|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza
Hehe widzę , że mamy tutaj fan club krokietów
Dokładnie tak jak mówisz Adziorek , rodzice zamiast ułatwiać odchudzanie to utrudniają . Tak długo mama nie robiła krokietów, a umyśliła je sobie w najbardziej nieodpowiednim czasie . Obym jutro dała radę oprzeć się pokusie . A co jadłyście na kolację ? Ja kanapki razowca z pomidorem , papryką i cebulą , no i małe jabłko A teraz rozkoszuję się moją ukochaną mineralną
|
|
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza
Dziewczyny bym sobie coś zjadła. Nie jestem w cale taka głoda, ale jak mnie korci iść wyciągnąć coś z lodówki. Ale nie dam się.. cały dzień ładnie, to niby dlaczego mam na wieczór zepsuć?
![]() Dzisiaj zjadłam: -owsiankę z winogronem, -2 gruszki, 4 kromki chleba [złozone, czyli 2 jakby] z dżemem - na plaży. Koleżanka kusiłą mnie ciasteczkami, ale nie dalam się. - 2 gołąbki, ziemniaki z pysznym sosem pomidorowym. - gruszkę i winogronko. + 1,5l wody. W między czasie zjadłam 2 gumy i 1 landrynke miętową. ![]() Spacerowałąm, pływałam [jeszcze czeka mnie spacer po okolicy w butach na korkach-nauka] więc dzień zaliczam do udanych!
|
|
#723 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś zjadłam:
I - płatki owsiane z orzechami i rodzynkami na wodzie II - jogurt mały + mandarynka III - niecałe opakowanie ugotowanych "warzyw na patelnie" z sosem(jogurt nat.+ketchup) IV - trochę jogurtu z mandarynką i byłam na spacerku z przyjaciółkami ![]() i jestem z siebie dumna bo one jadły lody a ja nie dałam się pokusie i piłam wodę
|
|
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny! Mam pytanko: mogę się do was przyłączyć?
Wiem że późno ale lepiej późno niż wcale :P A ja właśnie przeglądałam forum (rzadko tutaj bywam bo siedze ciągle na KWC) i tak natrafiłam na ten wątek, który mi się szalnie spodobał więc pomyślałam że spytam.Bo jak ostatnio się sobie przyjrzalam to się normalnie przestraszyłam xD Straszne sadełko mi się zrobiło trzeba co nieco zrzucić słaba siła woli a rodzice też mi nie ułatwiają zadania.
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a jaka jest twoja waga i przy jakim wzroście? |
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to ciasteczka a to ciasta, krokieciki Ale my się im nie damy!
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
mam 168 ch i waże mniej więcej 65kg (bo waga jest chyba podpsuta <o zgrozo>) Więc za wesoło nie jest. Pasowałoby zrzucić ok 5- 6 kg na początek. Dzisiaj była rozgrzewka a jutro początek odchudzanka.
Życzcie mi powodzenia a i ja wam powodzenia życzę i widzę że sobie nieźle radzicie xD Swoją drogą doskonały pomysł z tym obrzydzaniem sobie jedzenia - na pewno wykorzystam! |
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pewnością Ci się uda , w grupie raźniej Zamierzasz przejść na jakąś dietę , czy poprostu MŻ - WR ? Planujesz dołączyć do tego jakąś aktywność fizyczną ?
|
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Mam jeszcze jeden problem a mianowcie: Moja babcia robi nam obiady. A wiecie jak to zazwyczaj babcie gotują- polskie dania duużo tłusto eech. Zastanawiam się jak się z tego wykręcić bo jak powiem że się odchdzam to ona od razu mnie straszy anoreksją mówi że dobrze wyglądam ii noralnie jak nie zjem u niej to mi przynosi do mnie eech ;/ a wtedy to mi przynosi wieelgaśną porcyję z tłuszczem na ziemniakach i w ogóle to Chyba będę musiała dalej chodzić do niej jeść z tym że bd mało nakładać i żadnego tłuszczu na ziemniakach. Jak myślicie jak to wpłynie na odchudzanie? |
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadnych tłustych sosów, dużo surówki. Zamiast 2-3 schabowych zjeść 1. Co do zup, to zawsze proś o porcje 'bez zabielania'.
|
|
|
#731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AAle zadania mi nie ułatwiają, mieszkam na wsi, więc tutaj jedzenia nie brakuje, mama dzisiaj zrobiła moja ulubione flaczki, wczoraj na obiad schabowe, lodówka wypchana lodami, serkami, wędlinami, na śniadanie pełno bułeczek zwykłych i słodkich, w szafkach od groma słodyczy. Masakra,ale trzeba jakoś sobie radzić
|
|
|
#733 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór wszystkim. Dopiero przed chwilą przywlekłam się do domu. Dobrze, że mam jeszcze sporo motywacji, bo przeżyłam dzisiaj dwie (jak dla mnie) masakryczne próby. Najpierw kumpela wymysliła, żebyśmy poszły do kfc- ale nie zjadłam ani jednej fryteczki i ani łyka coli nie wypiłam- a potem zadzwoniła moja babcia i oczywiście zaczęła mi po 19 wciskać leczo i ciasteczka, "albo chociaż kanapkę". Ale się nie dałam jej
Cytat:
Cytat:
I niestety też tak mamCytat:
![]() Cytat:
NA pewno za niedługo się zmieścisz w to 38. Ja do 40 musze najpierw się wbijać bez problemu Cytat:
Cytat:
I gratulacje, widzę, że nie tylko ja mam taką babcię :PCytat:
) Co do rodziców to się zgadzam Na pewno dasz radę, wierzę w ciebie Mineralna, aż mnie przetełepało ![]() Cytat:
Co do rodziców to wcześniej pisałam. Mam tak samo Cytat:
Muszę wyprubować na mojej babusiJa zjadłam dzisiaj rano kanapki potam brokuła kawałek i 2 kolby kukurydzy i w między czasie 2 malutkie brzoskwinki i winogronko I wypiłam no... prawie dwa litry niegazowanej wody (ble ), dwa kubeczki zielonej i dwa kubeczki czerwonej herbatki.Rozpisałam się troszeczkę :P |
|||||||||
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Hehe dzięki dziewczyny kochane jesteście
Powiem babci powiem xD A sałtkę lubię samą jeść więc po obiadku ( jakieś tam ziemniaczki i miesko bez tłuścinek) to sałatkę sobie zrobie i pojem sobie xP
|
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
o, to miłe, że za każdym razem kiedy tu przychodzę, to piszę 'witam nowe'
![]() mniej miłe jest to, że coś za często piszę, że ze mnie lepiej przykładu nie brać kolejny beznadziejny dzień! ;( idę się nad sobą zastanowić :x
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak wgl witam w naszym gronie ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowe dziewczynki do nas zaglądają I baaardzo dobrze bo jak to mówią 'w kupie raźniej' ![]() (Moja nauczycielka od historii jak połowa klasy dostaje 1 ze sprawdzianu mówi tak : " Kupa śmierdzi ale w kupie raźniej " ) A co się stało, że taki beznadziejny?
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja unikam pokus i póki co nie odwiedzam swojej A jutro o ile pogoda dopisze , to zrobię mały unik i pojadę nad wodę , aby nie narażać się na krokietowe tortury w domu ![]() Co do przysiadów , to powtórzyłam serię na wieczór i boję się , żeby jutro nie było zakwasów , bo chciałabym rano coś pobiegać ![]() Bardzo malutko zjadłaś przez cały dzień ,chciałabym tyle ... Niestety, mój żołądek ma ogromną pojemność,więc trochę muszę w siebie wsypać ![]() A ja przeżyłam katusze i wypiłam swoją dawkę przepysznej mineralnej bez gazu , teraz popijam herbatkę na lepsze trawienie A później wyjdę z pieskiem na mały spacer i uciekam spać Więc do jutra , dobranoc wszystkim Edytowane przez Sunsett Czas edycji: 2009-08-25 o 22:27 |
|
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Monx, Olllllciaa, bo dzisiaj zawaliłam -.- przyjechali goście i oczywiście była cała masa jedzenia. na początku było okej, zjadłam swoje drugie śniadanko, obiadek. no a potem wzięłam sobie 'tylko jeden, malutki kawałek ciasta', po nim następny, i kolejny. potem jakies krakersiki. potem zjadłam drugi obiad, ale już ten ;ich', czyli ciezki i tłusty
teraz czuję się beznadziejnie, ciężko i w ogóle okropnie chyba założę sobie dzienniczek diety, to podobno bardzo pomaga. straaasznie popsuł mi się humor
![]() 1. odchudzam sięę 2. szukam ortodonty 3. walczę z alergią 4. nie wyciskam! Edytowane przez miiisiaa Czas edycji: 2009-08-25 o 22:37 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Tak więc witam wszystkie, których jeszcze nie miałam okazji przywitać.
Miiisiaa nie jestem dobra w pocieszaniu, ani w dawaniu rad, ale uważam, że jeśli się złamałaś i czujesz się z tym źle to musisz iść dalej i aż tak się tym nie przejmować, bo jak zaczniesz się zamartwiać to będzie tylko gorzej Sunsett ja uważam, że zjadłam za dużo Co do zakwasów to ja sobie narobiłam właśnie i po schodach wejść nie mogę. Dobrej nocki życzę
Edytowane przez Vegeta28 Czas edycji: 2009-08-25 o 22:44 |
|
|
|
|
#741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie możesz przez taki jeden 'wybryk' niszczyć wszystkiego co już osiągnęłaś! Nikt jeszcze nie przytył od kilku kawałków ciasta i tłustego obiadu naprawde... Jutro wszystko będzie ok Z rana zjedz śniadanie a potem wybierz się na spacere i nie myśl o tym co było dzisiaj ![]() Ja 1 sierpnia na weselu zjadlam tyle ze hohoho ciasta to było z 20 kawałków Do teggo lody, tort, sałateczki z majonezem i śledziki ![]() A na wadze więcej nie było ![]() Jeśli jutro wrócisz do dietki wszystko będzie dobrze a ten dzisiejszy dzień traktujemy jako 'podkręcenie metabolizmu' i problem z głowy
|
|
|
#742 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę sobie odpocząć, przespać, jutro pewnie bedzie mi lepiej dzięęki Cytat:
pewnie macie rację. echh, no jakoś tak się złamałam. dobrze, że jesteście to nawet zmienię jednak ten podpis
![]() 1. odchudzam sięę 2. szukam ortodonty 3. walczę z alergią 4. nie wyciskam! Edytowane przez miiisiaa Czas edycji: 2009-08-25 o 22:47 |
||
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co. Za tydzień mnie będziecie tak pocieszały pewnie :/
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie macie rację. echh, no jakoś tak się złamałam. dobrze, że jesteście to nawet zmienię jednak ten podpis
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
I tak trzymaj. Pozytywne nastawienie to podobno połowa sukcesu
(i kto to pisze :P)
|
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
A co się szykuje? ![]() No to aby tradycji stało się zadość mnie będziecie pocieszały po 26 września kiedy to jest wesele mojego brata i ciasta sobie żałować nie będe Ale mam nadzieje, że to wszystko uda mi się jakoś wytańczyć
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Szykuje się mega dół z okazji wizyty w szkole...
|
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
czyli większość z nas też będzie potrzebowała pomocy
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze wiedzieć. Mnie martwi nauka najbardziej, bo 3 klasa i trzeba się uczyć zacząć niestety, bo do liceum trzeba sie dostać, tego gdzie się chce. Ludzi to ogólnie olewam i oni mnie też, bo zobaczyli, że nie warto po mnie "jeździć" ^^
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kochane, ja idę spać i naładować się na jutro pozytywnie, dobranoc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Ja kanapki razowca z pomidorem , papryką i cebulą , no i małe jabłko

xD Straszne sadełko mi się zrobiło trzeba co nieco zrzucić słaba siła woli a rodzice też mi nie ułatwiają zadania.

A to ciasteczka a to ciasta, krokieciki

nie daj się słodyczom. Mi też się wydaje,że jest ich więcej, ale to dla tego,że ich nie jesz...i wydaje Ci się,że jest ich naprawdę dużo
Dzisiaj kupiłam 40
NA pewno za niedługo się zmieścisz w to 38. Ja do 40 musze najpierw się wbijać bez problemu