Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 20:49   #271
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Hm, ale na np. 73 cm pod biustem nie weżmiesz 75tki (jak wynika z tabeli). Po prostu sprawdz swoje wymiary dla takiego rozmiaru pod jaki chcesz nosić, a nie jaki ci narzucają.
Z tego co widzę to nie mieszczę się w ich rozmiarówce.

rozwiałaś moje wszystkie wątpliwości, dziękuję bardzo
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 20:52   #272
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam!
Do mnie dotarło dzisiaj zamówienie z dopasowanej. CK Portia 65 F i Panache Tango Plunge 65 FF. No i zobaczcie same. Na początku CK było ok, a tango myślałam że oddam, ale już sama nie wiem. Potrzebuję czegoś białego na lato, a jesli odddam to to już nie będę miała czasu żeby coś innego zamówic... a CK mi się podoba.
Nie krzyczcie tylko- bo ja nowa właściwie- ale wg. mnie tak jak wczesniej dziewczyny już napisały- o rozmiar większe byłyby lepsze Poza tym mi sie bardziej w Portii podobasz- mierzyłam ja ale mi sie te tasiemki wbijały w piersi A taka ładna...
Poza tym piękne piersi

Upatrzyłam coś takiego. Myslicie, że warto? Dobre są w ogóle tego typu staniki np. do wydekoltowanych bluzek?
http://www.figleaves.com/uk/product....-p644395-front

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 21:11   #273
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzięki dziewczyny za rady, chyba rzeczywiście postaram sie wymienić na większe. Mam nadzieję że w ciągu tygodnia się uda, bo jak nie to zostanę w jednym staniku na całe wakacje :/

no i ehhh, WhiteInnocent, dziękuję za "piękne piersi", niestety to mój kompleks zawsze był, no i do tej pory mam mieszane uczucia, chociaż co kolejny dobrze dobrany stanik to lepiej, więc jak kiedyś kupię maskaradkę, to będę z nich dumna
Stary 2009-05-21, 21:45   #274
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:

Ja teraz mam tragedię stanikową i tak mnie korci zajrzeć u mnie do sklepu, a przechodzę niedaleko codziennie! Tylko jak wejdę to pewno coś kupię i znów trzeba będzie zbierać na Effuniaki.

No zadzwoń koniecznie. Bo to przesada, żeby tak ignorować klienta....
a ja właśnie się zastanawiam czy nie sprzedać jednego effuniaka mam 2, ale chodze na razie w 1 ... i dzisiaj zauważyłam że bułkuje!
a pozatym kolorystycznie średnio mi pasuje, więc chyba pójdzie na sprzedaż jednak ;/ a skoro niebawem ma być sklep to bym mogła kupić czarny, albo beżowy i większy rozmiar ... tylko czy aby na pewno go otworzą
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 21:52   #275
Antii89
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12410919]a ja właśnie się zastanawiam czy nie sprzedać jednego effuniaka mam 2, ale chodze na razie w 1 ... i dzisiaj zauważyłam że bułkuje!
a pozatym kolorystycznie średnio mi pasuje, więc chyba pójdzie na sprzedaż jednak ;/ a skoro niebawem ma być sklep to bym mogła kupić czarny, albo beżowy i większy rozmiar ... tylko czy aby na pewno go otworzą [/QUOTE]

No właśnie, bo oni obiecują obiecują i ciągle nic...
Stary 2009-05-21, 22:21   #276
evelinek_r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nivalis Pokaż wiadomość

Kurcze, bardzo chciałabym zobaczyć jak się Verona układa, nie masz zupełnie skąd wziąć aparatu? A wzięłaś wersję plunge czy balconette?
Wzięłam balconette, bo tylko taka była Właśnie problem w tym, że mam tylko marny aparat w telefonie, ale jutro popróbuję, a nuż będzie coś widać.

WhiteInnocent, CK Princess się nie wbija, bo nie ma tej tasiemki.
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 22:32   #277
kasiek87
Kokon pro

a ja sie dalej zastanawiam czy kupic regency myslicie ze warto?

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 00:10   #278
*magda
Przyczajenie

hej
zglasza sie nowa uczennica. lat 33 i biust pieknie plaski czyli go prawie brak. pod biustem 81 w biuscie 94 a w brafitter rozmiar 75 D. jak to mozliwe? juz sie przyzwyczailam do puszupow ale w rozmiarze 75B. jakie staniki zaczac mierzyc by faktycznie byly wygodne, miseczki nie za duze i nie wypchane? pomocy bo idzie kolejne lato a ja znow w puszach...
nawet te pusze 75B nie sa tak dokladnie wypelnione a co dopiero staniki miekkie...
help
*magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 00:29   #279
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *magda Pokaż wiadomość
hej
zglasza sie nowa uczennica. lat 33 i biust pieknie plaski czyli go prawie brak. pod biustem 81 w biuscie 94 a w brafitter rozmiar 75 D. jak to mozliwe? juz sie przyzwyczailam do puszupow ale w rozmiarze 75B. jakie staniki zaczac mierzyc by faktycznie byly wygodne, miseczki nie za duze i nie wypchane? pomocy bo idzie kolejne lato a ja znow w puszach...
nawet te pusze 75B nie sa tak dokladnie wypelnione a co dopiero staniki miekkie...
help
ja bym obstawiała 70E, to dość łatwo dostępny rozmiar. ale najpierw załóż to zwoje 75B, pochyl się, zgarnij caaaałe ciałko do miski i zobacz, czy nie jest ona za mała. uwaga - możesz się zdziwić to już było pewnie linknięte 150 razy, ale warto powtórzyć http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

kasiek87 jak tak bardzo chcesz, to możesz mi kupić regency, jest cudny, gdybym tylko miała za dużo wolnej gotówki, ale wiesz, nie obrażę się

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 06:46   #280
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12410919]a ja właśnie się zastanawiam czy nie sprzedać jednego effuniaka mam 2, ale chodze na razie w 1 ... i dzisiaj zauważyłam że bułkuje!
a pozatym kolorystycznie średnio mi pasuje, więc chyba pójdzie na sprzedaż jednak ;/ a skoro niebawem ma być sklep to bym mogła kupić czarny, albo beżowy i większy rozmiar ... tylko czy aby na pewno go otworzą [/quote]

A jaki rozmiar?
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 07:28   #281
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
a ja sie dalej zastanawiam czy kupic regency myslicie ze warto?
wg mnie to cudny stanik

Cytat:
Napisane przez *magda Pokaż wiadomość
hej
help
a czy w tym 75B Ci obwód nie podjeżdza? jeżeli ruszasz rękoma to piersi nie uciekają, nie musisz się poprawiać?
Na pewno musisz dobrze wygarnąć biust z boków ale 75D np to popularny rozmiar i dostaniesz raczej w większości sklepów ... przejdź się po prostu i próbuj.
Przy przymiarce mozesz podskoczyc troche, zobaczyc czy dobrze trzyma, powyginać się , jeżeli wszystko zostaje na miejscu to jest ok

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
A jaki rozmiar?
70F (coś wg mnie pomiędzy 65FF/65G)
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:24   #282
megan_77
Rozeznanie

imp18 a mogłabyś wkleić zdjęcia Twojego Effuniaka, w jakim jest kolorze?
Jaki Ty obecnie nosisz rozmiar w brytyjskiej rozmiarówce, że ten Ci bułkuje?
Ja też nie mogę się doczekać otwarcia sklepu z Effuniakiami
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:44   #283
Konto usunięte

właśnie wystawiłam go na giełde (z nadzieją, że jednak otwarcie się nie przeciągnie za bardzo )
a ja nosze 30G (73/95 .. miesiąc temu było 94 i był ok .. albo przynajmniej tak mi się wydawało (i Ewie która sprawdzała) :/)
Stary 2009-05-22, 09:48   #284
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Evelinek_r- wiem ale niestety w dopasowanej nie mieli mojego rozmiaru... A pierwszy stanik chciałam pomierzyć na miejscu. Tyle mi się staników teraz zaczęło podobać...
Poza tym czuję, że niedługo będę musiała brać większy rozmiar

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:43   #285
evelinek_r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteInnocent Pokaż wiadomość
Evelinek_r- wiem ale niestety w dopasowanej nie mieli mojego rozmiaru... A pierwszy stanik chciałam pomierzyć na miejscu. Tyle mi się staników teraz zaczęło podobać...
Poza tym czuję, że niedługo będę musiała brać większy rozmiar
Lepiej od razu brać większy, w znaczeniu miseczkę. W warszawie jest trochę sklepów stacjonarnych, chyba, że nie chce Ci się jeździć. Ja bym jednak radziła princesskę, bo na wpijające się tasiemki sporo dziewczyn narzeka.

A pomyśleć, ż kiedyś wydawało mi się, że to Triumph ma najładniejsze staniki

Aha:
Warszawa -
Peachfield, ul Żeromskiego 55/67,
Avocado, ul. Bracka 1,
Lady's Place, ul.Mehoffera 26 paw.18
Abrakadabra, ul. Koszykowa 67
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:01   #286
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evelinek_r Pokaż wiadomość

A pomyśleć, ż kiedyś wydawało mi się, że to Triumph ma najładniejsze staniki
taaaa....też tak kiedyś myślałam. Tylko potem okazywało się, że te ładne, kolorowe są z reguły tylko w rozmiarach do 70/75-A-C. A w moim rozmiarze 75E (przed uświadomieniem stanikowym )tylko paskudne absolutnie nieseksowne białe, czarne i cieliste. Ale teraz już nie ma problemu- po "uświadomieniu" (jakieś 65G brytyjskie) Triumph nic nie może mi zaoferować
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 12:09   #287
kasiek87
Kokon pro

kupilam regency, teraz czekac pozostalo i miec nadzieje ze bedzie pasowal

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 13:50   #288
stokrotka_dorotka
BAN stały

Lokalizacja: Wysyłam zaproszenia do *******.com - genialne nagrody.Pisać pw ze swoim mailem

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
imp18 a mogłabyś wkleić zdjęcia Twojego Effuniaka, w jakim jest kolorze?
Jaki Ty obecnie nosisz rozmiar w brytyjskiej rozmiarówce, że ten Ci bułkuje?
Ja też nie mogę się doczekać otwarcia sklepu z Effuniakiami
a jest jakaś strona tego sklepu??
lub coś więcej o tym sklepie moglabyś napisać
stokrotka_dorotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:42   #289
megan_77
Rozeznanie

Najlepiej zajrzeć na Lobby Biuściastych tam dużo jest napisane o Ewie i jej stanikach.
Podobno sklep internetowy ma ruszyć w czerwcu. Zobaczymy. Ja trzymam kciuki!
I jakby Ktoś już coś wiedział, to proszę napiszcie.
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:49   #290
minimo
Przyczajenie

tak czytam i nie wiem juz sama jaki mam rozmiar pod biustem mam 67 cm czyli jak odejme 5 to 62 , w biuscie 78cm ...nosze biustonosze 75A mam male piersi i czesto nawet te biustonosze sa za duze:/ mozecie mi pomoc i powiedziec jakie biustonosz, jaki rozmiar mam nosic?
minimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:54   #291
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minimo Pokaż wiadomość
tak czytam i nie wiem juz sama jaki mam rozmiar pod biustem mam 67 cm czyli jak odejme 5 to 62 , w biuscie 78cm ...nosze biustonosze 75A mam male piersi i czesto nawet te biustonosze sa za duze:/ mozecie mi pomoc i powiedziec jakie biustonosz, jaki rozmiar mam nosic?
Twój rozmiar brytyjski to 60D, a polski 60c

Biustonosze są za duże, ale głównie w obwodzie, założę się, że ci podjeżdzają. 75tka jest na osobę mającą ok 86 cm pod biustem, a nie na szczupłą dziewczynę.
Myślę, że w dobrze dobranym staniku piersi ładniej będą się układać i staną się optycznie większe. A rozmiar 60D brytyjski (28D), ma wiele firm, np. Freya dostępna na stronie www.intimo4you.com
A powiedz skąd jesteś, może gdzieś w pobliżu ciebie jest sklep stacjonarny?
Stary 2009-05-22, 15:09   #292
minimo
Przyczajenie

Cytat:
Twój rozmiar brytyjski to 60D, a polski 60c

Biustonosze są za duże, ale głównie w obwodzie, założę się, że ci podjeżdzają. 75tka jest na osobę mającą ok 86 cm pod biustem, a nie na szczupłą dziewczynę.
Myślę, że w dobrze dobranym staniku piersi ładniej będą się układać i staną się optycznie większe. A rozmiar 60D brytyjski (28D), ma wiele firm, np. Freya dostępna na stronie www.intimo4you.com
A powiedz skąd jesteś, może gdzieś w pobliżu ciebie jest sklep stacjonarny?
jestem z krakowa, biustonosze kupuje zazwyczaj z victoria secret's no ale tak jak mowie wszystkie mam 75A i tak jak mowisz cigle podsuwaja mi sie do gory, ramiaczka mam scisniete tak ze mi sie wzynaja w ramiona ale powiem szczerze ze rozmiar D to jakis kosmos dla mnie nie wiedzialam ze cos takiego istnieje a co dopiero ze bedzie to moj rozmiar jak ogladam biustonosze w sklepach to miseczka D jest przeciez ogromna:P
Stary 2009-05-22, 15:14   #293
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
jestem z krakowa, biustonosze kupuje zazwyczaj z victoria secret's no ale tak jak mowie wszystkie mam 75A i tak jak mowisz cigle podsuwaja mi sie do gory, ramiaczka mam scisniete tak ze mi sie wzynaja w ramiona ale powiem szczerze ze rozmiar D to jakis kosmos dla mnie nie wiedzialam ze cos takiego istnieje a co dopiero ze bedzie to moj rozmiar jak ogladam biustonosze w sklepach to miseczka D jest przeciez ogromna:P
Ale ogromna jest mieska w 75D.... a nie w 60D Widziałam na oczy i musisz mi uwierzyć, że 60D ma porównywalne miski do 75A
No więc w Krakowie masz sklep intimo4you... ul. Wysłouchów 3
Na pewno znajdziesz tam fachową pomoc i śliczne staniczki.
Tylko trzeba pamietać,o prawidłowym założeniu stanika
Tu instrukcja:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

A i zajrzyj na blog:
http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html tu masz wytłumaczone, że rozmiary np. 75D i 60D różnią się nie tylko obwodem, ale i miseczką.

Poza tym na początku najlepiej kupić stanik troichę bardziej zabudowany i miękki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 15:22   #294
minimo
Przyczajenie

Cytat:
Ale ogromna jest mieska w 75D.... a nie w 60D Widziałam na oczy i musisz mi uwierzyć, że 60D ma porównywalne miski do 75A
No więc w Krakowie masz sklep intimo4you... ul. Wysłouchów 3
Na pewno znajdziesz tam fachową pomoc i śliczne staniczki.
Tylko trzeba pamietać,o prawidłowym założeniu stanika
Tu instrukcja:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

A i zajrzyj na blog:
http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html tu masz wytłumaczone, że rozmiary np. 75D i 60D różnią się nie tylko obwodem, ale i miseczką.

Poza tym na początku najlepiej kupić stanik troichę bardziej zabudowany i miękki.
napewno sie przejde poprzymierzam i moze sobie cos kupie dziekuje bardzo za pomoc
Stary 2009-05-22, 15:40   #295
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
napewno sie przejde poprzymierzam i moze sobie cos kupie dziekuje bardzo za pomoc
Hm na wątku jakimś pisałaś, że masz 80cm w biuście! A to jest prawie 60DD. Kwestia centymetra różnicy.
Ah i obwód w biuście najlepiej mierzyć w pozycji pochylonej (do kąta postego) bądz w miękkim staniku.
Stary 2009-05-22, 15:47   #296
minimo
Przyczajenie

Cytat:
Hm na wątku jakimś pisałaś, że masz 80cm w biuście! A to jest prawie 60DD. Kwestia centymetra różnicy.
Ah i obwód w biuście najlepiej mierzyć w pozycji pochylonej (do kąta postego) bądz w miękkim staniku.
no zmierzylam sie teraz i takie 79,5cm :P
Stary 2009-05-22, 15:50   #297
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
no zmierzylam sie teraz i takie 79,5cm :P
No właśnie Więc przymierz 60D i 60DD również. Tabelka rozmiarowa nie jest wyrocznią, ale tylko pokazuje rozmiar wyjściowy.
I jest coś takiego jeszcze jak migracja, czyli po rozwałkowywaniu sobie biustu przez źle dobrany stanik, po pewnym czasie noszenia dobrego i poprawnego zakładania (trzeba pamiętac o wmasowywaniu piersi do miski), mogą one urosnąć o parę cm lub stać się pełniejsze. Oczywiście to nie jest regułą...
Stary 2009-05-22, 16:26   #298
minimo
Przyczajenie

Cytat:
No właśnie Więc przymierz 60D i 60DD również. Tabelka rozmiarowa nie jest wyrocznią, ale tylko pokazuje rozmiar wyjściowy.
I jest coś takiego jeszcze jak migracja, czyli po rozwałkowywaniu sobie biustu przez źle dobrany stanik, po pewnym czasie noszenia dobrego i poprawnego zakładania (trzeba pamiętac o wmasowywaniu piersi do miski), mogą one urosnąć o parę cm lub stać się pełniejsze. Oczywiście to nie jest regułą...
a jeszcze mam pytanie, bo normalnie w sklepach raczej sa romiary 70-75 A w takim intimisimi naprzyklad czy znajde tam cos dla siebie o obwodzie 60?
Stary 2009-05-22, 16:40   #299
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Nie.
Wszystkie sklepy posiadające obwody 60 wypisane są tu http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...efb1b90e69aa60
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:21   #300
Papillon
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Muszę niedługo kupić sobie kostium kąpielowy i jakiś stanik,ale właściwie nie wiem jaki rozmiar "Elektroniczny Bra-Fitter" () z 1 strony wątku pokazuje mi
Rozmiar brytyjski: 30 (65) DD
Rozm.brytyjski,stanik rozciągliwy : 28 (60) F
Rozm.brytyjski,stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) C
Rozm.polski: 65 D
Pod biustem mam 75-76 cm,a w biuście 86 cm,na razie noszę stanik w rozm.75 B (robią mi się w nim malutkie bułeczki po właściwym "włożeniu" piersi,ale dobrze się w nim czuję i nie widać tego pod bluzkami),nie wiem czy ten 65 D nie byłby na mnie za ciasny w obwodzie? Nie mam za bardzo gdzie przymierzyć w sklepie,raczej będę kupować przez internet Pomóżcie
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości