|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C cz. 2
Generalnie myję pędzle szarym mydłem Biały Jeleń. Czasem funduję im kąpiel w szamponie, a potem nakładam im spłukiwalną odżywkę :P
Mam tylko problem z tym 187, bo mi po podkładzie (używam go do fluidów) nie schodzi... Płyn do mycia naczyń daje radę, ale ja się z tym średnio komfortowo czuję
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... czy ten czerwony cień to passionate?
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kto następny się odważy zaprezentować zbiory?
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przepraszam, zapomniałam o tym! I dziękuje wszystkim za miłe słowa![]() neutrale: 1rząd: ricepaper,all that glitters, mystery, amberlights, woodwinked 2rząd: phloof, naked lunch, patina, antiqued, cranberry 3rząd: sable, sketch, satin taupe, twinks, shale kolorowa: 1rząd: dziura , electric eel, tilt, fig.1, nocturnelle2rząd: club,contrast,juxt, graphology, beautiful iris 3rząd: gorgeous gold, greensmoke, sumptuous olive, passionate, beauty marked ![]() edit: dorzucam jeszcze jedno zdjęcie, to moje wszystkie macowe cienie. a kiedyś zarzekałam się, że kupię tylko paletkę tempting z cult of cherry! ![]() 2 duze palety już wyjaśniłam, trzy małe to wszystkie z cult of cherry, między dużymi paletami intriguing scarlet: 6 warm eyes. cienie pojedyncze od lewej do prawej: deep truth,bitter, cool heat, magnetic fields, femmefi, warming trend, solar white, silverthorn pigmenty od L do P: teal, reflects transparent teal, reflects antique gold, melon, blue brown, blonde's gold, circa plum, mauvement, chocolate brown, tan cienie wypiekane: earthly riches, ska&sky,mi'lady wszystko
Edytowane przez Zahran Czas edycji: 2009-06-26 o 16:14 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#66 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale je dopieszczasz Cytat:
Cytat:
![]() <--- Taka była moja reakcja jak zobaczyłam to cudo Coś wspaniałego Nevado! Gratuluję zakupu.
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam pytanie - czy Phloof! ma się jakoś do najjaśniejszego cienia (Nanogold) w quadzie Spice Chocolate? Wiem że Nanogold to chyba duochrome, a mi chodzi o jakiś w miarę jednolity, migoczący trochę cień...
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myję pędzle delikatnym szamponem dla dzieci (najczęściej Johnsona). Nie polecam używania odżywki na pędzle.
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
chm... raczej średnio - nanogold niby duochrom, ale raczej albo go nie widać albo opalizuje na różowo. a phloof jest takim bardzo jasnym cieniem, niezupełnie białym, ale bardzojasno brzoskwiniowym z kroplą rózu
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnie o to mi chodziło
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Miałam dzisiaj okazję macać testery Colour Craft i Naked Honey.
Z kolorówki NH nic mnie nie zachwyciło ale mam zamiar nabyć Skin Salve (fantastyczny zapach i konsystencja) i chyba któryś z zapachów tyloko nie wiem który bo oba mi się podobają Za to kolekcja Colour Craft cudna Ze złych wiadomości - Strada jest wycofywana ![]() No poprawienie sobie nastroju kupiłam szminkę Up The Amp - chłodna, jagodowa, mój ulubiony finish (Amplified Creme), mocna więc jako jedyny akcent w makijażu. Zahran - śliczna paletka |
|
|
|
#72 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa Twoich nowych skarbów Cytat:
![]() Jak ktoś inny ma się później cieszyc to trzeba uważnie sledzic Twojego bloga i all, co by wyłapac perełki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bisque to mój niezbędnik, super wyrównuje kolor powieki, idealny jako cień bazowy, on i Restles mają największe wgłębienia Of Summer i Satin taupe mam dopiero od wczoraj, także aż tak nimi sie jeszcze nie miziałam, ale myślę, że nie będzie problemó połączyc Of summera z Traxem, u mnie w traxie giną te złote iskierki i jest zimny raczej ( bo widziałam na spektrze, ze ludzie klasyfikują go jako cieplaka) Satin taupe już kocham Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ile cieni
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu ładnie
chętnie bym zabrała parę rzeczy. A taki kufer pełen MACa mi się marzy ![]() Poszukuję jakiegoś ładnego różu - chyba bym chciała coś w brązach, może mi doradzicie. Mam już Peachykeen i Foolish me; pierwszy jest brzoskwiniowy, drugi pomarańczowy, wspanaile ożywia cerę. Mam też piękny róż Diora http://shop.nordstrom.com/S/2978700?...=searchresults to są moje kolory ![]() Mam blond włosy - średni odcień w kierunku jasnego, mocno zielone oczy i jasną skórę w odcieniu beżu, bez różu czy żółci. Róż będzie kupiony w Anglii, tam jest chyba większy wybór niż u nas - takie mam wrażenie po wielu wizytach w naszym MACu. http://www.maccosmetics.co.uk/templa...&sortby=colour Nie wiem czy brać zwykły róż czy może mineralny?Nie chcę żeby to był pełen mat ani bardzo mocno skrzący róż, raczej do codziennego makijażu
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Tanyia, Brand, Martaboy, Lizzie dziękuję!
Cytat:
Edytowane przez Zahran Czas edycji: 2009-06-26 o 19:55 |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, może wpadnę w weekend do MACa i obejrzę to co mi zaproponowałyście
znalazłam fajny róż w necie, ale ten kolor jest już chyba wycofany
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko przelotem
Nevada i Zarhan piękne zbiory, aż zachciało mi się zakupów
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero do Was dobiłam, bo wróciliśmy po 3ej rano.. wstałam po południu i szybko do pracy.. niedawno wróciłam i nawet nie miałam czasu jeszcze rozpakować toreb.. zakupy bardzo udane byłam w 2 MACach.. najpierw w outlecie, w którym spędziłam 2,5 godziny, które nie wiadomo kiedy zleciały pudry, podkłady i róże w bardzo nijakich kolorach i nie dało się nic wybrać, co mnie bardzo zasmuciło, bo było kilka limitowanek, ale albo bardzo jasnych albo bardzo ciemnych.. ale mieli trochę cieni (jakieś 30 kolorów, może trochę wiecej), pigmenty, błyszczyki, pomadki, kilka paint potów, tylko 2 fluidliny, kremy, toniki, kilka limitowanych paletek cieni i błyszczyków, kilka kosmetyczek i chyba 5 limitowanych zestawów pędzli.. jak to w outlecie ceny niższe o około 30-40% i przez następne 3 godziny miałam mega wyrzuty sumienia aż do wizyty w drugim, już 'normalnym' salonie MACa w Belfascie, gdzie wydałam kolejne 112 funtów listę moich zakupków podam Wam jutro, bo prawdę mówiąc sama nie wiem co kupiłam muszę wszystko wypakować najpierw i chyba zaraz to zrobię ale relację zdam jutro Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2009-06-27 o 01:28 |
|
|
|
|
#80 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łączy nas aż 15 odcieni i trzy paletki z Cult of Cherry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kosmos z tym błyszczykiem szczególnie... Czy możesz powiedzieć coś o kolorach cieni mineralnych? nie wiem jaki zestaw będzie the best, kusi mnie ten z czernią, złotem, brązem... Gratuluję zakupu szmineczki Cytat:
![]() O! ale super jest farbka Bare Canvas, cudo po prostu, niby taka nude, ale pod światło pięknie się mieni delikatnymi ''iskierkami'' Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulujeCytat:
![]() Pędzel generalnie daje efekt równomiernego, nienachalnego pokrycia, ja teraz używam go do nakładania MSF rozświetlającego, tworzy takie fajne równomierne i połyskujące pokrycie. Cytat:
Cytat:
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
Cytat:
biorę się za rozpakowywanie ![]() odezwę się niebawem |
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Czy wiecie kiedy u nas będzie euristocrats2?
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta część, która jest repromowana z Euristocrats I (czyli np. pomadki Milan Mode, Naked Paris, Patisserie itd. i kredki do ust) jest w ciągłej sprzedaży od czasu wyjścia, jak z dazzleglassami - nie wiem. Najlepiej sprawdzić jakie kolory z Euristocrats II są na brytyjskiej stronie MACa (EDIT: wszystkie )- wtedy na pewno będą w polskich salonach. Euristocrats II jest oczekiwanym wydarzeniem w Stanach, bo u nich Euristocrats I nie była zrobiona regularną kolekcją Możliwe, że u nas wyjdzie jako kolekcja dazzleglassów...A co do tego, czy będzie i kiedy ewentualnie, to nie wiem.
Blog Edytowane przez martaboy Czas edycji: 2009-06-27 o 13:36 |
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie ma sprawy
|
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie Twój post skłonił mnie do poszukania cen w internecie i jestem zaskoczona O ile mogę zrozumieć cenę cieni (można powiedzieć że 4 w 1), błyszczyków (inna formuła ale moim zadaniem nie są warte tej ceny) innych rzeczy mineralnych (bo minerały to teraz hit) to zupełnienie nie rozumiem czemu droższe są najzwyklejsze szminki ![]() Acha... i zapomniałam napisać o pędzlach - polecam 226 jesli się ktoś na niego przy BBR nie załapał i 108 ale to klasyk, który uwielbiam. Za to 130 jest interesujący ale chyba nie umiałabym do używać. Edytowane przez BrandNewName Czas edycji: 2009-06-27 o 16:02 |
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() To i ja wkleje fotki moich paletowych zbiorów Cześć cieni jest przełożona ze zwykłych opakowań....Paletka I Górny rzad:Meet the fleet,Contrast,Prussian,F reshwater,Moons reflection. Środkowy rzad:Humid,Shimmermoss,St eamy,Greensmoke,Hummid. Dolny rzad:Satelite dreams,Parfait amour,Lilac touch,Beautiful,Aquadisia c. Paletka II Górny rząd:Idol eyes,Electra,Silver ring,Print,Carbon Środkowy rząd:Warming trend,Omega,Sable,Magneti c Fields,Smut Dolny rząd:Passionate,Sushi Flower,Da bling,Stars'N'Rockets,Plu m dressing Paletka III Górny rząd:Silverthorn,Glamour check,Goldmine,Soft flower,Bitter Środkowy rząd:Arctic grey,Expensive pink,Time&Space,Blue flame,Aquawert Dolny rząd:Vellum,nie pamietam nazwy,Tempting,Mont black.Brill Paletka IV Górny rząd:Sketch,100 strokes,Beauty marked,Cranberry,Star violet Środkowy rząd:Romp,Mulch,All that glitters,Patina,Woodwinke d Dolny rząd:French cuff,Illegal cargo,Winter sky,Girle,Paradisco Paleta V (jeszcze ja kompletuje) Górny rzad:Blackberry,Texture Środkowy rząd:Hepcat,Sunsed B Dolny rzad:Vibrant grape. |
|
|
|
#90 | |||
|
Zadomowienie
|
Zahran piękna kolekcja
Jak Ci się używa mineralnych cieni Sea&Sky oraz Earthly Riches? Na obydwa mam ogromną ochotę, ale o minerałach krążą sprzeczne opinie. Da się uzyskać tak intensywny kolor jak w opakowaniu (myśłę głównie o tym niesamowitym błękicie). Miałam też wielką ochotę na Bitter, ale... stchórzyłam Z czym go łączysz? I jak byś go oceniła w porównaniu do tego zielonego z palety Temting Cult of Cherry? Dużo mocniejszy?---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
A to niby dlaczego? Przecież nie mineralne.A masz ten pędzelek 226? Ja właśnie na niego się czaję, bo się wcześniej nie załapałam, a słyszałam same zachwyty. A kiedy dokładnie wchodzi Colour Craft - czyżby wcześniej niż w USA? ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() Ale się ten wątek teraz do oglądania zrobił |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

to tyko część zbiorów, nie robiłam fotek reszcie swoich macowych cieni, no bo jak paletki to paletki

Ale je dopieszczasz
<--- Taka była moja reakcja jak zobaczyłam to cudo

w portfelu hula wiatr