|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Torcik pierwsza klasa, zjadłabym taki
![]() Katarzynko, mam ten sam dylemat. Zastanawiałam się nad wpłatą częsci kwoty a resztę rozłożyc na raty. Ale sama nie wiem. W sumie trochę się nadpłaca. Zobaczę, jak będzie na początku lipca z kaską, czy uda się uzbierac całośc.
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
|
|
|
#4053 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... a lustrem się nie przejmuj ![]() Cytat:
... super, że już wszystko zrobiłaś - ale mam nadzieję, ze teraz odpoczywasz! ![]() Cytat:
no a wyprawka .... zszokowałaś mnie troszkę - kiedy ja to wszystko będę miała! ![]() Cytat:
Cytat:
... ja też własnie siedzę i czekam na mojego - mieliśmy jechać ze znajomymi na pizzę i ![]() Cytat:
udanej imprezki życzę! Cytat:
... też miałam taki pomysł, ale sobie go wybiłam z głowy
|
|||||||
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam jeszcze pod uwagę zakup stelaza,gondoli i fotelika ale mimo wszystko przeplaca sie niz kupujac w zestawie na raz ![]() Zapytam dzis babunie ile chce dolozyc do wozka,uruchomie kalkulator i podejme decyzje.O ile bedzie to tak proste ![]() Ania- co odwiodło cie od tego pomysłu-rat?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-23 o 20:16 |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
P4w też jadłam podobny w zeszły piątek
![]() Katarzynko, jeśli masz jakiś konkretny wózek upatrzony i możesz go kupić tylko na raty, to ja bym brała. Kupisz inny, może będziesz mniej zadowolona i będziesz żałować później. W końcu wózka będziemy używać całkiem długo ![]() Cytat:
) , ale cieszy mnie Mały, cały dzień dziś chodzę uśmiechnięta jak go sobie tam wyobrażam w tym brzuchu i to serduszko, które tak ciężko pracuje...oj wzruszam się..![]() Wyprawkę jak widzisz da się załatwić w trakcie jednej wizyty w sklepie uzupełnionej allegro także no stress
|
|
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- na dom ![]() no i małzowi nie spodobał się x-lander ![]() Cytat:
chyba mieszkam na zadupiu ![]() ... a na allegro miałaś jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? ...
|
||
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocy, dziewczyny
|
|
#4058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na alle ze swieczka takiego szukać, a jesli juz to cena powala ![]() A własnie nie chce zalowac...A wiem ze wybór innego do tego sie bedzie sprowadzał. Widziałam sie własnie z mamusia, ale jakos nie było okazji zeby zapytac.Byłysmy na zakupach i popłaciła moje rachunki i jakos niezrecznie było mi o to jeszcze pytac. Zajade do niej na kawke,odpale net i pokaze jej co i jak moze wpadnie na jakies rozwiazanie.Cytat:
Gdyby nie mozliwosc kupna na raty nie mialabym mnostwa rzeczy.Jakby tak sie rozejrzec:laptopa,expresu cisnieniowego do kawy,zamrazarki,tv,dvd a tak malymi kroczkami moge pozwolic sobie na luxus i zbytki. To tak jak z fajkami...rzucasz a sianka w portfelu odczuc nie idzie. Oczywiscie sytuacja sytuacji nie rowna wiec nie namawiam, nie nakłaniam. Odpalam sokowirówke i robie sok marchwiowy. A jutro fasolka po bretońsku ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- sok marchwiowy...pycha jutro zapas marchewek zrobie Mysle ze sobie nie zaszkodzimy taka dawka vit. z mlodych marchewek.Szaleństwo potrwa z 3dni,potem rzucimy sie na truskawki ![]() dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
p4w ale rozbawił mnie ten tort
![]() U mnie juz lepiej, dalej jestem zla na Tż , niby się pogodzilismy, ale najgorsze jest to ze On uwaza ze ja przesadzam......Zobaczymy jak dalej sie bedzie sprawował. Ogolnie to jest bardzo dpbry i odpowiedzialny facet, ale ta jego nieslownosc czasem mnie dobija
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brzuszek masz śliczny! truheart gratuluję udanej wizyty i zakupów! ------ Trochę się dzisiaj nasprzątałam w szafach itp, czeka mnie jeszcze jednak sporo pracy, aby wszystko uporządkować, pozmieniać i przygotować przed zjawieniem się Antosia na tym świecie. Wiem, że mam jeszcze czas, ale coraz mi ciężej, więc wolę nie zostawiać tego na ostatnią chwilę. Majka Versace, widziałam, że pytałaś na wątku mamuś z Uk o kosmetyki do pielęgnacji noworodka. Ja zrobiłam mały rekonesans i wśród mamuś dużym powodzeniem cieszą się Burt's Bees oraz Weleda (jeśli cenowo ci odpowiadają) oprócz typowo marketowych kosmetyków tupu Johnson itp.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-05-24 o 00:38 |
|
|
|
|
#4061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na all nie mam jednego sprawdzonego sprzedawcy od dziecinnych rzeczy, raczej patrzę ile kto ma jakich komentarzy. Np. kołyskę zamówiłam wczoraj u tej pani: http://allegro.pl/show_user.php?uid=9701151 A pościel - jak przyjdzie czas to myślę, żeby zamówić z Andropolu -->np. http://allegro.pl/item634878212_andr...zne_wzory.html dlatego, że znam ich materiały "od strony zawodowej" i wiem, że spełniają najwyższe normy jakości. Cytat:
? no to trzymam kciuki żeby mama podsunęła jakieś rozwiązanie Cytat:
Ja też mam jeszcze trochę porządków przed pojawieniem się małego, ale jak usłyszałam, że mam dużo leżeć przez ten miesiąc to nie wiem ile mi się uda zrobić najwyżej potem jak dostanę zezwolenie na prace cięższe to rzucę się w wir, natyram i od razu urodzę
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-24 o 08:09 |
|||
|
|
|
#4062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyprawka imponujaca kiedy ja to wszystko kupie![]() Cytat:
![]() a teraz te 2 krechy sa w moim brzuszku i juz niedlugo zobacze swoje dziecko ach Cytat:
![]() najepiej pogadaj z nim na spokojnie- wytlumacz co cie boli i smuci !!powinien zrozumiec babe w ciazy ![]() zycze zebyscie doszli do porozumienia Cytat:
![]() i jak tam sie bawilas na wieczorze??? Witam mamuski ja wczoraj tyle sie usmialam ze szok!!no laski taki jajcary sa ....a ja sie tylko patrzylam i smialam jak glupia co one tam wyprawialy..... kuzynka dostala super prezenty- chyba z 4 sexi pizamki.......ubijaczka z drewnianym penisem smoczek uspokajajacy imitujacy kobieca piers- dla przyszlego meza haha i jeszcze walek do ciasta a na nim przepis na udane "bite jaja" ![]() wrocilam kolo 23.00- a one pojechaly na dicho......pozyczylam aparat od brata to przynajmniej mam kupe fotek!! a propo aparatu! nawet nie wiecie jak sie wkurzylam!!pisalam wam ostatnio ze ten kolega rzekomo zapomnial ten aparat w krakowie i mial go przywiezc jego brat.......no wiec wczoraj puscil smsa ze cos z tym aparatem sie stalo i ile zesmy za niego dali kasy!! w tym momencie juz wiedzialam ze oszukiwal od samego poczatku-zamiast odrazu powiedziec ze go rozwalil to kity wciskal ![]() a to byla nasza pamiatka z irlandii- kupilsmy go sobie pod choinke -taki wspolny prezent za 200 euro!!(teraz mozna kupic duzo lepszy aparat za ta kase , wtedy ten byl najlepszy) no wiec przyjechal do tż i dal mu 700 zł.....oczywiscie tż juz zamowil na allegro aparat....inny i lepszy....ale ja mam sentyment do tamtego!! juz zazanczylam tż ze juz nigdy nikomu ma nie pozyczac takiego sprzetu! a ten kolega tez byl zly- bo mowil zeby wiedzial to sobie kupi .....a tak oddal nam kase i bedzie wreszcie zmuszony kupic swoj a co!! jedziemy na 13.00 na obiad do tesciow......tż dalej cierpi z powodu kregoslupa-juz byl 3 razy na masazu....mam nadzieje ze mu przejdzie, bo juz kiedys lezal plackkiem i nie mogl chodzic- malo tego mial miec operacje na kregoslup ale sie nie zgodzil, bo wiadomo jak to jest.... no to zem sie rozpisala troszku
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
, widzę, że Ty sobie to wszystko zaplanowałaś ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że się dobrze bawiłaś , współczuję sytuacji z aparatem, ja też się przywiązuję do różnych rzeczy , ale dobrze, że oddał Wam tyle kasy, że możecie sobie kupić nowy Życzę zdrówka dla TŻ-a
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie dla mnie kasa sie nie liczy, wazne sa wspomnienia!! pamietam do dzis jak poszlismy kupic sobie ten aparacik- to byl nasz 1 wspolny prezent jeszcze jako para!!tyle fotek nim natrzaskalismy-nawet na Majorce byl z nami!!ach szkoda gadac..... ale za to jak ten nowy aparacik przyjdzie to chyba zasypie was fotkami- napierw mojego brzuchola!! a dzisiaj z ciekawosco chcialam sprawdzic ile mi urosl i co tylko o 1 cm! juz jakies 2 tygodnie temu pisalam ze mam 100cm a teraz 101.......wczoraj mialam wrazenie ze mi pepek wyciska-doslownie i mama i tż tez to zauwazyli....dzisiaj torszke mniej.... dzidziol mi sie tak wypina ze az boli czasem.....przed chwila mial czkawke i nagralam na tel. jak rytmicznie mi brzuch podskakuje -takie to smieszne...... powiem wam ze jak narazie nie mam problemu z zaparciem od tamtego dnia.....jednak owsianeczka na sniadanko robi swoje .... ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- taki aparcik tż zamowil: http://www.allegro.pl/item641428038_...y.html#gallery
|
|
#4065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mam jakieś takie dziwne przeczucie, że mój poród skończy się nieplanowaną cesarką..nie wiem czemu...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby masaże pomogły tz ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() Ja bardzo lubię mieć wszystko zaplanowane, jestem wtedy spokojniejsza w przeciwieństwie do mojego małża, któy wszystko lubi robić spontanicznie i nie umie nawet jednego dnia do przodu zaplanować
|
||||
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.2 ja tam nic nie czulam hehe ad.3 chcial oddac 900zł.....ale tz stwierdzil ze nie bedzie z niego zdzieral i chcial 700zł.... ad.4 ja tez musze miec zaplanowane wszystko, nie lubie jak mnie zaskoczy itp. aczkolwiek niespodzianki lubie ale tylko te mile
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie, ale sobie pospałam
![]() wczoraj na wieczorze panieńskim w zasadzie tylko plotkowałyśmy, bo okazało się, ze Panna Młoda też jest w ciąży ![]() torcik był świetny, ale ten różowy marcepan strasznie słodki, ale środek bardzo smaczny Cytat:
ja właśnie szukam pościeli do wózka i kołyski - może skorzystam z twojego linka ![]() Cytat:
![]() my plotkowałyśmy o ciążach i oczywiście zębach i oczywiście jadłyśmy - myślałam, ze pęknę też robiłam fotki, więc pamiątka będzie u nas dziś słoneczko, więc będzie ładny dzień buziaki
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka planuje zaraz po weselu wziac sie za bejbika hehe a u nas pochmurno
|
|
#4069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziewcyzny ładne brzuszki ![]() ładny torcik ![]() Ciesze sie ze wizyty ok, ja jak zwykle nie nadrabiam za wami, w koncu moze mi sie uda cos nadrobic na wizazu ja juz po urodiznowym weekendzie - no coz narobilam ciast i treotow i na szczescie wystracyzlo jeszcze gosci obrdarował TZ, tym lepiej ze ja juz nie umiem patrzec na te slodkosc, teraz jemy snaidnko i zabiermay sie za niedlugo na działke do moich rodzicow na grilla, odrelaksowac sie ![]() Jutro mamy usg 3/4 D bedziemy sprawdzac czy z serduszkiem małego wsio ok i czy jakies kolejnych niepsodzianek nie ma ! takze o ile to mozliwe prosze o trzymanie kciukasow tak od 9 do 10 bo mam na 9 ale penwie i tak jako pierwsza si enie dopcham !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiscie bede mocno trzymac za serduszko małego ![]() ja mam wizyte w piatek....znowu! a niedawno bylam....jak to leci-masakra!!
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rownież zycze miłego dzionka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wizyty co 3 tygodnie i na kazdej usg..... ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Malgus kochana widze cie odezwij sie jak sie czujesz??mam nadzieje ze wszystko dobrze
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Podczytywałam Was wczoraj ale nic nie pisałam bo miałam neta podłaczonego pod stacjonarny (wizaz tutaj dalej nie działa). Wczoraj spędziłam dzien na nauce a raczej pisaniu zaliczeniowych referatów. Jeszcze musze dzisiaj jeden dokonczyć O ok 14 mamy mieć gości, lece zaraz sie doprowadzić do porządku. Cytat:
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4075 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() chcilam nadrobic watek ale sie nie da.... ![]() Witajcie ![]() U mnie dobrze coraz bardziej czuje ze jestem w ciazy.... mam amsakryczne mdlosci i wymioty.... ![]() gorzej nic przy dziewczynkach.... ale nic nawet to przeczytam...oby byla zdorwa dzidzia i sie dochowala przynajmniej do Grudnia....wiec tak szczeze spokojna o ciaze bede jak bedzie Pazdziernik..... |
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dbaj o siebie i duzo wypoczywaj-lepiej dmuchac na zimne!! kiedy masz wizyte u gina?? ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ja lece mamuski- makijaz zrobilam.....ide sie ubierac pomalu..... milej niedzieli
|
|
#4077 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
nie nie rider, własnie slider, tego którego tak na alle mało.
Nie chcę piankowych kół a rider właśnie takie ma. Wczoraj do około 1:30 dyskutowaliśmy sobie z mężem w małżeńskim łożu, tak o wszystkim i o niczym, o moim wyglądzie,o kg, o tym jak to będzie jak córcia z nami będzie no i o mutsiaku Przystał na decyzję o ratkach.Cytat:
m.in wczoraj jak już miałam zasypiać tak się ułożyła że brzuch nabrał dziwnych kształtów i cisnęła moje wnętrzności.Z tego wszystkiego snił mi się ten dokładny opis co UnholyOne wstawiała zdaję sie Skierce I juz leżałam u dr. na fotelu i miał mi przemeblowywać mała w brzuszku, mówił uwaga bedzie bolec, ja krzyczałam ze nieeee... i sie obudziłam ![]() A dzis mam zapał do porządkow, wiec odkurzacz juz był w ruchu i teraz dalej ie biore poki checi mam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4079 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie to szybko i gładko jej poszło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez majka versace Czas edycji: 2009-05-24 o 12:30 |
|||||
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! U mnie juz lepiej , zlosc na Tż przeszła ,mam nadzieje ze dzis nic nie przeskrobie
![]() Malgo nawet nie mysl ze cos moze byc niedobrze, trzeba myslec optymistycznie ![]() Czekoladko mam taki sam aparat , tylko kolor amarantowy i jest po prostu super, fajne filmiki kreci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

... super, że już wszystko zrobiłaś - ale mam nadzieję, ze teraz odpoczywasz! 
a położna powiedziała, że dwie sale porodowe są urządzone zupełnie nowym sprzętem, niestety reszta to antyki.
- kiedy ja to wszystko będę miała!
Nie jedziemy na grilla bo mój TŻ musi dłuzej pracowac- musze zaznaczyc ze on pracuje u rodzicow i sam wyznacza ile ma pracowac... On sie w ogole ze mna nie liczy i to nie pierwszy raz juz tak jest ze sie umawiamy a on na samym koncu mowi ze nie moze.... Mam teraz takie mysli....Nie wiem czy w koncu nie wyjdzie ze zostane samotną mamusia , bo ja nie moge zyc z kims kto sie ze mna nie liczy i tak mnie olewa.
... ja też własnie siedzę i czekam na mojego - mieliśmy jechać ze znajomymi na pizzę i 
... też miałam taki pomysł, ale sobie go wybiłam z głowy ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)