![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile czego macie w szafie?
hmmm...u mnie to cienko z ubraniami w porównaniu do was...ech..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam podobną sytuację,chociaż już nie tak bardzo od kiedy są lumpeksy-a są od dawna. Sporo bluzek,spódnic kilka,spodni więcej,sukienke chyba zero na stanie,swetry/bluzy-do wytrzymania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to zauważyłam pewna prawidłowośc-im więcej mam szafie tym częsciej następuje problem "nie mam co na siebie włożyć"
Jak miałam mniej ubrań to jakos się nad tym nie zastanawiałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Jak bym chciala liczyc tylko rzeczy ktory chodze nim codziennie to bedzie srednio w porownaniu do was. Zawsze kupuje ciuchy ktory maja dobre gatonkowo material i to zalezy marki sklepy i ze sa sprawdzone.
-spodnie i jeansy: prawie 16 -Shirts,top & t-shirts: prawie 38 -Spudnicy i mini skirts: 10 -Jackety i swetry: tylko 5 :P nie potrzebuje tyle swetrow(no chyba kiedy jest zima w Dubaju :P) tylko kiedy jestem w Polsce. -Buty: 12 par butow -Underwears: nie licze :P -Sukienki na wesele: 4 -Normalne sukienki: nie mam
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
o kurczę. okropnie dużo wszystkiego. całkiem wszystkiego całkiem dużo. Jesli kiedys mi się uda policzyć, to będzie sukces.
![]() Samych spodni mam jakieś dwadzieścia par. ![]() A wszystko przez milosc do SH. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
ja mam pelna szafe ale nie tylko w szafie trzymam ciuszki sama szafa z tylu juz sie rozwalila od tego wypychania,ale ogolnie mam najwiecej bluzek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Off topik
![]() Natalas5 jakie grozne spojrzenie w Twoim avatarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
bój sie bój...:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
...heh....ja to mam nie dużo, ale to dlatego, że co pare miesięcy wyzbywam się dużej cześci moich ubranek wywożąc je do bardzo biednej rodziny na wsi
![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
ja mam tak samo pelno ciuchow fajnych mialam na tamto lato ale schudlam sporo i teraz nadaja sie tylko do kosza z czerownym krzyzem.. ja to mam istna mieszanke ciuchow wszelkie style sie przewijaja, kolory, ciuchy markowe z ciucham z lumpeksu.ja uwielbiam kupowac ciuchy bardziej niz je nosic zazwyczaj mam tak ze nakupuje pelon ciuchow a chodze wjednym ale mi to nie przeszadza warto ze mam takie cudo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Świetny wątek!
![]() ![]() ![]() - 25 spódnic, - 21 swetrów i sweterków łącznie, - 11 bluzek z długim rękawem, - 6 koszul z krótkim rękawkiem, - 15 koszulek z krótkim rękwkiem (t-shirtów), - 36 topów i koszulek na ramiączkach łącznie, - 13 koszulek do chodzenia "po domu" ![]() ![]() - 11 par dżinsów, - 4 pary spodni "materiałowych" (nie wiem jak to inczej napisać:P), - 2 pary szortów, - 2 pary lnianych spodni, - 2 pary dresów ![]() - 5 marynarek, - 2 eleganckie sukienki (bez studniówkowej), - 8 par butów Nie liczyłam strojów kąpielowych, płaszczy, dodatków w stylu torebki, szale, paski, itp. Najłatwiej wychodzi mi kupowanie dżinsów i koszulek. Najtrudniej sukienek i butów, bo nie mam na ich punkcie manii ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
A ja napisze, żeby wątek nie umarł
![]() Jeansy długie 27 par bermudy i rybaczki 8 par spodnie z materiału 3 pary szorty/spodenki 5 par spódniczki mini ![]() spódnice (ołówkowe, rozkloszowane) 6 sztuk swetry/kardigany 14 sztuk tuniki 10 sztuk eleganckie bluzki 6 sztuk bolerka 6 sztuk kamizelki 3 sztuki bluzki/topy/t-shirty na 112 sztuce wymiękłam bo jeszcze sporo zostało ![]() bluzy 10 Kurcze ale szczegółowo się rozpisałam haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
bluzki na ramiączka 18
t-shirty 32 spodnie długie 11 spodenki11 spudniczki 9 sukienki 4 bluzki z długim rękawem 9 sweterki 8 koszule 5 bluzy8 buty 26 no to tak w skrucie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie.
Na pewno za dużo. Chyba będę musiała policzyć. Ok.Nie dam rady policzyć jednego dnia. No i to stan na lato. Latem część ciuchów zimowych (np.kurtkę z futerkiem) wywożę do rodzinnego domu bo u mnie się już nie mieszczą. Po wstępnych oględzinach: topy: 23 koszulki polo: 5 podkolanka pończoszane jednobarwne: 7 spodnie materiałowe (typu safari, sportowe): 4 ( z czego chodzę obecnie w 3 parach, jedna już dość znoszona a jedna została na rower bo ma odpinane nogawki ale jest już na mnie ciut ciasna) sukienki letnie-3 rajstopy (w większości jednobarwne,kryjące)- naliczyłam 9 par, na pewno mam więcej ,część w praniu katany-3 (2 bawełniane, 1 dżins) płaszcze- 4 (czerwony zamszowy, cienki wiosenny w niebieskie kwiaty, ciemnobrązowy i jeden z wielobarwnego żakardu w tłoczony wzór "kurza stopka"; z czego jeden-ciemnobrązowy mocno znoszony, pozostałe w użyciu)+ 2 nowe klasyczne: czarny krótki i beżowy długi (w drodze ze sklepu) spodnie sztruksy-4 pary ( 2 znoszone, 2 obecnie w użyciu-pomarańczowe i jasny beż) spodnie dżinsowe -2 pary koszule -22 (5 białych w tym jedna kimonowa do spodni garniturowych i jedna w drobne pionowe paski, 2 w kratkę (1 kratka vichy, 1 drobna cienka krata); 2- hawajskie kwiatki, 1- drobne kwiatki, 1 czerwona z krawatką i jedna granatowa z żabotem, reszta jednobarwne.Kolorowe , w większości z krótkim rękawkiem. spódnice-16 (plus 4-5 zimowych, które wywiozłam do domu i klika z których wyrosłam) żakiety-5 swetry-14 kamizelki wełniane ( do białych koszul i szarej eleganckiej koszuli) 5 golf bezrękawnik-1 (pomarańczowy, do pomarańczowych sztruksów) golf z krótkim rękawem-1 (szmaragdowa zieleń, pod brązowy żakiet) buty kozaki-2 pary apaszki, szale -6 letnich ( jednolita różowa, jedna w wisienki., jedna w groszki, reszta w motyle i kwiatki) Zaktualizuję jak policzę resztę Jak TŻ wróci z aparatem od rodziców to może obfotografuję i założę wirtualną szafę ? Bo już się zaczynam gubić w tym, co mam. Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2009-07-22 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Po przeczytaniu niektorych wypowiedzi stwierdzam, że też mam ubogą szafę
![]() - ok. 30 bluzek z krótkim rękawem lub bez ![]() - 5 bluzek z długim rękawem, - 13 swetrów i sweterków, - 4 bluzy/bluzo - swetry, - 4 żakiety, - 5 koszul, - 3 tuniki + 1 sukienko - tunika, - 6 sukienek (w tym 2 wieczorowe, 2 letnie i 2 "oficjalne"), - 5 + 3 pary spodni (4 pary jeansów, 1 para spodni materiałowych i 3 pary spodni, w ktorych chodzę po domu lub biorę na wyjazdy pt. wioski, lasy i biwaki ![]() - 2 pary szortów + 1 para spodni 3/4 z materiału, - 4 spódnice (w tym 1 "oficjalna"), - ok. 15 par butów, z czego znaczna część jest "wyjściowa" i cholernie niewygodna :P, - 1 bikini + jeden topik a'la góra od stroju, ale dzianinowy (fajny do szortów na plażę ![]() - 5 szali/ apaszek, - 3 płaszcze (prochowiec na wiosnę, krotki wełniany na jesień i długi grubszy na zimę), - 5 torebek (3 sporawe i 2 małe na paseczku). To się dopiero wyszczególnilam :P Aha, nie liczyłam "domowych" ciuchów, bo co tu pisać o szmatach zakładanych do mycia okien :F Edytowane przez 28361a6f3ad076da1194a510c23b31d135d74533_62be2b666b6c0 Czas edycji: 2009-07-22 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki problem, że kupuje głównie sweterki, kamizelki. Jesienne kolekcje podobaja mi się bardzo... A te letnie niestety nie, wobec czego dramatycznie brakuje mi ciuchów na upały, zwłaszcza bluzek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Jestem osobą, która ciągle kupuje spodnie, któe natychmiast okazuja sie byc nie takie jakie były w przymierzalni (ale zazwyczaj nie chce mi sie juz ich odnosic do sklepu, gubie paragony itp) mam pewnie z 8 par.
Mam sporo koszulek z nadrukami, których w ogóle nie noszę ale bardzo lubie myśl, że wkrótce je założę bo kiedyś czułam się w nich świetnie. Kilka sukienek, kilka spódnic. 2 pary szortów (poluje na kolejne) Butów ilości spore, uwielbism dziwaczne buty w przezabawnych kolorach, chętnie kolekcjonowałabym m.,in kalosze ![]() MAm mało sportowych ciuchów. Chciałabym miec jeszcze kilka kardiganów więcej - to moja ulubiona częsc garderoby. No i teraz skupiam się na dodatkach. Rzeczy, które nie noszone są przeze mnie przez rok staram się albo sprzedac na allegro (mam całą kupę do sprzedania i nie moge sie za to zabrac) albo oddaję biedniejszym. Nienawidzę konsumpcji ponad miarę więc moje zakupy sa przemyślane a to co mi nie pasuje "puszczam dalej w obieg". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio trochę rzeczy zalega bo nieco przytyłam i nie miałam czasu na zabawę w wystawiane aukcji. Chyba najwyższy czas wrzucić co nieco na targowisko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
ja z kolei oddaję znajomej która ma SH do sprzedania. kiedyś nam z mamą wyszły dwa wory o zgrozo, miała więcej towaru. a jaki ładny...
![]() ![]()
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
heh mi się tam nie chce liczyć moich rzeczy ale kiedys jak mialam 15 lat nie interesowala mnie moda az tak jak teraz i miałam tak mało rzeczy i nie mialam problemow z ubraniem sie a teraz ... heh mam 5 razy tyle rzezczy wiecej i nie ciagle mowie ze mi za malo i nie mam co na siebie zalozyc
![]() spodni mam kilka par czarnych, granatowych rurek, kilka par rybaczek, 2 pary szerszych jasnych spodni, 2 zakiety, 2 kurtki na zime i 2 na lato, chyba 5 bolerek, 1 dłuzsza spodnica i 3 krotsze,z 7 bluzek z długim rekawkiem, z 5 tunik z długim rekawkiem, z 12 torebek, z 12 pasków moze i wiecej noooo i najwiecej to mam różnego rodzaju topów, bokserek, tunik bez długich rekawkow, tego typu to mam moze z 40 ![]() ![]() rzeczy ktore wypisałam to są rzeczy ktore nosze bo mam jeszcze starsze rzeczy ktore sobie leżą i niekiedy do "brudnych robot" biorę heh Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2009-07-22 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Nie doliczyłabym się wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
ehh jak przeczytałam tytuł postu to aż zamarłam
![]() ja mam bardzo dużą szafę jednak co miesiąc robię porządki i sprzedaję na allegro rzeczy których nie noszę i nie są mi potrzebne. Pewnie zdziwicie się dlaczego co miesiąc- bo bardzo dużo kupuję i nie lubię trzymać rzeczy których nie noszę. Mam ok. 20 par spodni, głównie rurek lub z niskim krokiem, ok. 20 sukienek- prawie same ode mnie z pracy czyli Simple-kupowane po zniżce pracowniczej 40%, bluzek też bardzo dużo, głównie z szerokimi ramionami, over size, z kokardami, proste klasyczne i w stylu lat 80-tych, 20-tych i 60-tych. C o do dodatków to biżuterii nie jestem w stanie zliczyć- jej nie sprzedaję więc mam naprawdę bardzooo dużo, butów ok. 60 par i tylko tych w których chodze na bierząco, torebek ok. 30- tez na bierząco się pozbywam, do tego ok. 6 koszul z węższą talią w różnych kolorach, marynarki ok. 8 szt. dużo cardiganów we wszystkich kolorach ok. 25szt. no i spódniczki- wszystkie z wysoką talią ok. 20 szt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o moją szafę to znajduję w niej przede wszystkim wszelkiego rodzaju bluzki i t-shiry: mam ich całą masę. Spódniczek , takich które lubię i które noszę mam około 7. Jesli chodzi o spodnie - jestem strasznie wybredna i jak już jakieś kupię (a zazwyczaj tracę mnóstwo czasu na znalezienie odpowiednich, a potem najczęściej i tak je przerabiam, no ale to już inna sprawa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja największą słabością są buty, szczególnie te na zimę - mam 7 par i to wszystkie naprawdę świetne, bardzo porządne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
przy nastepnych porządkach może pozliczam czego ile mam, bede miała porównanie z ilością waszych ubrań
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Ostatnio ciągle porządkuję, wyrzucam, zostawiam tylko rzeczy, w których dobrze się czuję. Nie mam, tu gdzie mieszkam, zimowych butów i wierzchnich okryć, więc tego nie liczyłam. A tak to:
21 bluzek - w tym krótki, długi rękaw, na ramiączka, koszula. 3 pary spodni długich + jedne rybaczki i jedne szorty. 6 sukienek, w tym jedna gruba zimowa. 5 spódnic. 9 swetrów - rozpinanych i nie. 1 polar. 6 par butów. 10 torebek. Tyle ![]()
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie aż tak mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.