|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
ten kot to też kastrat
![]() niby powinien byc spokojniejszy po cięciu, hm... ciekawe jaki był przed kastracją ? ![]() teraz śpi, ale założe się że jak wstane, to on też wstanie. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- nie będe go przetrzymywała w kibelku, zaraz tż się nim zajmie a ja bede miec chwile na zrobienie obiadu, bez stresu że kot mi zamiesza gotujące się ziemniaki albo sobie ogon usmaży razem ze schabowym
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-07-06 o 13:39 |
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mój króliczek samiec ma 5 miesięcy ? Kiedy powinnam go wykastrować ? I czy jest to konieczne ? Jeśli króliczek będzie spokojny, nie będzie zaznaczał terenu to też jest to konieczne ze względu na różne choroby ? Dostałam króliczka w prezencie, weterynarz stwierdził wtedy, że maleństwo ma 1 miesiąc, oto jego zdjęcie w dniu w którym go dostałam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f7c90d9e0.html około 3 miesiące http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...966e401e1.html teraz jest dużo większy i strasznie kochany Czy waszym zdaniem króliczek na pierwszym zdjęciu mógł mieć około miesiaca ? Wiem, że w tym okresie powinien być jeszcze przy mamie ![]() Po drugie mój króliczek lubi jeść granulat, siano, natke pietruszki, jabłko, czasami marchewke i arbuza... i nic więcej. Podsuwam różne inne war zywa ale nie chce jeść. A jak wasze króliczki ? Obcinacie swoim futrzakom futerka jak jest bardzo gorąco ? Mój króliczek obecnie ma strasznie dużo futerka, puchata kulka Cmok
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jednak wole kotki z sierscia![]() hihi moja tak mi zwiewa jak widzi ze chce ja do klatki dac
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam tego kota, to taki oskubany kurczak
![]() Widziałyście melisę w melisowym sianku Zuzali? Albo mięte w miętowym? Bo ja się od jakiegoś czasu zaczęłam przyglądać i nie zauważyłam ani jednego ani drugiego
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dzis leje od rana ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
ja juz nie kupuje sianka Zuzali, teraz mam własna produkcje. jedynie co mi sie jeszcze bardzo podoba to warzywa suszone ale i temu zaradzimy
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie jakos weszlam, bo net nie dziala, ale przynajmniej popracowalam
![]() wszystko nadrobilam, pisac mi sie z goraca nie chce. U nas wczoraj tak strasznie lalo, ze zabieralam moje nasionka ze stolu z parsolem, to mi cala reka zmokla i kapcie. A dzis jak zwykle parno. zaproszenie mamy na sajgonki ![]() siostra wczoraj byla troche na czeresniach, bo znad jeziora wracali, a potem jeszcze ciasto podwiozla z jagodami, b. dobre
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis ide na szczepienie z Chmurka na mykso
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
ja już bez kota
![]() rano kocisko na pożegnanie narobiło do kuwety, wdepło w to, no i dokończyło reszte na przedpokoju kocisko kochane, ale doszłam do wniosku, że jednak w domu w bloku to NIE ma sensu, jedynie dom z ogrodem, z kawałem pola.no.... w skrócie zmieniłam zdanie na temat posiadania kota... póki mieszkam w bloku, nie chcę ![]() ech, nie ma to jak suche królicze bobki
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na zapach kociego g.. mam odruch wymiotny ![]() cholercia nie ma szczepionek na myxo dzwoniłam własnie do wet postaraja sie sprowadzic, mam zadzwonic za godzine. nie chce szczepic castomixem
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idzie po prostu pasc najgorsze było to, że kocisko rozniosło mi to po całym mieszkaniu i miałam gruntowne mycie podłogi, łącznie z dezynfekcją bleeepoczekaj aż sprowadzą Ci szczepionkę ... ja wolałabym czekac ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- żeby aż tak bardzo nie narzekac na kocisko, powiem Wam że on był bardzo, ale to bardzo towarzyski ![]() bawił się jak szalony kilka razy dziennie, polowal na kulki i myszki z pluszu ![]() raz nawet tak wskoczył na ściane że aż się zdziwiłam ![]() leżał mi na nogach jak siedziałam na łózku, wiercił się aż w końcu zasnął na mnie ![]() gdzie ja i tż, tam kot, a jak jedno z nas znikło z horyzontu to kot tak żałośnie miauczał, jakby miał płakac ![]() nie można było z nim nie spac, bo od razu przyłaził, i stawał dosłownie na głowe żeby leżec między mną a tż w najciaśniejszym kącie się uwalił, byle by leżec przy nas.wszystko fajnie, ale ....
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-07-06 o 14:02 |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze tam maja jeszcze jakies zapasy ![]() ja bym ja normalnie w marcu zaszczepiła ale wolałam to zrobic przed sterylka dlatego termin ponownego szczepienia na lipiec wypadł.
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-07-06 o 20:42 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
taki upal, a tu jeszcze Anka Ci kot narobil, rzeczywiscie kocie kupki sa b. smierdzace.
Ja jednak jestem psiara , nie mowiac o kroliczkach ![]() dzis kuzynka przywozi swinki do swojej mamy, to sie umowilismy na obcinanie pazurkow i beda dziewuchy na wakacjach , dopiero kolo 17 lipca ma po nie zajechac..., ale sie wyteskni.sajgonki wczoraj przepyszne, wietnamka robila, jeszcze na wynos dostalismy
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj odruchowo brałam kubek z herbatą z daleka od laptopa, bo już mi w krew weszło że kicia wlezie na stół i herbate na kompa wyleje. fajnie mruczał w nocy... no ale jak już mówiłam kotek w bloku to bez sensu jest ![]() ja raz jadłam gotowe sajgonki (mrożonki) ale nie były dobre. ciekawa jestem jak smakują takie przygotowane przez wietnamczyków
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pyt króliczki szybko sie przywiazuja do wlasciciela tzn np tęsknią?
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każde zwierze się przywiązuje, no i zwierzęta różnie okazują tesknotę. Zamsz gryzł i sikał i siedział smutny. jak wróciłam to się obraził na mnie no i ciekawostka: on wie co znaczy pakowanie się, kręcenie po domu i zamęt z tym związany. powaznie !
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis znowu burze zapowiadaja i to jakies spore. ja bym sobie wedzonego łososia dzis zjadła
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
ale masz smaki
, ja lubie tez takiego lososia ![]() u nas wczoraj ze 3 razy fest popadalo. I znow nie pobiegaly zwierzaki, bo trawa mokrawa. Kolezanka znow ma owczarka, zdjecie mi dzis wyslala, w przyszlym tygodniu moze go zobacze
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Groszku, to super ze kolezanka ma nowego pieska
to na pewno spore pocieszenie po stracie tamtej suni.u nas upały niemiłosierne, nic tylko siedziec w hamaku z zimnym drinkiem w reku ![]() Jest nadzieja, ze znajdzie sie szczepionka dla Chmurki te czeskie ktorymi sie teraz szczepi nie maja najlepszej opinii. Moja doktor odradza Castomix i bardzo dobrze przynajmniej jej nie musze nic tłumaczyc ![]()
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam kiedys króliczka miniaturke jak byłam mała, ale sie okazało, ze niezły "byk" z niego wyrośnie. Niestety nie ma go już wśród żywych, skica cobie po niebiańskich łączkach...
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej a co sie stało dla króliczka ?
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
przeslala mi zdjecie na komorke, tylko pyszczek, ale pokaze
![]() w piatek mielismy niespodziewany wypad do Poznania, bo w koncu tata jechal po ten swoj samochod, to od razu babcie odwiedzilismy, ale miala niespodzianke. A musialam wstac po 5 , ale w sumie bylo fajnie wczoraj byla u mnie ta kolezanka z pieskiem, smieszny, maly, jak malo wazy, w porownaniu jak Maksia nosze
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2009-07-13 o 09:57 |
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
piesek sliczny
Chmurka mi wskoczyła na laptop i klawisze w klawiaturze poprzestawiała, zamiast literek cyferki mam jak to odkręcić ![]() Informacja dla tych co kupuja za podłoze do klatki zwirki typu Pinio Wpiszcie w wyszukiwarke na Allegro słowo "pellet" ten sam zwirek a kosztuje za 15 kg 10 zł ja znalazłam w moim miescie sprzedawce i nie płace za przesyłke
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-07-15 o 13:33 |
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
to fajnie z tym zwirkiem i ile taniej.
juz chyba odkrecilas na klawiaturze to co trzeba ![]() wczoraj sobie wolne zrobilam, to zwierzaki szczesiwe bo do poludnia na dworze
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Groszku nie masz jakies pomysły jak to naprawić ![]() ![]() mam juz recepte na krolicza alregie tylko jakos nie po drodze mi do apteki np. ze powoduja sennosc i sie od nich tyje.![]() Żwirek super sprawa ile te firmy co sprzedaja ten produkt z przeznaczeniem dla zwierzat na nas zarabiaja
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zagladalam na allegro, ale nic takiego nie znlalazlam, tylko pelety do ogrzewania, jak masz jakis namiar to pokaz
![]() sama nie wiem co z ta klawiatura, mi tak Sonia chyba, bo ona duza, zalatwila sluchawke od tel, bo chyba zrzucila, cos sie wlaczylo moze i nie dziala, musialabym ja zaniesc pokazac co z nia, moze sie naprawi. Dobrze ze malo uzywamy tel.stacjonarnego, ten taki zwykly podlaczylismy, to w ogole nie wiem ze to u nas dzwoni, myslalam, ze to w TV ![]() dzis upalnie, sukienke w koncu zalozylam, bo kiedy je nosic
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
co tutaj taka cisza?
wszyscy na wakacjach ? ostatnio Grzanka była na weekend u znajomych, i zaprzyjaźniła się z małym kotkiem spali razem w klatce, kotek mył Grzankę i wprowadził się do klatki Grzanka ![]() Grzanka była bardzo grzeczna Zamszowy mnie wczoraj tak rozśmieszył, dawno mnie tak nie rozbawił. tż wszedł do pokoju, w nowych butach. Zamsz jak to zobaczył, to po prostu ześwirował i zaczął prychac na tż najgorzej było jak tż wszedł na dywanik, Zamsz wtedy rzucił się na nogi i cały nastroszył nie ugryzł, ale chyba niewiele brakowało.nie wiem co w tych butach mu sie nie spodobało, jak tylko tż zdjął buty, Zamsz się uspokoił :P ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- aaa Ismenka, mam nadzieje że ten żwirek będzie u mnie na all z odbiorem osobistym :P albo coś w carrfour kupię. muszę zobaczyc co mają w carrefour bo tam nigdy zakupów nie robię. dobrze by było jakby mieli tańsze odpowiedniki, bo na Grzankę najwięcej żwirku idzie, codziennie wieczorem ma taki chlew w klatce, że muszę sypac nowy żwirek.
|
#1739 |
|
BAN stały
|
witajcie, jestem tu pierwszy raz
![]() Mam do ODDANIA ZUPELNIE ZA DARMO dwie miniaturki mają 6 miesiecy sa malutkie, samiec i samiczka razem z nimi oddaje klatkę ogromną ma 120 cm dlugosci! wiecej informacji gg: 5875998 mail: kamilacwiklinska90@wp.pl |
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego oddajesz króliki a planujesz kupic psa?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Bo ja się od jakiegoś czasu zaczęłam przyglądać i nie zauważyłam ani jednego ani drugiego

kocisko kochane, ale doszłam do wniosku, że jednak w domu w bloku to NIE ma sensu, jedynie dom z ogrodem, z kawałem pola.
postaraja sie sprowadzic, mam zadzwonic za godzine. nie chce szczepic castomixem 
bleee