|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek, part XV.
Pomozecie mi?? potrzebuje rady odnosnie dekoracji sali weselnej. kurde dzis jestem umówiona z dekoratorką na podpisanie umowy. ma byc u mnie na 14.30 a ja jestem zielona. mam kilka pomyslów, ale nie wiem jak to sie ma do siebie a kilka rzeczy nie wiem poprostu. jakbym wkliła zdjęcia, to byscie mi pomygły??
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
to co piszecie to jakas abstrakcja dla mnie chyba mam TZa z innej planetymoj TZ nie rozwala zadnych pieniedzy na glupoty.nie kupujemy w ogole slodyczy (najwyzej przy niedzieli wyskoczymy na lody czy u ktorejs mamusi zjemy ciasto). gotujemy normalnie, zadne kebaby, pizze i inne smieciowe jedzenie nie wchodzi w gre zreszta on ma podejscie ze co ugotuje to on zje bez grymaszenia no czasem poprosi o jakas potrawe ale to normalne.nie gramy w zadne gry, kasa idzie tylko na potrzebne rzeczy. jakies drobne przyjemnosci jesli wiemy ze mozemy sobie pozwolic. z tym ze ja wtedy kupie jakas ksiazke a TZ narzedzia i maszyny ktore tak naprawde pozniej sie przydaja a moze to my jacys ograniczeni jestesmy
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrrrrrrrrr....
Haniu, dostaniesz w dzioba za nabijanie się ze schorowanego biedaka przy najbliższej okazji... Dzwoniłam do okulisty... Pani zaproponowała, że mnie zapisze na październik. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo do tego czasu oko może przestać mnie boleć... Wtedy tylko chamsko zajmowałabym kolejkę ... Co za paranoja.... ^$%#%^$... powiedziała mi, że jak mnie boli, to mogę szukać dalej, pójść prywatnie, albo się zapisać na październik... Czy tylko mi się wydaje, że to absurd? Po jaką cholerę człowiek płaci składki????
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy, nie będę go ciągle naciskać, poczekam do 12 gdzieś i zadzwonię do TŻ, zapytam, czy był. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bez komentarza
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj, będziemy się naradzać. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahhhh. Jeszcze mi pani powiedziała, że jakby mi coś wpadło do oka, to coś innego, może by mnie przyjęli, ale tak to nie. Miałam ochotę jej powiedzieć, że jakby mi wpadło, to bym sobie to wyjęła.... No właśnie
|
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedaku Kochany jak tylko się spotkamy nadstawię potulnie dzioba ![]() No a teraz już poważnie..... I właśnie dlatego jestem za prywatyzacją służby zdrowia. I tak jak chcę iść do lekarza idę prywatnie więc po cholerę mam ten Zus płacić.
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() No wiec tak: wklejam kilka zdjęc sali mojej. wymysliłam dekorację biało - bordowa (tak aby pasowała jak najbardziej do sali i kontrastowała z moją suknie ecru. - mysle, by zmienic jakis stół dla młodych cos dodoac, odjąc sama nie wiem. - zrezygnowałabym z tych czerwonych serwetek na stołach i tych upięc na bokach stołów, a za to przez srodek pusciła (ecru??) organze - prosta lub lekko pofałdowaną przez cały stół i związana jakos na dole samym - mniejsze wazony - mniejsze bukity - na nie nie mam kompletnie ponysłu zalezy mi razczej na takim bardziej surowym wyglądzie, bez zbędnego przepychu, |
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Butter: masz uczucie jakbyś miała piasek w oku?
Do tego zaczerwienienie lekkie, opuchlizna, wydzielina jakaś? Jestem świezo po wizycie u okulisty, byłam wczoraj z tego samego powodu : mam zapalenie spojówek dostałam krople TOBREX (tyle że to antybiotyk, zapytaj w aptece o jakiś odpowiednik albo może ci sprzeda: cena 22zł). Ja noszę soczewki więc cześciej pakuje palce do oczu, mogłam zapomniec umyć ręce i wsadziłam sobie bakterie. Uwaga, myj często ręce b zarazisz drugie oko lub inną osobę. Jeśli to nie jest jęczmień, to raczej nie ma innej opcji. A jak się rozwinie bardziej to oczka ci moga ropieć i np rano po wstaniu z łożka możesz nie móc otworzyć: tak miała moja sistra w ostrej fazie, ja na szczęście tak nie mam. Uwaga na słońce.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M Edytowane przez Madlen__18 Czas edycji: 2009-06-16 o 10:59 |
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ciężko ci będzie uzyskać w tej sali surowy wygląd, bo sama sala jest taka bogata, chodzi mi o te kolumny, pasy na ścianach, typ krzeseł... itd. Nie podoba mi się to coś na ostatnim zdjęciu, nie wiem, co to jest. Zmieniłabym też te wazony z bukietami. Ale jak się spotykasz z dekoratorką, to przecież ona na bank poda ci ileś pomysłów i ty wybierzesz to, co ci się spodoba |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo mi TZ powiedział.ja wiem, ze ona mi cos tam doradzi, ale tez bym chciała miec jakies swoje pomysły. jak dla mnie, jak juz pisałam te wazony sa za wysoki (ale czy przy nizszych nie bedze problemu, ze beda ludzi zasłaniac??) i bukiety za duze a co sadzicie o tej organzie przez stół?? |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty byłaś u okulisty? Jak tam wtargnęłaś?
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to ostatnie zdjąć natychmiast ![]() Madzia dekoratorka po jaki grzbiet ? Nie szkoda Ci pieniędzy na to ?
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj tez przez chwilę mi przeszło, czy jednak brac ta dekoratorkę . ale w sumie czy ja bede miała głowe aby sama cos tam robic?? filary trzeba zawinąć, cos za młodymi tez tzreba zrobic... ja juz sama nie wiem,. dlatego chciałam sie was poradzic
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen śniłaś mi się dziś...spotkałyśmy się na kawie w Krakowie...a nawet my + nasi TŻ. Byłam pod wrażeniem Twojego męża
![]() Madziu no na tych zdjęciach to jest wieś tanczy i śpiewa .Zdecydowanie te bordowe serwetki do wywalenia. Bukiety okropne. Wazony za wysokie. Powinny być niższe a do tego kwiaty (nie znam sie na kwiatach nie wiem jaki rodzaj) ale takie wysokie bukiety a nie kuliste. Stół Pary Mlodej to juz w ogole porażka .To coś doczepione do stołu do wywalenia. W ogole dalabym obrusty ecru a nie białe
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-06-16 o 11:17 |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, sala to jeden wielki przepych-nie uda Ci się nawet przy pomocy 7 dekoratorek uzyskać surowego wystroju...
Ja bym na pewno ściągnęła to coś ze ściany... i nie wiem co jeszcze. Nie podobają mi się kolumny powleczone materiałem i za dużo rzeczy na stołach. Dałabym jakieś proste bukiety w prościutkich wazonach....jak świece, to też w bardzo minimalistycznych świecznikach.. |
|
|
|
#2480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Organza na wasz stół tylko
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stołami chyba tez juz sie sama zajmę. tylko problem zostaje z filarami, stołem dla młodych i nie wiem czy nie wywalic tej "szarfy białej nad syfitem a zostawic tylko ta bordą) |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej bym tego nie ujęła
![]() Madziu jeżeli to dzieło dekoratorki to poważnie bym się zastanowiła czy korzystać z jej usług ![]() Ściągnęłabym max co się da, też te opakowania z kolumienek Nie masz zdjęć tej sali bez "upiększeń"?
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, i koniecznie zapytaj się czy do wyboru masz tylko te satynowe pokrowce - straszne są. Brrr. |
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wklejam zdjęcie sali - bez dekoracji. chodzi mi o filary (bez owinięcia- macie racje chyba lepiej by to wyglądało)
|
|
|
|
#2485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pościągać co się da, tak jak pisały dziewczyny sala sama w sobie jest bogata
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do stołów jeszcze weź pod uwagę że dojdą jeszcze półmiski z jedzeniem - zrobi się tłoczno - dlatego zdejmij ile się da a co to na tym zdjęciu za portret wisi za kolumną?
|
|
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W zasadzie nie wiem, po co ci ta dekoratorka |
||
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pisze L_V, wszystko ogólcie, co się da. Wystrój - tylko kwiaty! |
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie miałam wydzieliny, nawet nie miałam bardzo czerwonego troszkę tylko, na lewym, mniej bolącym oku mam pęcherzyk na dolnej powiece, jak jęczmień, nie wiem co w środku bo nie przekłuwałam. Pani zabarwiła mi oko takim jakimś papierkiem, który pod powiekę wsadziła, poświeciła urządzonkiem i już. wyszłam stamtąd z recepta p 10 minutach. A optyk się mieści w pasażu krakowskiego Tesco, na zakupach byłam. Akurat trafiłam na tą samą panią, która rok wcześniej dobierała mi soczewki. Hania: fajny sen )
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#2490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

chyba mam TZa z innej planety

bez komentarza

Biedaku Kochany jak tylko się spotkamy nadstawię potulnie dzioba