|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
no i te tabletki gorzkie sa, wiec jak mozna wziążć je za słodkie dropsy i są takie mini....nigdy takich amleńkich dropsów nie widzialam
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-12 o 23:11 |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
wiecie co ?? kupiłam wczoraj lody Carte D'or sorbet malinowy....mówię wam...niebo w gębie
![]()
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bylo mnie... bo ja juz se ide to nie dusze wyloguj tylko wylaczam strone i moze dlatego pokazuje sie ze jeszcze jestem ![]() Cytat:
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie ja o tej godzinie lody dostane ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc...a ja znowu sama ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- u ciebie zachcianki ?? to brzmi groźnie
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
ja tu jeszcze jestem
![]() futam sie ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- jeszcze tydzien i bede mogla zrobic test i wkoncu kamien z serca mi spadnie
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
a tak na poważnie to przeczuwasz coś ??
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
ze nie jestem w ciazy oby ![]() ide juz ![]() bo tz poszedl sie wykapac i mnie wola,powiedzial ze jak nie przyjde to nici z ..
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja narazie korzystam z kompa ![]()
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
no to biorę sie za czytaniea co do pizzy to ja wczoraj robiłam i lody tez robiłam![]() Cytat:
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witaj Malpko
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
witam
alkamor "zdjęcie grupowe" bomba Kajaska uczulenie wychodzi nie tylko na buzi! Kai zawsze wywala coś na łokciach albo szyi. Na buzi to się pokażą u niej potówki albo takie natychmiastowe reakcje jak np. wczoraj na perfumy teściowej. W moment wyglądała jak "zapalona" a dziś po tym śladu nie ma. Lapochka ale Ci kawaler rośnie no no .ps. dziś znowu ubrałam Kai ubranko "kupione na potem rozm. 80" jest idealnie dobre a teściowa wczoraj do mnie "co Ty jej dajesz że ona wygląda na pół roku conajmniej" no co mleko i marchewkę |
|
|
|
#3464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Cytat:
Z wprowadzeniem soczków może się wstrzymaj jeszcze z tydzień i zobacz czy troszkę będą krostki ginąć A uczulenie na wprowadzane nowosci niekoniecznie musi sie krostkami objawiac....no ale moze ![]() Trzymam kciuki zeby krostki zniknely ![]() Cytat:
Lapochka slodkości ten Twój Jasiu jak dla mnie to typowo słowiański typ urody ![]() Masako moze TZ Ci romantyczny wieczor zaplanowal no pochwal się co dostałaś?a ja do fryzjera wybieram sie w tym tygodniu...tzn taki mam plan. W zeszłym tygodniu przez dentyste (co drugi dzien u dentysty bylam) zapomnielismy o szczepieniu mam nadzieje ze sie nic nie stalo i ze w najblizszy czwratek bedziemy mogli zaszczepic juz napisalam na NK wczoraj do pielegniarki....czekam az mi odpisze i Ty się Monix martwisz ze o czyims szczepieniu zapomnisz.....jak ja o swoim zapomnialam
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-07-13 o 08:40 |
||
|
|
|
#3465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ze szczepieniem co siemiało stać? przecież jak dziecko sie przeziebi to normalne, ze sie dszczepienie przesuwa o tydzień czy dwa. przecież ci przychodni nie zamkną ![]() A tam wcześniej ktoraś pisała o przeswitujacym ząbku z boku. Mój też tak ma, ale pediatra mi powiedziała, ze to prześwituje przez dziasło zawiazek zęba i to wcale nie znaczy, ze zab sie wyrzyna. Jako pierwsze idą dolne jedynki. Statystycznie to sie powinien wyrzynać 1 ząb na miesiąc po skończeniu przez dziecko pół roku. Oczywiscie to jest uśrednione, bo moze być tak ze wjdą 2 zęby w 5 mies. a potem 3 miesiace cisza, albo dopiero w 8 mies wyjdą zeby i od razu 4. a moze być tak ze grzecznie po 1 na miesiac ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- a i zapomnialabym DZIEŃ DOBRY
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, wczoraj mnie Mąż po dolince bolechowickiej przegonił, że myślałam, że na zawał zejdę. Pewnie lepiej bym się czuła, gdybym nie gadała non stop jak mi cięzko
Franko był z nami, raz w nosidełku, raz luzem na rękach, dosć dobrze zniósł łażenie po lesie no ale on był noszonyAlkamor a od kiedy w Toledo spacerówce jeździcie? Moje młodzieży ma 3 miechy i średnio chce w gondoli siedzieć, zastanawiamy się nad spacerówką, ale chyba za wcześnie? A od którego miesiąca dziecko może podparte jeździć?
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a ma 2,5mca,podparcie ma tak jak w bujaku
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Czornoo ja pranie robie i sprzatam
![]() a pozniej zakupy i spacer
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
w środę jedziemy do moich rodziców i weźmiemy też spacerówkę, to zobaczymy jak w niej wygląda, czy mu wygodnie itp. bo w ogóle to on za nosidełkiem przepada, ale za młody na nie jest, chociaż wagowo idealny.
nasza bestyja też już ma klaustrofobiczną gondolę, też toledo zastanawia mnie tylko jak Franko zareaguje na to, że naszych twarzynie będzie widział?? może reszta świata okaże się ciekawsza??
![]() Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki! Edytowane przez ...:::kizia:::... Czas edycji: 2009-07-13 o 11:36 |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
jak to
![]() a miedzyczas na wizaz to gdzie
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Alkamor kurcze ty go juz tak wysoko podnosisz w wozku ja to jakos sie boje podniesc a Dawid ma 5,5 m-ca....podnosze czasami na ogrodku jak siedzimy to na 1-2 poziom ale na wiecej to jakos sie boje jeszcze bo mowia mi ze dziecko jak bedzie gotowe to samo usiadzie i wtedy mozna podnosic dopiero oparcie na kilka chwil a jak juz stabilnie bedzie siedziec to wtedy juz mozna miec podniesione caly czas.....ale moze pozniej sprobuje mu podniesc jakos wyzej na polsiedzaco i zobacze....tylko ze Dawid wtedy bedzie na 100% siadal calkowice....bo on tak robi a to jeszcze za wczesnie bo on ma sie z pozycji lezacej podniesc i badź tu czlowieku madry bo niby dziecko do 7 m-ca powinno w godnoli jeździc ![]() ![]() A ja od godziny 13:30 do wieczora bede miec przerwe od Dawida tz zabiera go do swojej mamy zeby sie nim nacieszyla bo on jedzie bratu auto pomoc naprawiac a ja bede sie byczyc ![]() Od kiedy mozna dac dziecku biszkopta czy sucharka do mamlania bo bylismy wczoraj u wujka tz-ta, oni maja 2 corki w wieku szkolnym i przyniesli Dawidowi biszkopta i kazali mu dac, ja mowie ze on tego nie je jeszcze bo jest za maly a oni na mnie galy jak na kosmitke jakas ze jak to nie je....i facet sie mnie pyta "to ty jeszcze mu nie dajesz czegos takiego??????" i wielkie oczy ze on powinien juz takie cos dawno mamlac na dziasla zeby nie swedzialy i kazali mi dac mu biszkopta na probe, wiec dalam, ja trzymalam a Dawid mamlal i wymamlal pol biszkopta....smakowalo mu......
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-13 o 11:49 |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
no jak gdzie
? w miedzyczasiemój by byl w takim szoku ze biszkopt by mu wypadł w ogóle Dawid 2 dni kupy nie robił i Go karmie, a tu nagle taka torpeda leci ( az wyleciala z pampersa ), fiutek w kupie , moje spodnie w kupie, podłoga w kupie , przewijak w kupie body, noga i reka Dawida w kupie ale akcja
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-13 o 11:54 |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Malpka ... glodnemu chleb na mysli Emilka wstydz sie przyznac ale my z Tz tez poknocilismy daty szczepien. Mialo byc w poniedzialek a my myslelismy, ze w srode, bez problemu poszlismy we wtorek. Masako mam nadzieje, ze zal minie. Kizia, my tez chcemy sie wybrac od lasu dzielna z niej kobieta!Monix ja tez sprzatam i tez spacer pozniej dolacze sie do Ciebie Do nas dzis przyszla wielka paczka od HIPP! w niej zabawka dla malej, sloik jabluszka i marcheweczki no ale one to sobie jeszcze poczekaja Ciesze sie, bo jak juz to tylko sloiczek HIPP ![]()
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
no to mu dawaj czesciej
aha
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
moze niech malpka sie wypowie w tej sprawie zeby nie bylo niejasnosci
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

no to biorę sie za czytanie
05.07.2008