![]() |
#1171 |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
oj dziekuje kochane. Tylko że malusią listopadowo - grudniowa nie jestem ale za nim mój mały trafi do domu to akurat bedzie tak jak u Was
![]() nigdzie się nie wybieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wazne ze nie jestes ale mialas byc!!Wiec nigdzie mi sie nie wybierac prosze a jak my bedziemy sie meczyly i trzesły tyłkami ze zaraz porod Ty juz bedziesz swojego syneczka tulic w ramionach i juz pewnie dawno z nim w domku bedziesz ![]() Zmykam spac bo padnieta dzis jestem,rano wstaje i czekam na same dobre wiesci od Ciebie kochana Bravurko ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
witajcie Mamusie, nie odzywałam się kilka dni ale jakby co to u mnie ok.
z zapartym tchem czytam posty Bravurki i mocno 3 mam kciuki żeby wszystko sie dobrze uzłożyło. znalazłam w lipcowo - sierpniowych mamusiach dziewczynę która urodziła w 24 tyg niestety nie mogę znaleźc żadnego jej opisu. może Bravurko napisz na forum lipcowo- sierpniowym coś na ten temat a napewno dziewczyny Ci pomogą sie czegos dowiedziec. 3maj sie kchana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
BAN stały
|
oj wydaje mi się że mój mały to kilka miesięcy polezy w szpitalu także może to wy pierwsze bedziecie ze swoimi maleństwami w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zadomowienie
|
Bravurko, i ode mnie gratulacjei wielkie kciukasy!!!!!!!!!! i pozytywnych mysli duuuuzooo! teraz medycyna moze duzo, masz szanse na zdrowe dziecko
![]() Mysle ze jesli masz taka mozliwosc i sile to przypilnuj laktacji, mleczko mozna zamrozic, jak juz dziewczyny radzily, a jak tylko maly bedzie mogl miec podawany pokarm sonda, to moze to byc twoje mleczko - czyli sens jest, pozdrawiam! (jestem mamusia marcowo-kwietniowa 2009, urodzilam w styczniu) |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
BAN stały
|
emzetadziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczorek
![]() Cytat:
![]() Patryczek ...martwie sie pisz Nam co chwile co i jak Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale Mi komp muli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1178 |
Wtajemniczenie
|
bravurko
![]() jestem mamusią z wątku majowo-czerwcowych 2009, mój synek urodził się też za wcześniej, bo w 33 tc. Miałam zatrucie ciążowe i ciążę ze względu na moje bezpieczeństwo i mojego dziecka rozwiązano ciążę przez cc. W szpitalu spędziliśmy miesiąc, na szczęście synek sam oddychał i miał już wszystko wykształcone, ale 3 tygodnie leżał w inkubatorze, żeby się odrzewać, bo szybko się ochładzał. Wiem co przeżywasz, strach o każdy oddech dziecka i jego życie. Ale wierz mi, że przy takim postępie medycyny skrajne wcześniaczki mają bardzo duże szanse i szybciutko nadrabiają braki. Trzymam bardzo mocno ![]() ![]() ![]()
#1179 |
Zakorzenienie
|
my wszytskie z mama listopadowo grudniowych 2008 czytamy z zapartym tchem i duza nadzieja w sercu ze bedzie u was dobrze bravurko. a nas jest cala kupa bo my jak i wy z wyzu demograficznego
![]() nawet moj tz kaze wlaczac i pyta sie co u patryka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
Bravurko kolezanka z Mamus lipcowo-sierpniowych mi napisala wlasnie o tej mamusi, ze urodzila tez w 24 tyg i podobno wszytsko dobrze sie skonczylo, ale ona teraz juz tak nie pisze na wizazu, wiec nie wie co dalej. Ale podobno ok jest
![]() Czekam aż nam napiszesz jakas radosna nowine i widzisz juz nie spie ![]() Kachula gratuluje syneczka ![]() co sie dzieje z Zaharią? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Wtajemniczenie
|
Bravurko baty za myślenie, ze nie pasujesz do tego wątku, a i bardzo miło mi się czyta jak piszesz, ze jest lepiej z Patryczkiem, nawet jeśli tylko troszkę to i tak jestem szczęśliwa, ze jest lepiej.
Ja wczoraj poszłam do gina nie swojego bo mój jest na urlopie, i gin stwierdził, ze jest OK ale no własnie delikatnie mi dał do zrozumienia, ze mam leżec z nogami w górze bo obrzęki z nóg to mi nie zejdą za pomocą tylko leków, stwierdziłam, ze chce jeszcze pracować do końca sierpnia (siedze w pracy obecnie 8 godzin) a on - nie ma co strugac bohatera tylko iść na zwolnienie. i chyba od 15 wezmę urlop a potem pojdę na zwolnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Madzia oszczedzać sie prosze
![]() ja od dzis mam juz w planie odpoczywac po tych remontach, bo co wieczór kłade sie spac z bólem brzucha. Zreszta rano tez wstaje i nie wiem czy jak bede odpoczywala mi przejdzie, bo jak nie to ide wcześniej do lekarza. Ciekawe co sie dzieje z MartaN23? bo ona pisala, ze ja brzuch boli i moze iśc do spzitala. I juz nic nie pisze, mam nadzieje, ze wszytsko ok ![]() Mi sie osobiscie MartaN23 myli z Maria2008 ![]() ![]() ![]() a ponizej wklejam linki do mojego brzusia- koniec 21ego tyg ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1249410953 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1249410887 |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Bravurka, wspaniale że jest lepiej, odezwij sie jak najszybciej.
![]() W ogole cudowna atmosfera na wątku, tyle osób interesuje sie historią bravurki i Patryczka. Wszyscy o Was myslimy, ja Tz tez opowiedzialam i teraz cały czas pyta jak tam Patryk. zapomniała o nas chyba... ![]() Cytat:
Ja tezidę niedlugo na urlop, potem chce jescze wrocić, a co bedzie potem -zobaczymy. Brombusiu i Kamila 123 - gdzi ejesteście nad tym morzem? Kolanosia - ślicznie wyglądasz - a brzunio juz tez nie pozostawia zadnych wątpliwości ![]() Miłego dnia dziewczynki. Bravurko ![]()
![]() |
#1184 |
BAN stały
|
witam z rana
![]() dobrych wiescie niesety nie mam ![]() a złe wieści? wolałabym o takich nie pisac W dodatku dzisaj wychodze ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Dzisaj to jeszce się rozpłakałam i to przez Was ![]() ![]() naprawde wszytkie jesteście taki kochane i pomagacie mi w trudnych chwilach ![]() ![]() nawet mamusie z innych wątków ![]() ![]() i poważnie zaczełam sobie ryczeć ze szczeście ![]() ![]() ![]() ![]() naprawde jak jest mi cięzko wchodze tutaj i zaraz wszytko zminia sie na lepsze ja wiem że tyle mamuś wierzy w mojego Patryczka to musi byc dobrze DZIĘKUJE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Domi, sliczny brzusio i fajna pizamka
![]() Kolanosia, z ciebie tez fajna mamuska ![]() Bravurko, az mi sie lazka w oku zakrecila jak napisala o tej kolysance. Czekam na dzisiejsze wiesci co tam u was i wierze, ze wszystko idzie jak najlepiej. A co do tych wczesniaczkow (nie pisalam o tym wczesniej, bo mi z glowy wylecialo), ale jedna kolezanka z pracy tez miala cc przez zatrucie ciazowe w 26tc. Jej corcia miala 900g i teraz juz jest bardzo dobrze, mala wazy ok 3kg. A z tym pasowaniem... no wiesz, przeciez my tu jestesmy jak jedna wielka rodzina, zeby dzielic rozterki i doradzac sobie nawzajem. Karenino, twoja mama szaleje na punkcie wnuka, a moi rodzice postanowili zrobic generalny remont calego mieszkania. Teraz maja tylko nadzieje, ze zdaza przed przyjazdem mojego brata i moim. Inaczej bedziemy mieszkac na dzialce, i ktos bedzie spac w namiocie ![]() Paczka, my bedziemy mieli lozeczko drewniane z przewijakiem kladzionym na lozeczko. Co do turystycznego, to byloby przydatne, bo duzo z tztem podrozujemy. No ale jakby cos, to bedziemy pozyczac od znajomych ![]() I co sie dzieje z Zaharia? Zaczynam sie o nia martwic ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-05 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zadomowienie
|
Bravurko przecież bedziesz przyjeżdzała do synusia- wiem ze masz daleko ale na pewno jakoś zorganizujecie te dojazdy- a przeciez ty tez potrzebujesz sie troche zregenerować. Patryś jest w dobrych rękach... Jakbym była z Lublina to zaproponowałabym ci nocleg- ale niestety mieszkam baaardzo daleko...Ale moze ktoś z wizażu miałby taką możliwość??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale do tej pory byłam w nocy nawet blisko niego wrazie czego . a teraz trocszke gorzej będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
Madzia nie szalej z tą pracą
![]() Domi ślicny brzusio- troszke podrósł od ostatniej prezentacji ale nadal jesteś baardzo zgrabną mamusią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja juz bym chciała mieć cały czas przy sobie swojego maluszka. a jeśli chodzi o wage to mysle że jest teraz jeszce mniejsza niz 820 ![]() ja wiele histori o wczesniakach słyszałam z happy end-em więc jest nadzieja ![]() oj nie opuszcze Was bo i tak trzymam kciuki tez za wasze dzidzie ![]() i tzreba bedzie się dowaisywać co u was jak tylko czas mi na to pozwoli ![]() a jesli chodzi o szaleństwo rodziców to moja teściowa też oszalała namówiła tż na remont wszytkiego jak byłam w szpitalu . wątpie czy sie wyrobili ale dzisaj zobacze eefekty oj i wspołczuje jesli Ci przyjdzie spać w namiocie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet jesli nie bedziesz mogla byc przy Patryku w nocy, to badz silna i dobrej mysli, a na pewno wszystko ulozy sie dobrze. I chcialabym sie pochwalic, ze w koncu wybralam i kupilam wozek ![]() ![]() Wklejam fotki, plus to, co upolowalam w poniedzialek ![]()
![]() |
#1191 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() ja chyba pierwsze co zrobie to jak przyjade do domu to wsiadam w samochód i znowu do Lublina ![]() wiem że w szpitalu Patryczek ma dobrze a ja i tak nic wiecej nie moge zrobić ale chciabym być z nim cały czas ![]() dotykac go i wogole ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() mój naukochańszy maluszek juz prztrwał 4 dni;* ![]() wózek jest supcio ![]() i nowe nabytki też ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
Bravurka - będzie dobrze,kochanie trzymamy kciuki za was
![]() ![]()
#1193 | |||
BAN stały
|
Cytat:
no atmosfer dla mnie jest cudowna ![]() dziekuje za zainteresowanie ![]() cały czase będe zdawać relacje z tego co sie dzieje z maluszkiem ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() wierze w niego caly czas ![]() wole płakac kiedy nikt nie widzi nie chce żeby ktos pomyślał że jestem słaba skoro mój dzidziuś jest taki silny. ja generalnie nie moge narzekac bardzo na swoja cesarke. ból jest no ale to normlane tylko że mi nikt niestety małego nie mógł przynieś. pierwsz yraz go zobaczyłam zaraz jak się urodził ale to była tylko sekunda. był taki maluki że aj ![]() wspolczuje Ci z tą cesarką mam nadzieje że teraz wszytko będzie dobrze już ![]() oby tak bylo i obys szybko wróciła do siebie ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() masz dzisiaj cały czas odpoczywać bo inaczej klapsy będa ![]() ![]() a jak nie przejdzie to lepiej idz . ja wiem że zadnych objawów nie wolno lekcewazyc pozdrawiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zadomowienie
|
Bravurko rozumiem doskonale twój niepokój- gdy nie bedziesz mogła byc blisko Partysia. Mój Kuba juz prawie 6 lat ma a tez nie lubie sie z nim rozstawać- mamusie juz tak mają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() jak lekarz mówi o zwolnieniu to idz dzidzi jest teraz najważniejsza pamiętaj nie wolno się tak meczyć bo tez bedą baty ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
oj kochanie trzeba było się wyspać ![]() wierze że u nas też się wszytko dobrze skończy ![]() ![]() jak będzie cos radosnego to napisze odrazu ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() i za wiare ![]() mam nadzieje ze będe mogła pisać niedługo same dobre wiadmości ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() i za wiare ![]() mam nadzieje ze będe mogła pisać niedługo same dobre wiadmości ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() cały czas mysle co u niego . czy jeszcze oddycha ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- malutka_24dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() [QUOTE=bravurka;13590392]oj najchętniej bym cały czas wam pisała że jest juz lepiej ale narazie nie da się ![]() /QUOTE] Ale napewno niedługo będzie lepiej. I czekamy na te dobre wiadomości. Cytat:
domi7ks i kolanosia super brzusie ![]() kachula27 mój mały tydzień temu waży 1109 czyli jest troszkę cięższy niż Twój. Ale wagowo idą podobnie ![]() ![]() karenina19 ja też we wrześniu będę miała bardzo ciężki egzamin jeszcze z sesji letniej. I chciałabym mieć to już za sobą. Narazie o tym nie myślę ale tak od 15 będę się musiała zacząć uczyć. A z Twoim napewno będzie dobrze i już będziesz mieć spokój ![]() Dziś będę miała mamę i ciocię na ploteczkach więc zmykma kupić coś do kawy. A i mama oczywiście przywiezie nową dostawę ubranek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Bravurka ja i moj Dawid tez trzymamy mocno kciuki za malego zeby bylo dobrze
![]() ![]() Ja jestem z mamus marcowo-kwietniowych 2009 i tez jestem mama wczesniaka urodzonego w styczniu w 34 tyg ciazy. Dawid urodzil sie prawie 6 tyg przed terminem ale na szczescie bylo wszystko ok, byl calkowicie rozwiniety, w inkubatorze byl tylko 1 dobe zeby sie wygrzac, mielismy wyjsc do domu normalnie po 3 dobach ale zlapala go zoltaczka i wyszlismy po 9 dobach, medycyna teraz moze cuda zdzialac wiec bedzie dobrze.... Moja znajoma urodzila corke w 26 tyg ciazy, wazyla 900 g, dzis ma 5 lat i jest calkowicie zdrowym, pulchniutkim dzieckiem ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-08-05 o 09:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-05 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Cytat:
![]() U nas wszystko dobrze. Wczoraj byliśmy u lekarza. Po całej tej historii z toxo trochę byłam poddenerwowana i bałam się, czy wszystko z dzidzią dobrze. Ale nasze dziecko fikało wczoraj jak szalone (pojechaliśmy prosto po obiedzie, więc miało dużo energii). Obecnie jest ułożone nóżkami do dołu i dlatego dokucza mi pęcherz - po prostu maleństwo kopie sobie po nim w najlepsze ![]() Łożysko mam od początku ciąży wysoko, więc lekarz zadowolony. Potwierdził, żebym brała magnez, skoro skurcze i drętwienie kończyn nie przestają mi towarzyszyć. A poza tym wszystko dobrze. Serduszko działa jak należy. W sobotę mamy jeszcze 3D - umówiliśmy się nie dla pamiątki, ale żeby mieć 100% pewność, że wszystko w porządku u naszego maluszka. A teraz mogę zdradzić, że znamy płeć... Wprawdzie lekarz nie był do końca pewien, ale obstawiał na 90%... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja rodziłam to właśnie od dziewczyn z mojego wątku dostałam tyle ciepłych słów, buziaków i w ogóle, że było mi bardzo miło, zwłaszcza, że od rodziny czegoś takiego nie miałam ![]() Teraz mi się przypomniało, że żona kuzyna mojego męża też jest wcześniakiem urodzonym na początku 6 miesiąca ciąży, teraz ona ma 27 lat, jest zdrową kobietą i sama za 2 miesiące będzie mamusią ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.