|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
Ojejciu, nie było mnie przez 2tygodnie a tu tyle zapisane. Nie zdążyłam jeszcze wszystkiego przeczytać. Ale nadrobie zaległości. Tak czytałam wasze wypowiedzi i patrzyłam na zdjęcia pierścionków i aż zielenieje z zazdrości
Przeglądałam też typy waszych sukni. Nie wiem czy to nie będzie reklama, ale podoba mi się suknia z tej stony http://www.gina.pl/dla_pan.html ta na modelce po prawej stronie. Właśnie chciałabym taka w miarę prostą suknię, ale za razem elegancką i wytworną. Dołączam do małych PM 2011 mam 158cm Witam wszystkie nowe PM 2011, z każdym dniem nas więcej a przy okazji się pochwale mój TŻ dostał awans! Więc mogę spokojnie i powolutku zająć się studiowaniem a on będzie na nas zarabiał po ślubie,hehe Naprawdę nie ma żadnej PM z Torunia, bądź okolic? |
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
no i rozmowa byla ok ale pracy i tak nie bedzie a to dlatego ze nie znam jeszcze swojego planu na uczelni...
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
senira666 z tym planem to najgorzej
nie można sobie nic zaplanować lisiwona ładna ta suknie ja lubię takie i gratuluję awansu Twojemu Tż ![]() elunka88 okropna ta szefowa, ale to się często zdarza, że się "ich" prywatne sprawy zalatwia w czasie pracy ![]() Mam nadzieję że kolejne dni w tym tygodniu będą dużo lepsze
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
ja swojego pierścionka jeszcze nie pokazałam :P ale wstyd
![]() No to patrzcie
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Honolinka wiem, że każda z nas jest z różnych zakątków, ale to tylko takie gdybanie, choć chciałabym Was poznać
A nuż kiedyś da radę załatwić zjazd PM2011 - kto wie ![]() Elunka Widzisz szefowie są od tego, żeby uprzykrzać ludziom życie Ciekawe co moja szefowa powiedziała dziś na moje wypociny ![]() A tą wredną szwagierką się nie przejmuj - wiem, że może mi jest łatwo powiedzieć, ale totalne olewactwo pomaga. A ją jeszcze pewnie rozwścieczy, że nic sobie nie robisz z jej gadkami i może w końcu zejdzie z Ciebie - trzymam kciukasy, żeby tak było Głowa do góry Kochana ![]() Lisiwona - piękna suknia Pogratuluj od nas awansu TŻowi I pewnie teraz zbiera na pierścionek ![]() Senira i to skreśla tą pracę? A nie mozesz pracować we wrześniu normalnie, a dopiero w październiku pokombinować? Ale zresztą wiem, ze pracodawcy wolą jak najmniej kombinowania ![]() MiciaKicia - ładniutki Twój pierścionek Sama wybierałaś czy TŻ sam go wybrał?___________ A ja już zrobiłam pranie, zakupy i byłam u lekarza - wszystko ok i mam jedno świetne zalecenie Zabieram się za obiadek, bo zaraz TŻ wróci z pracy I nie powiedziałam Wam - dostał dziś umowę Wypasik Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-08-24 o 16:53 |
|
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje dziewczynki za powitanie ale ten watek gigant....Ah i ja też się odchudzam ale od poczatku wrzesnia,takze jeszcze ten tydzień jem wszystko....własnie chipsy wcinam ...A muszę schudnąć jakies 10 kg.![]() i tez zaraz zaprezentuje moj malusi pierscionek co do sukienki to narazie m i się podoba taka ze sweetheart numer 5833. ale jeszcze do sukni daleko ...oto i pierscionek, chciałam taki i taki dostałam.
Edytowane przez jolkajp Czas edycji: 2009-08-24 o 15:05 |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Ivona84 mójTżcik wybierał
![]() ![]()
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
MiciaKiciaładny pierścionek
jolkajp przez Ciebie mam ochotę na chipsy jeszcze takie stresujące czasy, a jak się stresuję to chętnie chipsy podjadam śliczny pierścionek ![]() Ivona ty pracowita jesteś pokaż te kolczyki i dobrze się z tą pracą okazało
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-08-24 o 15:15 |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co,45 minutek i będę po pracy....no ale mój szef ma dzisiaj przyjechać jeszcze....mam taki humor że boje sie żebym jakiejś głupoty nie palnęła...
Ivonka- tak, tak, pogratuluj TŻ i ucałuj (tam gdzie lubi najbardziej hihi)
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2009-08-24 o 15:18 |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a popołudni zrobiisz sobie coś co sprawia Ci przyjemność i już
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
MiciaKicia, jolkajp macie śliczne pierścionki. Ja też się odchudzam,znaczy mam zamiar zacząć. Jakoś we wrześniu chyba zacznę, hehe, jak znam siebie to nigdy nie zaczne. ja po prostu Kocham Czekolade
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
ładne macie pierścionki dziewczyny
Micia-Kicia- mam pytanie odnośnie Twojego- nei przeszkadza Ci na codzień jego kształt?Bo jest taki dość wystajacy.. Ja mam wysoki i co chwilę gdzieś zachaczę nim ![]() elunka- co za szefowa , zebyś Ty musiała jej sprawy prywatne załatwiać:/lisiwona- super wiadomość o awansie ![]() senira- szkoda, że z pracy nici Ja się tak zastanawiam, gdybyśmy się faktycznie spotkały, co jest mao prawdopodobne- to ciekawe, czy poznałybyśmy kto jest kim Bo na pewno każda z nas ma jakieś wyobrażenia o innych dziewcxzynach (bynajmniej ja tak mam---------------------
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za miłe opinie
![]() A co do kształtu.. Hm ogólnie mi nie przeszkadza jedynie przy zakładaniu rajstop uważam zeby nie przychaczyc Ale tak to nie.. Wręcz nie wyobrażam sobie Go nie miec hihii ciagle sie nim bawie :P
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się moim ciagle bawię
Wcześniej nie nosiłam pierścionków bo mi jakoś przeszkadzały ale teraz jak na chwilę go zdejme to jakoś się tak goło czuję |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze nosilam duzo pierścionków :P Ale za to były one srebrne a tu klops.. Trzeba nosić złoto
No i teraz juz mam tylko ten zaręczynowy a na drugiej rece srebrny który dostałam na szóstą rocznice i to tyle biżuterii heh
|
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
Micia-Kicia faktycznie duży pierscionek,ja bym zawadzala o wszystko bo mam za ruchliwe łapki
![]() Wiecie co, przeleciałam ten wątek ale dokładnie sie nie wczytywałam,bo tyle napisałyście,że szok! ![]() Ja za 2 tyg.jadę oglądać pierwsze sale...już sie stresuje. i te koszta, w Warszawie i najbliższych mi okolicach typu Marki,Zielonka,Ząbki co ładniejszy lokalal to na 2011 rok po 190-220 zł/osoba,a gdzie alkohol do tego i reszta. A wesela mi sie na 150 osób szykuje i to minimum... już się boje. jaka my oboje mamy wielką rodzinę! się namnożyli.... ;] A w watku nie zauwazyłam tematu sukienki swiadkowej(albo przeoczyłam). Chodzi mi o kolor, bo moja swiadkowa cos o czarnej przebąkuje (jest blobdynką,dosyć opaloną),ale nie wiem czy to dobry pomysl. i naprawde nie wiem.... bo w sumie ja uwielbiam czarne sukienki i ten kolor,ale na świadkową??? A tak obok tematu to moja swiadkowa swiadkuje mi, a potem ja jej ))
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
praca generalnie miala byc od 2.10 a tydzien wczesniej towarowanie sklepu...bo u mnie nowa galerie buduja. ale pani stwierdzila ze ta nie pewna dyspozycyjnosc jest przeszkoda i po pracy
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkajp - ładny pierścionek
Któraś z nas ma chyba podobny ![]() A kolor sukienki świadkowej - nie wiem czerwona Ja taką miałam, gdy byłam świadkową. Ale czarna - nie Stysik - jaka pracowita Po prostu trzeba posprzątać i już - nie chce mi się Kolczyki pokaże po weselu - wtedy pochwalę się fryzurką i TŻem ![]() Elunka - już pogratulowałam mu ![]() Justi - nie smuć się! Już niedługo zamieszkacie razem Senira - |
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkajp bo ja ogólnie lubie duże pierścionki, które rzucaja sie w oczy ihih no i Kochanie trafilo w mój gust idealnie
![]() Ale podobaja mi sie tez pierscionki takie jak Ty masz i nawet coś o takim kiedyś przebąkiwałam alez kolei przy nim miałam obawy, że te odstające części będą haczyć hiihi
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkajp- tak szybko myślicie o sukni dla świadkowej? Ja też lubię czarny ale wg mnie na wesele odpada a tym bardziej dla świadkowej...
|
|
|
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
lisiwona gratuluje Twojemu tż awansu
A sukienka bardzo ładna![]() senira666 na pewno wsio sie ułoży u mnie straszne przerwy zawsze robia miedzy zajęciami i wychodzi tak ze w jeden dzien ma 3 zajecia ale siedze od rana do 16 bo robią nawet 2 godzinne przerwy![]() ivona84 ciesze sie że z pracą tż sie wszystko wyjaśniło mi sie nic nie chce. Jakoś dziwnie sie dzis czujejolkajp bardzo ładny pierścionek moim zdaniem świadkowa nie powinna byc ubrana na czarno ale to tylko moje zdanie![]() XxXJustii ja tez mam taki wystający jak ty i mnie wkurza bo też zachaczam ![]() ivona84 nie wiem czy ma.ko nie ma podobnego do jolkajp ![]() A ja moje kochane dzis cały dzien wertuje internet w poszukiwaniu sali i znalazłam 4 które nas interesuja. Tż obiecał że do końca września sala bedzie załatwiona i że może juz w tą sobote pojdziemy oglądnać kilka 1. Hotel Tyniecki http://www.hoteltyniecki.pl/index.php?go=of&g=8-4&id= 2. Hotel Junior http://www.junior.krakow.pl/?str=imprezy3&a=1 3. Folwark Zalesie http://www.folwarkzalesie.pl/pl/orga...bale_bankiety/ 4. Pałac w Balicach http://www.lastrada-balice.pl/ Ta ostatnia sala mi najmniej odpowiada bo jakoś dziwnie sala jest dzielona sciankami. Troche to dziwne ale podjade tam moze zobaczyc
|
#3322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hecate5 Podoba mi się hotel junior no i pałac, ja to szaleje za czymś takim |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już sie pali na panieński wieczór... i cieszy bardziej niz ja![]() Ja czarne sukienki na wesela zakładałam, dużo dodatków jasniejszych i sie wygląda elegancko. i z tego co widzę na weselach na ktorych byłam przez ostatnie 2 lata, czyli jakis 7,to duzo dziewczyn sie w małe czarne wbija. ale nigdy świadkowa właśnie... A co do pierścionka,to mi nie zachaczaja te wystajace końce ![]() A co do panieńskiego.... i kawalerskiego... oglądałyscie KACVEGAS ?
Edytowane przez jolkajp Czas edycji: 2009-08-24 o 18:14 |
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
hecate- z trzech pierwszych sal najbardziej podoba mi się ta pierwsza
Jest najjaśniejsza i przestronna co do drugiej to przytłacza wystrojem... w trzeciej nie podoba mi się, że parkiet jest oddzielnie. A czwarta? Cudnoo Tak tam elegancko i dostojnie![]() jolkajp- Chodziło mi o całą kreację w czerni- ostatnio na poprawinach byłam w czarnej sukience w białe wzorki, miałam białe buty, naszyjnik z pereł i kolczyki wiszące z perła na dole Kacvegas jeszcze nie ogladałam ale mam zamiar. lisiwona- mmm.. To pewnie Twój TŻ robi Ci pyszne kolacje Fajnie mieć kucharza w domu ![]() na marginesie mogę wam polecić świetny film-" The Cell II" - jedynki nie widziałam i teraz juz mi sie chyba nie opłaca I jeden mogę wam odradzić- "Fabryka śmierci- krwotok" beznadziejny film, zero napieci i w ogóle porażka. :/
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2009-08-24 o 18:24 |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
hecate5 moje skromne opinie
![]() 1. mało zdjęć jest na stronie, ale wygląda dobrze pokoje też ładne2. myślę że na żywo ładnej wygląda, bo są przygaszone światła - na zdjęciach nie zawsze to dobrze wychodzi ale w reali fajnie to wygląda.. podoba mi się wystrój sali ![]() 3. Pięknie biało-zielony wystrój plus obejście jest cudowne ![]() 4. ładne obejście nie widzę tych ścianek ale możliwość przyjęcia w ogrodzie wydaje się ciekawa ![]() Jolkajp czarne suknie świadkowej się spotyka, często z białymi dodatkami... jeśli jest dużo białego to ok ale ogólnie ja wolę świadkową w innych kolorach- jasnych; niebieskim, różowym lub zielonym najlepiej nie wielokolorowym opcjonalnie czerwone ładnie wyglądają ![]() EDIT: Ja jeszcze swojej świadkowej nie powiedziałam że nią będzie, bo boje się że do tego czasu się pokłócimy bo to jest taka "świeża" przyjaciółka od jakis 2 lat ale ja na panieńskie jakąś imprezkę w domu zrobię a ze świadkową się do spa jeszcze wybiorę nie widziałam jeszcze KAC VEGAS :/
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-08-24 o 18:21 |
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za wszystkie opinie
XxXJustiii tez mi sie wydaje ze strasznie przesadzona ta dekoracja ale mysle ze mozna sie z nimi dogadać. Ja bardzo chce pokrowace na krzesła przepasane gruba wstążka tak jak tam na zdj gdzie jest zielona wstążka. I na stołach bukiety z jakimiś jasnymi kwiatami. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- A co do wieczoru panieńskiego to chyba zrobie jakąś pidżama party lub pójdziemy do jakiejs knajpy. No chyba ze siostra tż zgotuje mi inny los
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
hecate 3 i 4
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki!
Weszłam na ten wątek przypadkiem- sama jestem już po ślubie- i chciałam wam dać jedną radę. KIEDY NADEJDZIE JUŻ TEN NAJWSPANIALSZY DZIEŃ KORZYSTAJCIE Z NIEGO, NAWET NIE WYOBRAŻACIE SOBIE JAK WTEDY SZYBKO PŁYNIE CZAS! GODZINA JEST SEKUNDĄ A DZIEŃ GODZINĄ!!! pozdrawiam wszystkie przyszłe małżonki. Miłych przygotowań
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy nie było jak, więc dopiero teraz mam chwilkę, żeby Was poczytać
![]() Niunia mi najlepiej wychodzą takie mało standardowe dania hehe. Nie gotowałam jeszcze zup i raz czy dwa robiłam zwykłe mięso w sosie, ale wychodzą mi dania typu lasagne, tak jak Tobie spaghetti i sałatki i dania z przepisów hi hi. Chociaż po powrocie rodziców TŻ z Izraela kiedy chcieli tradycyjny Polski obiad zrobiłam im tradycyjnego schaboszczaka z ziemniorami i ogórkiem kiszonym. Zajadali aż im się uszy trzęsły hehe. A lasagne zaczęłam kiedyś robić z przepisu z opakowania, czyli bez przepisu hehe. Ja lekko obgotowuję makaron – dosłownie 1-2 minuty, aby tylko troszkę. Jako farsza robię „pomysł na spaghetti po bolońsku”. Czyli 2 fiksy, 60 dkg mięsa, Ew kilka pomidorów z puszki, ale nie zawsze. Robię to według przepisu z torebki hhi. Do tego sos beszamelowy – trochę mąki, trochę margaryny i dużo mleka. Nie napiszę ile dokładnie bo robię na oko. Zaczynam od 2 łyżek mąki i tłuszczu i jakiejś szklance mleka, a później zależy jaka jest konsystencja. Ogólnie mam problem z sosem beszamelowym i zawszę proszę mamę o pomoc. Lasagne układam na blaszce: makaron, mięso, sos beszamelowy(można odwrotnie-sos, mięso) i posypuję startym serem żółtym, kolejna identyczna warstwa i jeszcze jedna, na koniec kładę płaty makaronu, polewam odrobina sosu beszamelowego i dużą ilością sera. Do piekarnika na jakieś 40 minut ![]() Honolinka cieszę się, że już jest wszystko ok. ![]() Hecate my z TŻ też uwielbiamy pierogi.mój TŻ lubi z płuckami, czego ja nie znoszę, ale ruskie też wciąga hehe. Nicola po Tobie naprawdę nie widać, żebyś potrzebowała zrzucić aż 12 kg. Ja waże teraz prawie 58, ale chciałabym tak z 52, nie więcej. Niestety jakoś nie mogę się zmobilizować. Jak widzę jakiekolwiek efekty ćwiczeń czy diety, to osiadam na laurach i znów tyję . Ale od dziś zaczynam porządnie. Jak skończę wizażowac to idę na step per i hh ![]() Cobra mam to samo. Nie mam w ogóle tyłka. Jak zakładam jednolita sukienkę, to jest tak: plecy, plecy, plecy i nagle nogi, w ogóle nie odkształca mi się pupa. Tylko wszystko idzie w te straszne boczki które wychodzą z każdych spodnie heh wrr. Niunia fryzurka świetna i ślicznie wyglądałaś Justa moja „teściowa” jest tak gadatliwa, że czasami mam ochotę włożyć stopery do uszu. Ale trochę ją rozumiem. Teściu pracuje poza domem, i nie ma go np. tydzień, wraca na 1-2 dni i znów jedzie. TŻ pracuje albo jest ze mną, drugi syn wyprowadził się do zony, więc jak ma słuchacza to gada żeby się wygadać. Tylko strasznie to męczące czasami. Cobra moi rodzice brali ślub 23 października i było ciepło. Tylko zaskoczył ich deszcz, ale deszcz może zaskoczyć zawsze. Jolkajp witaj. Mamy podobne pierścionki, tylko ja mam biało-żółty. Ivona faktycznie się starzejemy hehe. Ja po 2 piwkach już mam mega wesoło hi hi. Najgorsze jest to że nie umiem się upić i kiedy wszyscy są pijani ja już zawsze prawie trzeźwa. Jak po wizycie u lekarza?? Senira przykro mi. Ale m może jak dostaniesz już plan to uda się złapać coś fajnego ![]() Coś miałam napisać, ale się zaczytałam i zapomniałam co hehe. Wczorajszy wypad do Wrocławia się udał. Po spacerze wokoło fontanny wybraliśmy się na zakupy. Kupiłam sobie bluzeczkę, Tż też bo mi się bardzo podobał –ależ on ma ze mną dobrze Kupiliśmy też prezent dla kumpla na urodziny –idziemy na imprezkę za 2 tygodnie- koszulkę z długim rękawem, a jego dziewczynie bo robią urodziny razem zamówiliśmy 80cm misia z wielkimi stopami hehe.Co do świadkowej to mam dalej problem. Nie wiem kto to będzie. Ale wieczór panieński robi mi dobra kumpela – właśnie ta do której idziemy na urodziny. Już się zapowiedziała, że zrobi mi taki wieczór że zapamiętam dobrze hehe. Aż się boję pomyśleć. Aha, z zespołem nie podpisaliśmy jeszcze umowy bo chcieliśmy najpierw się zorientować ile bierze za poprawiny ten sąsiad Tż – Dj. Dziś do spotkaliśmy- bierze ok. 200-300 zł, a orkiestra za poprawiny policzyła sobie 1000 zł więcej. Więc orkiestrę weźmiemy na wesele, a na poprawiny Dj. Buziaki lecę się pocić na step perze
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2009-08-24 o 19:51 |
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane,
w końcu mam chwilke dla siebie a więc poszłam do pracy i powiem wam ze nigdy tak bardzo sie nie nudzilam jak dzis ![]() wrocilam z pracy tak o 15.20 i przyjechal TŻ o 15.30 zjedlismy zupkę i poszlismy do księdza - mamy naszą godzinę a pozostale rzeczy bedziemy zalatwiac 3 miesiace przed slubem bo wszytskoe akty maja taka wazność jakaos godzinkę temu TŻ pojechal ode mnie a ja umieram bo jutro musze wstac o 5.30 a jeszcze musze upolować ćmę bo gdzies mi buszuje po pokoju ehhh co za dzien - jutro się bardziej przylożę
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

sent from iphone
nie można sobie nic zaplanować

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Głowa do góry Kochana 

ale ten watek gigant....
co do sukienki to narazie m i się podoba taka ze sweetheart numer 5833. ale jeszcze do sukni daleko

śliczny pierścionek

mi sie nic nie chce. Jakoś dziwnie sie dzis czuje
Tak tam elegancko i dostojnie