|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
Pięknie super śliczna para jeszcze raz gratuluje i mam mały biznesik bo widze ze miałaś piekny bukiet mogłabyś wrzucic jakas wyrazniejsza jego fotka. I te korony piekne nigdy nie bylam na ślubie w cerkwi jaka jest z nimi historia zwiazana czemu sie je zaklda?? |
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
przepieknie wyglądaliście Misqa
i tez mnie ciekawi o co chodzi z tymi koronami...
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaguraaa, serdecznie gratuluję
Cytat:
TŻ było, oglądał i bardzo dumny jest ![]() Cytat:
Tacy uśmiechnięci! ![]() Dzisiejszym PMkom wszystkiego, co najlepsze |
||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
dawno mi nie było ![]() po pierwsze gratuluje wszystkim "nowym" przyszłym mamusiom ![]() po drugie duzo szczescia dla dzisiejszych PM (mam nadzieje, ze pogode maja lądniejsza niz u mnie-od rana leje) po trzecie kupilam sobie butki do slubu wreszcie... sukienke na poprawiny, bielizne, ponczochy itp ![]() oto moja sukienka poprawinowa prosze nie zwracac uwagi na moja głowe przymierzałam ja wieczorem po kąpieli (wiec makijazu brak ))
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
a ja wpadam tylko na chwilkę z najlepszymi zyczonkami dla dzisiejszych PM !!!!
|
#1986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wyglądaliście super Ja właśnie wróciłam od fryzjerki, bo wybieramy się na ślub kuzynki...ale tak śmiesznie bo msza jest dopiero o 18 jak na nasz region to późno
|
||
|
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ile dałas za welon, który notabene też jest śliczny i w moim stylu
|
|
#1989 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszytskiego naj naj dla dzisiejszych PM-ek. Dużo radosci i milosci w ich małżenstwach. |
||
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
to jeszcze Wam butki pokazę. Chciałam kupić inne ale żadne nie miały odpowiedniej wysokości obcasa i stanęło na tych... |
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
misq super pieknie wygladalismy a ta twoja suknia... ehsss
![]() Cytat:
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jest tu na forum jaks wątek z cytatami na zaproszenia?? jakoś nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim raz jeszcze za gratulacje
MisQa pieknie wygladaliscie i tacy usmiechnieci caly czas, super
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Dzisiejszym PM dużo szczęścia, miłości i uśmiechu!!! Strippi i jaguraaa gratuluję Wam dzidziusia!!! Niech rosną zdrowo!! MAdzialenka super Ci się ksiądz trafił!!! Szkoda, że ten ksiądz tak daleko od nas... My się zbieramy i zebrać nie możemy, zwłaszcza, że ostatnio jeden strasznie na mnie wrzeszczał, jakbym nie wiadomo co zrobiła i teraz mam uraz MisQa gratulacje. Super fotki.Jeszcze raz wszystkiego naj!!! My właśnie rozdaliśmy ostatnie zaproszenia. Jeszcze na sam ślub nam zostały (do rozniesienia w naszej kamienicy), ale to zostawiliśmy sobie na koniec tej przygody z rozwożeniem. My spadliśmy z ambony już 24 i 31 maja. Ksiądz czytał!!! Zaraz 24 maja wracałam z domu (250 km od K-wa) dzwoni do mnie mama i mówi: ksiądz już wygłosił zapowiedzi, a ja pytam słyszałaś?? A mama - niee |
|
|
|
#1995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
połączyc te kwietniki tiulem czy tam organzą. Jak by sie jedna para wyłamała to wtedy nie moga nic dołożyc tylko wystawić kwietniki bo oni w 5 minut nie zdąża. Niestety take u nas ceny bo ta kwiaciarka+dekoratorka maja monopol u nas w Kosciele i tylko one mo adekorowac. Więc ile sobie zaśpiewjaa tyle trzeba im dać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
eseska nawet jakbyscie nie chcieli tych dekoracji to przeciez dekoratorka ich nei sciagnie
a zaplacic byscie musieli, jesli chodzi o koszty - wychodzi 300zl od pary, czy jakis jeszcze koszt jest ? te 300 na jedna pare to w sumie nie duzo, ale jesli chodzi o calosc to troche drogo.Zreszta u nas w kosciolach tez taki jest ze jest jedna stala dekoracja tego dnia, i ona kosztuje 1200zl i za nia kazda para ma zaplacic by te 1200 wyszlo w sumie ![]() Wiec oni robia tak jak wiekszosc. dziela jeden koszt na wsyztskich i po sprawie ![]() Nie przejmuj sie ![]() misqa cudnie ![]() Na prawde ciekawy jest taki slub w cerkwii. nesca suknia ekstra ! tylko chyba Cie troche poszerza na wysokosci dekoltu ![]() a i buty najs ![]() ide ogladac say yes to the dress
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia! dekoracja na ołtarz to chyba nie sciagaja. A ta co każda para płaci po 200zł (kwietniki sztuczne + dywan) to własnie jest tak, że jak ktos jej nie chce to miedzy jednym a drugim ślubem ją zdejmują!
Trudno już się tym nie będe denerwowac bo szkoda mego zdrowia na takie pierdoły! |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Przede wszystkim gratuluję serdecznie wszystkim świeżo upieczonym żonkom, a także przyszłym mamusiom Miło jest tu czasem zajrzeć i poczytać o Waszych przygotowaniach. Od mojego ślubu minęły już 4 tygodnie Dzisiaj byliśmy na ślubie u znajomej i potem całą drogę mężusiowi wzdychałam, że fajnie byłoby przeżyć to jeszcze raz Czekamy jeszcze na płytkę od kamerzysty, będzie prawdopodobnie za miesiąc. Bez przerwy za to oglądam zdjęcia od fotografa, cała rodzina też jest zachwycona. Generalnie cały czas mamy mało czasu a dużo do załatwienia. Dopiero co zdążyliśmy się pospotykać ze wszystkimi znajomymi, a teraz bierzemy się za formalności.Rybulko cieszę się, że dochodzisz do siebie po operacji, wyniki badań też na pewno będą dobre |
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradzcie mi jeszcze ile wina kupic? Impreza na 110 osob???
Edytowane przez anjadka Czas edycji: 2009-06-13 o 20:52 |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
eseska za dywan tez musicie placic
U nas w kosciele zawsze rozwijaja jak jest jakas uroczystosc i nikkt za to nie kasuje.
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ma któraś może dokładny spis ślubnych wydatków taki od a do z
zaczynam liczyć z tz koszty tak dokładniej bo już sie gubie i mam wrazenie ze czegos nie mam znaczy wielu rzeczy nie zapisalam
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
anika222Ja mam takie w moim spisie wydatki:
goście weselni - sala pokoje dj fotograf kamerzysta suknia ślubna wypożyczenie halki biżuteria kostium na poprawiny wiązanka stroik na smochód materiały (ratan+) kotyliony - tomek +świadkowie buty pończochy garnitur koszula z mankietami musznik/krawatka/krawat spinki do mankietów buty pasek skarpetki samochód kierowca kwiaty dla rodziców zaproszenia zawiadomienia koperty znaczki podziękowania dla rodziców albumy tort weselny ciasta( blachy) napoje gazowane po 0,5l : sprite cola fanta soki banany (kg) mandarynki (kg) winogrona (kg) nektarynki (kg) woda gazowana woda niegazowana po 0,5 wódka butelki do wódki wino czerwone wino białe szampan (wino musujące) obrączki balony tiul (metry) opłaty urzędowe odpis aktu chrztu odpis aktu urodzenia ksiądz organista skrzypaczka zapowiedzi nauki przedmałżeńskie i przedśubne kurs 1 tańca pasmanteria anjadka to zalezy ile goscie pija wina. Mysle ze minimum po 10 butelek bialego i czerwonego, sama mam tyle na 40 gosci i mysle o dokupieniu
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-06-13 o 21:26 |
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Kliwia myśleliśmy o 30 butelkach czerwonego i 10 bialego? Bo do obiadu, a niekotrzy tylko winko pija...hmmm
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
anjadka osobiscie bardziej wole biale wino, czerwone jest dosc ciezkie i nie bardzo nadaje sie na ciagle picie na weselu. Do obiadu ok, ale po obiedzie biale.
![]() Nie boj sie zmarnowania, z męzusiem w razie co bedziecie miec winem plynacy miesiac miodowy
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i też ciekawi mnie ten Twój bukiecik ![]() jak będziesz miała wyraźniejsze zdjęcia (bukietu również) to chętnie zobaczę![]() No nic ja uciekam, jestem niewyspana i padnięta, praca, nauka i uczelnia, wykończę się normalnie jutro egzamin, a jeszcze nic nie umiem Chcę wakacji...
|
||
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, ja tylko na chwilkę, jedziemy zaraz zawieźć zaproszenia do mojej chrzestnej i będziemy mieli zaproszenia z mojej strony
![]() Kupiliśmy wczoraj koszulę z łamanym kołnierzem i muszkę. TŻ bosko wygląda, nie mogłam się napatrzeć hehe Misqa, cudnie wyglądaliście!! |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję wszystkim czwartkowym i sobotnim panną młodym
ja się dzisiaj strasznie czuję, kręci mi się w głowie i jest mi niedobrze a ostatnio sniło mi się że w ciąży jestem chyba muszę zrobić test ciążowy ![]() Co do ślubnych spraw chodziłam wczoraj za biustonoszem do sukni ale nic nie znalazłam zdecydowaliśmy że do kościoła pójdziemy na piechotę (jakieś 70metrów), mniej czasu nam to zajmie niż władowanie się do samochodu i dojechanie na miejsce
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj kupiłam w Empiku dwa poradniki "Jak zostać idealną teściową". Uśmiałam się podczytując fragmenty
Będzie to dodatek do naszego prezentu dla rodziców na ślubie, czyli do oprawionych naszych zdjęć
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2009-06-14 o 10:36 |
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wczoraj pokazalismy moim rodzicom kroki walca troszke pocwiczylismy, potem pojechalismy do mnie do kosciola dac kartke z zapowiedzimi wiec dzis i u TZ i u mnie spadlismy z ambony 22 czerwca mamy przyjsc po kartke ,z e zapwoeidzi jzu były i nie było sprzeciwów itp i zawieźć to do TZ kosciola - gdzie berzemy slub.a potem bylo zapraszanie gosci. rozdalismy 6 zaproszen i prze 22 wrocilimsy do domku. Dzis tez mamy ambitny plan co do zaproszen, zobaczymy co z tego wyjdzie. dajemy tez kilka zaproszen rezerwowoch wiec w sumie do dania mamy 26 sztuk jeszcze (chyba, ze ktos nam bedzie odmawiał, to sie jeszcze cos dorzuci). Cytat:
mysle nad tym, ale bardzoej skora jestem do zdjęc mamy |
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a nie dasz rady znalezc innego fotografa?Takich zdjec chyba nie zrobi Ci mama
No chyba ze ma wyjatkowy talent![]() To jest w ogole ten sam ktory bedzie wam robil zdjecia slubne? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

i tez mnie ciekawi o co chodzi z tymi koronami...
TŻ było, oglądał i bardzo dumny jest
Tacy uśmiechnięci! 

wyglądaliście super
jak na nasz region to późno

Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.
bo to wychodzi kurde jedynka mi nie dziala
a czy ta dekoratorka wie ze to dla 4 par? jesli tak to pewnie dlatego taka cene ustalila....mysle ze gdyby nie wiedziala to moglibyscie za te tysiac dwiescie zl zorbic co naprawde pieknego
a zaplacic byscie musieli, jesli chodzi o koszty - wychodzi 300zl od pary, czy jakis jeszcze koszt jest ? te 300 na jedna pare to w sumie nie duzo, ale jesli chodzi o calosc to troche drogo.