkami (jeszcze jaaks zielenina tam byla) z sosem meksykanskim d; 2 galy lodow (bakalie i kokos) z posypka orzechowa p; 2 wafle ryzowe z dzemem, banan ko; jogurt toffi z twarogiem, bakaliami i sliwkami i jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza Redukcja.
I. 3 kromki chleba razowego z serkiem,sałatą,ogórkiem II. jabłko III. Rosoł z makaronem, duża marchewka [spory talerz] IV. Jogurt naturalny , wafel ryżowy z dżemem V. Wieśniak z pomidorem,ogórkiem, sałatą
#4798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
up ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U
Proszę o ocenę, to dla mnie bardzo ważne, wychodze z ed (tak muszę sama przed sobą się do tego przyznać). Staram się jak mogę bo wiem, że nie mogę już schudnąć ale wyrzuty sumienia nie dają mi żyć. Proszę powiedzcie co o tym myśliscie: Ś: dwie kromki orkiszowego, jajecznica z dwóch jajek z plastrem szynki, pomidor IIś: kromka jw z pasztetem sojowym, pół ogórka, jabłko O: 80g ryżu brązowego, z kawałkami kurczaka, chińskimi warzywami i 2 łyżkami sosu słodko kwaśnego P: 20 orzechów nerkowca (wciąż nie mogę przestać ich liczyć) K: Kromka orkiszowego z masłem, plastrem szynki i sałaty, serek wiejski lekki, pół ogórka |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U
Proszę o ocenę, to dla mnie bardzo ważne, wychodze z ed (tak muszę sama przed sobą się do tego przyznać). Staram się jak mogę bo wiem, że nie mogę już schudnąć ale wyrzuty sumienia nie dają mi żyć. Proszę powiedzcie co o tym myśliscie: Ś: dwie kromki orkiszowego, jajecznica z dwóch jajek z plastrem szynki, pomidor ok.mogłas dodac jakies warzywa ;p IIś: kromka jw z pasztetem sojowym, pół ogórka, jabłko ok O: 80g ryżu brązowego, z kawałkami kurczaka, chińskimi warzywami i 2 łyżkami sosu słodko kwaśnego ok P: 20 orzechów nerkowca (wciąż nie mogę przestać ich liczyć) ![]() K: Kromka orkiszowego z masłem, plastrem szynki i sałaty, serek wiejski lekki, pół ogórka dlaczego lekki ? moje pierwsze pytanie : ile ważysz ? ile masz wzrostu ? moje 2 pyt. : dlaczego jesteś na U a nie na P ? co do jadłospisu jest ok. ale staraj sie go urozmaicać bo ci się znudzi i wrocisz do ED. trzymam za ciebie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.