Wirtualne przyjaciółki cz.III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 19:32   #391
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l
Dot.: Wirtualne przyjaciółki cz.III

Cytat:
Napisane przez wwweeerka Pokaż wiadomość

To jak moj niemiecki jak sie dostalo 2 to jak 5 inni mieli po piec 1 ja nie bo siedzialam za kolezanka co umiala i wzrok wyostrzalam albo aparatem zdjecia robilam i tak m.in dzieki mnie klasa wybrnela
ja zawsze jestem 'dostawcą' pracy domowej z niemca i angola
ja kochałam infe bo robiliśmy co chcieliśmy w takiej suuper pracowni komputerowej,był czas na zrobienie zadan z angola(bo nikt nie robił :P) albo niemca,bo wiadomo mielismy słowniki na necie, robiliśmy sciagi a gościu sie tylko śmiał ,on uczy też WFu.A teraz infe wywalili i bedziemy mieć jakąś głupia przedsiebiorczość :/

a ten koleś z chemii widzi doskonale,że sobie po prostu nie radzimy,a on dowala takie sprawdziany,że góra 2 osoby maja wyżej niz 1 bo są serio dobre z chemii...mówi,że jestesmy na rozszerzeniu czyli jakąś wiedze miec musimy,że część mieliśmy w gimnazjum i powinniśmy umieć itp itp ble ble
znaczy jest śmiesznyma fajne teksty(o np ktos pyta czy może przyjść do niego albo umówić sie,nie pamietam ,chodziło o poprawe sprawdzianu a on z takim przerażeniem
ale ja nie wiem czy moge...ja mam żone!
albo ktoś mówi Panie Profesorze ale..
ale to taki rodzaj węgorzy
teksty ma swietne),choc jak sie wkurzy bywa nieprzyjemny,ale jest bardzo wymagajacy.
ja sie z chemii ucze praktycznie z lekcji na lekcje,zajmuje mi to pół dnia a i tak nie umiem totalnie nic..

a ściągać nie umiem..sie boje po prostu (no,pisze na rece,ale ile sie tam pomieści )nie wiem jak niektórzy umieją wyciagnąć ksiażke i zeszyt i 'na legalu' wszystko spisywać..
nie zapomne jak mieliśmy jeden z ostatnich spr z gegry w 3 klasie gimnazjum i siedziałam z przyjaciólka na koncu w rzędzie przy oknie,babka ma z tej strony biurko,ale oczywisćie nas przesiadła jak zawsze :/ i ja siedziałam też na koncu,ale w rzędzie środkowym i miałam taka duuża ściage,to wozyłam szybko pod kartke a ,że ta kartka ze spr sie okropnie podnosiła to mocno ją dociskałam babka sie skapła,chce podnieść kartke a ja dalej ją trzymam rekami,nie no w końcu pusćiłam nie zapomne tego nigdy
----> *mój postcrossingowy blog* <---

Edytowane przez cherry l
Czas edycji: 2009-08-17 o 20:04
cherry l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:50   #392
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarnulkax Pokaż wiadomość
Poziom jest niższy, bo cały czas tylko program obcinają. Mnie się tylko nie podoba to, że wielu takich wykładowców wymaga od studenta różnych rzeczy, mówiąc, że to było w liceum, kiedy to nie prawda. Było, ale kiedyś.
Wiesz... Ja kiedyś byłam na tych studiach co teraz i teraz jeden z najcięższych przedmiotów to jest tak 1/4 bądź 1/5 tego co kiedyś było. Ale oczywiście jeden wielki lament, że tego tak dużo i takie trudno. A to przedmiot humanistyczny, pamięciowo-(trochę) logiczny, do którego wiedza z liceum nie jest potrzebna. Ale w porównaniu do tego co było przed szcześcioma lata to jest na żenująco niskim poziomie... Widać trzeba było się dostosować do poziomu studentów...

No i na tej uczelni większość ćwiczeń wygląda na zasadzie: za chodzenie 3 lub 4, jak ktoś chce więcej to referat. Kiedyś to było nie do pomyślenia. Było jedno lub dwa koła i nie zmiłuj...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:55   #393
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
Do Ciebie też? U mnie idą takie ciemne chmury i wiatr się zrobił dosyć silny, do tego jest okropnie duszno, więc pewnie będzie padało
Juz przeszlo tak grzmialo ze az kompa musialam wylaczyc tak strasznie bialo bylo ale teraz jakie swierze powietrze

Cytat:
Chyba na każdych studiach trafiają się takie przedmioty. Mnie się z reguły podobają przedmioty na moim kierunku (a nawet na obydwu ), ale zdarzyły mi się takie, które tak nie bardzo mnie interesowały Najśmieszniejsze jest to, że najpierw opowiadam, jak to mi się przedmiot nie podoba, a potem mam z niego 5
Moze byc poprostu latwy i raz sie przeczyta i sie wie albo podejda pytania

Cytat:
Więc właśnie, jak się chce, to się wszystko da.
Gdybyś nie miała tych braków, podejrzewam, że matematyka szła by Ci znacznie łatwiej Bo to jest podstawowy problem wielu uczniów.
Jak my w gim mielismy gosciowe co mowila"dzieciaczki teraz czytamy glosno zadanie" jak w przedszkolu i jedno zadanie na lekcje oczywiscie nikt jej nie sluchal tylko jedlismy ale bardzo dobrze tlumaczyla i chodzac do niej na korki<nic sie nie placilo> umiala wszytskim wytlumacz tak prosto ze nawet nagorszy uczen umial ale do szkoly na lekcje sie nie nadawala

Cytat:
Myślę, że jak uczniowie nastawią się na to, że muszą ją zdać, to inaczej do niej podejdą i nie będzie tyle poprawek. Też nastawienie nauczycieli będzie inne, bo będą sobie zdawać, że każdy uczeń musi wynieść jako taki poziom z tego przedmiotu, by zdać maturę.
No moze tak bo wiedza ze bede ja pisac i juz nic sie nie zmieni ale w stosunku do innych lat mysle ze bedzie wiecej poprawek
Chyba ze bedzie bardzo latwa i komisja przymnknie oko i bada moglo co nie co sie porozumiewac

Cytat:
Swoje zdanie zawsze mozesz wypowiedzieć Podyskutujemy

Najważniejsze że się udało!
No pewnie czekamy co o dzisiejszej mlodzierzy myslisz

ze Ci sie udalo Danaeee

Edytowane przez wwweeerka
Czas edycji: 2009-08-17 o 19:56
wwweeerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:58   #394
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Wiesz... Ja kiedyś byłam na tych studiach co teraz i teraz jeden z najcięższych przedmiotów to jest tak 1/4 bądź 1/5 tego co kiedyś było. Ale oczywiście jeden wielki lament, że tego tak dużo i takie trudno. A to przedmiot humanistyczny, pamięciowo-(trochę) logiczny, do którego wiedza z liceum nie jest potrzebna. Ale w porównaniu do tego co było przed szcześcioma lata to jest na żenująco niskim poziomie... Widać trzeba było się dostosować do poziomu studentów...

No i na tej uczelni większość ćwiczeń wygląda na zasadzie: za chodzenie 3 lub 4, jak ktoś chce więcej to referat. Kiedyś to było nie do pomyślenia. Było jedno lub dwa koła i nie zmiłuj...
Tylko mnie nie chodziło o to, że dużo, a o to, że wymagają czegoś czego nie ma w nowym programie, a większość z nich, żyje starym programem. Przykładem u mnie jest matematyka. Pogrom mojej uczelni A takie trudności wielu studentom sprawia, bo prowadzący uważa, że to było w liceum. Na przykład liczby zespolone, które podobno były w liceum... tylko żaden ze studentów siedzących na auli ich nie miał...

Jak ja bym chciała dostawać oceny za chodzenie U mnie się dosłownie raz zdarzył przedmiot, gdzie facet powiedział, że za same obecności daje 3, a jak ktoś chce więcej, to odpowiada

♥♥♥
Narzeczonka
czarnulkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 20:02   #395
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Tylko mnie nie chodziło o to, że dużo, a o to, że wymagają czegoś czego nie ma w nowym programie, a większość z nich, żyje starym programem. Przykładem u mnie jest matematyka. Pogrom mojej uczelni A takie trudności wielu studentom sprawia, bo prowadzący uważa, że to było w liceum. Na przykład liczby zespolone, które podobno były w liceum... tylko żaden ze studentów siedzących na auli ich nie miał...

Jak ja bym chciała dostawać oceny za chodzenie U mnie się dosłownie raz zdarzył przedmiot, gdzie facet powiedział, że za same obecności daje 3, a jak ktoś chce więcej, to odpowiada
Ja miałam w tym roku 1 normalne koło na 6 czy 7 ćwiczeń w ciągu roku...

A co do matmy. Jak poszłam na ekonomiczną to mieliśmy matmę w pierwszym semestrze i to był pogrom. Dla mnie szokiem było, że ludzie w liceum pochodnych (!) nie mieli, o całkach i macierzach nie wspominając. Co u mnie było normą...
Stary 2009-08-17, 20:03   #396
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry l Pokaż wiadomość
znaczy jest śmiesznyma fajne teksty(o np ktos pyta czy może sie umówic ,chodziło o poprawe sprawdzianu a on z takim przerażeniem
ale ja nie wiem czy moge...ja mam żone!
albo ktoś mówi Panie Profesorze ale..
ale to taki rodzaj węgorzy
teksty ma swietne),choc jak sie wkurzy bywa nieprzyjemny,ale jest bardzo wymagajacy.
ja sie z chemii ucze praktycznie z lekcji na lekcje,zajmuje mi to pół dnia a i tak nie umiem totalnie nic..

Cytat:
a ściągać nie umiem..sie boje po prostu (no,pisze na rece,ale ile sie tam pomieści )nie wiem jak niektórzy umieją wyciagnąć ksiażke i zeszyt i 'na legalu' wszystko spisywać..
nie zapomne jak mieliśmy jeden z ostatnich spr z gegry w 3 klasie gimnazjum i siedziałam z przyjaciólka na koncu w rzędzie przy oknie,babka ma z tej strony biurko,ale oczywisćie nas przesiadła jak zawsze :/ i ja siedziałam też na koncu,ale w rzędzie środkowym i miałam taka duuża ściage,to wozyłam szybko pod kartke a ,że ta kartka ze spr sie okropnie podnosiła to mocno ją dociskałam babka sie skapła,chce podnieść kartke a ja dalej ją trzymam rekami,nie no w końcu pusćiłam nie zapomne tego nigdy
Mnie nigdy nie zlapala jak sciagalam zadna nauczycielka a w liceum byly dziewczyny ktore mnie prosily zebym im sciagi zrobila bo ja to umiem no 4 linijki w jednej kratce ale po co to nie wiem przeciez jakby same sobie napisaly to by sie juz czegos nauczyly a nie tak od kogos

Stary 2009-08-17, 20:13   #397
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Juz przeszlo tak grzmialo ze az kompa musialam wylaczyc tak strasznie bialo bylo ale teraz jakie swierze powietrze
A u mnie dalej tylko ciemne chmury

Cytat:
Moze byc poprostu latwy i raz sie przeczyta i sie wie albo podejda pytania
Szczerze powiedziawszy, to nie wiem, jakim cudem miałam to 5, bo przedmiot nie był łatwy (tzn nie dla mnie), ja nie lubię w ogóle tego typu przedmiotów. Choć facet mnie bardzo lubił

Cytat:
Jak my w gim mielismy gosciowe co mowila"dzieciaczki teraz czytamy glosno zadanie" jak w przedszkolu i jedno zadanie na lekcje oczywiscie nikt jej nie sluchal tylko jedlismy ale bardzo dobrze tlumaczyla i chodzac do niej na korki<nic sie nie placilo> umiala wszytskim wytlumacz tak prosto ze nawet nagorszy uczen umial ale do szkoly na lekcje sie nie nadawala

Ciekawe, że umiała wytłumaczyć, a na lekcjach nie mogła do was dotrzeć...

Cytat:
No moze tak bo wiedza ze bede ja pisac i juz nic sie nie zmieni ale w stosunku do innych lat mysle ze bedzie wiecej poprawek
Chyba ze bedzie bardzo latwa i komisja przymnknie oko i bada moglo co nie co sie porozumiewac
Zobaczymy, w każdym bądź razie nas już to nie dotyczy

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Ja miałam w tym roku 1 normalne koło na 6 czy 7 ćwiczeń w ciągu roku...

A co do matmy. Jak poszłam na ekonomiczną to mieliśmy matmę w pierwszym semestrze i to był pogrom. Dla mnie szokiem było, że ludzie w liceum pochodnych (!) nie mieli, o całkach i macierzach nie wspominając. Co u mnie było normą...
1? Bezstresowe studia

Na podstawie nie ma pochodnych, całek ani granic, to wszystko jest na rozszerzeniu, o ile jeszcze jest Więc jeśli byli tylko po podstawie, to nie mieli.
Macierzy też nie miałam w liceum. Dla mnie zaskoczeniem były tylko te liczby zespolone, które rzekomo mieliśmy mieć w szkole średniej

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Mnie nigdy nie zlapala jak sciagalam zadna nauczycielka a w liceum byly dziewczyny ktore mnie prosily zebym im sciagi zrobila bo ja to umiem no 4 linijki w jednej kratce ale po co to nie wiem przeciez jakby same sobie napisaly to by sie juz czegos nauczyly a nie tak od kogos
Ja nie umiem ściągać z nie swoich ściąg. Nie wiem potem w ogóle co w nich jest. Aczkolwiek rzadko ściągam, na studiach praktycznie wcale, bo przede wszystkim większość przedmiotów raczej jest na rozumienie, więc ściągi nie bardzo jest z czego robić, a też skoro mnie to interesuje, to wolę się nauczyć, bo uczę się przecież dla siebie, nie dla profesora
A dokładnie tak jak mówisz, jak sobie samemu zrobisz ściągę, to mimo wszystko coś zostaje w głowie

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 20:16   #398
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie dalej tylko ciemne chmury

A ja mam takie swierzutkie powietrze w pokoju

Cytat:
Szczerze powiedziawszy, to nie wiem, jakim cudem miałam to 5, bo przedmiot nie był łatwy (tzn nie dla mnie), ja nie lubię w ogóle tego typu przedmiotów. Choć facet mnie bardzo lubił
No to juz wiemy czemu

Cytat:

Ciekawe, że umiała wytłumaczyć, a na lekcjach nie mogła do was dotrzeć...
Ona umiala dobrze tlumaczyc bo ona tak kierowala uczniem ze on sam wpadl na rozwizanie,a nie ze ona powie i napisze tylko dala "wchodzic sobie na glowe" i nikt jej nie sluchal

Cytat:
Zobaczymy, w każdym bądź razie nas już to nie dotyczy
Na szczescie
Ale wiecie co? znajomy TŻ musial zdac mature z matmy zeby dostac awans w wojsku<chyba> a on taki tlumok ze.... TŻ poszedl i napisal za niego

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Ja nie umiem ściągać z nie swoich ściąg. Nie wiem potem w ogóle co w nich jest. Aczkolwiek rzadko ściągam, na studiach praktycznie wcale, bo przede wszystkim większość przedmiotów raczej jest na rozumienie, więc ściągi nie bardzo jest z czego robić, a też skoro mnie to interesuje, to wolę się nauczyć, bo uczę się przecież dla siebie, nie dla profesora
A dokładnie tak jak mówisz, jak sobie samemu zrobisz ściągę, to mimo wszystko coś zostaje w głowie
Jak sie samemu napisze to sie wie czy cos jest czy nie i gdzie tego wzrokiem szukac, a tak od kogos to...
Jak cos interesuje to sama przyjemnosc sie tego uczyc

Stary 2009-08-17, 20:19   #399
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam takie swierzutkie powietrze w pokoju
Zazdroszczę

Cytat:
Ona umiala dobrze tlumaczyc bo ona tak kierowala uczniem ze on sam wpadl na rozwizanie,a nie ze ona powie i napisze tylko dala "wchodzic sobie na glowe" i nikt jej nie sluchal
Nie powinna uczyć w szkole, bo nikt i tak nic z tego nie wynosił, a raczej zająć się dawaniem korepetycji.
Takie uczenie najwięcej daje, bo jak uczeń sam wpadnie na to, jak rozwiązać, zapamięta, a gdy mu się da gotowe rozwiązanie, w momencie uleci z głowy

Cytat:
Na szczescie
Ale wiecie co? znajomy TŻ musial zdac mature z matmy zeby dostac awans w wojsku<chyba> a on taki tlumok ze.... TŻ poszedl i napisal za niego
Da się tak? Nie sprawdzili dowodu?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:

Jak sie samemu napisze to sie wie czy cos jest czy nie i gdzie tego wzrokiem szukac, a tak od kogos to...
Jak cos interesuje to sama przyjemnosc sie tego uczyc
I jak szybko do głowy wchodzi

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 20:21   #400
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli nie mieli problemów np z chemią, to nie mogli mieć problemów z matematyką. Jeśli ktoś ma ścisły umysł ( a jeśli jest dobry z chemii takowy musi mieć), radzi sobie z matematyką przynajmniej na poziomie podstawowym bez problemu. Tylko nad tym przedmiotem czasem trzeba przysiąść. Problem z matematyką często wynika z braków we wcześniejszych klasach.
Ja zawsze mówiłam, że nie zdałabym matury z fizyki. Gdybym musiała usiadłabym i bym się jej nauczyła. Co zrobiłam na studiach. Więc da się.
no a jednak -kolega pisał maturę z chemii, zdał ją ok, a z matmy mu pomagałam, tłumaczyłam, nawet na sprawdzianach podpowiadałam... Bo on kompletnie nic. Chciał, ale mu nie wychodziło na chemii i biologii za to był w swoim zywiole wiec niekoniecznie musii byc tak, że jak ktos jest dobry z chemii to musi byc i z innych scislych ja też z polaka byłam najlepsza w klasie, ale z historii np. nie umiem nic, bo ile bym się nie uczyła zaraz to wszystko ucieka
Cytat:
Poziom jest niższy, bo cały czas tylko program obcinają. Mnie się tylko nie podoba to, że wielu takich wykładowców wymaga od studenta różnych rzeczy, mówiąc, że to było w liceum, kiedy to nie prawda. Było, ale kiedyś.
u mnie też się zdarza, z lekturami najczęściej... bo "musieliśmy to mieć" a nawet ci z humanistycznych klas nie przerabiali takich rzeczy... a i tak najbardziej w tym roku rozwalił mnie koleś od relogioznawstwa -podaje tytuły angielskich, niemieckich, rosyjskich książek, które nigdy nei zostały przetłumaczone na jezyk polski i się pyta czy czytaliśmy, a jak widzi, że nikt się nie odzywa to takie gały na nas i "jak mogliście tego nei czytać" -no facet doprowadzał mnie do pasji taki typowy snob chwalący się czego to on nie czytał bo my oczywiście biegle znamy 15 języków i jesteśmy na filologii polskiej
Cytat:

nam też powtarzaja, ze mamy lepiej, ale czy to nasza wina (studentów), że poziom się obniża? Nie wydaje mi sie... a sporo wykładowców ma o to pretensje do studentów zamiast do chorego systemu

u mnie nie ma tak, ze jak chodzisz to masz zaliczone mamy po kilka kół w ciągu semestru z każdego przedmiotu, lub jedno porządne w przedostatnim tygodniu (te są najgorsze). Niektórzy nawet na wykładach sprawdzają obecności. No i z wielu przedmiotów sa refearty. Nam wszyscy powtarzają, ze studiujemy najtrudniejszy kierunek na uczelni u nas(na wydziale humanistycznym).

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 20:25   #401
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę
Zapraszam do mnie

Cytat:
Nie powinna uczyć w szkole, bo nikt i tak nic z tego nie wynosił, a raczej zająć się dawaniem korepetycji.
Takie uczenie najwięcej daje, bo jak uczeń sam wpadnie na to, jak rozwiązać, zapamięta, a gdy mu się da gotowe rozwiązanie, w momencie uleci z głowy
No nie powinna ale jak to w naszych szkolach znajomosci gora my mielismy nauczycielke angielskiego co uczyla sie angielskiego z plyt

Cytat:
Da się tak? Nie sprawdzili dowodu?
Tak tylko lukneli i troszke byli podobni ale ja to bym sie bala

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
I jak szybko do głowy wchodzi
I jak fajnie czlowiek sie czuje z nowa nabyta wiedza

Stary 2009-08-17, 20:30   #402
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
No nie powinna ale jak to w naszych szkolach znajomosci gora my mielismy nauczycielke angielskiego co uczyla sie angielskiego z plyt
no co Ty? ale jak uczyła w szkole to przecież musiała miec jakis certyfikat

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-17, 20:43   #403
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
no a jednak -kolega pisał maturę z chemii, zdał ją ok, a z matmy mu pomagałam, tłumaczyłam, nawet na sprawdzianach podpowiadałam... Bo on kompletnie nic. Chciał, ale mu nie wychodziło na chemii i biologii za to był w swoim zywiole wiec niekoniecznie musii byc tak, że jak ktos jest dobry z chemii to musi byc i z innych scislych ja też z polaka byłam najlepsza w klasie, ale z historii np. nie umiem nic, bo ile bym się nie uczyła zaraz to wszystko ucieka
Ale nie może być tak, że sobie w ogóle nie radzi z tym przedmiotem. Albo nie miał ścisłego umysłu, a chemii się wyuczył, tak samo jak biologii można się wyuczyć.
Pewnie uczyłaś się na pamięć.

Cytat:
u mnie też się zdarza, z lekturami najczęściej... bo "musieliśmy to mieć" a nawet ci z humanistycznych klas nie przerabiali takich rzeczy... a i tak najbardziej w tym roku rozwalił mnie koleś od relogioznawstwa -podaje tytuły angielskich, niemieckich, rosyjskich książek, które nigdy nei zostały przetłumaczone na jezyk polski i się pyta czy czytaliśmy, a jak widzi, że nikt się nie odzywa to takie gały na nas i "jak mogliście tego nei czytać" -no facet doprowadzał mnie do pasji taki typowy snob chwalący się czego to on nie czytał bo my oczywiście biegle znamy 15 języków i jesteśmy na filologii polskiej
U nas facet na mechanice podając literaturę na pierwszych zajęciach podał prawie same pozycje w języku angielskim bądź w rosyjskim

Cytat:
u mnie nie ma tak, ze jak chodzisz to masz zaliczone mamy po kilka kół w ciągu semestru z każdego przedmiotu, lub jedno porządne w przedostatnim tygodniu (te są najgorsze). Niektórzy nawet na wykładach sprawdzają obecności. No i z wielu przedmiotów sa refearty. Nam wszyscy powtarzają, ze studiujemy najtrudniejszy kierunek na uczelni u nas(na wydziale humanistycznym).
U mnie też tak jest. I też nie lubię tych porządnych na sam koniec. Niby wydaje się ok, ale przeważnie prowadzący nic nie wymaga przez cały semestr i jak przychodzi się tego potem nauczyć

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Zapraszam do mnie
Gdybyś tylko bliżej mieszkała

Cytat:
Ale na jej miejscu to ja bym chyba nie chciała uczyć w szkole, gdyby mi dzieci na głowę wchodziły

Cytat:
Tak tylko lukneli i troszke byli podobni ale ja to bym sie bala

Ale mnie zaskoczyłaś Myślałam, że teraz to tak tego pilnują, że to nie przejdzie.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Zaraz będę tworzyć mądry meil do profesora Jak zwykle muszę to robić ja

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 20:43   #404
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty? ale jak uczyła w szkole to przecież musiała miec jakis certyfikat
U nas w szkole nie musiala bo przeciez anglistow brakuje, a jak w klasie maturalnej mialam nauczycielke co uczy w 1-3 lasach i wez i sie cos naucz

Stary 2009-08-17, 20:44   #405
201701300931
Konto usunięte

U nas koleś na egzaminie wyrzucił kilka osób za ściąganie i będzie dążył do usunięcia ich z uczelni. Już tak w przeszłości robił, nawet po sądach się ciągał ze "studentami" i wygrywał
Stary 2009-08-17, 20:50   #406
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

Cytat:
U nas koleś na egzaminie wyrzucił kilka osób za ściąganie i będzie dążył do usunięcia ich z uczelni. Już tak w przeszłości robił, nawet po sądach się ciągał ze "studentami" i wygrywał
no bez przesady :/ jakiś poje.bany :/ za przeproszeniem
niech se prace zmieni a nie zachowuje sie jak jakiś co-to-ja-nie-jestem.
Może ktos miał jakis ważny powód,czemu nie zdążył sie nauczyć?
mozna nie zaliczyć tego egzaminu,zeby ktoś podchodził jeszcze raz a nie wywalac od razu z uczelni!

edit: przypominają mi sie akcje z tego ostatniego roku w szkole :P bo na angielskim (w 1 semestrze niestety tylko) mieliśmy odpowiedzi do testów z angola,potem sie domyślił i zmienił. I z ta kolezanką co siedze na angielskim (mamy podział numerami na niektóre przedmioty-biologia,chemia,ang,niemi ecki,inf) sie zawsze umawiałysmy na grupy,ze przykładowo ona miała A ja B i pisałysmy odpowiedzi do całego testu na ręce.I np ona siadała przedemną.I koleś rozdawał te tesy,wiadomo grupy na zmiane i jak któraś miała nie te grupe co trzeba,rach ciach przekładamy kartki miedzy sobą i jest git
----> *mój postcrossingowy blog* <---

Edytowane przez cherry l
Czas edycji: 2009-08-17 o 20:54
cherry l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 20:56   #407
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:

Gdybyś tylko bliżej mieszkała
To dopiero by bylo....

Cytat:

Ale na jej miejscu to ja bym chyba nie chciała uczyć w szkole, gdyby mi dzieci na głowę wchodziły
to byla starsza pani to chyba jej do emerytury brakowalo

Cytat:

Ale mnie zaskoczyłaś Myślałam, że teraz to tak tego pilnują, że to nie przejdzie.
Przeszlo a TŻ zarobil 200zl ale ja bym sie nie zgodzila

Cytat:

Zaraz będę tworzyć mądry meil do profesora Jak zwykle muszę to robić ja
Czyzbys profesor bardzo lubil?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:

nigdy nie slyszalam o takim czyms

Stary 2009-08-17, 21:05   #408
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie może być tak, że sobie w ogóle nie radzi z tym przedmiotem. Albo nie miał ścisłego umysłu, a chemii się wyuczył, tak samo jak biologii można się wyuczyć.
Pewnie uczyłaś się na pamięć.

U nas facet na mechanice podając literaturę na pierwszych zajęciach podał prawie same pozycje w języku angielskim bądź w rosyjskim

U mnie też tak jest. I też nie lubię tych porządnych na sam koniec. Niby wydaje się ok, ale przeważnie prowadzący nic nie wymaga przez cały semestr i jak przychodzi się tego potem nauczyć

nie wiem, nie wydajke mi się, bo ze zbioru babka nam nie mówiła z czego będą zadania a on zawsze lecial do tablicy i wszystko od reki robił a historii to chyba inaczej niż na pamięć się nie da na studiach mam też głównie pamięciowkę

nie ma to jak inteligentny wykładowca ahh uwielbiam ich

ja zwykle uczę sie do kół tylko,cały semestr czytam lektury, więc naukę odkładam. I potem takie całosemestrowe koło ciężko jest napisać, a tu jeszcze dochodzi nauka do sesji...

ja się zawsze zastanawiam jak to jest, że nauczycielka nie umie opanować grupy... Niedługo pewnei sama się przekonam. Ale ja obiecuję sobie konsekwencję i ostre kary...
Cytat:
U nas w szkole nie musiala bo przeciez anglistow brakuje, a jak w klasie maturalnej mialam nauczycielke co uczy w 1-3 lasach i wez i sie cos naucz

Cytat:
no bez przesady :/ jakiś poje.bany :/ za przeproszeniem
niech se prace zmieni a nie zachowuje sie jak jakiś co-to-ja-nie-jestem.
Może ktos miał jakis ważny powód,czemu nie zdążył sie nauczyć?
mozna nie zaliczyć tego egzaminu,zeby ktoś podchodził jeszcze raz a nie wywalac od razu z uczelni!
ciąganie po sądach owszem -przesada. Ale ściaganie na studiach? Szcególnie do egzaminu? To sorry, ale co ta osoba w ogóle tam robi? Potem idzie do pracy taka osoba niekompetentna i się budynki zawalają, dzieciaki wchodza nauczycielom na głowę, a lekarz przypisuje Ci złe leki. Na studiach trzeba sie uczyc a nie iść na łatwiznę i sciagać

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-17, 21:23   #409
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Łoo matko Chce mu się tak po sądach ich ciągać?

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 21:27   #410
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Łoo matko Chce mu się tak po sądach ich ciągać?
Nie to że jemu, ale to jego ktoś podał do sądu za to...
Stary 2009-08-17, 21:41   #411
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
To dopiero by bylo....
Nie chcesz zamieszkać gdzieś bliżej? Robiłybyśmy co drugi dzień babski wieczorek Co drugi, bo musiałabym się z Twoim TŻtem jeszcze podzielić

Cytat:
to byla starsza pani to chyba jej do emerytury brakowalo
Ale kiedyś zaczynała i skoro teraz tak to wyglądało, pewnie wcześniej też No chyba, że stwierdziła, że skoro już nie wiele jej zostało, to olała to po prostu.

Cytat:
Przeszlo a TŻ zarobil 200zl ale ja bym sie nie zgodzila
Ja też nie Bałabym się, że się nie uda i potem problemy.

Cytat:
Czyzbys profesor bardzo lubil?
Hm myślę, że mnie lubi Ja przeważnie ustalam wszystko z profesorami, w końcu starościna Ale termin egzaminu to sprawa roku, nie grupy, więc to nie należy do moich "obowiązków"

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
nie wiem, nie wydajke mi się, bo ze zbioru babka nam nie mówiła z czego będą zadania a on zawsze lecial do tablicy i wszystko od reki robił a historii to chyba inaczej niż na pamięć się nie da na studiach mam też głównie pamięciowkę
Da się, na podstawie skojarzeń. I pamięta się wtedy bardzo długo.

Cytat:
nie ma to jak inteligentny wykładowca ahh uwielbiam ich
Facet ogólnie był ok. Umiał wytłumaczyć, był wymagający, do tego wzrok miał jak zabójca, ale dało się z nim w miarę dogadać Tylko z tą literaturą tak wyskoczył i że powinniśmy znać języki obce.
I prawie przez cały semestr mu udowadniałam, że mimo że jestem kobietą nadaję się na te studia. Bo się okropnie czepiał, zawsze jak było pytanie było do mnie, szczególnie jeśli dotyczyło jakiś mechanizmów, mogła być cała aula studentów, raz nie przyszłam, od razu zauważył, że mnie nie ma A na sam koniec jak mi wpisywał 4, powiedział, że w przyszłym semestrze życzy sobie by tu było 5

Cytat:
ja zwykle uczę sie do kół tylko,cały semestr czytam lektury, więc naukę odkładam. I potem takie całosemestrowe koło ciężko jest napisać, a tu jeszcze dochodzi nauka do sesji...
Ty masz sporo tych lektur do przeczytania, więc to zajmuje sporo czasu. U mnie są dla odmiany projekty różne, więc jak tylko mogę, to odkładam. Tylko potem się tak zbiera i zbiera

Cytat:
ja się zawsze zastanawiam jak to jest, że nauczycielka nie umie opanować grupy... Niedługo pewnei sama się przekonam. Ale ja obiecuję sobie konsekwencję i ostre kary...
Nauczyciel musi umieć opanować grupę, tak samo jak powinien umieć zainteresować uczniów. Ty za niedługo będziesz nad zdawać relacje jak Ci idzie z podopiecznymi

Cytat:
ciąganie po sądach owszem -przesada. Ale ściaganie na studiach? Szcególnie do egzaminu? To sorry, ale co ta osoba w ogóle tam robi? Potem idzie do pracy taka osoba niekompetentna i się budynki zawalają, dzieciaki wchodza nauczycielom na głowę, a lekarz przypisuje Ci złe leki. Na studiach trzeba sie uczyc a nie iść na łatwiznę i sciagać
Właśnie dlatego nie ściągam na studiach. Wiem, że w przyszłości może mi się ta wiedza przydać. Jak inaczej będę miała coś zaprojektować nie znając podstawowych zasad

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 21:41   #412
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcesz zamieszkać gdzieś bliżej? Robiłybyśmy co drugi dzień babski wieczorek Co drugi, bo musiałabym się z Twoim TŻtem jeszcze podzielić
Pewnie ze bym chcialamiala bym wreszcie blisko przyjaciolke
Babski wieczor.... bo jeszcze by mi sie bardziej tee wieczory spodobaly i TŻ w odstawke na jakis czas

Cytat:
Ale kiedyś zaczynała i skoro teraz tak to wyglądało, pewnie wcześniej też No chyba, że stwierdziła, że skoro już nie wiele jej zostało, to olała to po prostu.
Wszystko mozliwe

Cytat:
Ja też nie Bałabym się, że się nie uda i potem problemy.
Ciekawe jakby to wygladalo jakby go zlapali

Cytat:
Hm myślę, że mnie lubi Ja przeważnie ustalam wszystko z profesorami, w końcu starościna Ale termin egzaminu to sprawa roku, nie grupy, więc to nie należy do moich "obowiązków"
A kto Cie nie lubi?

Stary 2009-08-17, 21:43   #413
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to że jemu, ale to jego ktoś podał do sądu za to...
Aaa to źle zrozumiałam.

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 21:43   #414
201701300931
Konto usunięte

Mnie dość często wykładowcy nie lubią... Ale nie mam pojęcia czemu
Stary 2009-08-17, 21:49   #415
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ze bym chcialamiala bym wreszcie blisko przyjaciolke
Babski wieczor.... bo jeszcze by mi sie bardziej tee wieczory spodobaly i TŻ w odstawke na jakis czas
Ila km masz do Katowic?
Jeszcze byłby zazdrosny o przyjaciółkę i mnie nie lubił A tak nie mogłoby być!

Cytat:
Ciekawe jakby to wygladalo jakby go zlapali
Ja chyba nie chcę wiedzieć

Cytat:
A kto Cie nie lubi?
Dziękuję Ale są tacy Bo ja to zołza jestem. Ale ciiii.....
A wśród profesorów też się zdarzali, szczególnie ci, co uważają, że kobiety nie powinny być na takich studiach

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Od tak?

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 21:55   #416
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Od tak?
Ano... Ale mnie mało kto lubi, więc jestem przyzwyczajona
Stary 2009-08-17, 21:55   #417
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
Ila km masz do Katowic?
Jeszcze byłby zazdrosny o przyjaciółkę i mnie nie lubił A tak nie mogłoby być!
Zaraz TŻ zobaczy
Zobaczyl 224
Oj nie.... ja tam sie boje ze moze bys mu sie jeszcze spodobala....

Cytat:
Ja chyba nie chcę wiedzieć
Ja tez nie

Cytat:
Dziękuję Ale są tacy Bo ja to zołza jestem. Ale ciiii.....
A wśród profesorów też się zdarzali, szczególnie ci, co uważają, że kobiety nie powinny być na takich studiach
Oj tak.... taka kochana zołza ale nikt o tym nie wiem
Zdarza sie tak ze nie jest sie lubianym przez wszytskich
Ale ze tobie to az dziwne? wrecz nie mozliwe

Stary 2009-08-17, 22:01   #418
kat123
Zakorzenienie

Cytat:

Da się, na podstawie skojarzeń. I pamięta się wtedy bardzo długo.
może, ale to metoda tez jakaś -zz matmy by chyba tez na skojarzeniach umiał? Bo ja np. kojarzylam zadania, pamiętałam które były podobne itp.
Cytat:
Facet ogólnie był ok. Umiał wytłumaczyć, był wymagający, do tego wzrok miał jak zabójca, ale dało się z nim w miarę dogadać Tylko z tą literaturą tak wyskoczył i że powinniśmy znać języki obce.
I prawie przez cały semestr mu udowadniałam, że mimo że jestem kobietą nadaję się na te studia. Bo się okropnie czepiał, zawsze jak było pytanie było do mnie, szczególnie jeśli dotyczyło jakiś mechanizmów, mogła być cała aula studentów, raz nie przyszłam, od razu zauważył, że mnie nie ma A na sam koniec jak mi wpisywał 4, powiedział, że w przyszłym semestrze życzy sobie by tu było 5
no i mu pokazałaś ale tak samo na technicznych studiach jak i na fp wymaganie 5 języków obcych jest przegięciem

Cytat:
Ty masz sporo tych lektur do przeczytania, więc to zajmuje sporo czasu. U mnie są dla odmiany projekty różne, więc jak tylko mogę, to odkładam. Tylko potem się tak zbiera i zbiera
no sporo... Kiedys nam profesor jeden powiedział, że gdybyśmy mieli przerobić wszystkie wymagane lektury z jednego semestru, powinniśmy czytac 500 stron dziennie
ja to i tak czytam małą część tego co powinnam -czytam co najważniejsze moim zdaniem, przypominam lektury z liceum z danej epoki i te ktore sa na cwiczenia... A jak starcza czasu to biore sie za resztę (zwykle nie starcza ), ale jakos sobie radzę.
Cytat:
Nauczyciel musi umieć opanować grupę, tak samo jak powinien umieć zainteresować uczniów. Ty za niedługo będziesz nad zdawać relacje jak Ci idzie z podopiecznymi
no będę
Cytat:
Właśnie dlatego nie ściągam na studiach. Wiem, że w przyszłości może mi się ta wiedza przydać. Jak inaczej będę miała coś zaprojektować nie znając podstawowych zasad
ja też nie -ja nawet nie umiem ściągać. Poza tym wolę napisać 2 razy koło niż być złapana na ściaganiu i być potem przesladowana przez 2 lata za to przez wykładowcę
choć nauczycielka mi mówiła, ze wiele wiedzy zdobytej na studiach idzie na marne, bo w szkole sie juz tego nie stosuje ale i tak lepiej to wkuc niz sciagac

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
mnie teraz lubią -ale jako farbowana blondi nie bylam zbyt lubiana i zauwazana zmieniłam kolor włosów na swoj naturalny w sumie i proszę
ale znam sporo przypadków, ze studentn nie jest lubiany ot tak

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-17, 22:05   #419
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Ano... Ale mnie mało kto lubi, więc jestem przyzwyczajona
Nie mów tak

Cytat:
Zaraz TŻ zobaczy
Zobaczyl 224
Oj nie.... ja tam sie boje ze moze bys mu sie jeszcze spodobala....
Tak dużo? Myślałam, że mniej troszkę Samochodem ze 3 godzinki pewnie.
Nie, on ma Ciebie piękną! Zresztą o mnie nie miałabyś się co martwić, nie odbijam facetów koleżankom

Cytat:
Oj tak.... taka kochana zołza ale nikt o tym nie wiem
Zdarza sie tak ze nie jest sie lubianym przez wszytskich
Ale ze tobie to az dziwne? wrecz nie mozliwe
Nikt Choć to nie łatwo czasem ukryć
Chyba nigdy nie da się zrobić tak, by wszyscy cie lubili.
Hahaha niby dlaczego? Przecież mówiłam, że jestem zołza Nieraz okropna

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 22:12   #420
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Nie mów tak
Najważniejsze, że mam jakieś tam stałe grono znajomych, na których mogę liczyć. Wprawdzie nie tutaj, a w domu, ale zawsze coś...

Chociaż tu mi przyjaciółki brakuje W ogóle jakiejkolwiek mi brakuje

I mam coś takiego w moim charakterze, że zawsze znajomi moich facetów mnie nie lubili... Odkąd mój TŻ zamieszkał ze mną, to już nie ma kontaktu z ludźmi, z którymi chodził do liceum i mieszkał przez 5 lat studiów...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości