![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tampony...
Cześć dziewczyny!
Lada dzień dostanę miesiączkę i znów powątpiewam w to czy mi się uda zaaplikować tampon. Mam więc pytanie. Dotąd nawet nie udało mi się tamponu wprowadzić nie mówiąc o aplikacji. Wiele osób z tego forum powiedziało mi że po prostu wsadzałam nie w to miejsce. I stąd moje głupie pytanie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
w3r, nie powiem, uśmiechnęłam się, jak to czytałam
![]() Ale już piszę ![]() Z tego, co pamiętam to chyba stronę wcześniej, któraś z dziewczyn bardzo obrazowo opisywała, jak się aplikuje tampon ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
a kochałaś się już? wtedy bardziej się zna swoje ciało i faceta, powinnaś sama wyczuc gdzie jest ta "dziurka"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedzi.
Już kiedyś pisałam że aplikatora boję się jeszcze bardziej niż samych tamponów. Jestem dziewicą ale przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanko(obiecuję już ostatnie). Czy gdy wsadzacie palec z tamponem to czujecie jak przechodzi przez błonę dziewiczą? Czy jest tak daleko że nie? Obiecuję że już więcej pytań nie wymyślę. ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- No cóż nie dotrzymam słowa ale mam nadzieję że zrozumiecie bo u mnie za oknem czyste niebo i ukrop a ja dziś dostałam okres. Pisząc że dobrze się domyślam gdzie jest wejście do pochwy mówisz o tym na końcu warg sromowych czy tym na środku? Przed chwilą miałam kolejną próbę (tampon w koszu) i kiedy starałam się wsadzić na środku to nie chciał iść niestety więcej nie mogłam pokombinować ponieważ mieszkam w domkach szeregowych i sąsiedzi zaczęli wiercić w ścianie wiec się przestraszyłam że ktoś się obudzi i wejdzie do pokoju.Moi rodzice planowali dziś jechać nad jezioro a ja jeśli szybko czegoś nie zrobię nie będę mogła się kąpać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg mnie TO wejście jest bardziej na końcu warg ![]() Pytaj i się nie przejmuj tym ;D ktoś zawsze Ci odpowie. Musisz się zrelaksować, znaleźć odpowiednią dziurkę i próbować wsadzić. Ja nic nie czuje jak tampon mi przechodzi przez błonę ;D pewnie ona jest dalej. Życzę powodzenia.
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
w3r, dokładnie - na końcu warg. Spróbuj tampona z aplikatorem! To jest na prawdę dużo lepsze, gładko wchodzi, nie musisz sie męczyć i już kompletnie nic nie boli, jeśli teraz odczuwasz dyskomfort.
Ja też nie czuję, jak przechodzi przez błonę. Tylko, jak wsadzając tampon poczujesz ból to nie pchaj na siłę - postaraj sie zmienić kierunek. Wsadzając tampon, nie powinnaś czuć żadnego bólu, ewentualnie lekki dyskomfort, nic poza tym ![]() Powodzenia. Ja dwa razy próbowałam, zanim na dobre zaczęłam stosować tampony. Raz go ostatecznie wyrzuciłam, za drugim razem znów miałam zamiar tak zrobić, ale pomyślałam "No matko, ile razy jeszcze będziesz próbowac, zanim ci się uda?!" no i się udało, jak się zawzięłam ![]() Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-07-15 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
MUSEarka
|
Cytat:
A jakiego rozmiaru używasz? Spróbuj od Mini. A poza tym, czemu robisz to w pokoju a nie w kibelku? Do toalety nie ma nikt Ci prawa wejść jeżeli wie, że tam jesteś. Potrzebujesz relaksu ![]()
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Jestem na siebie wściekła!!!
Po prostu nie wiem jak mogłam być tak głupia! Wzięłam lusterko i w pozycji pół leżącej tak jak radziłyście zaczęłam zmagać się z tamponem. Nawet nie wiecie jaka byłam zdziwiona że nic kompletnie nic nie czuje! Fakt nie od razu znalazłam miejsce więc tampon był troszkę ubrudzony krwią. Kiedy wsadziłam już go do połowy i nic nie czułam postanowiłam sprawdzić (wiem kretynka ze mnie nie wiem co mną kierowało!!!) czy w miarę pewnie tam "siedzi" więc go puściłam a on się wysunął. Był już bardzo brudny więc postanowiłam wziąć nowy cała w skowronkach że wreszcie wiem gdzie go pchać. Ale ten drugi już w ogóle nie chciał wejść! Kiedy już myślałam że wchodzi i pchałam głębiej zaczynało mnie boleć. W końcu postanowiłam go wyjąć i okazało się że prawie w ogóle nie jest brudny! Pomyślałam więc że znów musiałam trafić nie tam gdzie trzeba choć nie mam pojęcia jaka mała musi być "ta dziurka" żeby pare milimetrów robiło różnicę! Nie od razu się poddałam ale w końcu zaczęło mnie mocniej boleć i dałam spokój. Gdybym nie postanowiła wymienić tego durnego tamponu chwaliłabym się teraz że w końcu się udało! ![]() Ale jeszcze dziś chcę spróbować ponownie bo cały dom mam tylko dla siebie. Jeżeli chodzi o łazienkę to od paru miesięcy mam w niej luksfery i widać zamazaną postać kiedy się przechodzi korytarzem. Więc właśnie dlatego wolę próbować w swoim pokoju.Od jeziora jakoś się wykręciłam ale więcej nie zamierzam koniec! |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Lady of Harley-Davidson
|
a po co go wyrzucalas jak byl troszke brudny?
![]() ![]() i przestan sie denerwowac, trzeba spokojnie - jak ja zaczynalam to tez sie meczylam strasznie, a teraz to nie wyobrazam sobie zycia bez tamponow ![]()
#431 |
Przyczajenie
|
ja wczoraj dostałam i tez sie przymiezam ale mnie tak strasznie brzuch bolał ze sie nie dało.. kupiłam se o.b mini..myślicie ze są dobre? a jak to sie robi z tym aplikatorem? potem sie go wyciąga czy jak??
![]() wiem że t ogłupie pytanie ale trudno.. ta pozycja półleżąca to jak? xD lezycie na plecach czy siedzicie tyłkiem na zimei czy jak? bo z tego co wime to na ulotce pisało zeby tak np dac se noge na umywalke i wtedy pod kątem... |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pozycja, stoje z jedna noga na desce, nie klade sie w lazience i Tobie tez nie radze, 1 to niehigieniczne, 2 nie zawsze bedziesz miala na to miejsce, np kabiny w szkole/pracy.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny przełom!
Ni udało mi się wprawdzie do końca ale włożyłam cały tampon i koniuszek palca(pozycja pół leżąca) nic mnie nie bolało nic nie czułam(co troszkę mnie zmartwiło). Wiem że kiedy się wsadzi cały tampon trzeba zmienić kierunek i to właśnie problem. Nie potrafiłam zmienić kuerunku z palcem w środku! Boję się że mi się wyślizgnie i tampon zostanie a ja będę musiała wyjąć palec a potem tampon. W prawdzie nie czułam oporu ale przecież trzeba zmienić kierunek? Czy w tej pozycji wystarczy cały czas prosto? Proszę niech dziewczyny które znają tę taktykę się odezwą! Planuję założyć sobie go o 20 00 żeby o 24 00 go wyjąć bo na noc nie mam mowy! Muszę to zrobić dziś bo jutrzejszego jeziorka już sobie nie odmówię! Proszę piszcie! ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Aha i jeszcze jedno! Włożę go po 20 00 bo wcześniej chcę się umyć myślicie że to dobry plan? |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Plan jest dobry. I tak nie kombinuj to nie jest aż takie skomplikowane jak sobie to wyobrażasz ;D
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź .
Wiem że mogłam iść dalej ale spanikowałam. ![]() Przerażają mnie tego typu rzeczy że muszę coś w siebie wsadzić. Poza tym gdybym go włożyła musiałabym czekać 4h za kąpielą a to by było STRASZNE! Myślicie że nie ma różnicy czy tampon wkłada się po myciu czy przed? Można w ogóle przed?Bo naszły mnie obawy że jak jest "tam" tak czysto bez żadnego śluzu to może trochę gorzej iść. Ale ja nie wyobrażam sobie wkładać tampon przed myciem i mieć go całą noc czy tam parę godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
w3r swoją drogą ja Ci trochę współczuję tego że masz takie drzwi od łazienki ;D nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi tam widział co ja robię. Łazienka to takie miejsce gdzie nikt nie powinien "ingerować". To naprawdę może być krępujące. Wiem bo moja ciocia ma takie drzwi w łazience i jak tam jestem to nie jest mi komfortowo iść siusiu ;D No jak tam sytuacja? udało się?
#440 |
Przyczajenie
|
ej a nie macie tak że np ok 3 dnia tam już jest tak sucho że si enie da wsadzić?? bo ja próbowałam i tak jakby szcyzpało czy coś.. wg to palca se dam rade wsadzic( nie zeby tam nim coś robić tylko musiałam najpier tak zobaczyc czy to tam trzeba ale to było jeszcze przed okresem..) a tampona już nie..://
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Ech kupiłam dziś swoje drugie w życiu tampony.Najpierw przeczytałam ten wątek i nie powiem,przeraziłyście mnie wizją problemów z aplikacją. O ile za pierwszym razem byłam jeszcze młodziutka i był to mój pierwszy okres więc nie wiedziałam co i jak(co za tym idzie aplikacja sie nie powiodła i całe opakowanie poszlo do śmieci) tak teraz aplikacja przebiegła bez problemu...Zobaczymy jak tampon poradzi sobie z moimi obfitymi okresami..
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle, to przyszlam się pochwalić - właśnie 3 dni temu pierwszy raz zaaplikowałam tampona ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz będę co miesiąc korzystać z tamponów ![]() ![]() Ale wyciąganie jest koszmarne... tampon jest chyba 2x większy niż przy wkładaniu ![]() I jak ciągnęłam za sznureczek to nic nie czułam, żadnego ruchu tampona, tak jakby cały czas on tam w miejscu był i za nic nie chciał wyleźć, aż się przestraszyłam -.- ale ciągnęłam ciągnęłam i w końcu wylazł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się musze pochwalic, bo dzisiaj pierwszego tampona wlozylam
![]() ![]() ale podobnie jak bowszystkotoiluzjajest czułam jakby mnei uwierał, a już nie mogłam głębiej włożyc... i też ciążko się wyciągało. ale nie mam zamiaru często używac tamponów, naczytałam sie o wszystkich chorobach z tym związanych i się zniechęcilam troche... więc tampony pozostana tylko na wyjścia, w domu podpaski, wole nie ryzykowac zdrowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
heheheh widzę dziewczęta,że idziecie do przodu z tamponami
![]() Pamiętam swoje ciężkie początki, a teraz tampony to jeden z najlepszych wynalazków świata ![]()
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#449 |
żona
|
Dziewczyny a slyszalyscie o tym ze nie powinno uzywac sie tamponów wiekszych od normal jezeli nie urodzilo sie jeszcze dziecka?
![]() Wyczytałam to gdzies niedawno. A wy co o tym sądzicie? Edytowane przez PaLLitQa Czas edycji: 2009-07-26 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Konto usunięte
|
Super i tak są za duże i większość miałaby problem je wepchać, kupiłam kiedyś z ciekawości i żałowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.