![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!! cz. III
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Od razu przechodzę do rzeczy ![]() Malpka - Jula śliczna, no i rzeczywiście niezły z niej aniołek skoro całą Mszę przespała ![]() Szkoda, że mąż musi wyjechac akurat gdy jesteście sami w domku. Selka - zdrówka, oby operacja nie była konieczna Sija - wiem, wiem, że najgorsze są pierwsze 3 miesiące. Czekam na to jak na zbawienie szczerze mówiąc, za nami już 1,5. Mam nadzieję, że po tym czasie przynajmniej problemu brzuszkowe mu miną. Wredne kolki wykańczają mojego synka. Niewiele mu pomaga. Wczoraj wyłam razem z nim, bo nie mogłam patrzeć i słuchać jak się męczy z bólu ![]() Sija, Tola - też jestem ciekawa tych nosidełek. Ja zamówiłam chustę. Przetestowałam u męża siostry i mały ładnie w niej spał na spacerku (w wózku mi się często wybudza i marudzi). Mam nadzieję, że dzisiaj dostane paczuszkę. Jodie - filmik niezły. Uśmialismy się z mężem ![]() Bandola - powodzenia w pracy. Obys szybko się wkręciła. Martuko - wszystkiego naj........ z okazji imienin. Przede wszystkim zdrówka no i spełnienia wszystkich marzeń. Nie wiem czy to dziś, ale życzeń nigdy za wiele ![]() Edit: doczytałam, robisz w pracy imieninki z wyprzedzeniem, a myślałam, że to dziś ![]() Wszystkich wyjazdów, a nawet wyjść do kina zazdroszczę strasznie ![]() ![]() U mnie ogólnie humor do ![]() Krewetka doprowadza mnie do szału Załączam fotki Oskarka (bo chyba jakiś czas temu Jodie pisała, zeby cosik wstawić nowego) Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2009-07-07 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Wtajemniczenie
|
Skrzatek - Oskarek cudny.
Tak sobie o Was myślałam wczoraj wieczorem bo Szymona też wzdęcia strasznie męczyły. Też byłam na diecie bezmlecznej ale to chyba miało niewielki wpływ. Na czym dokładnie polego problem Oskarka - ma problemy żeby się odgazować? Jakie leki podajecie? U nas pomógł wentylek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Martuko, na Coco mam ochote się wybrać ale chyba dzisiaj bo jutro mamy wizyte rodzinki z Norwegii a w przyszła środę wybieram się na koncert w ramach festiwalu Inne brzmienia. miłego dnia dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
ahoj!
SELKA ![]() skrzatek - Twoj synio to mały przystojniaczek ![]() sija - dentysty nie zazdroszczę ![]() Tola i jak z czwartkiem? Bandola ![]()
![]() |
![]() |
#1777 |
Wtajemniczenie
|
Tola - znalazłam nr do tej kobiety, która prowadzi zajecia z maluchami na basenia UP, potrzebujesz jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co się dzieje? Dlaczego masz humor do ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia i trzymanie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Selka
![]() Ja też dziś mam jakiś fatalny humor. Kiepsko spałam, o 6 rano pod naszym blokiem zaczęli kosić trawę... Generalnie nie mam na nic ochoty, tu uczyć się trzeba i posprzątać chałupę. I jeszcze znowu nam się popsuł samochód - niby drobiazg, ale znowu 40 zł trzeba wydać. Jedno co mnie cieszy to wyjazd 18.07 na wesele - mam zamiar się wyskakać, wybawić i dobrze zjeść (podobno świetne żarełko mają w tamtej knajpie). Idę zjeść loda na polepszenie humoru...
![]() |
![]() |
#1780 |
Wtajemniczenie
|
SELKA - poszło na pw.
Oj niedobrze z tym szpitalem, ale może jednak leki pomogą tylko trzeba zmienić nastawienie. Po Twoich postach "widać" że masz kiepski humor a psychika naprawdę działa cuda. Nie ma możliwości żeby chciaż na godzinkę lub dwie ktoś popilnował Bartusia a Ty wybrała się na zakupy do kina czy cokolwiek? Jeśli chodzi o karmienie to możesz ściągnąć pokarm a potem ktoś poda mu z butli. Pamiętasz jak martwiłaś się o Bartusia a wszystko dobrze się skończyło i urodziłaś ślicznego, zdrowego chłopca - teraz też się uda ![]() ![]() Ostrowczanka - jakiego masz loda? Ja mam szarlotkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Śmietankowo-karmelowego. Ale pomógł słabo.
![]() |
![]() |
#1782 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakoś tak ogólnie. Miałam nie dać się baby bluesowi, ale jakoś średnio mi to wychodzi. Wszyscy (poza mną) wiedzą najlepiej czego potrzebuje moje dziecko, setki rad, co robić, jak postępować... "bo kiedyś sie słuchało rad starszych i pomagało", a przecież nie jestem głupia i robie naprawdę wszystko, żeby swojemu synkowi pomóc. Mam dość. Już doszło do tego, że ktoś powiedział mi, że jeszcze nie spotkał się z tym, żeby dzieciątko tak marudziło i płakało i nic mu nie pomagało, co dla mnie było jednoznaczne ze stwierdzeniem, że nie potrafię sobie poradzić z własnym dzieckiem i jestem złą matką. Do tego teść codziennie przychodzi i opowiada jaki to jego drugi miesięczny wnuk jest grzeczny i spokojny, całymi dniami jest poza domem (a my często mamy problem, żeby wyjść na spacer, kiedy Oskarek płacze). To tak w skrócie. Mówie Wam juz nawet nie chcę mi się odbierać telefonów, bo każdy przyprawia mnie o masę nerwów. W zasadzie moge liczyć tylko na męża. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Wtajemniczenie
|
Skrzatek - jeszcze raz napiszę - skad ja to znam - pamiętam jak nawet na spacer bałam się dalej wyjść z obawy że będę wracać biegiem na syrenie.
Na pocieszenie - to naprawdę mija - buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() ja tak sie przywitam bo w sumie to nie wiem o czym pisac.... no chociaz moge w koncu odetchnac bo bank sie odezwal i w czwartek umowe kredytowa podpisujemy wiec budowa znowu ruszy......chociaz nie wiem czy jest z czego sie cieszyc... 30 lat kieratu.....
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
sija! Nie znam się na nosidełkach, ale to chyba nie jest usztywniane. skrzatek! Śliczny jest Oskarek! Super zdjęcia! Dokładnie wiem, co masz na myśli pisząc, że masz dosyć rad wszystkich dookoła, którzy pozjadali wszystkie rozumy. Miałam to samo. Czasami miałam ochotę kogoś zarąbać, albo przynajmniej rozłączyć się bez słowa, jeśli to była rozmowa telefoniczna. Tak, oczywiście! Wszyscy wiedzą lepiej! Masakra jakaś z tymi doradcami! Trzymaj się jakoś! Wkrótce na pewno będzie lepiej. Buziaki! ![]() selka! Do Ciebie w zasadzie powinnam skierować podobne słowa. Pamiętam doskonale te początki, jak miałam wszystkiego i wszystkich dosyć. Nigdzie nie mogłam się ruszyć na krok i zaczynałam się zastanawiać, czy ja jeszcze kiedykolwiek wyjdę sama z domu? Może nie jest teraz dużo lepiej (w sensie, że wcale tak często się nie udaje), ale zdarza się i co ciekawe teraz dużo chętniej spędzam czas z Mikim. Im większe dziecko, bardziej "kumate", tym łatwiej. Tak mi się wydaje. Co do szpitala, no to faktycznie nieciekawie. Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby się bez niego obyło. Buziaki! ![]() sonia! Sama nie wiem, czy chcę jeszcze ten numer, ale wrzuć mi na PW, może się kiedyś przyda. Dzięki za pamięć! ![]() katey! Gratuluję kredytu! Trochę lipa, że tyle lat się spłaca, ale chyba jednak lepiej na swoim. jodie! Zaraz wyślę smsa. Kupowałam dziś papier na zaproszenia i wizytówki dla mojej siostry na ślub oraz koperty (na 100 zaproszeń i ok. 150 wizytówek). Kto zgadnie ile zapłaciłam? I byliśmy dziś wieczorem w Słonecznym Wrotkowie. Fajnie nawet. Pierwszy raz od porodu byłam na basenie. Tak to jest... Cieszyłam się jak dziecko. ![]() Buziaczki! ![]()
![]() |
#1786 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry paniom
![]() Skrzatek, co prawda nie mam doświadczenia z bobasami, ale tez mi się wydaje, że to minie i będzie tylko lepiej, w końcu im się znudzi doradzanie. No i fajnie że masz wsparcie w mężu. trzymaj się dzielnie ![]() Selka, Ty też się trzymaj ![]() Katey, dobrze że Wam udzielili tego kredytu- 30 lat to sporo, teraz się chyba nie da inaczej być na swoim. No i zawsze możecie wcześniej spłacić ![]() A ja w końcu nie poszłam wczoraj do kina, za to trochę się obłowiłam na wyprzedażach (i wróciłam do domu bo byłam głodna i szkoda juz mi było kaski ![]() ![]() kurde, mam nadzieję że się rozpogodzi po południu... miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko przede mną ![]() Oskarek słodki ![]() Pochwalę się, że zdecydowaliśmy się z małżem na imię dla synka - będzie Grześ ![]() A u mnie zaczyna się jakaś odmiana bezsenności - wieczorem siedzę długo, a rano już po 6 nie śpię ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#1788 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia laseczki. P.S. Tak właśnie śpią sobie moi mężczyźni ![]() Edytowane przez SELKA* Czas edycji: 2009-07-08 o 08:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super fotka - widać mąż zmęczony, że koszulkę nawet założył na lewą stronę ![]()
![]() |
![]() |
#1790 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem ile zapłaciaś ale ciekawi mnie gdzie w końcu to wesele i kiedy? Cytat:
![]() Cytat:
A zdjęcie super - widać że synek tatusia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyżby jakieś spotkanko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja mam robione ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak słodko ![]() no i czegos mi nie zacytowało ale nie wiem czego ![]() acha co do fotek moich z chrztu to ja brzydko wychodze na zdjeciach ![]() ![]() ale badziewiasta pogoda ![]()
![]() |
![]() |
#1792 |
Rozeznanie
|
Hej,
Dzięki dziewczyny za wsparcie. To naprawdę dużo daje. ![]() Tola - mnie już zdarzyło się rozłączyć bez słowa ![]() Selka - coż za wredna kobieta z Twojej teściowej. Jak tak można!A co na to Twój mąż? Próbował z nią rozmawiać? Chociaż w przypadku ludzi z takim charakterem rozmowa pewnie nie przyniesie oczekiwanych rezultatów.Współczuję. Trzymaj się dzielnie. Zdjęcie super! A jakie Bartuś ma długie włoski. Miss.hot - ładne imię wybraliście. U nas był mega problem z imieniem dla chłopca, za to dla dziewczynki imię było zanim dowiedziałam się o ciąży. Katey - Z trojga złego czyli własnego mieszkania na kredyt, mieszkania z teściami lub rodzicami czy też wynajmowania przez całe życie, to pierwsze to jednak najlepsze rozwiązanie. Przynajmniej wiadomo, że wkładacie $ we własne mieszkanko no i oszczędzicie kupę nerwów mieszkając sami. No i fajnie, że udało się z kredytem, bo i o to teraz niełatwo. Pola - pochwal sie co kupiłaś. Niech przynajmniej oko nacieszę ![]() ![]() Tola - wrzuć jakieś fotki z urlopu ![]() Obstawiam 30 zł za papier biały, a55 za kolorowy ![]() Malpka - nieźle Julka Ci przesypia. Mój mlekopijca chyba umarłby z głodu po takim czasie. Zresztą wczoraj lekarka zrobiła wielkie oczy jak zobaczyła ile Oskarkowi przybyło od narodzin. Waży juz ponad 5 kg. No i stwierdziła, że jego "obżarstwo" to prawdopodobnie główna przyczyna kolek. No ale przecież nie odmówię dziecku jedzonka. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2009-07-08 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawaj zdjęcia i już ! ![]() Skrzatek polecamy się jako "grupa wsparcia" ![]()
![]() |
![]() |
#1794 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry !
Właśnie zjadłam pyszniutkie naleśniki z truskawkami i odpoczywam ![]() ![]() Skrzatek Oskarek jest cudny ![]() ![]() a teścia to ![]() ![]() Selka ![]() ![]() ![]() a Tż z Bartkiem super śpią z rączkami do góry ![]() Ostrowczanka ![]() ![]() ![]() Katey może i 30 lat kieratu ale własny dom ![]() tola zazdraszczam basenu ![]() miss.hot Grześ bardzo ładne imię ![]() ![]() ![]() Sonia oby z pracy zadzwonili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że Twoja mama ma takie dziwne podejście. Jak w ogóle można porównywać zajmowanie się dziećmi w tak różnym wieku. A mnie poprawił się troszkę humorek. Zadzwoniłam na uczelnię i okazuje się, że nie muszę nic sama załatwiać z wypłata za nadgodziny. A musiałabym jechać do Lublina i załatwiać setki podpisów od różnych osób co w sezonie urlopowym nie jest łatwe i pewnie na jednym wyjeździe nie skończyłoby się. Znajomi z katedry wszystko zrobili za mnie. Kochani są!!! A koleżanka zwerbowała magistrantów, którzy w ramach swoich praktyk pomogą mi w badaniach do doktoratu na czas mojej nieobecności. A martwiłam się, że ze wszystkim nie zdąrzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | ||
Zakorzenienie
|
monitory wam popękają
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale mnie Julka kupą uraczyła, aż po pachy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
ahoj!
ja się tylko witam ,kac gigant męczy , a wiedziałam aby nie mieszać alko ![]()
![]() |
![]() |
#1799 |
Wtajemniczenie
|
jodie - a co to za imprezownie w środku tygonia
![]() Malpka - namiary poszły na PW A ja znowu mam lenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
Ehh ja też dziś leniwie - prasuję na raty, ale muszę skończyć, zostało mi już tylko kilka koszulek małża i moich bluzek....
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.