![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
kitek
szczerze to głupia sytuacja. chyba wszystko zależy czy aż tak bardzo wam zależy na tym gościu. ewentualnie jeśli masz tak napięty plan, możecie na przykład po pracy się z nim spotkać w kafejce na kawie, [tam na pewno was nie bedzie zatrzymywał] i łatwo bedzie sie wyrwać do następnych spraw... sama nie wiem co bym zrobiła bo ja też się prosić nie lubię [ktoś nie chce iść to się płaszczyć nie będę], ale moja mama mówi, że mam siedziec cicho przed weselem, a potem to się mogę pokłócić z kim mi się zwynie podoba ![]()
#2222 |
Rozeznanie
|
Mnie w sumie tak na nim nie zależy
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no mowie wam koszmar.. jezcze drugi weekend tam no i zostana tylko moi znajomi i 2 pary. odemnie z rodziny najblizszej ale to bedzie przyjemnosc - zadnego zmuszania do czgo kolwiek i wogole na luzie.. ehhh odechcialo mi sie wszystkiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2225 |
Rozeznanie
|
Moniqa84
Myśmy byli u jednego gościa. Dobrze wie, ze my ( i tu uwaga, będzie SZOK) jesteśmy niepijący i częstuje nas wódą. Ja odmówiłam, wymyśliłam, że biorę leki i nie mogę, a mąż kieruje. To zaś było, oj szkoda, że nie mam prawa jazdy, biedny ten marian, bo se nawet wypić nie może. I takie gadki. A mnie już brało ze wściekłości. No i obraza, żeśmy nie wypili. Wkurzające to jest jak ktoś usilnie namawia, a wie, że nie pijemy. Wogóle to ten osobnik taki, że zaraz drugiemu życie układa. A nie pijemy bo: mnie nie smakuje alkohol (czasami - czytaj raz na rok to lampka wina/szampana, albo trochę likieru). A mąż nie pije bo też mu nie smakuje, poza tym napatrzył się dość na swojego starego - alkoholika. Nawet pani z restauracji się zdziwiła, jak jej powiedziałam, że zamiast szampana ma mi wlać do kieliszka piccolo (z drugiej strony jak mam pic biedronkowego sikacza to wolę już wypic te piccolo, a do domu se kupic szampana z prawdziwego zdarzenia, bo jak już mam coś wypic, to to musi miec smak). Zawsze na imprezach się dziwą, że nic nie pijemy a sie swietnie bawimy (pwnie się zastanawiają co bierzemy).
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Przyczajenie
|
Witam.Polecam Prime w Gołkowicach-niestety na ten rok tylko ostatnia sobota pazdziernika tel.507-146-603
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
też miałam takie odczucia u rodziny narzeczonego ostatnio :/ kuzynka nawet nie zajrzała do zaproszenia tylko położyła na boku na szafce, potem sie jej mąż pofatygował i otwarł... :/
#2228 |
Raczkowanie
|
witam
Jezeli chodzi o dzieci w Kosciele na slubie to uwazam ze jak sie kogos zaprasza na slub z dziecmi powinno sie byc przygotowanym na to ze dziecko w Kosciele sie nudzi i albo bedzie marudzilo badz tez spacerowalo po Kosciele.Nie wiem do jakiego Wy chodzicie Kosciola ale u nas ksiadz pozwala na wchodzenie dzieciom nawet na podest oltarza.A na placzace dziecko nie zwraca uwagi gdyz kazdy modli sie jak potrafi. Po co ma ktos isc na samo wesele skoro nie moze wejsc do Kosciola bo dziecko mu zacznie plakac chyba wazniejsza jest przysiega Mlodych niz wyzerka na sali
#2229 | |||||||
Zadomowienie
|
Oki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zrozumiałabym jakby powiedział, że jest człowiekiem starej daty i Was bardzo lubi i szanuje, że przyjmuje zaproszenie, ale żebyście wpadli kiedyś na kawę to pogadamy i obgadacie szczegóły, bo np. nie wie co wam sprezentować. Ale oddawać zaproszenie i żądać, abyście się pojawili razem, bo on ma taki kaprys? Cytat:
![]() Co do zapraszania to słyszałam, że są ciastka i kawusie, ale o alkoholu to nie wiedziałam. Dobrze, że tylko w trzy miejsca musze iść na zaprasznaie, a reszta idzie pocztą ![]() Cytat:
Jak nie pijecie to ok, Wasza sprawa i nic nikomu do tego, tylko właśnie dobijają mnie tacy ludzie, co to im powiedzenie dziękuję nie piję jest obce i patrzą sie na ciebi ejakbyś się z księżyca urwała. Wkurza mnie zmuszanie albo tłumaczenie dlaczego nie piję i próba złamania. Normalnie ja to sie zawsze okoniem stawiam i mówię, że przecież tobie nie każę nie pić, to Ty mi nie każ pić i już ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2231 |
Rozeznanie
|
W tej kwestii zgadzam się w 100% z LadySith.
A jak goście chcą być koniecznie na mszy, to mogą wynająć opiekunkę do dziecka/podrzucić babci na czas mszy. To nie jest fajne, jak młodzi składają przysięgę a dziecko ryczy w niebogłosy i każdy patrzy na dziecko i je chcąc nie chcąc słyszy a nie na młodych. A potem i tak będą musieli wyjśc z dzieckiem przed kościół. Poza tym może do kościoła przyjść jedna osoba, a druga być z dzieckiem i czekać pod kościołem. Co z tego, ze przyjdą na ślub, jak cały czas muszą pilnować dziecko, co z tego wyniosą? Co wyniesie z tego dziecko? Co z modlitwą, skupieniem? Ja osobiście z maleńkim dzieckiem do kościoła bym nie szła, bo ww mszy nie o to chodzi, żeby biegać za dzieckiem, uspokajać go, ostatecznie wychodzić z nim na zewnątrz i zwracać na siebie uwagę wszystkich obecnych. I co z tego wyniesie rodzic, który pół, albo większość mszy przesiedzi na podwórku uciszając dziecko? I cieszę się, ze u mnei w kościele takich maluchów nei będzie, chyba, że tak jak pisałam, znajomi, których nei zapraszamy, mogą sobie przyjśc ze swoim dzieckiem do kościoła. A gdyby w rodzinie byli takie małe osobniki, to bym się zapytała wprost, jak to sobie wyobrażają na mszy?
#2232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
naszczescie prawie wszyscy dojezdzaja i dzieci nie biora ze wzgledu na to ze musieli by wczesniej wracac bo sala nie ma hotelu ![]() ![]() a wlasnie stosujecie jakies odchudzacze? jak linea albo cos bo schudlam a teraz stoje w miejscu i sie denerwuje bo juz niewiele czasu zostalo a jeszcze mam okropny zapier.. z projektami i nie wyrabiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mysle ze kazdy rodzic wychodzac z dzieckiem na msze bierze pod uwage to ze dziecko moze zaczac jak to ujelas ryczy w nieboglosy.W takiej sytuacji nikt o zdrowych zmzslach nie zostaje z tym dzieckiem w Kosciele zeby zagluszaloksiedza czy modlitwe tylko wychodzi na zewnatrz ![]() Ja nie mam komu zostawic wkrotce 2 letniej corki bo jestem sama a opiekunce nie podarowalabym mojego najwiekszego skarbu na swiecie ![]() Lady rozumie ze Ty do Kosciola z dzieckiem nie bedziesz chodzila??
Jestesmy razem od 14.08.05 ![]() Narodziny Laury 21.07.07 ![]() Zareczylismy sie 24.01. 09 ![]() Slub 1.08.09 ![]() Fasolka 15.05.12 ![]() Edytowane przez anialaura Czas edycji: 2009-05-19 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obie wiemy, że mi i Kitkowi chodzi o te skrajne sytuacje które zostały wyżej opisane (a nie o każde dziecko w kościele) Zresztą ja wyraziłam swoje zdanie, Ty masz prawo do swojego i tyle [do tego przecież służy forum]. Nikt nikogo przecież nie namawia do zmiany swojej postawy
![]() |
#2235 |
Rozeznanie
|
Ja akurat nie zamierzam chodzić do kościoła z dzieckiem do 2 a nawet 3 lat, bo nie widzę takiej potrzeby. Co dziecko z tego wyniesie? Wg mnie jest za małe, żeby zrozumiało o co chodzi we mszy św.
A jak się trafią jakieś uroczystości to jedno z nas pójdzie do kościoła a drugie zostanie z dzieckiem. Religia dal dzieci zaczyna się dopiero gdy mają 5 lat, więc 3 lata to odpowiedni wiek, żeby wprowadzać dziecko w "życie kościoła". Moja szwagierka też nie chodziła z maleńkimi dziećmi do kościoła, a znajoma do teraz chodzi od czasu do czasu (choć dziecko ma już 6 lat) bo chłopaczek ma ADHD. Takie jest moje zdanie w tej kwestii. Poza tym, tak jak wspomniała LadySith, nie każde dziecko jest takie samo. Jedne siedzą spokojnie, a inne płaczą bo się nudzą. Każdy wie, jak się jego dziecko zachowuje, więc powinien wiedzieć czy wypada z nim iść do kościoła czy nie. Mniejszym wstydem byłoby dla mnie iśc na samo wesele, niż isc z "niegrzecznym" dzieckeim do koscioła, żeby oczy wszystkich były zwrócone na dziecko, niż na młodą parę. Dla niektórych to jest powód do dumy, że jego dziecko zwraca na siebie uwagę. Ciekawe, jak tak każdy broni tych dzieci, jakby sie czuł, gdy będzie mówił przysięgę a z tyłu będzie słychac zagłuszający płacz dziecka.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-05-19 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny widzę, że temat dzieci w kościele nieźle Wami poruszył
![]() Każda ma swoje zdanie i ma do tego święte prawo. To czy nam dzieci przeszkadzają czy nie to już indywidualna sprawa każdej z nas. Wiadomo dzieci są słodkie dopóki nie zaczną marudzić, ale to przecież nie ich wina, że nie rozumieją jeszcze, nie są świadome gdzie się znajdują i co mogą. Wszystko w rękach rodziców, którzy zabiorą swoje dzieci na nasze śluby. Wiadomo dzieci są nieprzewidywalne, ale niektórzy dorośli też są bez wyobraźni. No dobra koniec tematu, bo jeszcze się pokłócimy, jakbyśmy mało mialy zmartwień na głowach ![]() Lepiej zacznijmy inny temat. moniqa się pytała o odchudzacze ![]() ![]()
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam plan się odchudzić i zapuścić włosy i z obu wyjdzie chyba zonk ;p ale z brakiem welonu się już pogodziłam ;p a co do odchudzania to mój unieść mnie umie i przez próg przeniesie więc nie ma aż takiego stresu ;p (ale tak czy siak kilosów trochę za dużo jest ![]()
![]() |
#2238 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aha dziewczyny mam w zaproszeniu takie zdanie, że stanie się to wtedy i wtedy w obliczu władzy duchownej i zaproszonych gości, tam i tam "gdy kuranty ogłoszą Angelus Dominus o 12.00 godzinie". No i tak sobie siedzę i myślę i wymyśliłam, że u nas na wieży kościelnej nie ma kurantów, tylko dzwony ![]() ![]() ![]() ![]() A no i jeszcze mogę w końcu Wam pokazać moją salę. Pierwsze zdjęcie to stan na grudzień zeszłego roku. Teraz jak wygląda to pokazuję zdjęcie drugie zrobione w sobotę. Po prawej stronie właśnie obkładają drugą wieżę kamieniem, no i są inne okna (okrągłe, a nie te paskudne prostokątne). Jeszcze mają robić za sala parking dla autek i będzie git ![]()
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-05-19 o 12:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Rozeznanie
|
SSR
Ładna sala. Ja zostawiłam te "kuranty", nie można wszystkiego brać dosłownie. A kto się będzie zastanawiał, że na zaproszeniu były kuranty, a w kościele są dzwony. Większość to już dawno do ślubu zapomni co było na zaproszeniu wypisane.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
ssr ładny pałacyk
#2241 |
Wtajemniczenie
|
SSR bardzo ładna sala
![]() A my z TŻ wybraliśmy w końcu piosenkę na pierwszy taniec ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2009-05-19 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Rozeznanie
|
My na pierwszy taniec (walc angielski) mieliśmy już wybraną piosenkę Elvisa Presleya, ale jakiś czas temu spodobała nam się inna i raczej już ta zostanie: John Conlee: Lady lay down.
Mam pytanie. Czy któraś z Was zaprasza księdza na obiad?
#2243 |
Zakorzenienie
|
u mnie nie ma takiego zwyczaju, ale moj szef [z Przyjaźni] jak żenił córki kilka lat temu, to zapraszał
a ten Twój utworek extra ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-05-19 o 16:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jeden problem mamy z głowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2245 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i jeszcze o odchudzaniu mialo byc ![]() ![]() ![]() Ale pisze na innym forum to tam dziewczyny przetestowaly diete Kopenhadzka i sobie ja chwala ![]() ![]()
Jestesmy razem od 14.08.05 ![]() Narodziny Laury 21.07.07 ![]() Zareczylismy sie 24.01. 09 ![]() Slub 1.08.09 ![]() Fasolka 15.05.12 ![]() Edytowane przez anialaura Czas edycji: 2009-05-19 o 17:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.