|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Tu tez drogi
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lapochka powiedz mi, w jakim foteliku bedziesz wiozla Janka do PL? Bo my kupujemy taki rozkladany na plasko, zeby Laura mogla sobie spokojnie spac Emzeta ma gosci Swoja droga jak mozna opluc swoja dziewczynev ![]() :conf used:![]() ![]()
|
|
#4292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Raspberry - my powieziemy w maxi-cosi...mam nadzieje, ze wytrzyma a jak trzeba to bedziemy sie czesto zatrzymywac i go wyciagac, zeby sobie rozprostowal kosci...
Niby nie wolno trzymac dziecka dlugo w maxi-cosi, ale na ich stronie pisza, ze jesli sie raz pojedzie w dluga podroz to nie jest to katastrofa - chodzi o to, by np. nie trzymac go w nim codziennie godzinami albo nie pozwalac spac np. codziennie zamiast w lozeczku... A mozesz wrzucic linka do tego rozkladanego fotelika?Jestem ciekawa! Kurcze Alkamor faktycznie co za chlopak!dla mnie to bylby koniec...a dla niej powinno byc powazne ostrzezenie...bo jednak jak mozna dac siebie tak traktowac... Kurcze dziewczyny to na pewno zabki...bo u nas tez maluch taki marudny byl z tydzien...i nic mu nie pasilo... Monix najlepiej to wychodzic jak najczesciej z domu, jakies wymyslac wizyty itp. bo inaczej to sie zwariuje - mi dzien szybciej zleci jak np. ktos przyjdzie albo ja gdzies ide...no i nie jest sie tak zamknietym w domu... A powinnas kiedys miec np. w sobote jakas wizyte u lekarza albo wymyslic cos dla siebie, gdzie Dawidek musialby zostac z tata...to by dopiero zobaczyl i docenil Twoja opieke... Czornoo - nie wis tylko napisz co u Ciebie
Edytowane przez lapochka81 Czas edycji: 2009-07-26 o 18:43 |
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
jak moje dziecko uwielbia nawalać w kalwiaturę....zaraz Wam coś napisze Kubuś....
![]() x3eec3e6e 4x4rxd6s To od Kubka
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupimy z tego wzgledu ze chcemy jechac w nocy a malusia cala noc przesypia Cytat:
![]() ciotki tu piszcza z zachwytu ![]()
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Dawid zasnal przy cycu oczywiscie nie wykąpany, nie przebrany itd<mdleje>
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-26 o 19:03 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
Hej Raspberry - dziekuje! my tez chcemy jechac noca...no ale sprobujemy w tym maxi-cosi...
Monix - to juz niedlugo ta wymowka sie skonczy bo Dawidek zacznie wcinac i inne rzeczy... ale co tam,sam sie przekona wkrotce!Alkamor - pozdrowienia i buziaki dla Kubusia! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci są niesamowite http://www.youtube.com/watch?v=xt9qRuQQ7zA Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2009-07-26 o 19:36 |
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
co do usg,prywatnie nie musze miec skierowania,a robie je po to zeby byc pewna ze nic synusiowi mojemu nie jest!
![]() dawno go nie pokazywalam wiec wkleje swiezutkie zdjecia prosto z dzisiajszeo spaceru
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczny i....zupełnie niepodobny do tego na zdjęciach facetaA właśnie...coś mi się przypomniało.Jak byliśmy w tym ZOO to był koleś z córkami (bliźniaczki) i były w wózku....wszystko OK ale one miały ze 4 lata jak nic!!!!!!! ![]() Rozbrajają mnie tacy ludzie
|
||
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi my nie uczymy go chodzić, po prostu uwielbia stać więc go trzymamy w tej pozycji i jak przesuwa się nim tak, że włóczy nóżkami po podłodze to on podnosi nóżki i przekłada tak jak się chodzi
dostałam @ znowu, zapisuję ostatnio i już trzeci miesiąc dostaję 27. dnia więc cykle mam 26-cio dniowe a zawsze myślalam, że mam co 28-29 dni
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Tztowiec uspał Dawidka po tym jak Go ubudził, więc wykąpałam GO odrazu
![]() Jestem ostatanio jakaś wykończona, bez sił....:-(((
|
#4304 |
|
Rozeznanie
|
halo halo
już po chrzcinach ... jaki męczący dzień ... padam z nóg ... Krzyś całą Mszę krzyczał, a potem prawie wogóle nie spał, a ja non stop próbowałam go ululać i jak mi się udawało ze 3 razy to jakieś 15min i coś lub ktoś go zawsze budził masakra dobrze że już po jutro nadrobię dziewczynki co tam naskrobałyście ![]() dzisiaj tylko przesyłam życzenia wszystkim Aniom wszystkiego naj naj naj : Sheleila, Fizjo, Anya_krk i oczywiście Ania Sij i pytanko jakie polecacie krzesełka do karmienia bo z Krzysiowych funduszy planujemy kupić i wcześniej oczywiście chce się was poradzić
Edytowane przez rudalbn Czas edycji: 2009-07-26 o 21:59 |
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igor je dostal na chrzest i mi sie w ogole nie podoba... zadnych pasow itd... i kup taki zeby mozna bylo rozlozyc potem na krzeselko i stolik monix tak,na zdjeciu to tz ,a ktozby inny?
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
ja też myślę nad kupnem krzesełka do karmienia, tym bardziej, że młody rwie się do siadania
ale kurcze po wypłacie kupujemy fotelik nowy do samochodu i pewnie blisko 300 zł pójdzie, ciężko będzie wykombinować kolejne 300 na krzesełko... a przydałoby się ja też chciałabym nie drewniane żeby przerobić potem na krzesełko i stoliczek
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
alkamor filmik superowy
czornoo maly slodki ale ubrany jakby pozna jesien byla....az tak zimno u was bylo? my tez Dawidowi ubralismy dres a pod spodem mial krotki rekaw tylko ze jak wyszlam na dwor to gore dresu od rau sciagalam...rano bylo zimno a popoludniu ladne slonce wyszlo Zanka wiem o co chodzi z tym chodzeniem Dawid tez tak czesto robi ale bardziej stoi w miejscu i napreza nogi, ale "maszeruje" tez troche zalezy jak sie go trzyma, wczoraj znowu posadzilam go tak jak ty Filipa i puscilam go na chwilke ale po kilku sekundach przewracal sie na bok, wiec on jeszcze dlugo nie bedzie siedzial (tak tez mi dzis powiedziala babcia) Bylismy dzis u babci i przywieźlismy jablek prosto z drzewa i malin prosto z krzaka Dawid normalnie sama swojska zywnosc ma w domu i trzeba to wykorzystac A wogole czy ja moge do obiadku Dawidowi dac oliwe z oliwek? bo wyczytalam o oliwie sojowej ale takiej nie bylo w sklepie, i czy moge dac tez kasze kukurydziana? bo kupilam i pszenna i kukurydziana ![]() Aha i ze ja jestem niekumata w takich nazwach jak gluten to powiedzcie mi gdzie albo w czym wystepuje gluten co mozna dac Dawidowi, kasza manna i cos jeszcze? Krzeselko kupujemy TAKIE juz zdecydowalismy i po wyplacie 10-g0 kupuje Chcielismy TAKIE ale stwierdzilismy ze szkoda kasy bo i tak w tym siedzi tylko do jedzenia obiadu Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-26 o 22:23 |
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
Po pierwsze muszę się z Wami przywitać i usprawiedliwić że tak długo się nie odzywałam. Julcio zajmuje mi mój cały czas Tak naprawdę to nawet nie wiem o czym mam pisać i od czego zacząć Julcio już jest zdrowy (po wrodzonym zapaleniu płuc) - czas spędzony w szpitalu to zgroza i nie życzę żadnej z Was takich przeżyć. 2 tygodnie po wyjściu ze szpiala nasza pediatra wykryła coś niepokojącego na usg brzuszka i znowu wylądowaliśmy w szpitalu. Podejrzewała drugą śledzionę, ale na szczęście okazało się że to pełny żołądek nachodził na śledzionę. Na początku karmiłam piersią, póżniej Julcio mi je poranił i odciągałam do butelki. Ale nie potrafił z niej pić. Zaczęliśmy mu je zagęszcząć i wtedy pił ładnie ale za to bardzo go męczyło cofanie się pokarmu do przełyku (bo wtedy nie ulewał). No i tak męczyliśmy się jakieś 2 miesiące, aż któregoś poranka przystawiłam go do piersi. Byłam w szoku że tak ładnie pił. I teraz karmię go tylko piersią i oboje jesteśmy szczęśliwi Ładnie przybiera na wadze, ma już pewnie ponad 8 kilo a 7.08 skończy 4 miesiące. Jest bardzo radosny i pogodny. Nie miał kolek No i nie wiem co jeszcze ![]() A jeżeli chodzi o mnie to czuję się dobrze straciłam wszystkie ciążowe kilogramy a nawet więcej bo już w sumie 20. Zaczęłam brać tabletki anty Cerazette. Jak na razie czuję się po nich dobrze. Po tygodniu brania dostałam pierwszą @. No i tyle, myślę...i tak się za bardzo rozpisałam. Pozdrawiam Was gorąco No i przedstawiam Wam jeszcze mojego kochanego synusia
Edytowane przez agatka20 Czas edycji: 2009-07-26 o 22:39 |
|
|
|
#4309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ooo.....zguba się znalazła ![]() ![]() coś późno synuś śliczny
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy ja cie wogole nie pamietam tzn cos mi swita ale delikatnie tzn pamietam tylko tyle ze byla jakas dziewczyna ktorej maly zaraz po urodzeniu mial zapalenie pluc i tylko tyle niezle mieliscie przezycia z tym szpitalem, wazne ze juz jest ok a maly widac ze duzy chlopak, ja bym mu dala jakies 7-8 m-cy no ale on sie bardzo duzy juz urodzil jak widze na liscie ![]() Z tymi kilogramami to zazdroszcze ja tu marze zeby te 4 kg ktore mam wiecej zrzucic do wagi sprzed ciazy ale ogolnie to mi sie marzy zrzucenie 10 kg ![]() Ale wiesz co ![]() twoj maly mi sie wydaje bardzo podobny do Kubusia alkamor ![]() ![]() alkamor ja mialam krzeselko calkowicie drewniane (a te juz maja siedzisko miekkie) i podobno bardzo lubialam w nim siedziec i wogole przesiedzialo w nim jakies 6-7 dzieci! i to krzeselko dalej jest.....jest u mojej babci u ktorej dzis bylismy i szlo by go odnowic bo tylko troszke zreperowac i pomalowac do swiezosci ale tz swierdzil ze on starego klamorstwa nie chce a bylo tez rozkladane tylko ze bylo zlaczone a nie takie jak te na allegro ze osobno krzeselko i stolik i bylo na kolkach ze mozna bylo nim jeździc
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-26 o 22:41 |
|
|
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz.....w porownaniu z moim Dawidem to jest duuuzy bo Dawid dzis konczy 6 miesiecy a wazy jakies niecale 7,5 kg, mozejakies 7,2 kg i ma jakies 69-70 cm no i urodzeniowa wage mial polowe mniejsza od twojego bo 2330 g i 52 cm, choc podobno go źle pomierzyli bo lekarz 4 tyg pozniej namierzyl 51 wiec musial miec jakies 49-50 cm a i tak wszyscy mowia ze on jest duzy!No moze z tymi 8 m-cami troche przesadzilam no ale tak ze 6-7 bym dala mu napewno ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Za to mi sie wydluzyly, zawsze mialam co 28 dni (czasami +/- 1 dzien) a teraz mam co 30 dni (czasem + 1 dzien) Uciekam spac DOBRANOC Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-26 o 22:53 |
||
|
|
|
#4313 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale bez przesady... nie ograniczam się nie wiem jak bardzo, jem w miarę normalnie Nie szaleję z bieganiem (choć jak biegam to jestem przeszczęśliwa) ale że u nas bardzo często pada, to moje bieganie wypada co dwa, trzy dni Aha z ograniczeń, to ograniczyłam tylko węglowodany, ale to też bez przesady (bo kilogramy straciłabym w dwa miesiące, ale też i zdrowie...) no więc nie jem słodyczy, ograniczam pieczywo, ziemniaki, etc. chociaż dzisiaj na śniadanie aż dwie świeżutkie, pachnące bułeczki wtrząchnęłam ale były pyyyycha tak, że nie głodzę się dziewczyny i nie mam żadnej katorżniczej diety a jeszcze i tak mi 6 kg zostało... Cytat:
Cytat:
znaczy sie, kiedy wyciaga łapki albo obserwuje, albo dźwiękami (guganiem np.) daje sygnały, że chce spróbowac tego, co my jemy...A od 8 miesiąca dawać kawałki owoców, warzyw (w tym jabłko, marchewka ) pokrojone w paluszki, żeby dziecko mogło zacząć naukę przeżuwania...Cytat:
Tutaj to dopiero Meksyk...Cytat:
![]() Cytat:
A jak Jasiowi się podobało?Cytat:
![]() Cytat:
A facet to na odstrzał.... gdzie się tacy uchowali to ja nie wiem... Cytat:
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() zaraz się zbieramy i lecimy do smyka wykorzystać kupon zniżkowy chyba się skuszę na jakieś zabawki
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Rzadko tu wpadam, ale za to obserwuję Was i Wasze pociechy na nk, więc jestem w miarę na bieżąco Kochane, czy Wy również jesteście zainteresowane wózkami-parasolkami? Często się przemieszczam z Ninką, więc ciągłe składanie x-landera jest uciążliwe. Zależy mi na parasolce z opcją rozkładanie do pozycji leżącej i w miarę twardej pod pleckami, żeby ich nie deformować. Powinna też być dość lekka Czy mogłybyście coś polecić? Scickam i lecę do Ninki, która dziś obudziła się na jedzenia o północy (( a od dawna już budziła się dopiero koło 4.00 (??).
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie skupiam sie na foteliku samochodowym, później pomyślimy nad krzesełkiem a kuzynka chce mi załatwić używany chodzik od znajomej
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
w ten piękny poranek. Jak czytam o Waszych "problemach" z Tz-tami ... tzn., że nie chcą się zająć dziećmi czy te teksty "po co mnie budzisz babo" ja nie miałabym nerwów na takiego Męża- Chłopaka, czy Tż-ta. oj wojna za wojna by była, bo ja " w związkach" zawsze byłam tą co to "nie podoba się to siooo, droga wolna, bo albo bedzie po mojemu albo wcale" i jak tak czytam to ... przysłowiowy nóż w kieszeni mi sie otwiera! Jak mozna tak mówić-traktować swoją kobietę, która na dodatek urodziła "ci baranie jeden" dziecko sorki, ale takie moje zdanie |
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
no i jeszcze tylko Wam pokaże jak Kaja sama pływa w wannie
(bo wanienka dla niej mała i się w niej drze jak opętana a w wannie to już zupełnie inne dzidzi). Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-07-27 o 15:24 |
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś słoneczko świeci, ale nie wiem czy jest ciepło
Filip zasnął, mam chwilę dla siebie za tydzień w sobotę dziadek jednak jedzie na wieś, nie będzie go ponad 2 tygodnie, będzie tam od 1.08 do 17.08 w końcu będziemy mieli co jeść, będzie czysto w domku i w ogóle będzie super bo czy dalybyście radę jeść codziennie od 2 lat bułki z szynką i serem? bo dziadek nie kupuje nic innego, sobie owszem same tłuste niezdrowe żarcie ale dla nas nie, tylko szynka i ser... ja i tak nie jem nic tutaj, tylko u rodziców coś przekąszę, ale męża mi żal, że ciągle to samo je
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja miałam troszke zabiegany weekend, w sobote jak Julke uśpiłam na wieczór byliśmy w kinie na epoce lodowcowej 3D a w niedziele od 8 byliśmy u rodziców moich, przyjechala siostra i moja i cioteczna i dziadek i było dużo nasa wogóle Julka dostała mate a akurat miałam jej kupywać a jak myślicie moge już z Julką wybrać sie nad morze czy za mała jeszcze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

No i nie wiem co jeszcze 
tak, że nie głodzę się dziewczyny i nie mam żadnej katorżniczej diety 
, zazwyczaj sama nam robię, a w ogóle to jego fotki strasznie mi nogi skracają za to chłopaki mają mnóstwo wspólnych fot.
93...83...73...70...
65...63
oj wojna za wojna by była, bo ja " w związkach" zawsze byłam tą co to "nie podoba się to siooo, droga wolna, bo albo bedzie po mojemu albo wcale" i jak tak czytam to ... przysłowiowy nóż w kieszeni mi sie otwiera! Jak mozna tak mówić-traktować swoją kobietę, która na dodatek urodziła "ci baranie jeden" dziecko