gotyk ;P - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-26, 12:30   #121
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: gotyk ;P

i jeszcze zagraniczny:
burleska.com
z odpowiednikiem polskim:
daretorprovoke.com
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 23:48   #122
Nightmess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
gotyk jest super
Te seksowne gorsety, długie spódniece i suknie, w których dziewczyna wygląda jak dama...
Sama czasem ubieram się w tym stylu - ale zazwyczaj z lekką inspiracją goth.
Właśnie, dodatki - "diabeł tkwi w szczegółach"
Czasem wystarczy, że do ciemnych jeansów i czarnej bluzki (ze zwykłego sklepu) założę np. glany i duży krzyż - i już klimat gotyku się pojawia (tak mogę nawet do pracy chodzić :-P).
Ja też należe do tych nieszczęsnych, które wkurza, jak laski się wzorują na modzie rock-metal, tylko dlatego, że to modne i wyglądają w tym ostro i sexy. Ubranie to styl, a styl ma podkreslac osobowość. Bądźmy szczerzy - oceniamy ludzi na pierwszy rzut oka po wyglądzie.
A ja lubię np. podkreślić swoje upodobanie do ciężkiego brzmienia strojem (choć biegam też chętnie w kolorowych sukienkach i szpilkach).

Bardzo fajnie napisalas.Popieram kazde Twoje slowo w tym poscie.Wyreczylas mnie bo mialam napisac po przeczytaniu wszystkich postow bardzo podobnie jak Ty.
Nightmess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 08:18   #123
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmess Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie napisalas.Popieram kazde Twoje slowo w tym poscie.Wyreczylas mnie bo mialam napisac po przeczytaniu wszystkich postow bardzo podobnie jak Ty.
A dziękować, dziękować
Gotyk rządzi
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 21:03   #124
Nightmess
Raczkowanie

Cytat:
A dziękować, dziękować
Gotyk rządzi
A prosze prosze.
Nightmess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 16:47   #125
Immaginary
Zadomowienie

Ja sama słucham gotyku i ciężkiej muzyki, z tym że styl całkowicie gotycki nie bardzo przypada mi do gustu. Nie dla mnie granatowe włosy, latexy i czarne szminki. Za to niesamowicie podobają mi się koronki i powłóczyste gotyckie suknie, aż momentami żałuje, że nie żyjemy w epoce wiktoriańskiej, kiedy to można takie wdzianko założyć bez konsekwencji
W szafie mam wprawdzie przewagę czerni, ale niewiele moich ciuchów synchronizuje się ze stylem rockowo-gotyckim. Ale postanowiłam od dziś rozglądać się za dodatkami, które nawet najrpostszemu wdzianku dodadzą trochę pazura. Na liście moich zakupów umieszczam szeroki, gotycki pas, łańcuszek z dużym krzyżem i koronkowe rękawiczki. Tylko gdzież takie cuda znaleźć w przystępnej cenie? xD
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1238061610 - A za taką bluzkę oddałabym wiele!
Immaginary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 17:55   #126
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Immaginary Pokaż wiadomość
Na liście moich zakupów umieszczam szeroki, gotycki pas, łańcuszek z dużym krzyżem i koronkowe rękawiczki. Tylko gdzież takie cuda znaleźć w przystępnej cenie? xD
pas- allegro, pełno jst, może coś w klimaci esię trafi.
krzyż- też all, albo sklepy z gotycka/metalową odzieżą
koronkowe rękawiczki- c&a, w new yorkerze chyba tez widziałam
chromonikielnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 18:06   #127
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Immaginary Pokaż wiadomość
Ja sama słucham gotyku i ciężkiej muzyki, z tym że styl całkowicie gotycki nie bardzo przypada mi do gustu. Nie dla mnie granatowe włosy, latexy i czarne szminki. Za to niesamowicie podobają mi się koronki i powłóczyste gotyckie suknie, aż momentami żałuje, że nie żyjemy w epoce wiktoriańskiej, kiedy to można takie wdzianko założyć bez konsekwencji
W szafie mam wprawdzie przewagę czerni, ale niewiele moich ciuchów synchronizuje się ze stylem rockowo-gotyckim. Ale postanowiłam od dziś rozglądać się za dodatkami, które nawet najrpostszemu wdzianku dodadzą trochę pazura. Na liście moich zakupów umieszczam szeroki, gotycki pas, łańcuszek z dużym krzyżem i koronkowe rękawiczki. Tylko gdzież takie cuda znaleźć w przystępnej cenie? xD
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1238061610 - A za taką bluzkę oddałabym wiele!
Aale świetna
ja mam podobną kolię jak na zdjęciu, ale mniejszą... chorowałąm na taką od kiedy pamiętam
No cóż - gotyk ma wiele odmian i rodzajów (tutaj można zaczerpnąć wiedzy http://mystic-darkness.freehost.pl/ideologia.htm) o ile np. nieco kiczowaty i przesadzony cyber goth w ogóle mi nie leży, a czarne wampirelle są czasem zbyt groteskowe, to baaardzo odpowiadają mi subtelniejsze klimaty romantic i victorian goth
Stary 2009-08-12, 18:09   #128
chromonikielnia
Wtajemniczenie

a ja mam taka spodniczke, jak na tym zestawie, co pokazywała Immaginary, tyko nie mam tej tasiemki sznurowanej.
Stary 2009-08-12, 22:02   #129
Immaginary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chromonikielnia Pokaż wiadomość
pas- allegro, pełno jst, może coś w klimaci esię trafi.
krzyż- też all, albo sklepy z gotycka/metalową odzieżą
koronkowe rękawiczki- c&a, w new yorkerze chyba tez widziałam
No tak, jak mogłam zapomnieć o magicznym allegro
Wyszukałam dość pobieżnie, ale rzeczywiście jest tam tego mnóstwo i to w o wiele przystępniejszych cenach niż na takim rockmetal shopie chociażby!

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Aale świetna
ja mam podobną kolię jak na zdjęciu, ale mniejszą... chorowałąm na taką od kiedy pamiętam
No cóż - gotyk ma wiele odmian i rodzajów (tutaj można zaczerpnąć wiedzy http://mystic-darkness.freehost.pl/ideologia.htm) o ile np. nieco kiczowaty i przesadzony cyber goth w ogóle mi nie leży, a czarne wampirelle są czasem zbyt groteskowe, to baaardzo odpowiadają mi subtelniejsze klimaty romantic i victorian goth
Jeśli idzie o charakterystykę wewnętrzną to ja jestem chyba pomiędzy gothem romantycznym a gothem wesołym Generalnie to bardzo nie odpowiada mi definiowanie gotów jako posępnych i ponurych ludzi o wampirycznych zapędach, a tak robi większość społeczeństwa widząc osobę ubraną tak a nie inaczej. Chociaż sama "osoba", także nie jest bez winy, bo u wielu gotów zaobserwowałam skłonności do izolowania się i warczenia na ludzi z zewnątrz, więc fakt faktem, niektórym by się przydało więcej otwartości xD
Cyber goth jest moim zdaniem paskudny, okropnie przesadzony, tym bardziej podziwiam ludzi, których stać na odwagę ubierania się w podobne fatałaszki. Wampiryczna odmiana jest faktycznie nieco zbyt lalkowata, ale za to uwielbiam oglądać ubrane w ten sposób kobiety, wydają się pochodzić z odległej epoki A ubrana w stylu victorian goth, mogłabym zapozować w jakiejś sesji zdjęciowej, już niejedną taką stylizację widziałam i wszystkie były genialne!

Edytowane przez Immaginary
Czas edycji: 2009-08-12 o 22:04
Stary 2009-08-12, 22:38   #130
Agatin-K
Zadomowienie

Cyber goth, to powiedziałabym, że to nie gotyk - to kultura po prostu cyber. Z gotykiem mająca tyle wspólnego, co nic. Ja rozumiem, klasyczne darkwave, Clan of Xymox czy Dead Can Dance, rozumiem industrial, ale EBM? Ma się do gotyku tak, jak symphonic metal, czyli wcale. Toż to żywcem wyjęte z Energy bądź Mayday
A styl jest okropny. styl industrialowy jest ciekawy (te klamry, długie skórzane płaszcze i ciemne okulary w stylu Matrixa... mniam), ale cyber mnie przeraża.
Najbardziej podoba mi się styl classical i batcave.

Edytowane przez Agatin-K
Czas edycji: 2009-08-12 o 22:41
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 12:55   #131
chromonikielnia
Wtajemniczenie

nie będę oryginalna, bo zgadzam sie z waszymi wypowiedziami.. cyber to nie gotyk, ma tyle wspolnego, że ... własciwie tylko podobna nazwę, chociaz nie rozumiem, czemu sie tak nazywa. Styl jest ciekawy, ale powinna to być osobna zupełnie subkultura... ale tak generalnie nic przeciwko cyber nie mam, mimo, że zwolenniczka nie jestem
Stary 2009-08-13, 13:31   #132
Agatin-K
Zadomowienie

Bo to właściwie jest osobna subkultura
A i sami goci dzielą się na tyle odmian, że właściwie każda z nich powinna być określana jako coś innego... bo pomijając nieszczęsnych cyberów a także gothmetalowców, to przecież niewiele wspólnego ze sobą ma goth romantyczny z np. industrialowym czy deathrockerem. W żadnej subkulturze nie zauważyłam takiego zróżnicowania...
Stary 2009-08-13, 14:14   #133
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
Bo to właściwie jest osobna subkultura
A i sami goci dzielą się na tyle odmian, że właściwie każda z nich powinna być określana jako coś innego... bo pomijając nieszczęsnych cyberów a także gothmetalowców, to przecież niewiele wspólnego ze sobą ma goth romantyczny z np. industrialowym czy deathrockerem. W żadnej subkulturze nie zauważyłam takiego zróżnicowania...
no nie wiem, nie wiem... większośc postronnych wrzuca gotów, metali i "szatanistów" do jednego wora
A i wśród metali czy rocka dużo odmian jest Ale nie bawiłam sie w wyliczanki
Stary 2009-08-13, 17:34   #134
Vampirria
Raczkowanie

Jesli chodzi o styl gotycki- jak najbardziej, najlepiej ten klasyczny, cyber srednio do mnie przemawia-aczkolwiek mozna z niego takze cos zaczerpnac.Materialy w stylu latex lack i pvc dobrze uzupelniaja sie z koronkami wbrwe pozoromWymogiem jest idealna figura-waleczki spod lacku wygladaja paskudnieZe sklepow polecilabym jeszcze Asmode- mam stamtad kilka par rekawiczek i spodnice z lacku, niezle wykonaneNo i portal milosciwie nam sprzedajacych- ostatnio wychaczylam stamtad boski malutki cylinderek z koronki i z wstazka- ostatnio ochrzczony na imprezieTeraz bede zodkladac pessos na porzadne gorsecisko z zelaznymi fiszbinami
Najbardziej denerwuja mnie komentarze ludzi z cyklu-o patrz jak sie ubrala, patrz jaka satanistka, ciekawe ile kotow dzis zjadla z musztarda- niestety tolerancja rowna -5
Vampirria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 19:07   #135
Agatin-K
Zadomowienie

Te komentarze o zjadaniu kotków są nawet urocze no i kobieta pod tym względem ma trochę lepiej, bo jak mężczyzna próbuje się wybić i ubierze nieco bardziej fantazyjnie niż w stylu przeciętnego polskiego metala czy rockowca (no wiecie, glany, długie włosy) to padają określenia typu 'pedał'. Mimo wszystko w Polsce trzeba mieć jaja, żeby ubierać się w swoim stylu, niekoniecznie akceptowanym przez ogół.
Uwielbiam określenie 'szatanista', jest słodkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 19:28   #136
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
Uwielbiam określenie 'szatanista', jest słodkie
Stary 2009-08-13, 20:04   #137
Vampirria
Raczkowanie

Jeszcze dama cmentarna jest slodkieEwentualnie mijanie w drzwiach kolesia ktory przepuszcza Cie w drzwiach bvo "zakonnice zawsze przepuszczam"Ci ekawe ile widzial zakonnic w szpilkach i w lacku
Stary 2009-08-13, 20:22   #138
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampirria Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o styl gotycki- jak najbardziej, najlepiej ten klasyczny, cyber srednio do mnie przemawia-aczkolwiek mozna z niego takze cos zaczerpnac.Materialy w stylu latex lack i pvc dobrze uzupelniaja sie z koronkami wbrwe pozoromWymogiem jest idealna figura-waleczki spod lacku wygladaja paskudnieZe sklepow polecilabym jeszcze Asmode- mam stamtad kilka par rekawiczek i spodnice z lacku, niezle wykonaneNo i portal milosciwie nam sprzedajacych- ostatnio wychaczylam stamtad boski malutki cylinderek z koronki i z wstazka- ostatnio ochrzczony na imprezieTeraz bede zodkladac pessos na porzadne gorsecisko z zelaznymi fiszbinami
Najbardziej denerwuja mnie komentarze ludzi z cyklu-o patrz jak sie ubrala, patrz jaka satanistka, ciekawe ile kotow dzis zjadla z musztarda- niestety tolerancja rowna -5
Czy ten sklep ma jakąś stronę internetową? Jeśli tak to możesz mi podać link?

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 20:44   #139
chromonikielnia
Wtajemniczenie

'szatanista' to najlepsze!
albo "sekciara"...
jeszcze ostatnio jakieś babcie jedna do drugiej, na moj widok:
- ty patrz, patrz... ty widziałaś jakie miała wlosy!?
- no jakieś takie dziwne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 21:12   #140
Vampirria
Raczkowanie

Loczywiscie<dworny uklon> http://sklep.asmoda.com.pl/
Stary 2009-08-14, 13:54   #141
Immaginary
Zadomowienie

Tia, a ja pamiętam te wieczne "aluzje" pani od religii, kiedy uczęszczałam jeszcze do gimnazjum Kobiecinę bardzo bulwersowały moje długie kolczyki w kształcie krzyży, twierdziła, że noszenie ich w jakimkolwiek innym miejscu niż na szyi, to "bluźnierstwo" xD Że już o komentarzach znajomych dresów i technoczopów nie wspomnę
Stary 2009-08-14, 15:25   #142
Vampirria
Raczkowanie

Ostatni raz uczeszczalam na religie w 8 klasie podstawowki-ksiedzulo wiecznie wykazywal wyjatkowa nadpobudliwosc w kierunku czepialstwa kazdego kto troche inaczej sie ubieral- ja i kolega, fan iron maiden w podartych dzinsach zawsze stanowilismy jego ulubiony watek- nieraz rzucal w nas kreda,kluczem badz raz krzeslem gdy podwazalam niektore z jego chorych pogladow.Z tejze okazji nie mam bierzmowania i miec nie zamierzam.Od 1 klasy LO- etyka z uroczym GoralemI na tym koniec z edukacja religijna- na szczescie na studiach nie ma tego koszmaru

Edytowane przez Vampirria
Czas edycji: 2009-08-14 o 15:27
Stary 2009-08-14, 17:55   #143
Maja102
Zakorzenienie

A ja - wręcz przeciwnie
Piękne gotyckie krzyżyki noszę jako symbol mojej wiary
(no, ale moi katecheci w szkole zwykle byli normalni i łagodni...)
Stary 2009-08-14, 19:16   #144
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Jeju, u mnie w szkole uczy taki ksiądz, który tępi wszystkich "innych".. chociaz do mnie sie nie czepia jakoś, bo ja to grzeczne i pobozne dziecko jestem ale w tamtym roku chodzila taka dziewczyna, ktora gnebil, gnebil az do tego stopnia, ze sie sponczylo placzem w domu i interwencją rodziców. Ale co, przeciez księżą też chodza w czarnych sukienkach do ziemi
Stary 2009-08-14, 20:18   #145
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chromonikielnia Pokaż wiadomość
Jeju, u mnie w szkole uczy taki ksiądz, który tępi wszystkich "innych".. chociaz do mnie sie nie czepia jakoś, bo ja to grzeczne i pobozne dziecko jestem ale w tamtym roku chodzila taka dziewczyna, ktora gnebil, gnebil az do tego stopnia, ze sie sponczylo placzem w domu i interwencją rodziców. Ale co, przeciez księżą też chodza w czarnych sukienkach do ziemi
sam wygląda jak Neo
Trochę to dziwne, bo historyczna epoka gotyku jest nierozerwalnie związana z kościołem katolickim. Mi się podoba takie lekki nawiązywanie do tego... (LEKKIE) No, ale oczywiście lepiej żyć przesądami w swoim małym światku i gnębić "szatany" i wampiry
Stary 2009-08-14, 20:34   #146
Immaginary
Zadomowienie

Cytat:
A ja - wręcz przeciwnie
Piękne gotyckie krzyżyki noszę jako symbol mojej wiary
(no, ale moi katecheci w szkole zwykle byli normalni i łagodni...)
Podpisuje się pod pogrubionym wszystkimi moimi kończynami. Noszę taką a nie inną biżuterię nie tylko z zamiłowania do gotyku, ale także z potrzeby manifestowania mojej wiary Bo to tylko durny stereotyp, że metale i goci muszą być od razu ateistami, albo najlepiej antychrystami xD
Stary 2009-08-14, 21:22   #147
Vampirria
Raczkowanie

Pewnie ze nie- kilka moich gotek kolezanek jest wierzaca jak najbardziej, ja sie zastanawiam coraz powazniej nad apostazja-co nam nie przeszkadza super sie dogadywacMi sie jakos zawsze trafiali dziwni ksieza- jak nie alkoholik i amator laciny podworkowej(od kawalow jakie opowiadal w podstawowce- uszy puchly) to mistrz w rzucie kreda i kluczem na 100mKrzyzykow akurat nie nosze- w tej chwili uwielbiam wisiory stylizowane na wiktorianskie kamee i moj ukochany nietoperek z AlchemyKryza tez nie pogardze
Stary 2009-08-14, 21:33   #148
Immaginary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vampirria Pokaż wiadomość
Pewnie ze nie- kilka moich gotek kolezanek jest wierzaca jak najbardziej, ja sie zastanawiam coraz powazniej nad apostazja-co nam nie przeszkadza super sie dogadywacMi sie jakos zawsze trafiali dziwni ksieza- jak nie alkoholik i amator laciny podworkowej(od kawalow jakie opowiadal w podstawowce- uszy puchly) to mistrz w rzucie kreda i kluczem na 100mKrzyzykow akurat nie nosze- w tej chwili uwielbiam wisiory stylizowane na wiktorianskie kamee i moj ukochany nietoperek z AlchemyKryza tez nie pogardze
Oj, wiele bym oddała za wisior nietoperka
Ech, jeden z księży w mojej parafii też nie jest przykładem ani wzorowego chrześcijanina, ani nawet wzorowego cywila. O jego romansie z jedną z parafianek huczy już cała okolica, podobnie jak o jego zamiłowaniu do alkoholowych trunków. Ja rozumiem łyknąć sobie czasami coś mocnego w domowym zaciszu, ale rany Boskie, on udzielał mojej koleżance ślubu będąc kompletnie pijanym I to ma być autorytet dla młodzieży i parafian? Przeszczepy opadają... To ja już wolałam naszego eks proboszcza, który na widok dziewczyny w mini zawsze się nogą przeżegnał
Stary 2009-08-14, 21:40   #149
Vampirria
Raczkowanie

No ale nie dramatyzujmy- ksiadz gloszacy wiare grajac nawet niezlego rocka to z kolei pozytywny przyklad-dawno temu o nim czytalam, dla ciekawych jego stronnica---> http://www.fratecesare.com/ jak na ksiedza to fiu fiu....
Stary 2009-08-14, 21:47   #150
chromonikielnia
Wtajemniczenie

ksiądz, ktory mnie uczy religii wlasnie, slucha takiego zespolu rockowego, który tworzą księza
jak dla mnie to całkiem fajna alternatywa, dla tych wszystkich pompatycznych piesni spiewanych w kosciolach... takie cos napewno przyciągnęłoby więcej wiernych, zwłaszcza mlodziezy
Ale z niektórymi zasadami KK sie nie zgadzam.. niestety. Poza tym, jak juz bylo pisane to, co prezentująsobą co poniektórzy księza to jest jakaś drwina w ogóle.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości