OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! CZ.II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-26, 13:37   #151
Salomea1
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!

U nas też jest takie cuś - chodzi mi o brzoskwinie, ale chyba widziałam za 20zeta/kg. Moja jakoś utrzymała połówkę brzoskwini (obraną). Czasem tylko ją asekurowałam,żeby na podłogę nie wyleciało. A co do wyjmowania kawałków z buzi to ja po raz pierwszy dzieciakowi dałam cos do samodzielnego jedzenia. Do tej pory żadnych biszkoptów itd nie podawałam, najwyżej pietkę chleba. No i zrozumiałe że sie bałam.

No mam pytanie czy te biszkopty, wafle ryzowe to jakis konkretnych firm podajecie tzn czy są jakies specjalne dla dzieciaków? Bo ja chcę wafle ryzowe kupic tylko nie wiem jakie?

A ja wczoraj byłam wyrodna matka. Ostatnio pisałyście o problemach z zasypianiem, a ja siedziałam cicho żźeby nie zapeszać no i mi sie dzidziol popsuł. Wczoraj powiedziałam dosć. Popłakała 4 min i zasneła, a tż to miał taką minę jakbym dziecko obdzierała ze skóry, ale dobrze,że on z tych co rozumieją że to dla dobra Martusi.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 14:01   #152
Asiek:PP
Raczkowanie

GG do Asiek:PP
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!

No to ja się pochwalę mój Krzyś raczkuje od dziś...

Uśmiech od losu
dostajemy w darze
za dobre czyny.

Celuj w księżyc, bo nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami.

biżu miłe dla oka
Asiek:PP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 14:43   #153
xandra78
Zakorzenienie

Asiek, gratulacje dla Krzysia.Teraz to dopiero musisz uważać-oczy dookoła głowy.

Ja chyba troszkę odpuściłam tą naukę zasypiania.Chociaż w zasadzie,to sama nie wiem, bo od kilku nocy Emila zasypia przy ostatnim karmieniu,a potem się nie budzi. Dopiero mam pobudkę za 3 godz-ale to na karmienie,które nie wiem,czy mam w końcu ot tak nagle zlikwidować?Wcz oraj,jak się obudziła, niedługo po nocnym zaśnięciu, to dałam ja do usypiania TŻetowi-ululał ją na rączkach (czyli tez źle...?). Troszkę teraz nadrobiłam, bo Emila sie rozpłakała w czasie drzemki i uspiłam ją na rączkach (zwykle już by cycek był w buzi). Tylko,że takie bujanie w łóżeczku(bo piszecie,że nie wolno na rączkach) wcale nie daje efektu-Emila płacze jeszcze bardziej, więc po kilku minutach biorę ją i lulam...
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 21:27   #154
Raczkowanie

Scorpioniec chodziło ci o takie coś:
COLLISTAR INTENSYWNY KREM NA ROZSTĘPY??

Uśmiech od losu
dostajemy w darze
za dobre czyny.

biżu miłe dla oka
Stary 2009-06-26, 21:42   #155
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Ja padam na twarz..dziś znów cały dzień na basenie z mala ona po powrocie zasnela na 2 godziny!! nigdy to się nie zdarza w dzień to max godzinna drzemka.. więc też sie chyba zmeczyła

Cytat:
Napisane przez Asiek:PP Pokaż wiadomość
Scorpioniec chodziło ci o takie coś:
COLLISTAR INTENSYWNY KREM NA ROZSTĘPY??
dokładnie taki => https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rks-cream.html

od razu mówię ze ja dostalam go w prezencie.. i cena na allegro sporo niższa niz w sklepach

salomea ja chrupki kukurydziane podaje zwykle tylko patrze by bez soli byly.. to samo dotyczy kółek ryżowych.. (ryzowe widzialm tez takie mniejsze dla dzieci ale 2 razy droższe) biszkopty dopiero zaczynamy..to Petitki widzialm ze sa Hippa ciasteczka po 7 miesiącu..chyba tez spróbujemy
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 22:11   #156
Raczkowanie

Kurcze drogie to:/
Jeśli chodzi o kosmetyki z all to się 2x nacięłam i nie kupuję.
Mam siorkę we Włoszech to mogłaby mi kupić tam, bo to włoska firma, ale jakaś się dziwna i nie do życia zrobiła.
Idę spać - Krzyś pewnie się wcześniej obudzi bo zasnął po 19,00, senior chrapie na kanapie...idę go zrzucić
To dobranoc cioteczki

Uśmiech od losu
dostajemy w darze
za dobre czyny.

biżu miłe dla oka
Stary 2009-06-27, 00:22   #157
xandra78
Zakorzenienie

Ale dzis pustki były...U nas właśnie leje, a wczoraj mówili, że będą upały.W weekend mają być "na 100%"-może sie troszkę opalę na działeczce
Dzis dałam Emilce marchew z jabłkiem ze słoiczka i na poczatku pluła na wszystkie strony, więc zrezygnowałam. Wieczorkiem juz zjadła pół kielonka (ja podaję jej deserki w kieliszkach "50-tkach", bo na razie tylko tyle zjada). Dałam jej też w łapkę połówkę moreli,ale nie zakumała,że to do buzi ma włożyć,raz to zrobiła i tak się skrzywiła,że więcej nie próbowała. Kupiłam tez morelę w słoiczku Hipp-a, ale się rozczarowałam, bo z cukrem-no i po co ten cukier??
Stary 2009-06-27, 00:32   #158
katakumba
Zakorzenienie

ej salomea ja nie krzyczalam na ciebie ze masz dziecku nie wyjmowac jedzenia, bo tak zabrzmialo jakbym rzadzila. nie, nie o to chodzilo
chodzilo mi tlyko o to ze te nasze dzieci cwansze niz ciezsze sa i widza ze trzeba wypluc jak za duze

u nas te plaskie brzoskwienie w tej samej cenie co normalne, wiec nie mam problemu
to samo z waflami dla dzieci, sa po prostu mniejsze
jogurciki to samo

zmeczona jestem dzisiejszym dniem, jako ze buszowalam po h&m (3 pietrowy nam otowrzyli sklep!)a potem mloda przez 15 min w chodziku dala mi soldnie popalic. boze, jak ona bedzie taka zywa na chodzie to ja sie wykoncze

no i notorycznie sciaga mi skarpetki jak jest w wozku i wyrzuca na chodnik. juz mam polowe nie do pary

a, xandra. to nie chodzi o to zeby nie tulic dziecka. tylko zeby mala wiedziala ze nie przychodzicie za kazdym razem jak zaplacze. moze ona zabkuje i tak ciezko jej zasnac?
ale badz twarda a nie miekka. mowilam ci ze pierwsze 3-5 dni jest najciezsze. potem idzie latwiej

asia brawo dla krzysia, moja nadal statycznie wrzeszczy zeby sie przesunac. tzn zeby ja przesunac

dalam melona tez, smakowal mocno
ale co mojej nie smakuje? wsytsko wsysa jak odkurzacz

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:12   #159
LadyM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
aa ja mialam praktyki w areszcie i wiezieniu dla mlodocianych. wiem jak sie zaprzyjaznic z podopiecznymi
po resocjalizacji jesteś?? Nie powiem, to musiało być ciekawe doświadczenie

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
No to jademy...
Jednak do Kołobrzegu bo na południu powodzie... Szkoda mi strasznie ale cóż. Też będzie fajnie.
Spakowanie się graniczyło z cudem (w dodatku połowę ciuchów biorę mokrych prosto z prania)...
Mam nadzieję że kwaterę jakąś znajdziemy bo jedziemy na dziko
No to w drogę!

Buziaki i do niedługo! Papa!
trzymam kciuki za udany pobyt

Cytat:
Napisane przez Asiek:PP Pokaż wiadomość
No to ja się pochwalę mój Krzyś raczkuje od dziś...
gratulacje
Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dokładnie taki => https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rks-cream.html

od razu mówię ze ja dostalam go w prezencie.. i cena na allegro sporo niższa niz w sklepach
o ja pier..... cena niezła jeśli kiedyś mi świtało, żeby go zakupić to juz zrezygnowałam

Cytat:
boze, jak ona bedzie taka zywa na chodzie to ja sie wykoncze
taaaa....

Jedziemy na przyszły weekend do sandomierza (chyba) BEZ DZIECI. Nie wiem jak to przezyję, nigdy ich nie zostawiałam na więcej niż 2-3 godziny ale przyda mi się taki odpoczynek, oj przyda
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 14:01   #160
katakumba
Zakorzenienie

sluchajcie zwariowac mozna z ta pogoda. jest tak goraco ze sie lepiej do wszytskiego, a jak sie wyjdzie na plaze to pizga. no jak tak mozna?

robie dzis obiad po angielsku, ze mnie kucharka marna, serio gotowac nie lubie, musze ale nie jest to jakas finezka. ale mam kupe marchewki i pietruszki i musze to zuzyc
plan jest taki zeby zrobic cottage pie
mieso mielone wymieszac z w/w warzywami, dorzucic cebule, ugotowac ziemniaki, potluc, mieso z warzywami na dol, ziemniaki na gore i posypac serem

danie narodowe to jest zaznaczam

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-06-27, 15:48   #161
nelijka
Raczkowanie

upaly na weekend?? taaa ciekawe gdzie bo u mnie to na pewno nie

nie sadzilam ze kiedykolwiek to powiem ale ja chce aby dziecie me zabkowalo znowu, bo ona wtedy spi w dzien po 2 godziny, a teraz wrocilismy do opcji 20 min i

moja mala nie lubi chrupek kukurydzianych, nawet nie ma w planie do dzioba ich wkladac
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 16:17   #162
scorpionec
Zakorzenienie

katakumba wklej fote tego cuda co gotujesz / pieczesz.. zafrapowalo mnie to

ja dzis na spacerze wpadlam na trzy seki do sklepu i akurat byly przeceny więc nabylam malej plaszczyk z podpinan bluza czerwony..cudnie wyglada..mam nadzieje ze na jesien wystarczy i jeszcze pare drobiazgów

ja dalam wczoraj malej jogurcik nestle i wlaśnie zwalila juz 4 kupę a deserki ze sloików juz jadla z jogurtem i bylo oki?? chyba ze to nie to a np zęby??

ja sie bije z myslami czy kupić fotelki z isofixem czy bez...

aha u nas pogoda do ok 19 stopni i strasznie wilgotno...zabije mnie te "lato"
Stary 2009-06-27, 18:47   #163
katakumba
Zakorzenienie

wlasnie robie, no prostrzego dania to chyba nie ma na swiecie

co to ten isofix?

a moje dziecie czy zabkuje czy nie i tak spi po 2 godziny. 2 razy dziennie

goraco az pot po lecach plynie
ide bo mnie garnek wzywa

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-06-27, 21:08   #164
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Jaka cisza nawet dużo do nadrobienia nie miałam.

jejku wiecie ja chyba jakaś nienormalna jestem. Jak moje dziecię samo zasypia to ja chcę ją wziąść na ręce przytulić pobujać a jak nie chce spać sama tylko na rękach to się wkurzam. Dzisiaj tak pięknie zasnęła sama po kąpieli a mi tak się jakoś przykro zrobiło

Narzekacie na pogodę. Nie powiem dzisiaj była duchota i chyba z 25 stopni ale co z tego jak padał deszcz. I . Głupia ta pogoda jakaś ale i tak nie mogę narzekać. Jak widzę w ilu miejscach powódź to masakra. Współczuje.

My chyba będziemy zmieniać fotelik bo jakiś taki przymały się zrobił. I teraz nie wiem jaki wybrać. Co polecacie?

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 21:24   #165
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:

co to ten isofix?
to jest stelaż, ktory montuje się do fotela i później tylko wpinasz fotelik juz bez użycia pasów
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 22:30   #166
Salomea1
Zadomowienie

katakumba - ja nawet nie odebrałam tego jako krzyku. Myślałam,że poprostu dzielisz sie swą wiedzą. Naprawdę nie musisz przepraszać.

A ja właśnie dzisiaj dostałam fotelik Maxi cosi tobi, w kolorze czerwonym

Edytowane przez Salomea1
Czas edycji: 2009-06-27 o 22:32
Stary 2009-06-27, 23:30   #167
xandra78
Zakorzenienie

Moim zdaniem ta baza isofix jest średnio potrzebna.Nie dość,że kosztuje swoje, to jest w zasadzie po to z założenia, żeby była zamontowana w samochodzie na stałe-żeby nie zapinać fotelika za każdym razem,tylko szybkie klik i już. Jednak nasz samochód jest używany do podwożenia mnóstwa osób i klamotów (na działkę), więc i tak baza by przeszkadzała.A w sumie teraz dla mnie zapinanie fotelika pasami to chwilka. Poza tym, foteliki bez bazy w tej następnej kategorii wagowej tez mają po 5 gwiazdek za bezpieczeństwo. Myslę,że to takie małe utrudnienie raczej...
U nas pogoda też do d...y.Chłodno i pochmurno cały dzień. Przyszły tydzień ma być upalny,ale burzowy chwilami.
Byliśmy dziś na imeninach mojego Taty, rodzinka się zjechała, Emila oczywiście od razu uderzyła w ryk,jak zobaczyła pierwszą niezidentyfokowaną twarz-nie mogłam jej uspokoić. Ech, musiałam chyba z 40min. siedzieć u brata w pokoju,a TZet oczywiście przy stole juz balował-a ja byłam taka głodna,że język mi do du..y uciekał. No nic, potem juz było ok, ale jak tak ma być za każdym razem,to...
Stary 2009-06-28, 09:42   #168
Paula Szyszka
Zadomowienie

Czesc mamusie

widze ze mam spore zalegosci do nadrobienia bo nie bylo mnie przez tydzien... niestety mialam problemy z zebem i ledwo dychalam zawsze mialam zdrowe zeby nic sie nie dzialo a tu nagle rozbolala mnie gorna 6 tak bardzo ze nie moglam wytrzymac z bolu ale na szczescie przyjela mnie dentystka rozwiercila zeba zalozyla lekarstwo ale dalej przez 3 dni strasznie cierpialam w piatek juz bylo troszke lepiej to wczoraj bol byl jeszcze silniejszy okazalo sie ze od kosci zrobil mi sie ropien ale na szczescie trafilam chyba do dobrego stomatologa bo dzisiaj juz prawie nic nie czuje mam nadzieje ze tak juz zostanie...

pisalam Wam ze moj lekarz zrobil siostrze usg i stwierdzil ze dzidzia jest zdrowa ale miala tez robione badania papa wynik wyszedl prawidlowy za to do tego testu wykonywane jest tez badnaie na ilosc bialek hcg ( nie wiem czy prawidlowo to nazwalam) podobno norma jest do 28 jej wyszlo 42 ten lekarz ktory ja nastraszyl ze dziecko am powazne wady dal jej skierowanie na amiopunkcje natomiast moj powiedzial ze czasami tak sie zadza ze bialka moga byc podwyzszone ale jesli ma do konca ciazy myslec czy wszytko jest oki to niech idzie na to badanie jesli chce ale on uwaza ze nie jest to konieczne. Na szczescie sprawdzil polozenie lozyska i uznal ze jest w taki sposob ulozone ze ewantualne poronienie jest znikome... ja w sumie mam zaufanie do mojego lekarza i chyba bym nie wykonala amiopunkcji ale nie neguje jej wyboru bo nie wiem co zrobilabym w takiej sytuacji czy ktora z Was wie moze cos o tej za duzej ilosci bialek:confused :

ogladalam zdjecia w klubie! wasze maluszki sa cudne i rozna jak na drozdzach!

pisze bez polskich znakow bo moje dziecko pisalo na klawiaturze i nie wiem co moglo poprzestawiac
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 09:49   #169
scorpionec
Zakorzenienie

isofix to nie tylko latwiejsze wpinanie fotelika(to tylko dodatkowa funkcja dla najmniejszych fotelików) isofix to przedewszystkim najbezpieczniejszy sposób montażu fotelika. Nowsze samochody w większości go maja.. to takie jakby haki miedzy oparciem a siedzeniem fotela.. jesli zamontujemy do nich fotelik to jest on na sztywno połączony z konstr samochodu..

foteliki bez isofixa sa lączone z samochodem za pośrednictwem pasów (moga tez miec baze wpinana na pasy) ale pasy zawsze maj min luz i nigdy mocowanie fotelika nie bedzie tak sztywne jak z isofixem...

dlatego najbezpieczniejsze(te które maja dodatkowo napinacze pasów by usztywnić połaczenie) foteliki bez isoxixa maj max 3 gwiazdki a z isofixem 4

ZADEN FOTELIK 9-18 I WIĘKSZY NIE MA 5 GWIAZDEK!

a wygląda ten isofix tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg isofix_golf.jpg (20,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg isofix_idea.jpg (16,0 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-06-28 o 09:50
Stary 2009-06-28, 10:35   #170
Salomea1
Zadomowienie

hehe, właśnie miałam napisać co to isofix a mnie scorpio wyprzedziła

Ja akurat nie miałam problemu bo nasze autko nie ma isofix(chyba). I z tego co zauważyłam to mnóswto osób kupuje normalne foteliki. Ja sobie obejrzałam jak się przypina pasami taki fotelik i wydaje się byc to solidne. Dziewczyny nie dajmy sie zwariować. Wiem ze na bezpieczeńswtie pociech nie ma co oszczędzać, ale bez przesady.

A ja wczoraj zakupiłam sobie strój kąpielowy i zaraz go bedę przerabiac. Miseczka jest idealna, tylko pod biustem jest spoooro za dużo, ale wole przerobić strój za 90zł niż płacić 300 zeta za dobry rozmiar tylko w paskudnym kolorze. A i tak to jest zakup tylko na jeden sezon.
Stary 2009-06-28, 10:51   #171
drama
Raczkowanie

Oj ja ze strojem też mam problem. Piersi mi urosły, a pupa taka jak była (zazwyczaj noszę rozm. S rzadko M) i ciężko mi coś znaleźć normalnie, a teraz to już w ogóle.

Ten isofix wydaje się być naprawdę stabilną konstrukcją. Niestety nasze autko nie ma tego systemu. Już kupując pierwszy fotelik zastanawiałam się nad bazą, ale w końcu nie kupiliśmy. Teraz też nie wiem czy kupimy. Sam fotelik sporo kosztuje. A właśnie orientujecie się na ile mniej więcej wystarcza taki następny fotelik?

Paula mam nadzieję, że z dzieciątkiem Twojej siostry będzie wszystko w porządku.
I współczuję przeżyć z zębem. Ja też muszę się w końcu wybrać do dentysty.
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 11:01   #172
scorpionec
Zakorzenienie

drama kolejny fotelik to 9-18 kg czyli jak popytalam kolezanek to tak do około 3-4 roku życia..potem jest 18-36 kg to podobno do 11 roku zycia nawet..

sa tez takie 9-25 kilo i 9-36 ale maja slabe noty..

polecam stronę www.fotelik.info jest sporo ciekawych info i testów

te foteliki 9-18 to w większości mają bazy czy to isofix czy na pasy..ma to dodatkowy plus bo dziecko siedzi wyzej i wiecej widzi

co do strojów to ja se kupilam PANACHE na alegro nówkę za 90 zeta i jest idealny pod kazdym wzgledem

Czas edycji: 2009-06-28 o 11:03
Stary 2009-06-28, 11:32   #173
xandra78
Zakorzenienie

No tak, porąbała mi się baza pod fotelik z Isofixem,no i cały czas jestem myślami w kategorii 0-13kg. Fakt, że z tych większych fotelików żaden nie okazał się idealny, jednak są foteliki bez Isofixa, które osiagnęły 4 gwiazdk za bezpieczeństwo ( z kategorii 9-18kg)i: Maxi Cosi Tobi i Roemer King Plus. Jednak,jak spojrzałam na ceny.Nasz obecny Maxi Cosi Cabrio kosztował ponad 500 zł i juz tŻet był mocno zdziwiony,a teraz,to go chyba nie ocucę. Rany, za to można kupić dwie porządne spacerówki.
Stary 2009-06-28, 20:07   #174
Paula Szyszka
Zadomowienie

ja też kupiłam sobie strój kąpielowy i to w sklepie re kids m ój mąż tak się ze mnie śmiał! koleżanka pracuje w tym sklepie i zadzwoniła że znajdzie coś dla mnie a potrzebowałam tylko do opalanie ewentualnie na wypad nad jeziorko nie wygląda jak dziecięcy a co tu zrobić jak ma się 156 i waży 43 kg

co do fotelików jak na razie mamy na oku maxi cosi priori ale bez tego isofixa
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:16   #175
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
co do strojów to ja se kupilam PANACHE na alegro nówkę za 90 zeta i jest idealny pod kazdym wzgledem
Panache niestety w moim rozmiarze kosztuje 280 albo 260+20 przesyłka. A tak wogóle to oni robią też normalną bielizne i staniki są super skrojone na wielgachne piersi.

Paula 43kg to Ty chudzina straszna jesteś. Ja przy 162 najmniej ważyłam 50kg (na własnym weselu) i jak patrzę na zdjecia to wyglądałam jak śmierć na chorągwi.
Stary 2009-06-28, 22:14   #176
edyta0131
Raczkowanie

Cześć Mamuśki!

Niestety nie mam czasu nadrobić tych 4 stron, bo od czterech dni w ogóle nie mam kiedy siąść do kompa Przez trzy dni pracowałam po 12 h i nawet w wolną dla mnie sobotę poszłam do pracy Nawet nie mam kiedy Was podczytywać.

U nas w miarę ok, Laura nawet grzeczna, tylko w nocy budzi się co ok godzinę i czasami płacze. Zębów jeszcze nie widać, coraz bardziej raczkuje ale do tyłu A tak w ogóle to przestaje juz ją karmić pomału Nie dość, że kamriłam ją już tylko raz dziennie z rana, to teraz nawet nie chce cyca tylko mleczko. Ale się nie dziwię, że nie chce, bo ostatnio nawet nie mam czasu zjeść śniadania i obiadu, więc co to ma być za mleko Po miesiącu pracy ważę juz cztery kg mniej i zapewne za miesiąc jak nie zwolnie tempa, będę ważyć jeszcze ze cztery mniej...

Może we wtorek coś Was podczytam, bo bedę miała wolne i wtedy odwołam się do Waszych postów.
P.S. zdjęcia w klubie cudowne
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 22:54   #177
katakumba
Zakorzenienie

czesc i czolem
u nas tak goraco ze ledwo zyje z upalu
ale wszytsko sie toczy pomalu
cieplo jest na tyle ze mloda spi w samym bodziaku z krotkim rekawem, pod kocykiem z dziurkami
a, nie zdazylam zrobic zdjecia pie'a bo tz wchonal w nocy. i napisal mi sms'a "pyszne!!". czujecie?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-06-28, 22:58   #178
katakumba
Zakorzenienie

cos wam pokaze co kupilam dzis na sciane do domu. kolor jest bardziej nieboeski, moj telefon przy ciemnym swietle robi zolte zdjecia nie wiedziec czemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo-0121.jpg (152,8 KB, 24 załadowań)

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-06-29, 08:11   #179
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Panache niestety w moim rozmiarze kosztuje 280 albo 260+20 przesyłka. A tak wogóle to oni robią też normalną bielizne i staniki są super skrojone na wielgachne piersi.

Paula 43kg to Ty chudzina straszna jesteś. Ja przy 162 najmniej ważyłam 50kg (na własnym weselu) i jak patrzę na zdjecia to wyglądałam jak śmierć na chorągwi.
ja mam 75 f obecnie niektóre modele nawet FF (tesknie za moim 75 d przed ciążowym)..bielizne kupuję glównie w necie bo wstcjonarnych nie wiedziec czemu D jest uwazane za mega duze i nie zawsze dostepne a co dopiero F (jak ostatnio zapytalam o taki to pani spytala czy nie moze byc 85 D czy one naprawde nie widza róznicy)

co do pauli to popieram chudzinka straszna nie chwaląc sie waze prawie 2 razy tyle przy moim 172

katakumba lubie te pinup girls (nie wiem jak to sie pisze) a co do ciasta to jak bylo dobre tzn ze niebawem bedzie powtórka to wtedy licze na foto..

edytka nie daj sie tak wykorzystywac w tej pracy.. bo sie wykończysz dziewczyno! zaglądaj lepiej do nas częściej

u nas te gorącu w końcu... mala w samym body i lekkim śpiworku sobie kima..a wdzień w samym body szalała

Czas edycji: 2009-06-29 o 08:14
Stary 2009-06-29, 08:16   #180
Raczkowanie

Mój tż zdaje dziś ważny egzamin państwowy- trzymajcie mocno kciuki
A u nas? Wczoraj byliśmy u moich rodziców i niestety ich też dotknęły skutki powodzi Nawałnica przeszła nad miejscowością, w której mieszkają i większość warzywek, które tak pieczołowicie babcia pielęgnowała dla wnusia poszło z wodą Piwnice zalane - przerąbane... na dodatek nie mieszkają ani w bezpośrednim pobliżu jakiejś rzeki czy potoku - po prostu woda sobie tak szła po polach. Ci co mieszkali blisko potoków - zalane domy pełno mułu asfalt pozrywany, szkoda gadać....
Mój młody to prze gigant odkąd nauczył się stawać w łóżeczku, to by tylko stał i stał. Nawet w nocy jak się przebudzi to stoi - jak go położę z powrotem to od razu śpi. A już jak ma być drzemka to są cyrki: ja go kładę, a on stoi i tak w kółko Macieju, aż któraś ze stron się zmęczy i padnie Najgorsze jest to, że ewidentnie widać że jest zmęczony, marudny, nogi mu się trzęsą, a stoi uparcie....

Uśmiech od losu
dostajemy w darze
za dobre czyny.

biżu miłe dla oka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości