|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualne przyjaciółki cz.III
Cherry musisz się po prostu przełamać. Nie myśleć o tym, że powiesz źle, tylko mówić
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym Ty skoro masz takie marzenia i chcesz zdawac rozszerzoną maturę na pewno mówisz bardzo dobrze po angielsku
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za przypomnienie :P
bardziej sie boje matmy,mam ogromne problemy i nie wiem dlaczego nie była obowiazkowa a teraz juz bedzie :/ wkurza mnie to,ze sie będe bac czy zdałam czy nie przez głupia matme :/ znaczy PODOBNO mam uzdolnienia do języków(że niby lingwistą jestem ^^)...nie wiem na jakiejs podstawie to stwierdzają,ale ok sie kłócić nie będe.. siostra tego narzeczonego od kuzynki stwierdziła,że mój angielski jest 'brilliant' miałam troche problemy ze zrozumieniem takiego 3 letniego chłopca najlepsze było jak siedzimy tak przy stole 4 osoby dorosłe,ja ,taka dziewczynka 9 lat i ten chłopczyk 3 lata(Eoin o ile sie nie myle..) i ten mały mnie bierze za ręke i ,żę pokaze mi swoj pokój,wszyscy obecni w brecht edit jeszcze mi sie przypomniało, mam tez problemy z' multi part verbs'. Takie moje 2 słabostki największe :P
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2009-08-17 o 18:25 |
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Kat ma rację
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Szczególnie podstawa. Posiedź trochę nad nią, poproś kogoś o pomoc, jeżeli sama sobie nie dajesz rady i na pewno zdasz! Wprowadzają maturę obowiązkową, więc jej poziom powinien być tak dostosowany, by przeciętny uczeń ją zdał.
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję rocznikom, które muszą to pisać... Ja byłam chyba ostatnim rocznikiem, który uniknął tego paskudztwa. Ale tak myślę, że teraz może matura z matmy będzie łatwiejsza.No widzisz -grunt to się nie bać
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo matura nie jest dostosowana do przeciętnego ucznia. Jeżeli jej poziom miałby być taki jak do tej pory, wielu ludzi by jej nie zdało.
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy do egzaminów ustnych z angielskiego to ja jestem mniej wiecej przyzwyczajona,bo chodziłam przez 2 chyba lata do szkoły językowej to mieliśmy takie egzaminy pisemne i ustne. Obrazek,pytania do obrazka i jakieś tam dialogi.
Znaczy ja uważam,ze to jest niesprawiedliwe,ze kilka roczników nie musiało zdawac matmy..i to mnie boli. Bo ja serio mam problemy na zwykłym sprawdzianie z matmy. Teraz wyciagłam na 3 jakoś. Babka mnie wkurzyła jak wystawiała oceny,że niby ja 'żeruje' na Ani (kol z ławki) a to nieprawda i tak mnie zatkało,że jej nic nie odpowiedziałam. o i cos mi sie jeszcze przypomniało. Młodsza siostra tego narzeczonego kilka razy przyszła z takim drugim małym chłopczykiem,od siostry syn,2 latka,ale taaki słodziak,że szok ![]() I bałam sie wesela(jak to mi kuzynka mówiła After party) gdzie tylko kuzynka będzie mówic po Polsku,ale było w porządku nie żebym tam jakieś dyskusje prowadziła czy cosja ogólem bardzo lubie językk angielski (ale nie nauczyciela..) chciałabym mieszkac za granicą,kocham angielskie piosenki (nie żebym była jakąś anty-patriotka, ale nie lubie Polski ani polskich piosenek :P) i najlepsze,że ta kuzynka co jest w Irl ma tak samo jak ja co piosenek sie juz nie moge doczekać,zobacze znajomych z Irlandii
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2009-08-17 o 18:46 |
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz jej nie mierze bo bylismy u lekarza i mowie mu ze mam tka i taka temp i mierze 3 razu na dzien bo tata kaze to jak mu dal wyklad ze u kobiety 36,8 to tak jak 36,6 bo kobieta ma takie i takie cialo i to sie zmienia.... to tata juz nie kaze mi mierzyc![]() Cytat:
To jesli Ci juz teraz potzrebny to kup sobie ale jesli tyle wytrzymalas to ja bym poczekala do swiat i miala taniej Tak bo on to bardzo lubi ![]() I teraz tez sie doksztalca
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poziom muszą (musieli?) zmniejszyć, bo teraz byłaby fala poprawianych matur, a sporo młodzieży kończyłoby swoje wykształcenie na średnim niepełnym
|
|
|
#373 |
|
Konto usunięte
|
A ja się cieszę że jest mata
Nawet czasami zastanawiam się czy nie wziąć francuskiego zamiast angola, bo spr dużo lepiej mi idą z franca bez nauki niż z angola z nauką. Tylko że angola uczę się 9lat a francuskiego tylko 3 lata. Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2009-08-17 o 18:54 |
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na to się niestety nic nie poradzi... wiem, ze często to wkurza, bo ja jako przyszła nauczycielka słucham z zaciekawieniem i nie raz z nerwem tego co się w świecie nauczycielstwa dzieje ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- [1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;13774330]A ja się cieszę że jest mata no widzisz, ale Ty ją lubisz i mogłaś po prostu wybrac jako przedmiot obowiązkowy, a wiele osób jej nie lubi i musi pisać... A jak masz zdolności z matmy to dobra przyszłość Cię czeka jeśli zechcesz wiązac z nią przyszłą edukację
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze mam problemy z chemia,nie wchodzi mi totalnie do głowy...
ciagłam na semestr i koniec roku na 2... a teraz najlepsze-jestem na biolchemie chciałam isć na stosunki między narodowe,żeby miec j. włoski , ale tam była rozszerz. historia i wos.. a to też jakoś nie moja mocna strona :P w ogóle załuje,że wybrałam te szkołe,która wybrałam,mam daleko,2 tramwajami musze jechać,bo to w innym miescie to teraz załuje bardzo profilu. Tam gdzie chodziłam do gim. były moje 2 przyjaciólki,jedna poszła do 'lepszej' szkoły czym sie bardzo szczyciła co mnie wk..denerwowało i ,że jej szkołą jest lepsza itp..no ale. I tam tez jest liceum własnie. A miałam do tej szkoły ok 5 minut.. tylko,ze nie pasował mi tam obowiązkowy basen,i kilku nauczycieli a i tak na to samo wyszło bo podobnych jest kilku w obecnej szkołe. Ale jakos juz dotrwam do konca.Musze...
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na studia w zupełnie inną stronę -ale tak juz jest -idąc do liceum nie zawsze jesteśmy w stanie powiedzieć co dalej... Ja bynajmniej nie umiałam i poznałam wiele bardzo dobrych polonistek
|
|
|
#377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hahaha to też Ci mówiłam, zmienia się to z cyklem owulacyjnym ![]() Cytat:
I myślę, że poczekam, nawet jeśli by go miała tam nie dostać, to najwyżej wtedy pójdę i kupię w Polsce Cytat:
Bardzo musi to lubić. Ale to tylko na jego korzyść Ja się uczę, ale nie z powodu tego, żeby mnie to jakoś specjalnie pasjonowało Bo gdyby tak było, to bym zdała pewnie w czerwcu ![]() Z pasji, to dzisiaj czytałam o silnikach hybrydowych Mój brat tylko dziwnie na mnie patrzył, bo potem mu chciałam opowiadać, co wyczytałam Cytat:
Ja zawsze mówiłam, że nie zdałabym matury z fizyki. Gdybym musiała usiadłabym i bym się jej nauczyła. Co zrobiłam na studiach. Więc da się. Nie wiem, jak wygląda poziom tej matury, ale przypuszczam, że powinien być niższy
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i TŻ ktory mie niekidy tlumaczyl ale zawsze mowil ze ze mnie to taki ciezki przypadek jesli chodzi o matematyke
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego obserwuję
zarobki i emerytury szczególnie
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry prestiż szkoły, który promuje, niestety nie zawsze okazuje się być zgodny z prawdą
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
no ja byłam w 1000% przekonana,że ide na weterynarie,oczywiście to nadal moje marzenie,ale wiem ,że jest to nierealne. Po ok miesiacu moje zdanie na temat tego na co ide na studia asie totalnie zmieniło,tak jak i kilku osobom :P trafił nam sie po prostu taki chemik gdzie na 1 semestr 26/31 osób miało zagrożenie z chemii
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2009-08-17 o 19:06 |
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście wybierając liceum wiedziałam, co bym chciała robić. Dlatego tego typu problemy mnie ominęły
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------
|
|
#384 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
> bo takto same 4 i 5 ![]() w koncu 5 mialam z fizyki![]() Cytat:
i zdala nie oszalamiajaco bo ok 40% ale zdala i poszla teraz na ekonomieJa to mialam braki TŻ sie smial ze jego brat 11 letni wie wiecej ![]() Cytat:
Mi sie wydaje ze zrobia niski poziom matury by duuuzo osob zdalo bo przypuszczam ze i tak bedzie duzo poprawek z matmy---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
To jak moj niemiecki jak sie dostalo 2 to jak 5 inni mieli po piec 1 ja nie bo siedzialam za kolezanka co umiala i wzrok wyostrzalam albo aparatem zdjecia robilam i tak m.in dzieki mnie klasa wybrnela
|
||||||
|
|
|
#385 |
|
Konto usunięte
|
Eh, nie będę się wdawać w dyskusje dotyczące edukacji i poziomu dzisiejszej młodzieży, bo mnie zlinczujecie
![]() A ten Perl dzisiaj mnie przerasta |
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ale sie bialo u nas zrobilo i wieje
|
|
|
|
#387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
cherry l u mnie prawie cała klasa była zagrożona ze specjalizacji, nauczycielka robiła spr. z lekcji których nie przerobiła albo z prezentacji komputerowych. Dopiero rozmowa z wychowawczynią i dyrektorką rozwiązała sprawę na pół roku i potem ze spr były same 5 a czasem i 6. Chemi nienawidziłam, nauczyciele nigdy jakoś specjalnie nie wymagali to uczyć się nie chciało a jeśli już przysiadłam to i tak nie znaczyło ze dostanę lepszą ocenę. Ogólnie mówiąc dużo się uczę a zwłaszcza w pierwszym półroczu by później już olać naukę albo ją ograniczyć i tak ze średniej 3,9 spadam na 3,7 albo niżej. Danaeee84 nie krępuj się, chętnie poczytam jakie masz zdanie na temat poziomu naszej młodzieży
Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2009-08-17 o 19:21 |
|
|
|
|
#388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Do Ciebie też? U mnie idą takie ciemne chmury i wiatr się zrobił dosyć silny, do tego jest okropnie duszno, więc pewnie będzie padało
![]() Cytat:
), ale zdarzyły mi się takie, które tak nie bardzo mnie interesowały Najśmieszniejsze jest to, że najpierw opowiadam, jak to mi się przedmiot nie podoba, a potem mam z niego 5 Cytat:
Gdybyś nie miała tych braków, podejrzewam, że matematyka szła by Ci znacznie łatwiej Bo to jest podstawowy problem wielu uczniów. Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Podyskutujemy ![]() Najważniejsze że się udało!
|
|
#389 |
|
Konto usunięte
|
W końcu wykładowcy nie biorą z kosmosu opinii o teraźniejszych studentach, spadku poziomu itp. itd. A wiele się takich wywiadów czyta... |
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

jeszcze mi sie przypomniało, mam tez problemy z' multi part verbs'. Takie moje 2 słabostki największe :P
współczuję rocznikom, które muszą to pisać... Ja byłam chyba ostatnim rocznikiem, który uniknął tego paskudztwa. Ale tak myślę, że teraz może matura z matmy będzie łatwiejsza.

sie juz nie moge doczekać,zobacze znajomych z Irlandii 
Bo gdyby tak było, to bym zdała pewnie w czerwcu