Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-16, 17:48   #4771
qathe
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

R:

I śniadanie:
-dwa kromki razowca z pastą sojową,pomidorem,szczypio rkiem i sałata
-jagort truskawkowy z 5łyżeczkami musli(zgrzeszyłam?)

II śniadanie:
-mleko z musli

obiad:
-rybka w marynacie ze śmietanką i cebulą
-ryż
-kapusta młoda ugotowana i posiekana

kolacja:
-wieśniak lekki z garstką suszonego ananasa

Poprawnie dziś?

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 17:54   #4772
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
Na razie tyje... No a dzisiaj własnie taki nie do końca ten jadłospis, bo jestem na wyjeździe i nie mam mozliwości jeść w 100% tak jakbym chciała i jeszcze przez kilka dni tak będzie Do kolacji jeszcze wpadnie chlebek, bo trzeba jak tak popatrzyłam... i może surówki- buraczki, z czerwonej kapusty, z białej? Zobacze czy mnie chęć nawiedzi Dziękuję za skomentowanie jadłospisu
Jakos tak bez przekonania to napisalas,ale obserwuj wage i zwiekszaaj jedzenie,bo to na pewno bedzie konieczne. A chelbka nie zapomnbiaj posmarowac maslem buraczki poleca z oliwa z oliwek

Moje P:
Ciepła woda z cytrynką
I Śniadanie; Owsianka z truskawkami, otrębami,zarodkami pszennymi, rodzynkami i sliwkami suszonymi / kaaawa z nieduza iloscia mleeka
II Śniadanie: Grahaamka (ok.50gr) z masłem, jakąś szynką z kurczakaa i warzywami
Jogurt Danon naturalny z wiśniami na dole;p
kawa jw.
Przekąska; Kinder mleczna kanapka
Obiad: krupnik z kaszy jeczmiennej z mieskiem z piersi z inDyka
Deserr; jakieś 2/3 loda twister (reszta mi spadla z patyka), herbatka z pokrzywy
Podwieczorek: wieśniak (nie lekki:P) z jabłkiem, łyżką fitteli cynamonowej i łyżką otrębów śliwkowych, kawa bezkofeinowa
Kolacja;2 kromki chleba staropolskiego, jedna z :masłem,bieluchem szczypiorkowym, druga z :masłem, poledwica z kurczat i warzywami. Herbatka rumiankowa

Chyba o niczym nie zapomniałam
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:04   #4773
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Jakos tak bez przekonania to napisalas,ale obserwuj wage i zwiekszaaj jedzenie,bo to na pewno bedzie konieczne. A chelbka nie zapomnbiaj posmarowac maslem buraczki poleca z oliwa z oliwek
Moje P:
Ciepła woda z cytrynką
I Śniadanie; Owsianka z truskawkami, otrębami,zarodkami pszennymi, rodzynkami i sliwkami suszonymi / kaaawa z nieduza iloscia mleeka z jakiej ilości płatków przyrządzasz owsiankę? i zapewne na wodzie, tak?: nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, jak bardzo porządne śniadanie podkręca metabolizm.
II Śniadanie: Grahaamka (ok.50gr) z masłem, jakąś szynką z kurczakaa i warzywami znów mini grahamki
Jogurt Danon naturalny z wiśniami na dole;p wooow
kawa jw.
Przekąska; Kinder mleczna kanapka super
Obiad: krupnik z kaszy jeczmiennej z mieskiem z piersi z inDyka nie jadacie w domu IIdania? Kawwwa też nie jadła, ale od kiedy jest na P mama gotuje
Deserr; jakieś 2/3 loda twister (reszta mi spadla z patyka), herbatka z pokrzywy dobrze ze jest ten deser, mimo ze mały
Podwieczorek: wieśniak (nie lekki:P) z jabłkiem, łyżką fitteli cynamonowej i łyżką otrębów śliwkowych, kawa bezkofeinowa malkutko, nie moglas calej fitelli wsypać?
Kolacja;2 kromki chleba staropolskiego, jedna z :masłem,bieluchem szczypiorkowym, druga z :masłem, poledwica z kurczat i warzywami. Herbatka rumiankowa ok

zapomniałaś o nnkt.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:18   #4774
olalola24
Wtajemniczenie

R
Sniadanie; Owsianka(3,5 lyzki owsianki, 200ml mleka2%, łyzka otrąb orkiszowych, łyzeczka xenei błonnik, cynamon, wkrojone kiwi i arbuz) + 100g maślanki naturalnej
1h twistera
IISniadanie; 2 kanapki z razowym (obydwie z szynka, salata, twarogiem półtłustym, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem) + zielone jabuszkooo
Obiad; Salatka na ciepło z makaronem razowym, brokułami, tunczykiem(w wodzie) pieczarkami i twarogiem poltlustym wymieszanym z 2 posiekanymi ząbkami czosnku. (pychota)
Podwieczorek; jajko na miękko, serek homo 0% z garscią migdałów
8min buns legs arms stretch + 7 dzien a6w
Kolacja; polowa wedzonej makreli + polowa kalarepka, 50g maslanki naturalnej
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:36   #4775
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez airwaves
Moje P:
Ciepła woda z cytrynką
I Śniadanie; Owsianka z truskawkami, otrębami,zarodkami pszennymi, rodzynkami i sliwkami suszonymi / kaaawa z nieduza iloscia mleeka z jakiej ilości płatków przyrządzasz owsiankę? i zapewne na wodzie, tak?: nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, jak bardzo porządne śniadanie podkręca metabolizm. - z 3-4 łyżek,ale daje duzo dodatkow wiec wychodzi to geste bardzo i sycące
II Śniadanie: Grahaamka (ok.50gr) z masłem, jakąś szynką z kurczakaa i warzywami znów mini grahamki mini mini ale juz ich nie ma;]
kawa jw.
Obiad: krupnik z kaszy jeczmiennej z mieskiem z piersi z inDyka nie jadacie w domu IIdania? Kawwwa też nie jadła, ale od kiedy jest na P mama gotuje no albo jest zupa albo II danie, u mnie rodzice rzadko gotuja,bo rzadko sa w domu, a dzis np. obiad tylko ja jadlam,bo nikogo nie bylo jak wrocilam do domu i zastalam tylko zupe na piecu
Deserr; jakieś 2/3 loda twister (reszta mi spadla z patyka), herbatka z pokrzywy dobrze ze jest ten deser, mimo ze mały
Podwieczorek: wieśniak (nie lekki:P) z jabłkiem, łyżką fitteli cynamonowej i łyżką otrębów śliwkowych, kawa bezkofeinowa malkutko, nie moglas calej fitelli wsypać? wsypalam reszte,ktora zostawil mi brat,ale smakowala mi musze sobie kupic
Kolacja;2 kromki chleba staropolskiego, jedna z :masłem,bieluchem szczypiorkowym, druga z :masłem, poledwica z kurczat i warzywami. Herbatka rumiankowa ok dobrze,ze tutaj chociaz ok

zapomniałaś o nnkt. nnkt sa chyba w zarodkach?
Jakos dzis nie mam ochoty na orzechy tymbardziej,ze strasznie mnie zapychaja i boli mnie po nich brzuch i chcialam zrobic dzien przerwy od orzechow, a nie mam pomyslu na inne zrodla nnkt w ogole to nie wiem ile tych nnkt powinnam dostarczac?
No i jeszcze moze ktos mi powie,czy nie mam za duzo blonnika w jedzonku?
Ale Izuś, Izuś...chyba lepiej niz wczoraj? i wrzucaj swoje JadŁoooo
Stary 2009-05-16, 18:38   #4776
Fankaus5olga
Zadomowienie

Takie nie wiadomo co, wychodzenie z ED

Śniadanie: miseczka płatków owsianych i kukurydzianych, rodzynki (łyżka), pół szklanki mleka 1,5 %,kilka orzechów włoskich, kisiel
II Śniadanie: Banan, pół szklanki jogurtu
Obiad: Jeden kotlet mielony, 2 ziemniaczki i kapusta
Kolacja: Jajecznica z 2 jajek, mała kromka razowca

I jak?? Podchodzi pod R , U czy P??
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:51   #4777
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze, RRRRaRRR!!!

I. Owsianka( łycha otrąb, łycha płatków, łycha owsa, łycha siemienia) z chudym mlekiem, pół wieśniaka, duże jabłko, kilka orzechów włoskichładnie
II. 2 jajka na twardo, łyżeczka sosu 1000 wysp, pomidor, pół papryki, pomidor suszony, 3 małe kromki chleba pełnoziarnistego również ładnie
III. 100 gram wołowiny smazonej na oliwie z cebulą, 3 łyżki soczewicy z cebulą i pieczarkami, 150 g fasolki szparagowej, sałatka z sałaty, pomidora,cebuli i oliwek super
IV.tuńczyk zapieczony w połówce papryki z cebulką i oliwkami, łyżka serka naturalnego super
V. serek wiejski z sałatą i fitupem ok

Z góry dziękuję za ocenę

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

.
podoba mi się, jest różnorodnie,smacznie i zdrowo

Cytat:
Napisane przez deyminka Pokaż wiadomość
R
I. Owsianka (4lyzki platkow owsianych, 100g serka homo naturalnego, lycha orzechow wloskich mielonych, lycha platkow migdalow, mala pomarancza) super
II. Bulka ciemna z ziarnami z pasztetem sojowym, salata, papryka, jablko łądnie
III. Plaster indyka(pieczony), pol woreczka kaszy gryczanej, 200g warzyw gotowanych (marchewka, fasolka szparagowa, brukselka, kalafior) sliczny obiad
IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy ok

brak podwieczorka ,ale posiłki są róznorodne dobrze skomponowane, podoba mi się

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
R
Sniadanie; Owsianka(3,5 lyzki owsianki, 200ml mleka2%, łyzka otrąb orkiszowych, łyzeczka xenei błonnik, cynamon, wkrojone kiwi i arbuz) + 100g maślanki naturalnej dobre śniadanie
1h twistera
IISniadanie; 2 kanapki z razowym (obydwie z szynka, salata, twarogiem półtłustym, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem) + zielone jabuszkooo świetnie
Obiad; Salatka na ciepło z makaronem razowym, brokułami, tunczykiem(w wodzie) pieczarkami i twarogiem poltlustym wymieszanym z 2 posiekanymi ząbkami czosnku. (pychota)super
Podwieczorek; jajko na miękko, serek homo 0% z garscią migdałów ładnie, tylko ten serek odtłuszczony mi się nie podoba,mógłby być normalny
8min buns legs arms stretch + 7 dzien a6w
Kolacja; polowa wedzonej makreli + polowa kalarepka, 50g maslanki naturalnej po treningu raczej nie spożywa się tłuszczów z tego co mi wiadomo, ale jakościowo super

podoba mi się, fajny jadłospis

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 19:10   #4778
deyminka
Zadomowienie

ElleEstJolieeeeedziekuje za ocene
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 19:13   #4779
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:

JA równiezzzzz
Stary 2009-05-16, 19:18   #4780
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
Takie nie wiadomo co, wychodzenie z ED

Śniadanie: miseczka płatków owsianych i kukurydzianych, rodzynki (łyżka), pół szklanki mleka 1,5 %,kilka orzechów włoskich, kisiel
II Śniadanie: Banan, pół szklanki jogurtu
Obiad: Jeden kotlet mielony, 2 ziemniaczki i kapusta
Kolacja: Jajecznica z 2 jajek, mała kromka razowca

I jak?? Podchodzi pod R , U czy P??
skąd mamy to wiedzieć? Twój organizm wie najlepiej. A poza tym... kiepsko, mało, śniadanie - najważniejszy posiłek, a taki skromny, IIŚ tragiczne i bardzo ubogie, obiad też skromny, podwieczorku brak... jedynie kolacja ujdzie, ale przy tak niskokalorycznym jadłospisie to malutkie światełko w tunelu.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez airwaves
Moje P:
Ciepła woda z cytrynką
I Śniadanie; Owsianka z truskawkami, otrębami,zarodkami pszennymi, rodzynkami i sliwkami suszonymi / kaaawa z nieduza iloscia mleeka z jakiej ilości płatków przyrządzasz owsiankę? i zapewne na wodzie, tak?: nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, jak bardzo porządne śniadanie podkręca metabolizm. - z 3-4 łyżek,ale daje duzo dodatkow wiec wychodzi to geste bardzo i sycące
II Śniadanie: Grahaamka (ok.50gr) z masłem, jakąś szynką z kurczakaa i warzywami znów mini grahamki mini mini ale juz ich nie ma;]
kawa jw.
Obiad: krupnik z kaszy jeczmiennej z mieskiem z piersi z inDyka nie jadacie w domu IIdania? Kawwwa też nie jadła, ale od kiedy jest na P mama gotuje no albo jest zupa albo II danie, u mnie rodzice rzadko gotuja,bo rzadko sa w domu, a dzis np. obiad tylko ja jadlam,bo nikogo nie bylo jak wrocilam do domu i zastalam tylko zupe na piecu
Podwieczorek: wieśniak (nie lekki:P) z jabłkiem, łyżką fitteli cynamonowej i łyżką otrębów śliwkowych, kawa bezkofeinowa malkutko, nie moglas calej fitelli wsypać? wsypalam reszte,ktora zostawil mi brat,ale smakowala mi musze sobie kupic
Kolacja;2 kromki chleba staropolskiego, jedna z :masłem,bieluchem szczypiorkowym, druga z :masłem, poledwica z kurczat i warzywami. Herbatka rumiankowa ok dobrze,ze tutaj chociaz ok

zapomniałaś o nnkt. nnkt sa chyba w zarodkach?
Jakos dzis nie mam ochoty na orzechy tymbardziej,ze strasznie mnie zapychaja i boli mnie po nich brzuch i chcialam zrobic dzien przerwy od orzechow, a nie mam pomyslu na inne zrodla nnkt w ogole to nie wiem ile tych nnkt powinnam dostarczac?
No i jeszcze moze ktos mi powie,czy nie mam za duzo blonnika w jedzonku?
Ale Izuś, Izuś...chyba lepiej niz wczoraj? i wrzucaj swoje JadŁoooo
no, hm, chyba lepiej. Ale może i nie. Podobnie, bardzo podobnie. Źródła nnkt masz na pierwszej stronie wątku.

Stary 2009-05-16, 19:25   #4781
Fankaus5olga
Zadomowienie

Iza- bardzo dziękuje za ocenę Wiem,że jak na razie słabo, ale chociaż wyrzutów sumienia nie mam tak jak wczoraj po zjedzeniu 1 łyżki jogurtu więcej ....
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 21:04   #4782
qathe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
R:

I śniadanie:
-jagort truskawkowy z 5łyżeczkami musli(zgrzeszyłam?)

II śniadanie:
-mleko z musli

obiad:
-ryż
-kapusta młoda ugotowana i posiekana

kolacja:
-wieśniak lekki z garstką suszonego ananasa

Poprawnie dziś?
up

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 21:07   #4783
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no, hm, chyba lepiej. Ale może i nie. Podobnie, bardzo podobnie. Źródła nnkt masz na pierwszej stronie wątku.
Aa no to juz sobie elegansio przeczytałam
No i wpadło jeszcze kilka nerkowców cobyy były te NNKT szefie
Stary 2009-05-16, 21:14   #4784
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Aa no to juz sobie elegansio przeczytałam
No i wpadło jeszcze kilka nerkowców cobyy były te NNKT szefie
fajnie

Stary 2009-05-16, 22:16   #4785
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
R:

I śniadanie:
-jagort truskawkowy z 5łyżeczkami musli(zgrzeszyłam?) ładnie, to śniadanie i musi być duże , i tak je spalisz

II śniadanie:
-mleko z musli monotonnie,jadłaś to na śniadanie, zalezy ile tego musli..i jesli jest slodzone to niebardzo, brak białka i warzyw

obiad:
-ryż jeśli brązowy to ok
-kapusta młoda ugotowana i posiekana ładny obiad

kolacja:
-wieśniak lekki z garstką suszonego ananasa suszone ananasy na kolacje nie bo to węgle proste... mogłaś zjeść z warzywami

Poprawnie dziś?
brak podwieczorku, a jakieś orzechy,pestki,jajka?choc jest lepiej , są postępy

but I'm hungry ..

for you
Stary 2009-05-16, 23:25   #4786
olalola24
Wtajemniczenie

R

Sniadanie; owsianka(4 lyzki owsianki, lyzka otrębow orkiszowych, lyzeczka xenei blonnik, jablko cynamon, 5 kosteczek suszonych ananasów+ polowa serka homo naturalnego)
1h twistera
IISniadanie; 2 kanapki z pelnozairnistym z siemieniem lnianym ( jedna z 2 plasterkami poledwicy z idyka, salata, papryka, ogórkiem, maselkiem druga z twarogiem mieszanym z rozniecionym czosnkiem, salata pomidor) kiwi + kawalek arbuza
8 dzien a6w
Obiad; Gulasz meksykanski w green wayu (proteina sojowa gotowana z warzywami, kasza gryczana, jakies surówki i kielki)+ koktajl z jogurtu naturalnego i truskawekk
Podwieczorek; druga polowa serka homo garsc orzechów (migdaly+wloskie) + polowa kalarepki
Kolacja; Wiesniak z rzodkiewka i pomidorem
Stary 2009-05-17, 06:18   #4787
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
Dzisiejsze wyjazdowe P:
Ś: parówka + jajko sadzone na maśle pewnie + duża bułka+ trójkącik serka topionego+ sałata+ rzodkiewki+ pomidor+ szczypior
IIŚ: serek wiejski+ otręby+ duża gruszka
O: łosoś gotowany+ warzywa z wody+ woreczek kaszy gryczanej
P: 0,5l soku warzywnego+ garść różnych orzeszków
K: zupa krem pomidorowy z serem i bazylią

Jejku... kolejny dzień kiedy muszę się jakoś żywić inaczej niż na codzień. Jak oceniciee dzisiejszy jadłospis i wczorajczy jeśli mozecie?
W sumie to fajnie, no ale jak dla mnie to strasznie malo,... az dziw ze piszess ze tyjesz tu jest jakies 2200 kcal...

Cytat:

Moje P:
Ciepła woda z cytrynką
I Śniadanie; Owsianka z truskawkami, otrębami,zarodkami pszennymi, rodzynkami i sliwkami suszonymi / kaaawa z nieduza iloscia mleeka
II Śniadanie: Grahaamka (ok.50gr) z masłem, jakąś szynką z kurczakaa i warzywami
Jogurt Danon naturalny z wiśniami na dole;p
kawa jw.
Przekąska; Kinder mleczna kanapka
Obiad: krupnik z kaszy jeczmiennej z mieskiem z piersi z inDyka
Deserr; jakieś 2/3 loda twister (reszta mi spadla z patyka), herbatka z pokrzywy
Podwieczorek: wieśniak (nie lekki:P) z jabłkiem, łyżką fitteli cynamonowej i łyżką otrębów śliwkowych, kawa bezkofeinowa
Kolacja;2 kromki chleba staropolskiego, jedna z :masłem,bieluchem szczypiorkowym, druga z :masłem, poledwica z kurczat i warzywami. Herbatka rumiankowa

Jak Twoja waga?? Malo cos chyba...
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 07:16   #4788
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
W sumie to fajnie, no ale jak dla mnie to strasznie malo,... az dziw ze piszess ze tyjesz tu jest jakies 2200 kcal...

Jak Twoja waga?? Malo cos chyba...

Waga niby skoczyla,ale to przez zatrzymanie wody w organizmie.... Dzis sie zwazylam zeby zobaczyc,czy to jedzenie cos daje 40kg,czylii i tak jest wiecej niz bylo,ale chyba musze sie bardziej rozkrecic,bo robi sie co raz cieplej,a ja chce sobie kuupic sukienke:P hehe
wklejaj slowe JADŁO złociutenka i zobaczymy jak Twoje Ppppp
Stary 2009-05-17, 08:05   #4789
Annie1441
Wtajemniczenie

planowane R:

1. 3 cienkie kwadratowe kromki, szynka, 1,5 łyżki twarogu półtłustego, pół łyżeczki ramy z NNKT, pomidor, kubek mleka 2% z kakao nat.

2. jabłko, garść mieszanki studenckiej (na rowerze- mogę dokupić jogurt po drodze)

3. kapusta młoda ze skwarkami (bez tłuszczu, skwarki odsączone, wytopione itd), udko gotowane (chyba ze skórą to duża by była zbrodnia nie?? ), 2 ziemniaki z koperkiem (też chyba średnio? mogę dać ryż ewentualnie...)

4. serek wiejski zwykły, sałata
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 08:25   #4790
unusuall
Raczkowanie

moje sernikowe dzisiaj UUU ..

8 km biegu

I. Owsianka na mleku 3,2% z połową banana, słonecznikiem, orzechami, rodzynkami i dżemem.. pyszności

II. 2 kawałki (ok.50 gram kawałek) sernika cytrynowego mojej przyjaciółki - jakiś totalny fenomen, kawka z odrobiną mleka. (to tak w ramach II śniadania)

III. Rosołek z makaronem, duża marchewa. ( spora micha ), kilka żelek

IV. 2 kawałki fenomenalnego sernika, herbata zielona

V. wieśniak 100 gram z w rzodkiewkami, pomidorem, papryką, sałatą, koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem :P 2 wafle ryżowe z sałatą i szynką, 2 herbatniki.

moje pytanko : czy sernik można sobie bezkarnie wcinać skoro składa sie głownie z twarogu , jajek i cukru ? Czytałam kiedyś , że to bardzo zdrowe ciasto.. ( i pyyyyszne!)
unusuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 08:29   #4791
star15
Zakorzenienie

U:

Śn. Kromka świeżutkiego pszennego chleba z masłem, koperkiem i szczypiorkiem, jajecznica z dwóch jajek smażona na małej ilości tłuszczu, sałatka m.in. z rukoli, sałaty, kurczaka, rzepy i polana majonezem --> mummy robiła śniadanie..
IIŚn. Saszetka musli Lubelli z suszonymi bananami, truskawkami & mały jogo naturalny, kawa z mlekiem
Kilka daktyli suszonych, kawa z mlekiem
Ob. Leczo z parówką, kiełbaską, jajkiem, pieczarkami, toną warzyw i ziołami & kawałek sezamowej bagietki do zagryzienia
Pd. Porcja sałatki jak w śn., kilka daktyli suszonych
K. 4 pierożki z mięsem i podsmażaną cebulą babcinej roboty, więc tłuste ; ) + herbata

"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-05-17 o 08:30
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 09:26   #4792
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
U:

Śn. Kromka świeżutkiego pszennego chleba z masłem, koperkiem i szczypiorkiem, jajecznica z dwóch jajek smażona na małej ilości tłuszczu, sałatka m.in. z rukoli, sałaty, kurczaka, rzepy i polana majonezem --> mummy robiła śniadanie.. ładne śniadanie
IIŚn. Saszetka musli Lubelli z suszonymi bananami, truskawkami & mały jogo naturalny, kawa z mlekiem ok
Kilka daktyli suszonych, kawa z mlekiem
Ob. Leczo z parówką, kiełbaską, jajkiem, pieczarkami, toną warzyw i ziołami & kawałek sezamowej bagietki do zagryzienia też super
Pd. Porcja sałatki jak w śn., kilka daktyli suszonych
K. 4 pierożki z mięsem i podsmażaną cebulą babcinej roboty, więc tłuste ; ) + herbata fajnie

Super. Bardzo mi się podobają Twoje jadłospisy.Jest różnorodnie, zdrowo, smacznie i na luzieWięcej takich U! Tak trzymać

but I'm hungry ..

for you
Stary 2009-05-17, 11:08   #4793
deyminka
Zadomowienie

R
I. Owsianka(5lyzek platkow owsianych, pol opakowania wiesniaka lekkiego-75g, lyzka orzechow wloskich mielonych, lyzka platkow migdalow, mala pomarancza)
II. 2 kromki chleba razowego gryczanego, 2 plastry szynki z indyka, salata, pomidor, papryka
III. Filet z morszczuka 250g(obtoczony w malej ilosci maki pelnoziarnistej, usmazony na odrobinie oliwy z oliwek), salatka z pomidora, ogorka, cebulki z sosem paprykowo ziolowym na bazie oliwy z oliwek i wody
IV. Pol opakowania wiesniaka lekkiego-75g, jajko na miekko
Stary 2009-05-17, 11:13   #4794
Raymonda
Raczkowanie

Dziewczny ,sorry za offa ale nie wiem,gdzie mogę o to zapytać. Padło kiedyś takie pytanie ale szukałam i się nie doszukałam. Jestem na redukcji już dość długo i sporo schudłam . I nie chodzi tu o wode tylko rzeczywiste kg i wizualnie widać również Ale zdarza mi się wyskok z przyjaciółmi na piwo i np. tak jak wczoraj zjadłam będąc na redukcji pół pizzy i wypiłam 3 piwka z sokiem malinowym. Wiem ,że jednorazowo to nie problem,ale pewnie organizm doznaje wtedy szoku i magazynuje te dodatkowe kalorie których wcześniej nie dostawał? I przyzwyczajenie go z powrotem do redukcji trwa parę dni? Jak to jest tak od środka? Jeszcze raz sorry za off

keep walking.
Raymonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 11:37   #4795
deyminka
Zadomowienie

Cytat:
R
I. Owsianka(5lyzek platkow owsianych, pol opakowania wiesniaka lekkiego-75g, lyzka orzechow wloskich mielonych, lyzka platkow migdalow, mala pomarancza)
II. 2 kromki chleba razowego gryczanego, 2 plastry szynki z indyka, salata, pomidor, papryka
III. Filet z morszczuka 250g(obtoczony w malej ilosci maki pelnoziarnistej, usmazony na odrobinie oliwy z oliwek), salatka z pomidora, ogorka, cebulki z sosem paprykowo ziolowym na bazie oliwy z oliwek i wody
IV. Pol opakowania wiesniaka lekkiego-75g, jajko na miekko
Ajjj tej rybki to bedzie tak ok 200g moze troszke mniej
Stary 2009-05-17, 11:52   #4796
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Waga niby skoczyla,ale to przez zatrzymanie wody w organizmie.... Dzis sie zwazylam zeby zobaczyc,czy to jedzenie cos daje 40kg,czylii i tak jest wiecej niz bylo,ale chyba musze sie bardziej rozkrecic,bo robi sie co raz cieplej,a ja chce sobie kuupic sukienke:P hehe
wklejaj slowe JADŁO złociutenka i zobaczymy jak Twoje Ppppp

ja mam tylko wieeeelki brzuch i ogrooomne zaparcia

wczorajsze P

sn; activia sliwkowa, 5 sliwek suszonych, fuura bakalii, jablko

2 sn; rogal maslany posmarowany maslem z serem zoltym z pomidorem

nestea

ob; 2 big kawaly pizzy z cebula serem i parowkami (jeszcze jaaks zielenina tam byla) z sosem meksykanskim
d; 2 galy lodow (bakalie i kokos) z posypka orzechowa

p; 2 wafle ryzowe z dzemem, banan

ko; jogurt toffi z twarogiem, bakaliami i sliwkami

i jak?
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 11:53   #4797
fucia
Raczkowanie

Moja dzisiejsza Redukcja.
I. 3 kromki chleba razowego z serkiem,sałatą,ogórkiem
II. jabłko
III.
Rosoł z makaronem, duża marchewka [spory talerz]
IV. Jogurt naturalny , wafel ryżowy z dżemem
V. Wieśniak z pomidorem,ogórkiem, sałatą
Stary 2009-05-17, 12:13   #4798
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
R

Sniadanie; owsianka(4 lyzki owsianki, lyzka otrębow orkiszowych, lyzeczka xenei blonnik, jablko cynamon, 5 kosteczek suszonych ananasów+ polowa serka homo naturalnego)
1h twistera
IISniadanie; 2 kanapki z pelnozairnistym z siemieniem lnianym ( jedna z 2 plasterkami poledwicy z idyka, salata, papryka, ogórkiem, maselkiem druga z twarogiem mieszanym z rozniecionym czosnkiem, salata pomidor) kiwi + kawalek arbuza
8 dzien a6w
Obiad; Gulasz meksykanski w green wayu (proteina sojowa gotowana z warzywami, kasza gryczana, jakies surówki i kielki)+ koktajl z jogurtu naturalnego i truskawekk
Podwieczorek; druga polowa serka homo garsc orzechów (migdaly+wloskie) + polowa kalarepki
Kolacja; Wiesniak z rzodkiewka i pomidorem

up
Stary 2009-05-17, 14:59   #4799
Gipsy
Raczkowanie

Dzisiejsze U
Proszę o ocenę, to dla mnie bardzo ważne, wychodze z ed (tak muszę sama przed sobą się do tego przyznać). Staram się jak mogę bo wiem, że nie mogę już schudnąć ale wyrzuty sumienia nie dają mi żyć. Proszę powiedzcie co o tym myśliscie:

Ś: dwie kromki orkiszowego, jajecznica z dwóch jajek z plastrem szynki, pomidor
IIś: kromka jw z pasztetem sojowym, pół ogórka, jabłko
O: 80g ryżu brązowego, z kawałkami kurczaka, chińskimi warzywami i 2 łyżkami sosu słodko kwaśnego
P: 20 orzechów nerkowca (wciąż nie mogę przestać ich liczyć)
K: Kromka orkiszowego z masłem, plastrem szynki i sałaty, serek wiejski lekki, pół ogórka
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 15:26   #4800
naughtyprincess
Raczkowanie

Dzisiejsze U
Proszę o ocenę, to dla mnie bardzo ważne, wychodze z ed (tak muszę sama przed sobą się do tego przyznać). Staram się jak mogę bo wiem, że nie mogę już schudnąć ale wyrzuty sumienia nie dają mi żyć. Proszę powiedzcie co o tym myśliscie:

Ś: dwie kromki orkiszowego, jajecznica z dwóch jajek z plastrem szynki, pomidor ok.mogłas dodac jakies warzywa ;p
IIś: kromka jw z pasztetem sojowym, pół ogórka, jabłko ok
O: 80g ryżu brązowego, z kawałkami kurczaka, chińskimi warzywami i 2 łyżkami sosu słodko kwaśnego ok
P: 20 orzechów nerkowca (wciąż nie mogę przestać ich liczyć) zamknij oczy wez ich dużo wsadz do buzi i zjedz . ;p
K: Kromka orkiszowego z masłem, plastrem szynki i sałaty, serek wiejski lekki, pół ogórka dlaczego lekki ?
moje pierwsze pytanie : ile ważysz ? ile masz wzrostu ?
moje 2 pyt. : dlaczego jesteś na U a nie na P ?

co do jadłospisu jest ok. ale staraj sie go urozmaicać bo ci się znudzi i wrocisz do ED.
trzymam za ciebie kciuki

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
ja mam tylko wieeeelki brzuch i ogrooomne zaparcia

wczorajsze P

sn; activia sliwkowa, 5 sliwek suszonych, fuura bakalii, jablko ok.

2 sn; rogal maslany posmarowany maslem z serem zoltym z pomidorem mmmm pycha !

nestea

ob; 2 big kawaly pizzy z cebula serem i parowkami (jeszcze jaaks zielenina tam byla) z sosem meksykanskim ok dobrze , ze ta zielenina była xd
d; 2 galy lodow (bakalie i kokos) z posypka orzechowa mmm

p; 2 wafle ryzowe z dzemem, banan

ko; jogurt toffi z twarogiem, bakaliami i sliwkami daaaaj mi ten jogurt !

i jak?
jak dla mnie cud miód i orzeszki pYcHa !
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości