|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
A siedzi juz sam?
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
no wiecie co?
![]() ledwo sobie poszlam a tu juz takie zadymy? ![]() tylko przyjdzie kierowniczka monix i zrobi z wami porzadek
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to ja niewiem co tu sie ostatnio dzieje i myślę juz chyba z godzine czy komentowac czy nie
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
nie, jeszcze sam nie siedzi
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niieeeeeechaaaaaaj naaaaaaam zadyyyyyma trwaaaaaa ![]() A tak serio to chyba nie ma co. Wrazliwe jestesmy mamuski i tyle |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
jasne że o byle słówko ale jeśli już tych słówek jest kilka zdań ...
i ogólnie to nie chodzi tu chyba o to kto ma rację itd. ale o to, że można pewne rzeczy jak sama Judy napisała napisać inaczej, nie obrażając np. nikogo!!! Ja tam zależy o co, ale ogólnie nie umiem się za bardzo w język ugryść nawet jeśli sprawa mnie nie dotyczy, a jak to się mówiło w czasach mojej młodości "chamstwa i muzyki ludowej nie zniosę" . Jeśli mnie ktoś lub coś ubodło albo uważam, że ktoś miał prawo się oburzyć to nie powiem, że słowa nie powiem Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-07-27 o 20:44 |
|
|
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Wrocilam!Julka zdrowa!!!!!!Co prawda w posiewie wyszla jakas bardzo rzadka bakteria i pani doktor podejrzewa ze albo skora albo preparat byl skazony.Dostanie przez 7 dni antybiotyk i spokoj ![]() Ale jestem szczesliwa.W koncu w domu a nie w tym wiezieniu. Jeszcze tylko kontrolne usg zeby te nerki sprawdzic i juz!!![]() ![]() A co do dyskusji....zgadzam sie niestety z Judy....moze buziaczek poprostu niefortunnie dobiera slowa ale czasami ciezko sie czyta to co pisze o Dawidku.(Koniec komentarza!) malpka moja siostra byla z 3 miesiecznym bobasem nad morzem-400km drogi.Podstawa jest dobra i przemyslana organizacja.Na co zwroce uwage-nocleg powinien byc raczej blisko plazy i ....(banal)nie pod gorke-moja siostra dzien wdzien taszczyla wozek po piachu pod gorke.Tak poza tym wszyscy byli szczesliwi.Duzo spacerow,zwiedzania-zaden problem-mimo ze karmila butelka.Jesli wiec masz fajne miejsce-to ja bym jechala.A lekarze-oni mowia duzo rzeczy,albo sie do nich dostosujemy albo nie.Polowa dziewczyn na watku podala dziecku pierwszy soczek czy zupke duuuzo wczesniej niz mowia lekarze!!!!! emilko poprosze o wstawienie zdjecia Julki na 4 miesiac!!Oto moja maly golasek(tak sie usmiechal w szpitalu do wszystkich ![]() ![]() )
Edytowane przez fizjo83 Czas edycji: 2009-07-27 o 20:38 |
|
|
|
#4389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
a ja poza tematem
GDZIE można kupić dynię? Bo ja dziś kupiłam fasolkę i marchew i kabaczka i uwaga pomyłam i pomroziłam (teraz sobie myślę że inteligencja ze mnie! kabaczka zamroziłam , gdzie to mozna kupić??? Ktoś wie?ps. czemu ja SPicegril nie widzę Juleczki??? ![]() psII. jaka bródka znaczy u Julki znaczy Julki Fizjo Kaja ma podobną- słodziutka
Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-07-27 o 20:47 |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Mamusie mam do was pytanko. Kiedy po cc można wykonywac jakies ćwiczenia, w tym brzuszki?
|
|
#4392 |
|
Rzabbocop
|
Dziewczyny na spacer juz moze za pozno, to proponuje jutro.
a teraz 10 glebokich oddechow i prosze nie czepiac sie slowek i zalozyc u kazdego dobra wole ![]() |
|
|
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
Na skosne brzucha mozna wczesniej ale proste brzucha zwlaszcza dolna czesc gdzie jest ciecie to dobre pol roku.Tak mnie uczono -ale najlepiej zapytaj ginekologa. Reszte cwiczen spokojnie mozna juz jakies 1,5-2 miesiace po(chyba ze mocno aktywizuja ww. miesnie)
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam w Twoim podpisie, że udało Ci sie schudnąć 20 kg Zdradź jak tego dokonałaś Ja musze conajmniej min. 17 kg.
|
|
|
#4396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wkladki do biustonosza maja rewelacyjne, odciagarki tez. Oni w ogole specjalizuja sie we wszystkim do karmienia piersia. Tylko te woreczki A wkleilam niedawno A juz wiem o co chodzi. W moim podpisie tak? Tam ma byc link do licznika tylko nie wiem czemu nie dziala. Edytowane przez spicegirl Czas edycji: 2009-07-27 o 21:09 |
||
|
|
|
#4397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko na wyplate musze zaczekac![]() ![]() nie no bez przesady, chcesz zeby coś Ci się w środku "porozłazilo" ja jestem 4,5mca i brzuszkow jeszcze nie robilamja mysle ze coonajmniej ze 4 miesiace trzeba odczekac Cytat:
poogladaj sobie i moze do nas dolaczysz![]() Malpka wszystkiego naj dla Julci ![]() ![]() a ja wlasnie 11 buteleczek soczku malinowego zrobilam i tak sobie mysle czy moge dac malinke adriankowi i znalazlam ze dopiero od 7miesiaca a pozniej gdzies wyczytalam deserek z malin od 5 miesiaca i nie wiem czy moge mu malinke dac czy nie bo jak tak to jak jutro pojade do mamusi to prosto z krzaczorka bedziemy zajadacfizjo Julcia cuuuuudowna i nadal mysllisz ze to od tej marchewki z targu?
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-07-27 o 21:18 |
||
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
ja już uciekam, pooglądamy ze dwa odcinki Herosów i spadam spać
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
emilko wlasciwie to sama nie wiem.Lekarka tak podejrzewa-ale to jesli chodzi o te wybroczyny na nozkach.Zwracala uwage ze nie warto obciazac dziecku nerek dajac warzywa z nieznanego zrodla pelne chemii z ktora sobie mlody organizm nie radzi.Lepiej w tej sytuacji dac sloiczek ktory jest na pewno bezpieczniejszy.A u Julki to sie pojawilo wlasnie po tej marchwi.Wiec wybilam sobie z glowy domowe obiadki-skoro nie mam mlodych,zdrowych warzyw-ktore niby zdrowsze i tansze(tak twierdzi rodznia meza podajac 5miesieczniakom kurczaka ze sklepu!!!!!!!!!).Na pewno jabluszko czy brzoskwinke dostanie z dziadkowej dzialki-zdrowe,niepryskane ,zdala od ulicy
![]() Dziekuje za komplementy-w imieniu corci ![]() tak mysle nad ta malinka-szwagierka podawala dzieciom w 5 miesiacu(choc ona w ogole dziwne rzeczy juz im podaje i to w jakich ilosciach??!!!) i chyba gdzies widzialam soczek z malinami dla dzieci po 5 miesiacu??Sprobuj!Tylko tyle Ci zostalo ![]() Uciekam spac.Od tygodnia w lozku nie spalam....z mezem ![]() ![]() ![]()
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, macie jakieś niestandardowe teksty zaproszeń na chrzciny??? help
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy juz mamy doswiadczone, więc napisałam do Was
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
czoornoo mi też nie za bardzo pasują drewniane, myślałam o czymś takim lub takim
najpierw chciałam to ale jak przemyślałam to mam za małe mieszkanie a już się potykam o akcesoria i zabawki Krzycha , więc nie było by gdzie potem tego stolika postawić jak masz możliwość dorobić i Igorek zostanie pod dobrą i znaną Ci opieką a nie kimś obcym to jak najbardziej, chociaż widzę tez jeden minus - jak będziesz w pracy to kto będzie pisał na forum ![]() PS. Jaki fajny avatarek śliczny Igorello ![]() agatka20 fajnie że się odezwałaś witamy ponownie i współczuje tych wszystkich przeżyć dobrze że wszystko OK i że z karmieniem się udało i zazdraszczam kilogramów mi jeszcze 6 zostało apropo przypomniało mi się odnośnie mojego wanciołka pocieszam się tylko że to było na koniec wesela i kumpel był pijany a ja się najadłam i mnie wybrzuszyło Gabriella dobrze piszesz o tych Tż też bym pogoniła jak można tak mówić i traktować swoją kobietę, matkę swojego dziecka na szczęście mój Tż baaardzo się przejmuje młodym nawet pierwszy się nad ranem zrywa do niego pogadać i mi go podać do karmienia Malpka na szczęście widzę, że humor lepszy a ja myślę że jak najbardziej możesz jechać z Julą nad morze - (ja mam ochotę bo kumpelka mieszka nad morzem i zapraszała do niej) - ale my nie mamy auta a pociągiem to bym się bała z Krzysiem, ale niedługo mamy zamiar kupić brykę to może też się wybierzemy .... ja Krzysia zabieram nad jezioro (na 1 dzień byliśmy kilka razy) i jest OK - a z takim dzidziem to nawet lepiej bo na powietrzu duuuużo dłużej i częściej śpi więc polecam PS. widzę że niezłe zamieszanie wywołałaś tym jednym pytaniem nicolaj ![]() emilka Adrianek nie będzie płakał bo on grzeczny i kochany chłopak a jak będzie to się nie przejmuj - mój Krzysiek to takie antykościołowe dziecko co niedzielę jak idziemy do kościoła to nagle dostaje czkawki, zaczyna płakać albo nie wiem co więc na Mszy jesteśmy średnio co 3 tyg jak zaśnie po drodze bo jak nie to zawsze pod kościołem płacz ... ale teraz mu nie podaruje po chrzcinach to co tydzień do kościoła będziemy chodzić ... a na teściową to napluj porządnie |
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moim zdaiem powinnas poczekac....a mnie kurcze podczas @ tak "rwie" w srodku ze szok, niby mam lzejsze @ tzn nie takie bolesne ae tak jakbym ta rane odczuwala.... ch ociaz nie wiem czy to mozliwe
|
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
IGNORUJECIE MNIE
![]() a ja jednak muszę wykonać zaproszeenia, sztuk 2 (sic!) zwariuję!
|
#4405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rudalbn a gdzie zdjecia z chrztu ?
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o ćwiczenia to narazie będę urządzała długie spacerki z małym To też jakiś sport Zawsze to kilka kalorii spale
|
|
|
#4407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
a rana mnie bolała przy dotyku i jak dzidzioek kopał, tzn dokaldnie to nad raną
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-07-27 o 22:19 |
||
|
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabilabym ... |
|
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Spicegirl jak sie podoba nasza galeria
? avatarek slicznyuciekam spac
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-07-27 o 22:23 |
|
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam zaproszenie, ale jakaś dziwna sytuacja, żeby na chrzciny i zwykły obiad wystosowywać zaproszenia i to dla najbliższej rodziny, tżta oczywiście. bidulek az zmartwił ię, ze rodziny nie zna swojej
moim rodzicom nie dam zaproszen, rodzenstwu tez nie, a tu cyrk odstawimy, a co! dobranoc, bo z nerwow gubie lterki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

czy komentowac czy nie

, gdzie to mozna kupić??? Ktoś wie?

Zdradź jak tego dokonałaś
Ja musze conajmniej min. 17 kg.
Ale wkladki do biustonosza maja rewelacyjne, odciagarki tez. Oni w ogole specjalizuja sie we wszystkim do karmienia piersia. Tylko te woreczki 
i nie wiem czy moge mu malinke dac czy nie bo jak tak to jak jutro pojade do mamusi to prosto z krzaczorka bedziemy zajadac
i zazdraszczam kilogramów mi jeszcze 6 zostało
na szczęście mój Tż baaardzo się przejmuje młodym nawet pierwszy się nad ranem zrywa do niego pogadać i mi go podać do karmienia