![]() |
#2101 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
![]() sprawdziłam jeszcze raz od E ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
emm, mam mały problem-w rozmiarze 60 h i potrzebuję ubrać go w kostium kąpielowy-najlepiej 2 częściowy. Czy taki kostium w ogóle istnieje? Jakaś taka też niespokojna jestem po przejrzeniu strony freyi-czy oni wycofują się z małoobwodowo-dużomisek? wyszukiwarka znalazła mi tylko active i jestem trochę przerażona.
Dziewczyny pomóżcie-co mam z tym kostiumem zrobić? Takim estetycznym ideałem jest vodkatini-śliczny kostium. Nie kupiłam w ubiegłym roku, bo oczywiście nie było mojego rozmiaru i bałam się, że jak pokombinuję ze zwężemniem obwodu, to miski mi sie na plecach spotkają... |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Konto usunięte
|
No i przyszło mi Mardo z Intymnej.pl - model KASIA. Kaśki to są na ogół fajne dziewczyny, ale stanik "Kasia" do fajnych Kasiek nie może być zaliczany: takiego rozciągliwca jeszcze nie mierzyłam. 65I a mnie się wydawało, że mierzę obwód co najmniej 80... Miseczka adekwatna do literki I - na mnie mogłaby być ciut mniejsza (jestem na granicy H i I właśnie). Stanik byłoby idealny do dekoltów, chociaż robił mi lekkie dzioby (ale nie byłoby tragicznie, gdyby nie ta cholerna rozciągliwość, a raczej przekłamanie rozmiaru obwodu). Stanik wykonany, jak wykonany - za niecałe 50 zł można go było kupić, ale za cenę regularną - never. Jak na razie producenta Mardo zamierzam omijać szerokim łukiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Wtajemniczenie
|
Z tą dużo miseczkowością Arabelli to trochę taki mit. Tylko niektóre kolory są dużomiseczkowe, inne raczej normalne, a jakiś (brązowy?) chyba nawet małomiseczkowy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj doszedł do mnie stanik Curvy Kate Portia czarny 34FF. Trochę się bałam, bo miał rózne opinie. Zaryzykowałam i zupełnie nie żałuję!!! Stanik pięknie leży, nie ma dziobów tylko jabłuszka. Nie wbija mi sie wstążeczka ( dziewczyny często na to narzekały) ani fiszbiny. Jedyny minus to dość rozciągliwy obwód. Ale została mi jeszcze jedna haftka więc nie jest źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam się dzisiaj jeszcze raz (tym razem bardziej bezubraniowo) i wyszło mi jednak, że mam obwód 69 i w biuście 84...wpisałam to w kalkulator i mój rozmiar zmienił się aż do 60F
![]() ![]() Nie nooo...ja sobie w życiu nie znajdę takiego rozmiaru w rozsądnej cenie ![]() PS: No dobra, poszukałam trochę i da się na taki trafić, ale będę musiała dokonać inwestycji, ehh...a najgorzej, że nie wiem gdzie bym taki rozmiar mogła przymierzyć, bo aż wierzyć mi się nie chce, że to to by na mnie pasowało ![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2009-06-19 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak z obwodami i miskami w Gorsenii?
Bo widzę,że w sklepie w moim mieście wprowadzili ta markę,w rozmiarach nawet 65M ![]() Edit: znacie hasło promocyjne przy zakupach w Milenie? Jak znacie to się podzielcie ![]() Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2009-06-19 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ejstem pewna, ale coś w stylu "DwudziestolecieMilen y". Pokombinuj ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle widziałam,że szyją mój rozmiar i wysłałam do nich meila,odpisali,że jak mi zależy to przyśpieszą,wchodzę po 2-3 dniach i co? i jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I własnie u nich też sobie wpisałam moje wymiary i wyszło, że 60F to jest dla mnie "super-ścisły", a "ścisły" to 65D ![]() Zwykły jaki mi wyszedł, to chyba żart - 70A ![]() ![]()
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NIektóre modele jednych spłaszczają, a innych nie. Ale takie Flamenco np.... To nawet może spłaszczać, bo jest piękne!
![]() |
#2115 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi wcześniej moje maskaradki podjeżdżały do góry (w tym shanghai, który jest najbardziej ścisły), myślałam, że to dlatego, że obwód jest nieelastyczny. Ale udało mi się opracować taki system zakładania, że obwód nie podjeżdża. I to jest tak, że jak założę po staremu, to mimo, że zapinam na ostatnią haftkę i jest ciasno, to podjeżdża, a jak go zapnę trochę inaczej, to nie idzie do góry ![]() Cytat:
Jeśli podobają Ci się troje wiązane w kolorze czerwonym, to może zajrzyj do Triumpha. Ja tam przymierzałam strój w rozmiarze 70F, obwód i góra wiązana, więc można zrobić 60tkę, w środki miseczki usztywniane i nawet fajnie kształtowały biust, no i cena mniejsza niż w brytyjczykach ![]() Cytat:
Cytat:
A i na dopasowanej jest rabat 7% z hasłem pierwsze dopasowanie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tease Me zostaje ze mna. ![]()
![]() |
#2117 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() widziałam, że wspomniałyście o kodzie do mileny. Do kiedy jest on ważny i gdzie się go wpisuje? ( na dopasowanej sie chyba nie doczekam na mój rozmiar ![]()
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Aha, w tych sklepach mają chyba głównie rozmiarówke brytyjską. W niej przy wymiarach 69/84 wychodzi raczej 28E (60F). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja na razie foty nie zrobię, bo mi aparat ukradli na zakończenie roku brata... ![]()
Zawsze się o coś martwię. Taka już moja natura. Gdybym się nie martwiła, bardzo by mnie to martwiło. ![]() Pisz do mnie Ante, będzie krócej ![]() Nick przypadkowy - nawet nie pytaj, dlaczego taki - czarna magia
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze, pooglądałam strony Comeximu i Mileny, i niestety, nie ma mojego rozmiaru. Zostaje mi teraz polowanie na Freye 28H/HH, albo kupienie 30 i podszycie. Stąd moje pytanie- jak dokładnie wygląda takie podszywanie? Wiem, że gumką, albo tasiemką, ale na którym fragmencie obwodu? Czy na całości? Będę bardzo wdzięczna za kilka tricków, przegladałam wątek, ale zawsze jest to bardzo ogólnie powiedziane. Chętnie obejrzałabym zdjęcia takiego podszycia stanika, jeśli któraś z Was mogłaby je wrzucić. Ech, kiedyś człowiek nie mial takich problemów, kupowalo się luźne 70C i było ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero zamówiłam,a już się doczekać paczki nie mogę,ehh te kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Konto usunięte
|
Heh, Mardo na razie niech spada na drzewo, ale Milena mnie mocno kusi, bo z licznych opinii wynika, że są w miarę ściśliwe. Mocno się zastanawiam nad trzema modelami: Sylvestrine Soft, Lemon Sorbet i Romantica Push-Up. Już wiem, że miseczka I nieco za duża (chociaż ten stanik Mardo był tak rozciągliwy, więc nie wiem, czy się kierować tym wrażeniem), więc w Milenie celowałabym w 65H. No i właśnie: jak się ma Romantica (podobno miska wychodzi większa, więc w niej 65G nawet?) do Sylvestrine? Sylvestine zamówić w miarę tabelkowe, czyli miska H? Lemon również? Najwyżej odeślę, ale jak się już mylić, to wolałabym o jeden rozmiar najwyżej, a nie dwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a flamenco spłaszcza tak samo jak toffino czy może trochę mniej ![]() Cytat:
![]() Doris, możesz podać swoje wymiary, bo jak jesteś pomiędzy 65H a 65I to romanticę bym wzięła 65H, G byłoby chyba za małe, Sylwestrine jest bardzo ścisły i raczej dużomiseczkowy więc obwód 70 na pewno, choć nie wiem czy ta dużomiseczkowość nie jest związana z tym że flamenco i toffino są małomiseczkowce i wtedy może się wydawać że ten jest dużo większy ![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-06-19 o 10:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Dziwczyny, podjęłam tę arcyważną decyzję. Kupuję bakłażanowe flamenco. I jaki rozmiar?
Wymiary 92/72. Brać zgodnie z wyliczeniem kalkulatora 70E? ![]()
#2127 |
Zakorzenienie
|
Chciałam sobie Lemon Sorbet zamówić przed wyjazdem, a tu jak na złość mojego rozmiaru nie ma...
![]() Czegoś nie rozumiem... wpisuję 60C, wychodzi, że jest Lemon Sorbet, a jak kliknę to zaczyna się od 60G...;] Mam jakieś problemy ze sklepami internetowymi chyba... Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2009-06-19 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lemon sorbet jest w wielu sklepach internetowych, podaj swój rozmiar to może coś sie znajdzie ![]() ![]() http://novomodna.pl/milena-milena-bi...-o_l_2551.html tutaj jest ![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-06-19 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się właśnie wydawało
![]() Dziękuję! Idę zamawiać! (to przez Was wszystko!) edit: No i zamówiłam. Teraz czekam...
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-06-19 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Mother of Cat
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.