|
|
#1831 |
|
Organizatorka
|
Dot.: Praca jako au-pair
kasia też jesteś baranem?
|
#1832 |
|
Konto usunięte
|
moj lot 671,79 PLN
![]() ![]()
|
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem na zachodzie Niemiec.
Daleko jak daleko, ale przy locie samolotem sie tego nie odczuwa. Chociaz dla mnie nawet te niecale dwie godziny ( ktore potem zrobily sie ' cale ', ale mniejsza o to ) to za duzo, bo nienawidze latac, a widoki nadal mnie do tego nie przekonuja.
|
|
|
|
#1834 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem o co z tymi smsami chodzi;/
dupa |
|
|
|
#1835 |
|
Organizatorka
|
Kachaaa, a moze napisz jej maila, czy cos masz zrobic w zwiazku z tymi smsami, czy to tylko tak informacyjnie...
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
napisalam jej smsa, chyba skoro mialabym cos z tym zrobic to cby napisala mi co i jak
![]() wiec widocznie nic
|
|
|
|
#1837 |
|
Konto usunięte
|
Ok przeczytałam jakieś 80 % z tego wątku i postanowiłam napisać.
Ja rodzinki szukałam na aupair-world.net miałam dużo negatywnych jak i pozytywnych odpowiedzi. Miałam momenty załamanie ( typu o boże dlaczego nikt mnie nie chce, coś ze mną nie tak?) tudzież nie poddałam się i w końcu EUREKA znalazłam fajną rodzinkę w Londynie( moje marzenie) okolice Clapham Common. Hostka bardzo miła jest w ciąży i ma dwójkę małych dzieci( chłopiec Crispin 3 latka i Jasmine 5) w sumie moje praca dotyczy zabawy z dwójką dzieci kiedy ona będzie opiekować się nowo-narodzonym-chłopczykiem, moje kieszonkowe to 80 funtów . Wyjazd mam 2 czerwca z Wrocławia o 21.30 lece Ryanairem(wiadomo najtaniej) potem sama musze dostać się na Victoria Train Station i wziąśc taksówke) za którą oni zapłacą) do ich domu, moje jedyna obawa to to czy dam rade w nocy poruszać sie sama samiuteńka po Londynie ? Ktoś może ma jakieś rady? |
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Ale naprodukowalyscie postow dziewczyny!
![]() Aerith trzymalam za ciebie kciuki i bardzo sie ciesze! ![]() A co do rodzin, ktore nie wrzucaja swojego zdjecia- nie skreslajcie ich tak odrazu!Moja tez nie miala a nie sa oszustami (raczej:P)i uwazam (mam nadzieje ),ze swietnie trafilam![]() Tak jak wspominaly dziewczyny- wazne jest to aby pojawily sie zdjecia w dalszej korespondencji, na poczatku nie ma to wiekszego znaczenia moim zdaniem.. Roux napisz o co chodzi bo ciekawa jestem
|
|
|
|
#1839 | |
|
Organizatorka
|
[1=9eb70f13b80b3c926ce4d60 d87c082c5cc5bba8c_6837957 1d3771;12341669]Ok przeczytałam jakieś 80 % z tego wątku i postanowiłam napisać.
Ja rodzinki szukałam na aupair-world.net miałam dużo negatywnych jak i pozytywnych odpowiedzi. Miałam momenty załamanie ( typu o boże dlaczego nikt mnie nie chce, coś ze mną nie tak?) tudzież nie poddałam się i w końcu EUREKA znalazłam fajną rodzinkę w Londynie( moje marzenie) okolice Clapham Common. Hostka bardzo miła jest w ciąży i ma dwójkę małych dzieci( chłopiec Crispin 3 latka i Jasmine 5) w sumie moje praca dotyczy zabawy z dwójką dzieci kiedy ona będzie opiekować się nowo-narodzonym-chłopczykiem, moje kieszonkowe to 80 funtów . Wyjazd mam 2 czerwca z Wrocławia o 21.30 lece Ryanairem(wiadomo najtaniej) potem sama musze dostać się na Victoria Train Station i wziąśc taksówke) za którą oni zapłacą) do ich domu, moje jedyna obawa to to czy dam rade w nocy poruszać sie sama samiuteńka po Londynie ? Ktoś może ma jakieś rady?[/quote] ja mam podobnie... lece do Paryza na lotnisko CDG [roissy] i stamtad msuze wziac taksowke do domu jej rodzicow a 3 lipca musze wziac TGV i do niej do Beziers... ja napisze adresy na karteczce i dam taksowkarzowi tak sobie to wymyslilam, ale jak wyjdzie to sie okaze w praniu;DCytat:
ciesze sioe bardzo !!A co do zdjecia na profilach, to tez bym nie skreslala od razu. Teraz jak szukalam tego nieszczesnego adresu mojej hostki, to weszlam na aupairworld, no i jedna z rodzin, ktora pozytywnie odpowiedziala teraz ma fotke i to member cos tam. Wczesniej, gdy mi pozytywnie odpowiadala nie miala ani tego, ani tego wiec spokojnie
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-17 o 15:57 |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Konto usunięte
|
[1=9eb70f13b80b3c926ce4d60 d87c082c5cc5bba8c_6837957 1d3771;12341669]Ok przeczytałam jakieś 80 % z tego wątku i postanowiłam napisać.
Ja rodzinki szukałam na aupair-world.net miałam dużo negatywnych jak i pozytywnych odpowiedzi. Miałam momenty załamanie ( typu o boże dlaczego nikt mnie nie chce, coś ze mną nie tak?) tudzież nie poddałam się i w końcu EUREKA znalazłam fajną rodzinkę w Londynie( moje marzenie) okolice Clapham Common. Hostka bardzo miła jest w ciąży i ma dwójkę małych dzieci( chłopiec Crispin 3 latka i Jasmine 5) w sumie moje praca dotyczy zabawy z dwójką dzieci kiedy ona będzie opiekować się nowo-narodzonym-chłopczykiem, moje kieszonkowe to 80 funtów . Wyjazd mam 2 czerwca z Wrocławia o 21.30 lece Ryanairem(wiadomo najtaniej) potem sama musze dostać się na Victoria Train Station i wziąśc taksówke) za którą oni zapłacą) do ich domu, moje jedyna obawa to to czy dam rade w nocy poruszać sie sama samiuteńka po Londynie ? Ktoś może ma jakieś rady?[/quote] czytalas a nie pisalas nieladnie oj ja tu nie pomogę bo ja lecę o 15.55 czyli tam bede o 16.55 ich czasu no i przyjadą po mnie do kiedy bedziessz w Londynie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() Roux tez jestem ciekawa ale jak nie chce zapeszac to powie nam w swoim czasie ![]() kiedy lecisz nowinka? jakimi liniami? ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- co do tych smsow to http://www.ryanair.com/site/PL/faqs....=pnr&quest=sms tu cos pisze wiec to tylko potwierdzenie chyba wiec nic takiego
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Konto usunięte
|
Bo ja niedoświadczona na wizażu( patrz ilość postów)
wracam 27.09 na studia( pielęgniarstwo) we Wrocku
|
|
|
|
#1842 |
|
Konto usunięte
|
aha
![]() ja do wyjazdu to chyba z 8000 postow bede miec juz |
|
|
|
#1843 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś myślał o spotkaniu się w Londynie? tak żeby było raźniej?
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Cu. Kinia a jak z językiem? Bo mi tata jako kontrargument powiedział, ze jak trafię do Bawarii, czy gdzieś tam, to jak będą mówić do mnie z naleciałościami to się nic nie nauczę. Bo to nie będzie Hochdeutsch.
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
No ja to jestem baran i byk
zalezy od nastroju ![]() [1=9eb70f13b80b3c926ce4d60 d87c082c5cc5bba8c_6837957 1d3771;12341669]Ok przeczytałam jakieś 80 % z tego wątku i postanowiłam napisać. Ja rodzinki szukałam na aupair-world.net miałam dużo negatywnych jak i pozytywnych odpowiedzi. Miałam momenty załamanie ( typu o boże dlaczego nikt mnie nie chce, coś ze mną nie tak?) tudzież nie poddałam się i w końcu EUREKA znalazłam fajną rodzinkę w Londynie( moje marzenie) okolice Clapham Common. Hostka bardzo miła jest w ciąży i ma dwójkę małych dzieci( chłopiec Crispin 3 latka i Jasmine 5) w sumie moje praca dotyczy zabawy z dwójką dzieci kiedy ona będzie opiekować się nowo-narodzonym-chłopczykiem, moje kieszonkowe to 80 funtów . Wyjazd mam 2 czerwca z Wrocławia o 21.30 lece Ryanairem(wiadomo najtaniej) potem sama musze dostać się na Victoria Train Station i wziąśc taksówke) za którą oni zapłacą) do ich domu, moje jedyna obawa to to czy dam rade w nocy poruszać sie sama samiuteńka po Londynie ? Ktoś może ma jakieś rady?[/QUOTE] To jest po drugiej stronie rzeki, raczej blizej Kasi (tej drugiej ) Na jakie lotnisko przylatujesz?Znajac ciebie bedzie wiecej
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
kasia_no87 a Ty jesteś au pair w Londynie czy mieszkasz tam na stałe
?
|
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycha, Bawaria to Bawaria, nas tam nie ma, wiec ja sie nie martwie.
W ogole nie znalam niemieckiego przed przyjazdem, wiec totalnie mi to wisialo. Nauczysz sie ZAWSZE, chociazby od samego sluchania w telewizji, w radio. Ale mowie, ja nie jestem w Bawarii, nalecialosci nie slysze, ten niemiecki ma dla mnie brzmienie czysto niemieckie. Nie zwracam na to w ogole uwagi. |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, (mam pytanie jak przeważnie zresztą) jak chcę na wyspy tzn brytyjskie oczywiście
to muszę mieć koniecznie paszport? mój jest juz o kilka lat przeterminowany, mam nadzieję, że dowód wystarczy i nie okaże się, że brak paszportu bedzie jakąs przeszkodą...
|
#1849 |
|
Organizatorka
|
wlasciwie to ja tez paszportu nie mam... tzn mam, ale rok przeterminowany
mam tylko dowod... ale chyba do francji to starczy...
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze, czy to nie zalezy od linii lotniczych czy potrzebny jest paszport czy nie?
|
|
#1851 |
|
Organizatorka
|
nie, chyba go nie biore. no bo i na co
ja wsumie na smierc zapomnialam o istnieniu paszportow... i tak teraz nieco zwatpilam, czy trzeba czy nie
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No raczej jak samolotem to trzeba paszport. Ale tez chyba wlasnie zalezy od lini, ja bym bez paszportu nie ryzykowala.
|
|
#1853 |
|
Organizatorka
|
o kurcze... to teraz jetsem ciekawa, gdzie ja go w ogole mam
ale czytam wlasnie, ze nie musi byc wazny paszport...cieakwe czy to prawda? edit - do francji pisza wszedzie, ze nie potrzebuje paszportu, bo to UE w koncu...
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-17 o 17:06 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba nic nie bedzie z mojego aupairowania... Raczej nie zdąze wyrobic tak szybko paszportu...
Ile właściwie wyrabia sie paszport? ![]() a właściwie to wszyscy mówią o otwartych granicach, unii europejskiej, strefie szengen
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-05-17 o 17:03 |
|
|
|
#1855 |
|
Konto usunięte
|
na Stansted będe około 23.30
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9eb70f13b80b3c926ce4d60 d87c082c5cc5bba8c_6837957 1d3771;12342802]na Stansted będe około 23.30[/QUOTE]
sanrioo tez bedzie na stansted zapytaj ja jak jedzie z tamtad na victorie. chyba jakims autobusem.
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy tak piszecie o takich wątpliwościach to się zaczynam zastanawiać czy do Niemiec na dowód się dostanę
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
to jesli chodzi o paszport/ dowód dot. wyjazd do UK
Although EEA (European Economic Area) and Swiss nationals are not included in Youth Mobility Scheme they are free to go to the UK to take au pair placements. They only need a valid passport or identity card to enter the country. Official information from the IND Home Office website: „From 1 January 2007 Bulgarian and Romanian nationals will not require an entry clearance to reside legally in the UK. Bulgarians and Romanians wanting to work in the UK will need to obtain an accession worker card before starting any employment. Information about living and working in the UK is available from the Working in the UK website.“ Nationals of the Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Slovakia or Slovenia need to register under the Worker Registration Scheme. Co to jest własciwie to Worker Registration Scheme?
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-05-17 o 17:14 |
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już będę tam cała i zdrowa i się nie zgubię to będziemy mogły iść na zakupy i będziesz mogła mi coś ciekawego pokazać jeśli zechcesz oczywiście ![]() ja bez paszportu też bym nie jechała dobrze że mam ważny jeszcze rok ![]() ja jadę autobusem national express mają stronę internetową i na Victorie kosztuje chyba 10 albo 8Ł bilet. |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
do niemiec tak, bo tam pewnie pojedziesz jakims autokarem, a wiem, ze w nich nie sprawdzają paszportów
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

ciesze sioe bardzo !!