Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-18, 23:56   #2101
simeri
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ale nie szyją czy nie ma ich w PL? Bo gdzieś coś mi się obiło, że u nas jest jak zwykle okrojona rozmiarówka. (Trochę bez sensu szyć stanik od E zwłasza, że jest dużomiskowy!)
wydaje mi się że na stronie CK czytałam też że jest od E
sprawdziłam jeszcze raz od E to tak samo jak dużomiseczkowa Arabella jest od DD
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 00:36   #2102
transcendence
Raczkowanie

emm, mam mały problem-w rozmiarze 60 h i potrzebuję ubrać go w kostium kąpielowy-najlepiej 2 częściowy. Czy taki kostium w ogóle istnieje? Jakaś taka też niespokojna jestem po przejrzeniu strony freyi-czy oni wycofują się z małoobwodowo-dużomisek? wyszukiwarka znalazła mi tylko active i jestem trochę przerażona.
Dziewczyny pomóżcie-co mam z tym kostiumem zrobić? Takim estetycznym ideałem jest vodkatini-śliczny kostium. Nie kupiłam w ubiegłym roku, bo oczywiście nie było mojego rozmiaru i bałam się, że jak pokombinuję ze zwężemniem obwodu, to miski mi sie na plecach spotkają...
transcendence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 06:18   #2103
201803290936
Konto usunięte

No i przyszło mi Mardo z Intymnej.pl - model KASIA. Kaśki to są na ogół fajne dziewczyny, ale stanik "Kasia" do fajnych Kasiek nie może być zaliczany: takiego rozciągliwca jeszcze nie mierzyłam. 65I a mnie się wydawało, że mierzę obwód co najmniej 80... Miseczka adekwatna do literki I - na mnie mogłaby być ciut mniejsza (jestem na granicy H i I właśnie). Stanik byłoby idealny do dekoltów, chociaż robił mi lekkie dzioby (ale nie byłoby tragicznie, gdyby nie ta cholerna rozciągliwość, a raczej przekłamanie rozmiaru obwodu). Stanik wykonany, jak wykonany - za niecałe 50 zł można go było kupić, ale za cenę regularną - never. Jak na razie producenta Mardo zamierzam omijać szerokim łukiem.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 07:31   #2104
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
dużomiseczkowa Arabella
Z tą dużo miseczkowością Arabelli to trochę taki mit. Tylko niektóre kolory są dużomiseczkowe, inne raczej normalne, a jakiś (brązowy?) chyba nawet małomiseczkowy...
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 07:57   #2105
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Wczoraj doszedł do mnie stanik Curvy Kate Portia czarny 34FF. Trochę się bałam, bo miał rózne opinie. Zaryzykowałam i zupełnie nie żałuję!!! Stanik pięknie leży, nie ma dziobów tylko jabłuszka. Nie wbija mi sie wstążeczka ( dziewczyny często na to narzekały) ani fiszbiny. Jedyny minus to dość rozciągliwy obwód. Ale została mi jeszcze jedna haftka więc nie jest źle.
Stary 2009-06-19, 08:08   #2106
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Wczoraj doszedł do mnie stanik Curvy Kate Portia czarny 34FF. Trochę się bałam, bo miał rózne opinie. Zaryzykowałam i zupełnie nie żałuję!!! Stanik pięknie leży, nie ma dziobów tylko jabłuszka. Nie wbija mi sie wstążeczka ( dziewczyny często na to narzekały) ani fiszbiny. Jedyny minus to dość rozciągliwy obwód. Ale została mi jeszcze jedna haftka więc nie jest źle.
nie chcę Cię martwić, ale skoro od razu zapinasz na środkową haftkę, to wkrótce prawdopodobnie będziesz musiała podszywać obwód. Chociaż może i nie. Ja mam 3 portie, w różnych kolorach, wszystkie w tym samym rozmiarze. Jedna rozciągnęła się dosyć szybko, 2 pozostałe tylko minimalnie, więc jak widać nie wszystkie są rozciągliwe..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 08:38   #2107
bura kocurka
Zakorzenienie

Zmierzyłam się dzisiaj jeszcze raz (tym razem bardziej bezubraniowo) i wyszło mi jednak, że mam obwód 69 i w biuście 84...wpisałam to w kalkulator i mój rozmiar zmienił się aż do 60F To możliwe? Żeby aż tak się różnił pomimo, że to tylko 2 cm?! Poza tym 60...czy to nie za mocno by cisnęło?

Nie nooo...ja sobie w życiu nie znajdę takiego rozmiaru w rozsądnej cenie

PS: No dobra, poszukałam trochę i da się na taki trafić, ale będę musiała dokonać inwestycji, ehh...a najgorzej, że nie wiem gdzie bym taki rozmiar mogła przymierzyć, bo aż wierzyć mi się nie chce, że to to by na mnie pasowało

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2009-06-19 o 08:48
bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-19, 08:52   #2108
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
wydaje mi się że na stronie CK czytałam też że jest od E
sprawdziłam jeszcze raz od E to tak samo jak dużomiseczkowa Arabella jest od DD
Czarna Arabelka jest standardowa. Wszystko zależy od koloru.
Stary 2009-06-19, 08:53   #2109
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak z obwodami i miskami w Gorsenii?
Bo widzę,że w sklepie w moim mieście wprowadzili ta markę,w rozmiarach nawet 65M Ale znając życie to rozciągliwiec?

Edit: znacie hasło promocyjne przy zakupach w Milenie?
Jak znacie to się podzielcie

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2009-06-19 o 08:55
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:03   #2110
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
nie chcę Cię martwić, ale skoro od razu zapinasz na środkową haftkę, to wkrótce prawdopodobnie będziesz musiała podszywać obwód. Chociaż może i nie. Ja mam 3 portie, w różnych kolorach, wszystkie w tym samym rozmiarze. Jedna rozciągnęła się dosyć szybko, 2 pozostałe tylko minimalnie, więc jak widać nie wszystkie są rozciągliwe..
Właśnie tez troszkę sie tym martwię. Kiedy szukałam opinii na temat tego modelu ,wszystkie dziewczyny pisały, że obwód jest ścisły. No cóż ,zobaczymy. Mam nadzieję, że będzie ok.
Stary 2009-06-19, 09:04   #2111
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak z obwodami i miskami w Gorsenii?
Bo widzę,że w sklepie w moim mieście wprowadzili ta markę,w rozmiarach nawet 65M Ale znając życie to rozciągliwiec?

Edit: znacie hasło promocyjne przy zakupach w Milenie?
Jak znacie to się podzielcie
Ktoś podawał na forum
nie ejstem pewna, ale coś w stylu "DwudziestolecieMilen y".
Pokombinuj
Stary 2009-06-19, 09:08   #2112
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś podawał na forum
Pokombinuj
Dzięki,tak chodzi o DwudziestolecieMileny, rabat 10%,fajnie
W ogóle widziałam,że szyją mój rozmiar i wysłałam do nich meila,odpisali,że jak mi zależy to przyśpieszą,wchodzę po 2-3 dniach i co? i jest
Stary 2009-06-19, 09:11   #2113
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś podawał na forum
Pokombinuj
O właśnie...a ta Milena to dobra firma? Jakie są ich staniki? Bo widzę, że mają dużo rozmiarów i ceny, ehh...jeszcze do przeżycia
I własnie u nich też sobie wpisałam moje wymiary i wyszło, że 60F to jest dla mnie "super-ścisły", a "ścisły" to 65D
Zwykły jaki mi wyszedł, to chyba żart - 70A W życiu mi biust w żadno A nie wszedł (no może jak byłam duuużo młodsza )

Stary 2009-06-19, 09:13   #2114
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
O właśnie...a ta Milena to dobra firma? Jakie są ich staniki? Bo widzę, że mają dużo rozmiarów i ceny, ehh...jeszcze do przeżycia
I własnie u nich też sobie wpisałam moje wymiary i wyszło, że 60F to jest dla mnie "super-ścisły", a "ścisły" to 65D
Milena ma parę modeli superścisłych. Ceny, wygląd, kształt - sądzę, że warto. WIele dziewczyn ma (zdjęcia masz na Balkonetce) i sobie chwali.
NIektóre modele jednych spłaszczają, a innych nie. Ale takie Flamenco np.... To nawet może spłaszczać, bo jest piękne!
Stary 2009-06-19, 09:16   #2115
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam zdjecia w Tease Me 28FF. Proszę ocencie, bo sama nie wiem czy zostawić czy nie. Ja to z natury jestem tak niezdecydowana, że hej. Ogólnie czuję się w nim fajnie, tak kobieco (to taki "łóżkowy" stanik), obwód stabilny, a to dla mnie ważne. Ramiączka to dla mnie nie problem, nie są aż takie złe. Jeślibym go zostawiła to może zrobię doczepiane, żeby móc przezroczyste dać pod topy na lato.
Przepraszam was za bałagan, nie zwracajcie uwagi, zdjęcia łazienkowe. Jakby co powtórzę je... Zupełnie nie potrafię sobie sama fot robić.

Dodam, że martwią mnie nieco buły z tylu nad obwodem. Znów ich do miski nie umiem wmasować.
Podoba mi się na Tobie Tease Me buły z tyłu za obwodem mogą być wynikiem tego, że idzie Ci on do góry. Spróbuj trochę pokombinować z zakładaniem stanika.
Mi wcześniej moje maskaradki podjeżdżały do góry (w tym shanghai, który jest najbardziej ścisły), myślałam, że to dlatego, że obwód jest nieelastyczny. Ale udało mi się opracować taki system zakładania, że obwód nie podjeżdża. I to jest tak, że jak założę po staremu, to mimo, że zapinam na ostatnią haftkę i jest ciasno, to podjeżdża, a jak go zapnę trochę inaczej, to nie idzie do góry .

Cytat:
Napisane przez transcendence Pokaż wiadomość
emm, mam mały problem-w rozmiarze 60 h i potrzebuję ubrać go w kostium kąpielowy-najlepiej 2 częściowy. Czy taki kostium w ogóle istnieje? Jakaś taka też niespokojna jestem po przejrzeniu strony freyi-czy oni wycofują się z małoobwodowo-dużomisek? wyszukiwarka znalazła mi tylko active i jestem trochę przerażona.
Dziewczyny pomóżcie-co mam z tym kostiumem zrobić? Takim estetycznym ideałem jest vodkatini-śliczny kostium. Nie kupiłam w ubiegłym roku, bo oczywiście nie było mojego rozmiaru i bałam się, że jak pokombinuję ze zwężemniem obwodu, to miski mi sie na plecach spotkają...
60H masz polskie czy brytyjskie? w 60 masz stroje polskiego comeximu,. Ja mam podobny problem do Ciebie, noszę rozmiar 28G i zamówiłam freyę bamboo w obwodzie 30 - podobno jest ścisła, ale dopiero jak do mnie przyjdzie to się wypowiem.
Jeśli podobają Ci się troje wiązane w kolorze czerwonym, to może zajrzyj do Triumpha. Ja tam przymierzałam strój w rozmiarze 70F, obwód i góra wiązana, więc można zrobić 60tkę, w środki miseczki usztywniane i nawet fajnie kształtowały biust, no i cena mniejsza niż w brytyjczykach

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupu. Mniejmy nadzieję, że obwód się bardziej nie rozciągnie.

Cytat:
Zmierzyłam się dzisiaj jeszcze raz (tym razem bardziej bezubraniowo) i wyszło mi jednak, że mam obwód 69 i w biuście 84...wpisałam to w kalkulator i mój rozmiar zmienił się aż do 60F To możliwe? Żeby aż tak się różnił pomimo, że to tylko 2 cm?! Poza tym 60...czy to nie za mocno by cisnęło?

PS: No dobra, poszukałam trochę i da się na taki trafić, ale będę musiała dokonać inwestycji, ehh...a najgorzej, że nie wiem gdzie bym taki rozmiar mogła przymierzyć, bo aż wierzyć mi się nie chce, że to to by na mnie pasowało
Standardowe 60tki rozciągają się do 72cm, te rozciągliwe nawet do 65. Przymierzyć bez zamawiania możesz w sklepach stacjonarnych, ich listę znajdziesz np. na stanikomanii, a w sklepach internetowych zawsze masz możliwość zwrotu/wymiany.

A i na dopasowanej jest rabat 7% z hasłem pierwsze dopasowanie.
Stary 2009-06-19, 09:27   #2116
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Podoba mi się na Tobie Tease Me buły z tyłu za obwodem mogą być wynikiem tego, że idzie Ci on do góry. Spróbuj trochę pokombinować z zakładaniem stanika.
Mi wcześniej moje maskaradki podjeżdżały do góry (w tym shanghai, który jest najbardziej ścisły), myślałam, że to dlatego, że obwód jest nieelastyczny. Ale udało mi się opracować taki system zakładania, że obwód nie podjeżdża. I to jest tak, że jak założę po staremu, to mimo, że zapinam na ostatnią haftkę i jest ciasno, to podjeżdża, a jak go zapnę trochę inaczej, to nie idzie do góry .
Kurczę to będę próbowała, może mi się uda. Bo nie mogę mieć takich "obtłuszczonych" pleców.
A Tease Me zostaje ze mna.
Stary 2009-06-19, 09:32   #2117
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez transcendence Pokaż wiadomość
luizka juz ci podowiedziała zaglądiecie do comeximu. Jesli jednak nadal nic dla siebie nie znajdziesz to zawsze mozesz kupic zwykłą sznurkowo-trójkątową górę od bikini w duzym rozmiarze. Sznurkiem zwiążesz ile trzeba a resztę odetniesz. Wazne zeby miski niały odpowiedni rozmiar. Japrzerabiałam mój stroj z Tecso. Pożniej wstawie zdjecia.

Cytat:
Zwykły jaki mi wyszedł, to chyba żart - 70A W życiu mi biust w żadno A nie wszedł (no może jak byłam duuużo młodsza )
Wiesz to duzo zalezy od modelu. W takim flamenku czy sylwestrine przy 69 pod to rzeczywiscie potrzebowalabys obwodu 70. No ale moze rzeczywiscie nie A toffino jest juz troche luzniejsze wiec tu 65. jak cos ci sie spodoba to pytaj o model.

widziałam, że wspomniałyście o kodzie do mileny. Do kiedy jest on ważny i gdzie się go wpisuje? ( na dopasowanej sie chyba nie doczekam na mój rozmiar )

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:37   #2118
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
a najgorzej, że nie wiem gdzie bym taki rozmiar mogła przymierzyć, bo aż wierzyć mi się nie chce, że to to by na mnie pasowało
Zajrzyj do pierwszego postu tego wątku, tam są wymienione dwa sklepy w Łodzi. Udaj się do nich

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Aha, w tych sklepach mają chyba głównie rozmiarówke brytyjską. W niej przy wymiarach 69/84 wychodzi raczej 28E (60F).
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:37   #2119
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość

60H masz polskie czy brytyjskie? w 60 masz stroje polskiego comeximu,. Ja mam podobny problem do Ciebie, noszę rozmiar 28G i zamówiłam freyę bamboo w obwodzie 30 - podobno jest ścisła, ale dopiero jak do mnie przyjdzie to się wypowiem.
Jeśli podobają Ci się troje wiązane w kolorze czerwonym, to może zajrzyj do Triumpha. Ja tam przymierzałam strój w rozmiarze 70F, obwód i góra wiązana, więc można zrobić 60tkę, w środki miseczki usztywniane i nawet fajnie kształtowały biust, no i cena mniejsza niż w brytyjczykach

Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupu. Mniejmy nadzieję, że obwód się bardziej nie rozciągnie.

Standardowe 60tki rozciągają się do 72cm, te rozciągliwe nawet do 65. Przymierzyć bez zamawiania możesz w sklepach stacjonarnych, ich listę znajdziesz np. na stanikomanii, a w sklepach internetowych zawsze masz możliwość zwrotu/wymiany.

A i na dopasowanej jest rabat 7% z hasłem pierwsze dopasowanie.
Hmm...no to chyba zajrzę w sobotę do Brassiere na Piotrkowskiej i coś pomierzę, chociaż kupować raczej jeszcze nie będę, bo te staniki są drogie, a teraz mnie nie stać Ale jak już się dowiem co na mnie pasuje z jakiej firmy, to może będę mogła sobie w internecie zamówić jak upoluję okazję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-19, 09:48   #2120
Antentenne
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam zdjecia w Tease Me 28FF. Proszę ocencie, bo sama nie wiem czy zostawić czy nie. Ja to z natury jestem tak niezdecydowana, że hej. Ogólnie czuję się w nim fajnie, tak kobieco (to taki "łóżkowy" stanik), obwód stabilny, a to dla mnie ważne. Ramiączka to dla mnie nie problem, nie są aż takie złe. Jeślibym go zostawiła to może zrobię doczepiane, żeby móc przezroczyste dać pod topy na lato.
Przepraszam was za bałagan, nie zwracajcie uwagi, zdjęcia łazienkowe. Jakby co powtórzę je... Zupełnie nie potrafię sobie sama fot robić.

Dodam, że martwią mnie nieco buły z tylu nad obwodem. Znów ich do miski nie umiem wmasować.
Jestem na tak I dalej masz świetne według mnie, to nie kwestia zdjęcia
A ja na razie foty nie zrobię, bo mi aparat ukradli na zakończenie roku brata...

Zawsze się o coś martwię. Taka już moja natura. Gdybym się nie martwiła, bardzo by mnie to martwiło.

Pisz do mnie Ante, będzie krócej
Nick przypadkowy - nawet nie pytaj, dlaczego taki - czarna magia
Antentenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:06   #2121
evelinek_r
Wtajemniczenie

Dobrze, pooglądałam strony Comeximu i Mileny, i niestety, nie ma mojego rozmiaru. Zostaje mi teraz polowanie na Freye 28H/HH, albo kupienie 30 i podszycie. Stąd moje pytanie- jak dokładnie wygląda takie podszywanie? Wiem, że gumką, albo tasiemką, ale na którym fragmencie obwodu? Czy na całości? Będę bardzo wdzięczna za kilka tricków, przegladałam wątek, ale zawsze jest to bardzo ogólnie powiedziane. Chętnie obejrzałabym zdjęcia takiego podszycia stanika, jeśli któraś z Was mogłaby je wrzucić. Ech, kiedyś człowiek nie mial takich problemów, kupowalo się luźne 70C i było ok Oczywiście żartuję. Od tych kilku miesięcy, kiedy noszę "uświadomione" staniki, obwód mi się zmniejszył o 5,5cm, w biuscie urosło 1,5 i teraz nawet bez stanika mam zauważalną dolinkę (a w staniku zwykle nie, za wysokie mostki, muszę szukać plunge). Także jeszcze raz proszę o step dla ubogich
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:10   #2122
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
widziałam, że wspomniałyście o kodzie do mileny. Do kiedy jest on ważny i gdzie się go wpisuje? ( na dopasowanej sie chyba nie doczekam na mój rozmiar )
Jak się przechodzi do koszyka to jest rubryka "kod promocyjny" czy jakoś tak

Dopiero zamówiłam,a już się doczekać paczki nie mogę,ehh te kobiety
Stary 2009-06-19, 10:16   #2123
201803290936
Konto usunięte

Heh, Mardo na razie niech spada na drzewo, ale Milena mnie mocno kusi, bo z licznych opinii wynika, że są w miarę ściśliwe. Mocno się zastanawiam nad trzema modelami: Sylvestrine Soft, Lemon Sorbet i Romantica Push-Up. Już wiem, że miseczka I nieco za duża (chociaż ten stanik Mardo był tak rozciągliwy, więc nie wiem, czy się kierować tym wrażeniem), więc w Milenie celowałabym w 65H. No i właśnie: jak się ma Romantica (podobno miska wychodzi większa, więc w niej 65G nawet?) do Sylvestrine? Sylvestine zamówić w miarę tabelkowe, czyli miska H? Lemon również? Najwyżej odeślę, ale jak się już mylić, to wolałabym o jeden rozmiar najwyżej, a nie dwa...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:22   #2124
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Ja mam 3 portie, w różnych kolorach, wszystkie w tym samym rozmiarze. Jedna rozciągnęła się dosyć szybko, 2 pozostałe tylko minimalnie, więc jak widać nie wszystkie są rozciągliwe..
a które kolory są te mniej rozciągliwe?

Cytat:
NIektóre modele jednych spłaszczają, a innych nie. Ale takie Flamenco np.... To nawet może spłaszczać, bo jest piękne!
ja się właśnie zastanawiam na Flamenco, bo ma takie cieniutkie ramiączka, więc byłby ok na lato, mam już toffino ale mnie trochę spłaszcza
a flamenco spłaszcza tak samo jak toffino czy może trochę mniej

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
z tego co wiem to kod mileny jest ważny przez cały rok, bo właśnie świętują swoje 20-lecie i dlatego ja mam na metce z toffino wpisane że ten kod to: 20LatMilena

Doris, możesz podać swoje wymiary, bo jak jesteś pomiędzy 65H a 65I to romanticę bym wzięła 65H, G byłoby chyba za małe, Sylwestrine jest bardzo ścisły i raczej dużomiseczkowy więc obwód 70 na pewno, choć nie wiem czy ta dużomiseczkowość nie jest związana z tym że flamenco i toffino są małomiseczkowce i wtedy może się wydawać że ten jest dużo większy

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-06-19 o 10:38
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:27   #2125
Evvciaa
Raczkowanie

Cytat:

Ja też mam 69 pod biustem i wszystko co mierzyłam - koniecznie 60! 65 luźne... Portia 60 GG jest w sam raz obecnie, ciśnie trochę ale tak... przyjemnie
Piszę to na stołach, dywanach, obrazach, zeszytach i naczyniach.
Niech wszyscy to zobaczą. Nie, nie!

Evvciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:27   #2126
hihi
Zakorzenienie

Dziwczyny, podjęłam tę arcyważną decyzję. Kupuję bakłażanowe flamenco. I jaki rozmiar?
Wymiary 92/72.
Brać zgodnie z wyliczeniem kalkulatora 70E? Czy 70F? Bo widziałam w komentarzach, że miski bywały za małe...?
Stary 2009-06-19, 10:29   #2127
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Chciałam sobie Lemon Sorbet zamówić przed wyjazdem, a tu jak na złość mojego rozmiaru nie ma...

Czegoś nie rozumiem... wpisuję 60C, wychodzi, że jest Lemon Sorbet, a jak kliknę to zaczyna się od 60G...;] Mam jakieś problemy ze sklepami internetowymi chyba...

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2009-06-19 o 10:33
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:33   #2128
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Dziwczyny, podjęłam tę arcyważną decyzję. Kupuję bakłażanowe flamenco. I jaki rozmiar?
Wymiary 92/72.
Brać zgodnie z wyliczeniem kalkulatora 70E? Czy 70F? Bo widziałam w komentarzach, że miski bywały za małe...?
ja bym wzięła 70F na pewno, bo ono jest małomiseczkowe

A lemon sorbet jest w wielu sklepach internetowych, podaj swój rozmiar to może coś sie znajdzie - jakaś ślepa chyba jestem, 60C
http://novomodna.pl/milena-milena-bi...-o_l_2551.html
tutaj jest

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-06-19 o 10:36
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:34   #2129
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ja bym wzięła 70F na pewno, bo ono jest małomiseczkowe
Tak mi się właśnie wydawało

Dziękuję!

Idę zamawiać!

(to przez Was wszystko!)

edit:
No i zamówiłam. Teraz czekam...

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-06-19 o 10:39
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:44   #2130
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Heh, Mardo na razie niech spada na drzewo, ale Milena mnie mocno kusi, bo z licznych opinii wynika, że są w miarę ściśliwe. Mocno się zastanawiam nad trzema modelami: Sylvestrine Soft, Lemon Sorbet i Romantica Push-Up. Już wiem, że miseczka I nieco za duża (chociaż ten stanik Mardo był tak rozciągliwy, więc nie wiem, czy się kierować tym wrażeniem), więc w Milenie celowałabym w 65H. No i właśnie: jak się ma Romantica (podobno miska wychodzi większa, więc w niej 65G nawet?) do Sylvestrine? Sylvestine zamówić w miarę tabelkowe, czyli miska H? Lemon również? Najwyżej odeślę, ale jak się już mylić, to wolałabym o jeden rozmiar najwyżej, a nie dwa...
Jak dla mnie - bierz większą miskę. Dla mnie była za mała, płytka i robi dziwny kształt piersiom.
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości