| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-06-05, 10:40 | #1 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Lublin 
				 | sprawdzeni sprzedający z Allegro pośredniczący w transakcjach

Pilnie poszukuję sprawdzonego sprzedającego z Allegro, który pośredniczyłby w transakcji ze sklepami, które nie wysyłają towaru do PL (Miss Selfridge, River Island). Niestety, nie mam w UK żadnych znajomych ani rodziny, a uwielbiam tamte ciuchy   Może któraś z Was kiedyś tak zamawiała i podzieli się namiarami? Ja zamawiałam kiedyś w ten sposób ze Stanów ciuszki VS i Abercrombie - pani przepakowywała w paczkę prywatną i obywało się bez cła, brała dla siebie 30% prowizji, przy większych zamówieniach do negocjacji. Gdybyście chciały namiary - piszcie na PW   
				__________________ "Sticks and stones may break my bones, but words can never hurt me" | 
|     | 
|  2009-06-06, 10:34 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Dot.: sprawdzeni sprzedający z Allegro pośredniczący w transakcjach

Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym do tej pory, mogłabyś napisać jak prezentują się koszty, ile sobie za to liczyła?

| 
|     | 
|  2009-06-06, 17:06 | #3 | 
				 | 

Brała ok. 30-40% prowizji dla siebie, im większe zamówienie, tym mniejsza prowizja. Ale czasem wychodziło mniej niż w sklepie internetowym, bo raz, że bez podatku i przesyłki (kupowała te ubrania, które chciałam w sklepie "stacjonarnym"), a dwa, że jeśli udawało się jej coś upolować w cenie promocyjnej lub na wyprzedaży, to normalnie pisała, że zapłaciła mniej zamiast ściemniać i liczyć sobie po cenie katalogowej. Dziewczyny, naprawdę żadna z Was nie zamawiała nic nigdy z UK przez pośrednika z Allegro? Jestem zdesperowana   
				__________________ "Sticks and stones may break my bones, but words can never hurt me" | 
|     | 
|  2009-06-06, 17:19 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Po prostu poszukaj kogoś kto ma wystawione na aukcjach masę rzeczy z primarka lub nexta i ma lokalizację uk i się dogadaj. Nie ma firm pośredniczących w zakupach w UK - przynajmniej mi nic na ten temat nie wiadomo... 
				__________________ 'If nobody hates you, you're doing something wrong' House | 
|     | 
|  2009-06-06, 21:45 | #5 | |
				 | 

Cytat: 
  Próbowałam tym sposobem na Allegro, napisałam do kilkorga sprzedających, ale myślałam, że może macie kogoś sprawdzonego. W wątku o River Island wiele dziewczyn (w tym ja) prosiło tissai o namiary na taką osobę, więc uznałam, że nie jestem sama z problemem i dlatego stworzyłam ten wątek 
				__________________ "Sticks and stones may break my bones, but words can never hurt me" | |
|     | 
|  2009-06-07, 14:38 | #6 | 
| Zakorzenienie | 

Dziewczyny dobrze radza, napisz do kogos kto sprzedaje duzo rzeczy z Uk i ma lokalizacje w UK lub pisze, ze wysyla z UK (mogl nie zmienic lokalizacji). Z reguly tacy ludzie sprzedaja ciuchy z Nexta, Primarka, Top Shopa, New Look, Laura Ashley czy tez Principles, Jane Norman.

__________________ http://www.aspoleczna.pl Mój blog http://www.angtest.pl Testy z angielskiego! http://wojnowski.net.pl Blog o Wordpresie | 
|     | 
|  2009-06-08, 19:04 | #7 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Dokladnie, ja kiedys tak wlasnie robilam, zachorowalam na sweterek z Ebaya (wysylka byla tylko do UK) i na allegro porozsylalam wiadomosci do osob sprzedajacych z UK, wiekszosc odpowiedziala i byla chetna pomoc (bez dodatkowego wynagrodzenia   ) 
				__________________ -So the lion fall in love with the lamb.. -What a stupid lamb. -What a sick, masochistic lion.  XOXO | 
|     | 
|  2009-06-08, 22:14 | #8 | 
				 | 

Dzięki właśnie tak zrobiłam   
|     | 
|  Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.