|
|
#2911 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
|
|
|
|
#2912 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 2.Tak. 3.Prywatny może wziąść pieniądze, tylko taki normalny w przychodni, czyli oplacany panstwowo nie wezmie... |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa. Skończyłam niedawno pierwsze opakowanie yasminelle i mam pytanie. Tylko prosze was nie piszcie że ten temat już sie tu pojawiał, bo nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego co tu napisałyście, a szczególnie znaleść tu coś konkretnego Otóz dostałam okres w 4 dniu przerwy, jednak nawet nie wiem czy to można nazwać okresem... Jeżeli już to bardzo słaby. Dodam, że zawsze miałam dość obfity okres. Są to moje pierwsze tabletki anty, więc może nie bardzo jestem w temacie. Czy to normalne takie bardzo słabe krwawienie? I czy co miesiąc tak będzie, czy to po prostu taka pierwsza reakcja organizmu??
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Mój lekarz za badania bierze 100zł a za wypisanie recepty na dwa opakowania 30zł.
Dzisiaj biore pierwszą tabletke - 3majcie kciuki bo strasnzie sie boje ze bede miec coś takiego jak Karolla i bede musiala odstawić tabletki - a na gumkach niestety nie przezyje ze strachu
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!! czy we wszystkich aptekach podrozaly yasminelle?;> w ostatnich dwoch miesiacach moje tabletki z 33zl podskoczyly do 37zł
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nie krzyczcię, proszę, że takie pytanie już było, bo dzielnie próbowałam przeszukać wątek, ale prawie 100 stron mnie przerosło..![]() Jestem w trakcie pierwszego opakowania Yasminelle i lekarz kazał mi zacząć 1 czerwca, mimo tego, że okres miałam mieć wcześniej. Powiedziała, że nawet jeśli się krwawienie nie skończy, to i tak mam zacząć dokładnie 1. Okres dostałam trochę wcześniej i tak wyszło, że pierwsza tabletkę wzięłam w 8 dniu cyklu, a w ulotce jest napisane, że zaczyna się 1 dnia, ewentulnie 2-5, ale przez 7 dni dodatkowe zabezpieczeie. Co w takim razie z dniem 8? Oczywiście do końca miesiąca się dodatkowo zabezpieczam, ale jak z następnym opakowaniem? Będę bezpieczna? A, i nie wiem czy ból podbrzusza na początku jest normalny? W ulotce nic nie jest napisane na ten temat, a troche mnie to martwi. Z góry dzięki |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym zapytała sie ginekologa, bo to w sumie jego wymysł...
masz jakis kontakt ze swoim lekarzem? |
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
Tak, niedlugo mam wizyte, ale chciałabym się uspokoić do tego czasu
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie znam żadnego prywatnego lekarza który by nie brał kasy za recepte
Niestety ceny wszystkich leków poszły drastycznie w góre więc podejrzewam że Y też. *Wzięłam tą pierwsza tabletke - teraz czuje jaby mi ktoś usiadł na klatce piersiowej ale podejrzewam że to z nerwów bo tyle sie tu naczytałam a ja panikara jestem
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko, zażywałam antybiotyk (3 tabletki) w dniach od 1-3 czerwca do kiedy powinnam sie dodatkowo zabezpieczac? Tydzien po antybiotyku czy dluzej jeszcze?
btw. Mi biust minimalnie urusl
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie: jeśli wpływał, zabezpieczamy się w trakcie kuracji jak i przez 7 dni po jej zakończeniu - do kiedy więc masz się zabezpieczać dodatkowo - sama chyba policzysz
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
O tak tabletki poszły w góre.. w zeszłym tygodniu kupowałam opakowanie i zapłaciłam za nie 41zł a trzy miesiące temu płaciłam w tej samej aptece 39zł , czemu one musza tyle kosztować :P bez tej ulotki przy kazdym opakowaniu kosztowaly by polowe ceny terazniejszej.
Apropo biustu więkrzy o jeden rozmiar. Edytowane przez zuni Czas edycji: 2009-06-12 o 23:48 |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
co do biustu - to chyba jestem (niestety
) rekordzistka z dużej miseczki C - skok do miseczki F pewnie ma to też jakiś związek z tym, że przytyłam na tabletkach ponad 10kg, ale teraz zrzucam (zrzuciłam już 4kg) i piersi się nie zmniejszają, a zazwyczaj jak chudłam to najpierw chudły mi piersi.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
a ja 5 kg w górę
na szczęście oprócz mojego TŻ-a nikt inny tego nie zauważył, ale ja czuję się ciężka i to chyba gorsze...niby 5 kg ale całość chyba w uda mi poszła- i odrobina w brzuch w biust ZERO
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
a ja chyba musze je odstawic ;/ fakt, ze tuz przed okresem brzuch mnie nie boli i nie jestem 'sparalizowana' od pasa w dol, ale za to migreny, jakie sie wtedy pojawiaja sa nie do zneisienia ;/ niby miewam je tylko wlasnie przed okresem, ale naprawde wtedy jest ciezko
dzisiaj np obudzilam sie z bolem glowy - wzielam tablete przeciwbolowa,teraz pije kawe, a na raize nic... typowa migrena,bo nei przeszkadza mi hasal za bardoz,ale swiatlo itp... w dodatku jest mi niedobrze i chyba jestem chora ^^ a przede mna sesja i masa nauki :/ nic tylko sobie strzelic w leb ;|
|
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
Ja też musiałam odstawić, ale z powodu zakrzepu w nodze. No i już cera znowu tłusta, włosy też. A tak dobrze znosiłam te tabletki.
|
|
#2928 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez troszke urosły ale zawsze po odsawieniu tab wracały do normalych wielkosci (typu standard) wiec nie cieszy az tak bardzo obecna postac
co do kilosow to biore tab 10 miesiecy i zero zmian wagi mimo ze jem 2 razy wiecej. (a jem bo siedze w domu po sesji, bez pracy - obecnie prowadze typ leniwca) i oby tak dalej
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja od czasu do czasu czuje lekkie drętwienie jednej nogi i coś w rodzaju mrowienia i póki co to lekceważe bo samo przechodzi. co jakś czas biorę magnez bo tabletki topodobno wypłukują i mrowienie może być z braku magnezu.
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
Miałam silny ból łydki i obrzęk, potem noga zrobiła się lekko czerwona i ciepła. W tej chwili kostkę mam opuchniętą cały czas i brzydkie sine naczyńka na zewnątrz. Żałuję, że w ogóle zaczęłam brać hormony ale nie miałam wyjścia.
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez czesto bierze skurcz prawej nogi ;/ tak co 3 dni :| wiadomo ze przechodzi po kilku sekundach ale to objaw niepokojacy ;/
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
kamila, a probowalas magnez? sok pomidorowy? wiecej ruchu?
u mnie pomoglo, bo na poczatku tez cierply mi nogi. zaczelam zazywac magnez z wit. B6 i wiecej sie ruszac i od wieeeeelu miesiecy nie mam juz w ogole takich problemow
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
to fakt- mnie też ruch pomógł!!!
lepsze krążenie i dotlenienie robi swoje... zimą człowiek się kisi albo w domu bo zimno albo w busie. a teraz rowerek i zupełnie inne samopoczucie a i może kilogramy spadną
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też pomaga magnez
Biorę go teraz codziennie i nie mam żadnych skurczy. Ale jak zaniedbałam to i nie brałam przez jakiś czas to w nocy obudził mnie bardzo mocny skurcz łydki. Staram się więc pamiętać i choć co drugi dzień łykać magnez i wtedy wszystko jest ok
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
no to od jutra magnezowo-ruchowa kuracja
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
O Boże, jak mnie tu dawno u was nie było
witam wszystkich i każdego z osobna
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że znajdzie się ktoś uszczypliwy. Jedyne co znalazlam w ulotce to w działaniach niepożądanych brak miesiączki. A to jakoś troche nie to samo. Ale na szczęście za tydzien mam wizyte u lekarza to się wszystkiego dowiem.
|
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem otóż: w czwartek dostałam okres( tydzen przerwy) a w niedziele wspólżyłam z TŻ z zabezpieczeniem. W poniedzialek byłam u lekarza po recepte na yasminelle. i stalo się tak że przez nerwy ( egzamin na prawo jazdy dziś) zapomniałam zażyć 1 tabletki z nowego blistra. zazyłam ją dziś bo na egzamini sie zorientowałam że jej nie wzięłam dziewczyny uspokójcie mnie że nie jestem w ciąży ( dla swietego spokoju do lekarza sie umowilam na piatek) prezerwatywa nam nie pekła ani nic poprostu nie wiem jak to sie stało że zapomniałam ale jednak mam jakieś obawy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Otóz dostałam okres w 4 dniu przerwy, jednak nawet nie wiem czy to można nazwać okresem... Jeżeli już to bardzo słaby. Dodam, że zawsze miałam dość obfity okres. Są to moje pierwsze tabletki anty, więc może nie bardzo jestem w temacie. Czy to normalne takie bardzo słabe krwawienie? I czy co miesiąc tak będzie, czy to po prostu taka pierwsza reakcja organizmu??
!!!
Nie krzyczcię, proszę, że takie pytanie już było, bo dzielnie próbowałam przeszukać wątek, ale prawie 100 stron mnie przerosło..

z dużej miseczki C - skok do miseczki F
pewnie ma to też jakiś związek z tym, że przytyłam na tabletkach ponad 10kg, ale teraz zrzucam (zrzuciłam już 4kg) i piersi się nie zmniejszają, a zazwyczaj jak chudłam to najpierw chudły mi piersi.