Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-23, 19:53   #4051
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Torcik pierwsza klasa, zjadłabym taki

Katarzynko, mam ten sam dylemat. Zastanawiałam się nad wpłatą częsci kwoty a resztę rozłożyc na raty. Ale sama nie wiem. W sumie trochę się nadpłaca. Zobaczę, jak będzie na początku lipca z kaską, czy uda się uzbierac całośc.
Stary 2009-05-23, 20:05   #4052
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja się szykuję na wieczór panieński - zjem sobie torta z peniskiem we wzwodzie
spróbuje wkleic zdjęcie z mms'a
Ale fajny

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 20:12   #4053
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
oki to ja zmykam jednak do biedronki z koleżanką i coś wam wstawiam - ja z Amelką 33 tyg i 1 dzień, dzisiejsze zdjęcie

Załącznik 2265034 Załącznik 2265035
no a lustro....sory
no no no! piękne mieszkanko!
... a lustrem się nie przejmuj
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki *
ja tylko na chwile bo jestem u rodzicow ale zaraz jade

musze sie pochwalic - wypakowalam wszystkie kartony dzis do konca - kolejnych osiem i wysprzatalam cale mieszkanko na blysk, nawet dywan juz lezy rozlozony

netu jeszcze nie uruchomilam bo juz nie mam sily
moze dzis dam rade to sie odezwe
pozdrawiam wszystkie mamusie
ale ja ci zazdroszczę ... super, że już wszystko zrobiłaś - ale mam nadzieję, ze teraz odpoczywasz!
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
No to wróciłam ktg jest suuper
(...)

Co do fotela to gin mnie uprzedził, żeby się niczego bajeranckeigo tam nie spodziewać a położna powiedziała, że dwie sale porodowe są urządzone zupełnie nowym sprzętem, niestety reszta to antyki.
Co do doznań ze zwiedzania to Ci zazdroszczę chciałabym chociażby posłuchać co mnie czeka

My też dziś zakupiliśmy większość wyprawki hurtowo. Tak więc łóżeczko, przewijak, wanienka za stelażem, dla mnie dwa staniki do karmienia,2 ręczniki z kapturami-jeden większy, drugi mniejszy, cążki (stwierdziłam, że będzie mi je łatwiej obsługiwać niż nożyczki), rożek, prześcieradełka (pościeli jeszcze nie, skoro i tak na początku nie będzie potrzebna), flaneki zwykłe i z ceratką, w aptece bepanthen, linomag w kremie, podklady ginekol. i urolog., pieluszki new born (do szpitala,a w domu będą wielorazowe z pieluszkarni) chusteczki do pupci (do szpitala, w domu będzie przegotowana woda z mydłem), wata, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, aspirator, tantum rosa, wkładki laktacyjne z gerbera, mydełko Oillan...
Na później zostawiłam decyzję o kapurkach na sutki do karmienia, niani z monitorem oddechu, chyba też zdecydujemy się na kołyskę z allegro, bo łóżko 140 nijak nam do sypialni już nie wejdzie.
Nosidełko cybexa ma być w moim sklepie niedługo więc zanim zamówię chcę je obejrzeć na żywo.
Nie mam jeszcze proszku do prania, zastanawiałam się nad płatkami mydłanymi na początek...Zamówię jeszcze z netu naklejki na ściany, bo są białe i mnie denerwują. No i ewentualnie jakies zabawki typu karuzela, mata edukacyjna, jakieś grzechotki..
Butelki, smoczki, laktator, kocyki tez już są.
Ufff no to się podsumowałam
super, ze tak wszystko ksiażkowo u Ciebie i Adasia!

no a wyprawka .... zszokowałaś mnie troszkę - kiedy ja to wszystko będę miała!
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny jestem tak wsciekła że to przekracza granice Nie jedziemy na grilla bo mój TŻ musi dłuzej pracowac- musze zaznaczyc ze on pracuje u rodzicow i sam wyznacza ile ma pracowac... On sie w ogole ze mna nie liczy i to nie pierwszy raz juz tak jest ze sie umawiamy a on na samym koncu mowi ze nie moze.... Mam teraz takie mysli....Nie wiem czy w koncu nie wyjdzie ze zostane samotną mamusia , bo ja nie moge zyc z kims kto sie ze mna nie liczy i tak mnie olewa.

Cytat:
Spokojnie Afrodytko może faktycznie ma coś ważnego do załatwienia? skąd ja to znam, mój tz też pracuje w nieprzewidywalnych godzinach i też często w ostatniej chwili okazuje się, że coś tam jeszcze wypadło...no, ale czasem tak bywa, mimo, że też się wściekam to nic na to nie poradzę. Może pojedź do znajomych sama narazie, a tz dojedzie jak wyjdzie z pracy?
oj Ci nasi Tż-ci ... ja też własnie siedzę i czekam na mojego - mieliśmy jechać ze znajomymi na pizzę i ... Oni pojechali godzinę temu a mój małż na budowie - no ale muszę mu to wybaczyć, w końcu buduje mi dom
Cytat:
mmmm smakowicie wygląda ten torcik
udanej imprezki życzę!
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Studiuje ta strone z wozkami i tak mysle czy skusic sie na raty i miec taki jak chce a nie taki na jaki ewentualnie moge przystac.
Poradzcie mamunie plis
sama nie wiem co Ci poradzić ... też miałam taki pomysł, ale sobie go wybiłam z głowy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 20:13   #4054
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Katarzynko, mam ten sam dylemat. Zastanawiałam się nad wpłatą częsci kwoty a resztę rozłożyc na raty. Ale sama nie wiem. W sumie trochę się nadpłaca. Zobaczę, jak będzie na początku lipca z kaską, czy uda się uzbierac całośc.
no nadplaca sie, ale lzej wydac mała kwote-rate w skali miesiaca niz na raz tak duzo.
Brałam jeszcze pod uwagę zakup stelaza,gondoli i fotelika ale mimo wszystko przeplaca sie niz kupujac w zestawie na raz
Zapytam dzis babunie ile chce dolozyc do wozka,uruchomie kalkulator i podejme decyzje.O ile bedzie to tak proste
Ania- co odwiodło cie od tego pomysłu-rat?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-05-23 o 20:16
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 20:39   #4055
truheart
Zakorzenienie

P4w też jadłam podobny w zeszły piątek

Katarzynko, jeśli masz jakiś konkretny wózek upatrzony i możesz go kupić tylko na raty, to ja bym brała. Kupisz inny, może będziesz mniej zadowolona i będziesz żałować później. W końcu wózka będziemy używać całkiem długo
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
super, ze tak wszystko ksiażkowo u Ciebie i Adasia!

no a wyprawka .... zszokowałaś mnie troszkę - kiedy ja to wszystko będę miała!
Czy u mnie książkowo to sie okaże po wynikach posiewu, krwi i moczu (oby jednak tak ) , ale cieszy mnie Mały, cały dzień dziś chodzę uśmiechnięta jak go sobie tam wyobrażam w tym brzuchu i to serduszko, które tak ciężko pracuje...oj wzruszam się..
Wyprawkę jak widzisz da się załatwić w trakcie jednej wizyty w sklepie uzupełnionej allegro także no stress
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 21:14   #4056
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
no nadplaca sie, ale lzej wydac mała kwote-rate w skali miesiaca niz na raz tak duzo.
Brałam jeszcze pod uwagę zakup stelaza,gondoli i fotelika ale mimo wszystko przeplaca sie niz kupujac w zestawie na raz
Zapytam dzis babunie ile chce dolozyc do wozka,uruchomie kalkulator i podejme decyzje.O ile bedzie to tak proste
Ania- co odwiodło cie od tego pomysłu-rat?
hmmm chyba mój drugi kredyt - na dom
no i małzowi nie spodobał się x-lander
Cytat:
Czy u mnie książkowo to sie okaże po wynikach posiewu, krwi i moczu (oby jednak tak ) , ale cieszy mnie Mały, cały dzień dziś chodzę uśmiechnięta jak go sobie tam wyobrażam w tym brzuchu i to serduszko, które tak ciężko pracuje...oj wzruszam się..
Wyprawkę jak widzisz da się załatwić w trakcie jednej wizyty w sklepie uzupełnionej allegro także no stress
nooo ja jakoś nie mogę znaleźć takiego sklepu gdzie by wszystko było chyba mieszkam na zadupiu
... a na allegro miałaś jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 21:41   #4057
Miramej
Zakorzenienie

Dobrej nocy, dziewczyny

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-23, 23:41   #4058
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzynko, jeśli masz jakiś konkretny wózek upatrzony i możesz go kupić tylko na raty, to ja bym brała. Kupisz inny, może będziesz mniej zadowolona i będziesz żałować później. W końcu wózka będziemy używać całkiem długo
zalezy mi na mutsy 4slider z pompowanymi kołami-czyli za dopłata.
Na alle ze swieczka takiego szukać, a jesli juz to cena powala
A własnie nie chce zalowac...A wiem ze wybór innego do tego sie bedzie sprowadzał.
Widziałam sie własnie z mamusia, ale jakos nie było okazji zeby zapytac.Byłysmy na zakupach i popłaciła moje rachunki i jakos niezrecznie było mi o to jeszcze pytac.
Zajade do niej na kawke,odpale net i pokaze jej co i jak moze wpadnie na jakies rozwiazanie.

Cytat:
hmmm chyba mój drugi kredyt - na dom
no i małzowi nie spodobał się x-lander
jestem w tej samej sytuacji,ale jakos nie brałam tego pod uwage.
Gdyby nie mozliwosc kupna na raty nie mialabym mnostwa rzeczy.Jakby tak sie rozejrzec:laptopa,expresu cisnieniowego do kawy,zamrazarki,tv,dvd a tak malymi kroczkami moge pozwolic sobie na luxus i zbytki.
To tak jak z fajkami...rzucasz a sianka w portfelu odczuc nie idzie.
Oczywiscie sytuacja sytuacji nie rowna wiec nie namawiam, nie nakłaniam.
Odpalam sokowirówke i robie sok marchwiowy.
A jutro fasolka po bretońsku

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

sok marchwiowy...pycha
jutro zapas marchewek zrobie Mysle ze sobie nie zaszkodzimy taka dawka vit. z mlodych marchewek.Szaleństwo potrwa z 3dni,potem rzucimy sie na truskawki
dobranoc

Stary 2009-05-23, 23:44   #4059
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

p4w ale rozbawił mnie ten tort

U mnie juz lepiej, dalej jestem zla na Tż , niby się pogodzilismy, ale najgorsze jest to ze On uwaza ze ja przesadzam......Zobaczymy jak dalej sie bedzie sprawował. Ogolnie to jest bardzo dpbry i odpowiedzialny facet, ale ta jego nieslownosc czasem mnie dobija
Stary 2009-05-24, 00:17   #4060
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolu nic trudnego, trzeba tylko czasu ale jak masz maszynke do ziemniaków to jeszcze szyciej. mi całość z tarkowaniem ziemniaków ręcznie i przygotowaniem mięska, no i ugotowanie ziemniaczków to zajmuje ok godziny i potem z półtorej na gotowanie. ze 3 godz i obiad na 2 dni
Przepis zapisany, może kiedyś się skuszę

A brzuszek masz śliczny!

truheart gratuluję udanej wizyty i zakupów!
------
Trochę się dzisiaj nasprzątałam w szafach itp, czeka mnie jeszcze jednak sporo pracy, aby wszystko uporządkować, pozmieniać i przygotować przed zjawieniem się Antosia na tym świecie. Wiem, że mam jeszcze czas, ale coraz mi ciężej, więc wolę nie zostawiać tego na ostatnią chwilę.

Majka Versace, widziałam, że pytałaś na wątku mamuś z Uk o kosmetyki do pielęgnacji noworodka. Ja zrobiłam mały rekonesans i wśród mamuś dużym powodzeniem cieszą się Burt's Bees oraz Weleda (jeśli cenowo ci odpowiadają) oprócz typowo marketowych kosmetyków tupu Johnson itp.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-05-24 o 00:38
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 08:08   #4061
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
nooo ja jakoś nie mogę znaleźć takiego sklepu gdzie by wszystko było chyba mieszkam na zadupiu
... a na allegro miałaś jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? ...
To przyjedź do mnie, połazimy sobie i wszystko kupisz
Na all nie mam jednego sprawdzonego sprzedawcy od dziecinnych rzeczy, raczej patrzę ile kto ma jakich komentarzy. Np. kołyskę zamówiłam wczoraj u tej pani:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=9701151
A pościel - jak przyjdzie czas to myślę, żeby zamówić z Andropolu -->np. http://allegro.pl/item634878212_andr...zne_wzory.html
dlatego, że znam ich materiały "od strony zawodowej" i wiem, że spełniają najwyższe normy jakości.
Cytat:
zalezy mi na mutsy 4slider z pompowanymi kołami-czyli za dopłata.
Na alle ze swieczka takiego szukać, a jesli juz to cena powala
A własnie nie chce zalowac...A wiem ze wybór innego do tego sie bedzie sprowadzał.
Widziałam sie własnie z mamusia, ale jakos nie było okazji zeby zapytac.Byłysmy na zakupach i popłaciła moje rachunki i jakos niezrecznie było mi o to jeszcze pytac.
Zajade do niej na kawke,odpale net i pokaze jej co i jak moze wpadnie na jakies rozwiazanie.
4rider ? no to trzymam kciuki żeby mama podsunęła jakieś rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
truheart gratuluję udanej wizyty i zakupów!
------
Trochę się dzisiaj nasprzątałam w szafach itp, czeka mnie jeszcze jednak sporo pracy, aby wszystko uporządkować, pozmieniać i przygotować przed zjawieniem się Antosia na tym świecie. Wiem, że mam jeszcze czas, ale coraz mi ciężej, więc wolę nie zostawiać tego na ostatnią chwilę.

Ja też mam jeszcze trochę porządków przed pojawieniem się małego, ale jak usłyszałam, że mam dużo leżeć przez ten miesiąc to nie wiem ile mi się uda zrobić najwyżej potem jak dostanę zezwolenie na prace cięższe to rzucę się w wir, natyram i od razu urodzę

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-05-24 o 08:09
Stary 2009-05-24, 09:17   #4062
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
No to wróciłam ktg jest suuper leżałam i przez pół godziny słuchaliśmy tętna serduszka plus zapis moich skurczów macicy gin określił jego wykres jako książkowy więc się prawie wzruszyłam, że synek ma takie serducho jak dzwon
Dostałam też zlcenie na komplet ostatnich badań, te - z którymi mam iść do porodu, pobrał mi ten wymaz i na początku czerwca (chyba 03) jesteśmy umówieni na zwiedzanie porodówki

My też dziś zakupiliśmy większość wyprawki hurtowo. Tak więc łóżeczko, przewijak, wanienka za stelażem, dla mnie dwa staniki do karmienia,2 ręczniki z kapturami-jeden większy, drugi mniejszy, cążki (stwierdziłam, że będzie mi je łatwiej obsługiwać niż nożyczki), rożek, prześcieradełka (pościeli jeszcze nie, skoro i tak na początku nie będzie potrzebna), flaneki zwykłe i z ceratką, w aptece bepanthen, linomag w kremie, podklady ginekol. i urolog., pieluszki new born (do szpitala,a w domu będą wielorazowe z pieluszkarni) chusteczki do pupci (do szpitala, w domu będzie przegotowana woda z mydłem), wata, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, aspirator, tantum rosa, wkładki laktacyjne z gerbera, mydełko Oillan...
Na później zostawiłam decyzję o kapurkach na sutki do karmienia, niani z monitorem oddechu, chyba też zdecydujemy się na kołyskę z allegro, bo łóżko 140 nijak nam do sypialni już nie wejdzie.
Nosidełko cybexa ma być w moim sklepie niedługo więc zanim zamówię chcę je obejrzeć na żywo.
Nie mam jeszcze proszku do prania, zastanawiałam się nad płatkami mydłanymi na początek...Zamówię jeszcze z netu naklejki na ściany, bo są białe i mnie denerwują. No i ewentualnie jakies zabawki typu karuzela, mata edukacyjna, jakieś grzechotki..
Butelki, smoczki, laktator, kocyki tez już są.
Ufff no to się podsumowałam

Pracowita mamusia ale resztę dnia to powinnaś odpocząć
super ze malenstwo rosnie ksiązkowoostatnie badania......to juz coraz blizej porod....
a wyprawka imponujacakiedy ja to wszystko kupie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Mamy zbliżony termin, też nie dowierzam . Jak to zleciało, a pamiętam, jak w łazience komisyjnie z Małżem patrzyliśmy na test

ja to robilam test 3 razy!!! za 1 razem wyszla 1 krecha- okresu dalej brak wiec zrobilam drugi test i co? 1 krecha , a po chwili slaba druga.....wiec z niedowierzaniem zrobilam 3 test pare dni pozniej i tam juz 2 grube krechy byly!!cieszylismy sie strasznie
a teraz te 2 krechy sa w moim brzuszku i juz niedlugo zobacze swoje dziecko ach

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny jestem tak wsciekła że to przekracza granice Nie jedziemy na grilla bo mój TŻ musi dłuzej pracowac- musze zaznaczyc ze on pracuje u rodzicow i sam wyznacza ile ma pracowac... On sie w ogole ze mna nie liczy i to nie pierwszy raz juz tak jest ze sie umawiamy a on na samym koncu mowi ze nie moze.... Mam teraz takie mysli....Nie wiem czy w koncu nie wyjdzie ze zostane samotną mamusia , bo ja nie moge zyc z kims kto sie ze mna nie liczy i tak mnie olewa.
ach te chlopy
najepiej pogadaj z nim na spokojnie- wytlumacz co cie boli i smuci !!powinien zrozumiec babe w ciazy
zycze zebyscie doszli do porozumienia

Cytat:

oo ale fajny torcick
i jak tam sie bawilas na wieczorze???

Witam mamuski
ja wczoraj tyle sie usmialam ze szok!!no laski taki jajcary sa ....a ja sie tylko patrzylam i smialam jak glupia co one tam wyprawialy.....
kuzynka dostala super prezenty- chyba z 4 sexi pizamki.......ubijaczka z drewnianym penisem, krazek wibracyjny, poduszke z takim wielkim penisem, ze jak usiadla na niej to miala go miedzy nogami....
smoczek uspokajajacy imitujacy kobieca piers- dla przyszlego meza haha i jeszcze walek do ciasta a na nim przepis na udane "bite jaja"

wrocilam kolo 23.00- a one pojechaly na dicho......pozyczylam aparat od brata to przynajmniej mam kupe fotek!!

a propo aparatu! nawet nie wiecie jak sie wkurzylam!!pisalam wam ostatnio ze ten kolega rzekomo zapomnial ten aparat w krakowie i mial go przywiezc jego brat.......no wiec wczoraj puscil smsa ze cos z tym aparatem sie stalo i ile zesmy za niego dali kasy!!
w tym momencie juz wiedzialam ze oszukiwal od samego poczatku-zamiast odrazu powiedziec ze go rozwalil to kity wciskal
a to byla nasza pamiatka z irlandii- kupilsmy go sobie pod choinke -taki wspolny prezent za 200 euro!!(teraz mozna kupic duzo lepszy aparat za ta kase , wtedy ten byl najlepszy)

no wiec przyjechal do tż i dal mu 700 zł.....oczywiscie tż juz zamowil na allegro aparat....inny i lepszy....ale ja mam sentyment do tamtego!!
juz zazanczylam tż ze juz nigdy nikomu ma nie pozyczac takiego sprzetu!
a ten kolega tez byl zly- bo mowil zeby wiedzial to sobie kupi .....a tak oddal nam kase i bedzie wreszcie zmuszony kupic swoj a co!!

jedziemy na 13.00 na obiad do tesciow......tż dalej cierpi z powodu kregoslupa-juz byl 3 razy na masazu....mam nadzieje ze mu przejdzie, bo juz kiedys lezal plackkiem i nie mogl chodzic- malo tego mial miec operacje na kregoslup ale sie nie zgodzil, bo wiadomo jak to jest....

no to zem sie rozpisala troszku

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 09:37   #4063
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Ja też mam jeszcze trochę porządków przed pojawieniem się małego, ale jak usłyszałam, że mam dużo leżeć przez ten miesiąc to nie wiem ile mi się uda zrobić najwyżej potem jak dostanę zezwolenie na prace cięższe to rzucę się w wir, natyram i od razu urodzę
tru, ale z Ciebie ranny ptaszek w niedzielę , widzę, że Ty sobie to wszystko zaplanowałaś

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja to robilam test 3 razy!!! za 1 razem wyszla 1 krecha- okresu dalej brak wiec zrobilam drugi test i co? 1 krecha , a po chwili slaba druga.....wiec z niedowierzaniem zrobilam 3 test pare dni pozniej i tam juz 2 grube krechy byly!!cieszylismy sie strasznie
(...)
Witam mamuski
(...)
a propo aparatu! nawet nie wiecie jak sie wkurzylam!!pisalam wam ostatnio ze ten kolega rzekomo zapomnial ten aparat w krakowie i mial go przywiezc jego brat.......no wiec wczoraj puscil smsa ze cos z tym aparatem sie stalo i ile zesmy za niego dali kasy!!
w tym momencie juz wiedzialam ze oszukiwal od samego poczatku-zamiast odrazu powiedziec ze go rozwalil to kity wciskal
a to byla nasza pamiatka z irlandii- kupilsmy go sobie pod choinke -taki wspolny prezent za 200 euro!!(teraz mozna kupic duzo lepszy aparat za ta kase , wtedy ten byl najlepszy)

no wiec przyjechal do tż i dal mu 700 zł.....oczywiscie tż juz zamowil na allegro aparat....inny i lepszy....ale ja mam sentyment do tamtego!!
a ten kolega tez byl zly- bo mowil zeby wiedzial to sobie kupi .....a tak oddal nam kase i bedzie wreszcie zmuszony kupic swoj a co!!

jedziemy na 13.00 na obiad do tesciow......tż dalej cierpi z powodu kregoslupa-juz byl 3 razy na masazu....mam nadzieje ze mu przejdzie, bo juz kiedys lezal plackkiem i nie mogl chodzic- malo tego mial miec operacje na kregoslup ale sie nie zgodzil, bo wiadomo jak to jest....

Ja zrobiłam jeden, ale w 35 dc

Fajnie, że się dobrze bawiłaś , współczuję sytuacji z aparatem, ja też się przywiązuję do różnych rzeczy , ale dobrze, że oddał Wam tyle kasy, że możecie sobie kupić nowy .

Życzę zdrówka dla TŻ-a

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-24, 10:21   #4064
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Ja zrobiłam jeden, ale w 35 dc

Fajnie, że się dobrze bawiłaś , współczuję sytuacji z aparatem, ja też się przywiązuję do różnych rzeczy , ale dobrze, że oddał Wam tyle kasy, że możecie sobie kupić nowy .

Życzę zdrówka dla TŻ-a
no 1 test robilam w 31dc.....a ten trzeci to chyba w 45.....
wlasnie dla mnie kasa sie nie liczy, wazne sa wspomnienia!! pamietam do dzis jak poszlismy kupic sobie ten aparacik- to byl nasz 1 wspolny prezent jeszcze jako para!!tyle fotek nim natrzaskalismy-nawet na Majorce byl z nami!!ach szkoda gadac.....
ale za to jak ten nowy aparacik przyjdzie to chyba zasypie was fotkami- napierw mojego brzuchola!! a dzisiaj z ciekawosco chcialam sprawdzic ile mi urosl i co tylko o 1 cm! juz jakies 2 tygodnie temu pisalam ze mam 100cm a teraz 101.......wczoraj mialam wrazenie ze mi pepek wyciska-doslownie i mama i tż tez to zauwazyli....dzisiaj torszke mniej....

dzidziol mi sie tak wypina ze az boli czasem.....przed chwila mial czkawke i nagralam na tel. jak rytmicznie mi brzuch podskakuje -takie to smieszne......

powiem wam ze jak narazie nie mam problemu z zaparciem od tamtego dnia.....jednak owsianeczka na sniadanko robi swoje ....

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

taki aparcik tż zamowil:
http://www.allegro.pl/item641428038_...y.html#gallery

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-24, 10:37   #4065
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
super ze malenstwo rosnie ksiązkowoostatnie badania......to juz coraz blizej porod....
Odetchnę dopiero jak go zobaczę całego i zdrowego ostatnio mam jakieś takie dziwne przeczucie, że mój poród skończy się nieplanowaną cesarką..nie wiem czemu...
Cytat:
A ja jakoś tak czułam, że jestem w ciąży tym razem...jakieś takie motyle w brzuchu, ani obrzmiałych piersi, ani senności ani mdłośći..tylko te motyle

Cytat:

Chyba Wam trochę za mało oddał, euro kosztuje ponad 4 zł... też bym była na Waszym miejscu wkurzona, pożyczasz coś komuś z dombrego serca i tak na tym wychodzisz
Trzymam kciuki żeby masaże pomogły tz

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
tru, ale z Ciebie ranny ptaszek w niedzielę , widzę, że Ty sobie to wszystko zaplanowałaś
Jakoś ostatnio budzę się wcześnie na siusiu, potem dochodzę do wniosku, że jestem głodna...no i potem już mi się nie chce kłaść
Ja bardzo lubię mieć wszystko zaplanowane, jestem wtedy spokojniejsza w przeciwieństwie do mojego małża, któy wszystko lubi robić spontanicznie i nie umie nawet jednego dnia do przodu zaplanować
Stary 2009-05-24, 10:44   #4066
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Odetchnę dopiero jak go zobaczę całego i zdrowego ostatnio mam jakieś takie dziwne przeczucie, że mój poród skończy się nieplanowaną cesarką..nie wiem czemu...

A ja jakoś tak czułam, że jestem w ciąży tym razem...jakieś takie motyle w brzuchu, ani obrzmiałych piersi, ani senności ani mdłośći..tylko te motyle

Chyba Wam trochę za mało oddał, euro kosztuje ponad 4 zł... też bym była na Waszym miejscu wkurzona, pożyczasz coś komuś z dombrego serca i tak na tym wychodzisz
Trzymam kciuki żeby masaże pomogły tz

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Jakoś ostatnio budzę się wcześnie na siusiu, potem dochodzę do wniosku, że jestem głodna...no i potem już mi się nie chce kłaść
Ja bardzo lubię mieć wszystko zaplanowane, jestem wtedy spokojniejsza w przeciwieństwie do mojego małża, któy wszystko lubi robić spontanicznie i nie umie nawet jednego dnia do przodu zaplanować
ad.1 nie mysl o cesarce!! musisz myslec pozytywnie!!!
ad.2 ja tam nic nie czulam hehe
ad.3 chcial oddac 900zł.....ale tz stwierdzil ze nie bedzie z niego zdzieral i chcial 700zł....
ad.4 ja tez musze miec zaplanowane wszystko, nie lubie jak mnie zaskoczy itp. aczkolwiek niespodzianki lubie ale tylko te mile

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-24, 10:45   #4067
p4w
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie, ale sobie pospałam
wczoraj na wieczorze panieńskim w zasadzie tylko plotkowałyśmy, bo okazało się, ze Panna Młoda też jest w ciąży , więc nigdzie się nie wypuszczałyśmy - bardzo się cieszy, bo miała kilka operacji na macicy z innych powodów i bała się, ze nic jej się nie zagnieździ, a tu proszę

torcik był świetny, ale ten różowy marcepan strasznie słodki, ale środek bardzo smaczny

Cytat:
To przyjedź do mnie, połazimy sobie i wszystko kupisz
Na all nie mam jednego sprawdzonego sprzedawcy od dziecinnych rzeczy, raczej patrzę ile kto ma jakich komentarzy. Np. kołyskę zamówiłam wczoraj u tej pani:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=9701151
A pościel - jak przyjdzie czas to myślę, żeby zamówić z Andropolu -->np. http://allegro.pl/item634878212_andr...zne_wzory.html
dlatego, że znam ich materiały "od strony zawodowej" i wiem, że spełniają najwyższe normy jakości.

a którą kołyskę zamówiłaś?
ja właśnie szukam pościeli do wózka i kołyski - może skorzystam z twojego linka

Cytat:
a wyprawka imponujacakiedy ja to wszystko kupie

ach te chlopy
najepiej pogadaj z nim na spokojnie- wytlumacz co cie boli i smuci !!powinien zrozumiec babe w ciazy
zycze zebyscie doszli do porozumienia

oo ale fajny torcick
i jak tam sie bawilas na wieczorze???

Witam mamuski
ja wczoraj tyle sie usmialam ze szok!!no laski taki jajcary sa ....a ja sie tylko patrzylam i smialam jak glupia co one tam wyprawialy.....
kuzynka dostala super prezenty- chyba z 4 sexi pizamki.......ubijaczka z drewnianym penisem, krazek wibracyjny, poduszke z takim wielkim penisem, ze jak usiadla na niej to miala go miedzy nogami....
smoczek uspokajajacy imitujacy kobieca piers- dla przyszlego meza haha i jeszcze walek do ciasta a na nim przepis na udane "bite jaja"

wrocilam kolo 23.00- a one pojechaly na dicho......pozyczylam aparat od brata to przynajmniej mam kupe fotek!!

no to, rzeczywiście się u Was działo
my plotkowałyśmy o ciążach i oczywiście zębach i oczywiście jadłyśmy - myślałam, ze pęknę
też robiłam fotki, więc pamiątka będzie

u nas dziś słoneczko, więc będzie ładny dzień
buziaki

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 10:53   #4068
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
dzień dobry mamusie, ale sobie pospałam
wczoraj na wieczorze panieńskim w zasadzie tylko plotkowałyśmy, bo okazało się, ze Panna Młoda też jest w ciąży , więc nigdzie się nie wypuszczałyśmy - bardzo się cieszy, bo miała kilka operacji na macicy z innych powodów i bała się, ze nic jej się nie zagnieździ, a tu proszę

torcik był świetny, ale ten różowy marcepan strasznie słodki, ale środek bardzo smaczny

a którą kołyskę zamówiłaś?
ja właśnie szukam pościeli do wózka i kołyski - może skorzystam z twojego linka

no to, rzeczywiście się u Was działo
my plotkowałyśmy o ciążach i oczywiście zębach i oczywiście jadłyśmy - myślałam, ze pęknę
też robiłam fotki, więc pamiątka będzie

u nas dziś słoneczko, więc będzie ładny dzień
buziaki
super ze panna mloda bedzie mama
moja kuzynka planuje zaraz po weselu wziac sie za bejbika hehe

a u nas pochmurno

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-24, 11:11   #4069
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe powitanie A teraz specjalnie dla wizażowych cioteczek zdjątko syneczka

PS To co trzyma w łapkach (takie ciemne) to pępowina, którą się zasłaniał łobuziak jeden
Cytat:
oki to ja zmykam jednak do biedronki z koleżanką i coś wam wstawiam - ja z Amelką 33 tyg i 1 dzień, dzisiejsze zdjęcie

Załącznik 2265034 Załącznik 2265035

no a lustro....sory
Cytat:
dzięki za przepis - brzmi smakowicie, może kiedyś....
chciałabym też babkę ziemniaczaną zrobic, bo jadłam kiedyś i bardzo mi smakowała

ale masz powera
mi też pewnie byłoby ciężko sie powstrzymać w obliczu radości siedzenia w swoim mieszkanku

trzymaj się - może na stresu spróbuj zjeść lody

Witam Majke spowrotem
dziewcyzny ładne brzuszki
ładny torcik

Ciesze sie ze wizyty ok, ja jak zwykle nie nadrabiam za wami, w koncu moze mi sie uda cos nadrobic na wizazu ja juz po urodiznowym weekendzie - no coz narobilam ciast i treotow i na szczescie wystracyzlo jeszcze gosci obrdarował TZ, tym lepiej ze ja juz nie umiem patrzec na te slodkosc, teraz jemy snaidnko i zabiermay sie za niedlugo na działke do moich rodzicow na grilla, odrelaksowac sie

Jutro mamy usg 3/4 D bedziemy sprawdzac czy z serduszkiem małego wsio ok i czy jakies kolejnych niepsodzianek nie ma ! takze o ile to mozliwe prosze o trzymanie kciukasow tak od 9 do 10 bo mam na 9 ale penwie i tak jako pierwsza si enie dopcham !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 11:14   #4070
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam Majke spowrotem
dziewcyzny ładne brzuszki
ładny torcik

Ciesze sie ze wizyty ok, ja jak zwykle nie nadrabiam za wami, w koncu moze mi sie uda cos nadrobic na wizazu ja juz po urodiznowym weekendzie - no coz narobilam ciast i treotow i na szczescie wystracyzlo jeszcze gosci obrdarował TZ, tym lepiej ze ja juz nie umiem patrzec na te slodkosc, teraz jemy snaidnko i zabiermay sie za niedlugo na działke do moich rodzicow na grilla, odrelaksowac sie

Jutro mamy usg 3/4 D bedziemy sprawdzac czy z serduszkiem małego wsio ok i czy jakies kolejnych niepsodzianek nie ma ! takze o ile to mozliwe prosze o trzymanie kciukasow tak od 9 do 10 bo mam na 9 ale penwie i tak jako pierwsza si enie dopcham !
milego dnia
i oczywiscie bede mocno trzymac za serduszko małego

ja mam wizyte w piatek....znowu! a niedawno bylam....jak to leci-masakra!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-24, 11:19   #4071
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
milego dnia
i oczywiscie bede mocno trzymac za serduszko małego

ja mam wizyte w piatek....znowu! a niedawno bylam....jak to leci-masakra!!
ja myslalam ze u mnie to bedzie sie wkleklo , bo ostanie usg mialam w marcu dokladnie 23, a to byl 22 tydzien ciazy !! a jutro zaczynamy 32, wiec 10 tygodni, 2,5 miesiaca temu !!! na pocztaku myslalam ze sie nie doczekam a tu buch 1 maj a teraz 24 i jutro trzeba sie syzkowac hihi

rownież zycze miłego dzionka

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 11:24   #4072
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja myslalam ze u mnie to bedzie sie wkleklo , bo ostanie usg mialam w marcu dokladnie 23, a to byl 22 tydzien ciazy !! a jutro zaczynamy 32, wiec 10 tygodni, 2,5 miesiaca temu !!! na pocztaku myslalam ze sie nie doczekam a tu buch 1 maj a teraz 24 i jutro trzeba sie syzkowac hihi

rownież zycze miłego dzionka
a widzisz jak zlecialo!!
ja mam wizyty co 3 tygodnie i na kazdej usg.....

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Malgus kochana widze cieodezwij sie jak sie czujesz??
mam nadzieje ze wszystko dobrze

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-24, 11:27   #4073
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamuski
Podczytywałam Was wczoraj ale nic nie pisałam bo miałam neta podłaczonego pod stacjonarny (wizaz tutaj dalej nie działa). Wczoraj spędziłam dzien na nauce a raczej pisaniu zaliczeniowych referatów.
Jeszcze musze dzisiaj jeden dokonczyć
O ok 14 mamy mieć gości, lece zaraz sie doprowadzić do porządku.

Cytat:
Trzymam kciuki Napewno wszystko będzie dobrze.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 11:29   #4074
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Podczytywałam Was wczoraj ale nic nie pisałam bo miałam neta podłaczonego pod stacjonarny (wizaz tutaj dalej nie działa). Wczoraj spędziłam dzien na nauce a raczej pisaniu zaliczeniowych referatów.
Jeszcze musze dzisiaj jeden dokonczyć
O ok 14 mamy mieć gości, lece zaraz sie doprowadzić do porządku.

Trzymam kciuki Napewno wszystko będzie dobrze.
to milego dnia

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-24, 11:46   #4075
Malga19
BAN stały

Cytat:
a widzisz jak zlecialo!!
ja mam wizyty co 3 tygodnie i na kazdej usg.....

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Malgus kochana widze cieodezwij sie jak sie czujesz??
mam nadzieje ze wszystko dobrze
Juz sie odzywam

chcilam nadrobic watek ale sie nie da.... tyle stron

Witajcie

U mnie dobrze coraz bardziej czuje ze jestem w ciazy....
mam amsakryczne mdlosci i wymioty....

gorzej nic przy dziewczynkach....

ale nic nawet to przeczytam...oby byla zdorwa dzidzia i sie dochowala przynajmniej do Grudnia....wiec tak szczeze spokojna o ciaze bede jak bedzie Pazdziernik.....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 12:00   #4076
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Juz sie odzywam

chcilam nadrobic watek ale sie nie da.... tyle stron

Witajcie

ale nic nawet to przeczytam...oby byla zdorwa dzidzia i sie dochowala przynajmniej do Grudnia....wiec tak szczeze spokojna o ciaze bede jak bedzie Pazdziernik.....
kochana tym razem wszystko bedzie dobrze zobaczysz
tylko dbaj o siebie i duzo wypoczywaj-lepiej dmuchac na zimne!!
kiedy masz wizyte u gina??

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

ja lece mamuski- makijaz zrobilam.....ide sie ubierac pomalu.....
milej niedzieli

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-24, 12:04   #4077
Malga19
BAN stały

Cytat:
kochana tym razem wszystko bedzie dobrze zobaczysz
tylko dbaj o siebie i duzo wypoczywaj-lepiej dmuchac na zimne!!
kiedy masz wizyte u gina??

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

ja lece mamuski- makijaz zrobilam.....ide sie ubierac pomalu.....
milej niedzieli
Noo mam nadzieje... nastepna wizyta dopero 20 czerwca.....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 12:15   #4078
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie rider, własnie slider, tego którego tak na alle mało.
Nie chcę piankowych kół a rider właśnie takie ma.
Wczoraj do około 1:30 dyskutowaliśmy sobie z mężem w małżeńskim łożu, tak o wszystkim i o niczym, o moim wyglądzie,o kg, o tym jak to będzie jak córcia z nami będzie no i o mutsiakuPrzystał na decyzję o ratkach.

Cytat:
dzidziol mi sie tak wypina ze az boli czasem.....przed chwila mial czkawke i nagralam na tel. jak rytmicznie mi brzuch podskakuje -takie to smieszne......
moja też się wypina
m.in wczoraj jak już miałam zasypiać tak się ułożyła że brzuch nabrał dziwnych kształtów i cisnęła moje wnętrzności.Z tego wszystkiego snił mi się ten dokładny opis co UnholyOne wstawiała zdaję sie Skierce
I juz leżałam u dr. na fotelu i miał mi przemeblowywać mała w brzuszku, mówił uwaga bedzie bolec, ja krzyczałam ze nieeee... i sie obudziłam

A dzis mam zapał do porządkow, wiec odkurzacz juz był w ruchu i teraz dalej ie biore poki checi mam.

Stary 2009-05-24, 12:28   #4079
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Majka Versace, widziałam, że pytałaś na wątku mamuś z Uk o kosmetyki do pielęgnacji noworodka. Ja zrobiłam mały rekonesans i wśród mamuś dużym powodzeniem cieszą się Burt's Bees oraz Weleda (jeśli cenowo ci odpowiadają) oprócz typowo marketowych kosmetyków tupu Johnson itp.
Mariolu jesteś aniołem Miałam ci zadać to samo pytanie ale stwierdziłam że ci nie będe głowy zawracać. Wielkie dzięki, zaraz poczytam o tych kosmetykach bo szczerze to nigdy o nich nie słyszałam. Wszędzie tylko Johnson a czytałam że często uczula dzieci więc chciałam spróbować może czegoś łagodniejszego.

Cytat:
To dobrze że nie pojechałaś na dyskoteke z nimi. A to dlatego że siostra mojego męża jak była w ciąży to też była na wieczorze panieńskim. Potem pojechała z nimi na dyskoteke (a była jakoś 2 tyg. przed terminem). Jak wróciła z dyskoteki ok.2.00 to o godz. 5.00 odeszły jej wody! A ok. godz.7.00 już miała małą przy sobie W sumie to szybko i gładko jej poszło.

Cytat:
Ja też lubie mieć wszystko (co się da) pod kontrolą.

Cytat:
Napewno jest wszystko dobrze. To badanie to będzie tylko formalność.

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

Malga troche mnie nie było na wątku i kurcze ominęła mnie taka super wiadomość! Dlatego składam spóźnione gratulacje!!! Tym razem napewno będzie dobrze. Ściskam mocno!

Edytowane przez majka versace
Czas edycji: 2009-05-24 o 12:30
majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 13:32   #4080
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie! U mnie juz lepiej , zlosc na Tż przeszła ,mam nadzieje ze dzis nic nie przeskrobie

Malgo nawet nie mysl ze cos moze byc niedobrze, trzeba myslec optymistycznie

Czekoladko mam taki sam aparat , tylko kolor amarantowy i jest po prostu super, fajne filmiki kreci

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości